היי בנות
שאלות בקשר לשידה ועגלה

מאיו

New member
גם אני עוד לא בדיוק מעכלת

הכל מאד אינטנסיבי - החזרנו מוקפאים, ראינו דופק, דיממנו קשות יומיים אחר כך..... תודה על הברכות.

מרב.

New member
אני יכולה לייעץ לך רק לחכות עם כ-ל הקניות

(פרט לביגוד התחלתי,וסלקל ואולי עוד פיצ'יפקעס קטנים) לאחר הלידה. נורא כיף לעשות תוכניות ולהוציא כסף, אבל מנסיוני וכמו שקראת גם מנסיון של רבות, אחרי הלידה תגלי שחלק גדול מ-"חבילות לידה" הללו אינו תואם את צרכייך. אפשר להסתדר בלי שידה ועגלה ובוודאי בלי דברים אחרים. להשקיע במנשא* (בד, דוגמת תינוכיס) ואחרי הלידה לעשות חושבים מה מתאים ונוח לכם. את תראי שעם תינוק *ביד* ולא בבטן התחושות והצרכים שלך יהיו אחרים. * גם לגבי מנשא יהיה לך יותר קל להחליט אחרי הלידה מה נוח לך יותר- תינוכיס, לופי, OTS וכו'. אם יש לך חברות לשאול מהן ולהתנסות- הכי טוב.

ההמלצה שלי הפוכה. לקנות הכל לפני

מלבד אולי מנשא. אחרי הלידה, בעיקר כשזה ילד ראשון ועוד אחרי קיסרי הדבר האחרון שרציתי ויכולתי היה להסתובב בחנויות לחפש דברים. ומבחינתי אגב - ממש אי אפשר בלי עגלה. זה ציוד חובה יומיומי אצלי - בשימוש מגיל 5-6 ימים.

lupi lupi

New member
גם אני מצטרפת להמלצה ל לקנות הכל מראש../images/Emo45.gif

היי שגה! קודם כל יקירתי - איזה כיף לראות אותך עם אלות כאלה! זה כבר ממש מתחיל להתקרב, אה? לגבי העגלה והשידה - אני מתחברת לחלוטין להמלצות ל הנערה. גם אנחנו קנינו שידה רחבה ב2000 ש"ח(שזה לא הכי יקר ד"א) ואני נהנית ממנה כל רגע. חוץ מזה שהיא ממש יפה, כל כך נוח לחתל את התינוקת עליה - גם רוני ממש אהבת את השידה
גם אני שמעתי דעות לא כל כך טובות על הפג אונו, אם את מחפשת עגלה גבוהה - מוצי בהחלט עונה על הדרישה הזאת. בכל מקרה גם אני ממליצה לסיים עם כמה שיותר סידורים(קניות, הכנת חדר וכו') לפני הלידה - אנחנו הזמנו הכל מראש ועדיין בעלי היה כל הזמן בסידורים בשבוע הראשון אחרי הלידה כדי להשלים כל מני פריטים קטנים שפתאום גילינו שחסר. שתהיה לך לידה קלה ותינוק בריא!

ש ג ה

New member
היי לופי../images/Emo24.gif

האמת זה עוד לא כל כך קרוב, התחלתי רק שבוע 28, אבל נגמרה לנו הסבלנות וכבר רצינו להתחיל בחיפושים זה כזה כיף כנראה שבכלל לא תהיה לידה בגלל שיש לי עדין שלית פתח, אני עדין מקווה שהיא תפתיע אותי ותעלה הפחד הזה שחס וחלילה לא יהיה דימום (שבנתיים אין
) קצת מלחיץ ומוריד מההנאה של ההריון תודה על העצות הן בהחלט עוזרות ונראה לי שהגענו להחלטות (המוטצי יקרה בשבילנו לעומת זאת האינגליזינה מאוד הרשימה אותנו והיא נמצאת בתקציב) תודה רבה

לי מ ו ר

New member
אנחנו קנינו אינגליזינה

זו עם האמבטיה, היא קצת יותר גבוהה. מבחינתי הקנייה הטובה ביותר.

גוליגל

New member
לא לחכות עם עריסה (שכורה), שידה ועגלה!

אלה דברים שצריכים אותם ישר. יש מספיק כאוס בימים הראשונים בשביל להוסיף עוד גורם בר-מניעה. ולגבי מנשא - אצלנו גם אם הילד היה אוהב מנשאים (והוא לא), הרי שהסבים והסבתות שלו - מטפלים משמעותיים לחלוטין - לא יכלו לשאת אותו במנשא. והעגלה שימשה גם כמיטה ניידת - שם ישן בעת שביקרנו במקומות שלא היה בהם מיטה. לא הייתי מוותרת על עגלה.

יעלה239

New member
שידה

אצלינו השידה שימשה אותנו לכל ילד שנתיים וחצי להחתלות (היא מאוד מאוד נוחה להחתלות!) , והיום כששניהם גמולים היא עדיין משרתת אותנו כארון הבגדים של אלון, היא נוחה כי היא נמוכה ואפשר להניח עליה דברים, לא תופסת הרבה מקום בחדר, כך שהשידה שקנינו בשילב יד ראשונה לפני 7.5 שנים משרתת אותנו נאמנה עד היום כל יום. השקעה שווה. אגב, אין חשיבות בעייני ליד ראשונה או שניה, גם אחרי 7.5 שנים השידה שלנו במצב מצויין ונראית ממש כמו חדשה! אגב - חשבתם על השם עוז לבת??

ש ג ה

New member
כן יעלה

עוז לבת
שמעתי איזה שיר ברדיו והוא נשמע לי כמו ,oz what yoy do to me, כמובן שזה לא עוז אבל ככה זה נשמע ופתאום נדלקתי חשבתי שהיא היתה העובר עם התעוזה הכי גדולה כדי להשתרש ולעשות אותנו מאושרים ויכול להיות כל כך יפה עוז לבת אם מתרגלים ומתרגלים (הרי היום מערבבים שמות וכולם מתרגלים בסוף - יש אפילו מעין בן שזה ממש יפה בעניי) באמת מסקרן אותי מה את חושבת על השם (רוב התגובות שקיבלתי בנתיים היו שליליות, אז נראה לא רוצה לעשות לה טראומה
)

יעלה239

New member
אם מעניינת אותך דעתי -

אני אישית לא אוהבת. אני ממש לא בעד לתת שמות של בנים לבנות, זה התחיל משמות כמו יובל ודניאל, אחר כך שחר ונועם, שהיום כבר כולם רגילים שהם (גם) שמות של בנות, אבל אני מעולם לא הבנתי את הטרנד לקרוא לבנות בשמות מובהקים של בנים, וכבר שמעתי על בנות בשמות: עומר, דורון, רז, זיו, עמית, אפילו קודש הקודשים יונתן ניתן לבת (וגם עוז הוא שם בני מובהק!) היום אי אפשר לדעת מי בן ומי בת לפי השם, וזה ממש חבל. מזל שנשארו משה, שמעון ויוסף בנים. אגב - השמות האחרים שהעלית ממש יפים.

יעלה239

New member
אם מעניינת אותך דעתי -

אני אישית לא אוהבת. אני ממש לא בעד לתת שמות של בנים לבנות, זה התחיל משמות כמו יובל ודניאל, אחר כך שחר ונועם, שהיום כבר כולם רגילים שהם (גם) שמות של בנות, אבל אני מעולם לא הבנתי את הטרנד לקרוא לבנות בשמות מובהקים של בנים, וכבר שמעתי על בנות בשמות: עומר, דורון, רז, זיו, עמית, אפילו קודש הקודשים יונתן ניתן לבת (וגם עוז הוא שם בני מובהק!) היום אי אפשר לדעת מי בן ומי בת לפי השם, וזה ממש חבל. מזל שנשארו משה, שמעון ויוסף בנים. אגב - השמות האחרים שהעלית ממש יפים.

מעיןבר

New member
מעין היה יוניסקס מאז ומעולם

המילה היא זכרית ואני יודעת על יותר ממעין גבר אחד שהוא בערך בן גילי ואף מבוגר יותר.

ש ג ה

New member
זה בדיוק מה שאני חושבת

מעין הוא זכר - מעין נובע, מעין חיים וגם תמר על אותו המשקל - תמר זה פרי - זכר - תמר מתוק, תמר חום ובכל זאת אלו שמות "אופיניים" לבנות אני חושבת ששם זה עניין של הרגל כמו הרבה דברים בחיים - מי קבע שכך או כך בכל אופן אני אחכה בסבלנות עד שהיא תצא ונראה מה הכי מתאים לה.... בנתיים אני אחשוב על עוד שמות

chompi1

New member
התובנות שלי

לגבי עגלה - אנחנו קנינו בזמנו (לפני 3 שנים) דר' בייבי מדריד, מתוך מחשבה שתוך חצי שנה נעביר את הילד לטיולון. בדיעבד, העגלה שימשה אותנו ללא הפסקה לשני הילדים במשך יותר משנתיים, והשתמשתי בה עד שהם היו מעל לשנה וחודשיים - שלושה. אומנם קניתי טיולון כשירדן היה בן חצי שנה (של פג), אבל עדיין היה לי מאד נוח עם הדר' בייבי. לי מאד היה נוח הידית המתהפכת, הסל הגדול (והנוח לגישה) שיש למטה, העבירות הטובה והכי חשוב, שאפשר היה להשכיב את הילדים על הבטן. אצלי שניהם ישנו רק על הבטן, ובאמצעות מזרון קשיח ופשוט (שעולה בערך 50 ש"ח) אפשר היה להשכיב אותם לישון על הבטן, גם כשהם כבר היו גדולים (שירה ישנה בעגלה גם כשהיתה בת שנה וחודשיים והרגליים השתלשלו כבר החוצה). עוד ייתרון שהיה לה שאפשר היה להרים את הכיסוי של החלק האחורי, כך שהם יכלו לשכב על הבטן ולראות את העולם, ובגיל תינוקות צעיר זה מאד עזר, כי זה עודד אותם להרים ראש ולהיות שקטים ולראות את הסביבה. ברוב טמטומי, זרקתי את העגלה (למרות שהיתה במצב טוב) חודשיים לפני שנכנסתי להריון, ונשארתי עם טיולון הפג, שהוא התאים לילדה בת שנה וחצי שכבר לא ישנה בעגלה. בעיקר יושבת בה (היום, כשהיא בת שנתיים, כבר לא משתמשת בכלל בעגלה). התלבטנו מאד מה לעשות, כי לתדהמתי מחירי העגלות פשוט הרקיעו שחקים והם עלו בצורה לא הגיונית בכלל. הדר' בייבי שקניתי בזמנו ב- 700 ש"ח עולה היום כפול, ודגמי 2008 כבר מתקרבים ל- 2000 ש"ח. גם הטיולון של פג הוסיף היום עוד 1000 ש"ח למחירו וכך שאר העגלות. אני דווקא מאד מסכימה איתך שאמבטיה זה דבר מאד מסורבל, ולכן למרות שחשבתי להוסיף לעגלת הפג שלי אמבטיה, וויתרתי על העניין. כי שוב, זה גם מסורבל וגם מתאים רק לתינוקות קטנים מאד (כי כשהם גדלים כבר אין להם מקום שם) ואז את נשארת עם טיולון שלא ממש מתאים להשכיב בו ילד על הבטן (שלי זה כאמור חשוב). אנחנו קנינו שוב דר' בייבי מדריד, כי החלטתי שזו העגלה שמשרתת את דרישותיי הכי טוב (למרות שהיא ממש לא הכי קולית שיש) והעדפתי לעשות את זה כבר עכשיו, לפני שדגמי 2008 מוסיפים לי עוד 500 ש"ח למחיר. ההבדל ביננו שאצלך זה ילד ראשון ואצלי שלישי. אני חושבת שלו הייתי לפני קניית עגלה לילד שלישי, הייתי הולכת על האינגליזינה החדשה (עם האמבטיה הרכה) או על הפג פרמט (שני דגמים שמאד דומים זה לזה). הייתרון באמבטיה רכה הוא שאין את הסרבול של אמבטיה קשיחה, אפשר לקפל ביחד, וזה גם יותר מרווח ומתאים לילדים יותר גדולים. אח"כ את מורידה את הכיסויים ומקבלת את הטיולון של פג או אניגליזינה ששניהם מצויינים, וגם להם אפשר להוסיף מזרן קשיח (עם כרית בצד השני) כדי ליצור 180 מעלות כדי להשכיב שם את הילד. העגלות העלו עולות סביב 2500 ש"ח, שזה מחיר יותר סביר עבור עגלה ראשונה שתחזיק גם לילדים הבאים (
). אני לא ראיתי שום צורך בסלקל מתאים לעגלה, ומעולם גם לא השתמשתי בכזה. העדפתי ללכת על סלקל שמבחינה בטיחותית הוא בטוח ביותר וגם נוח מבחינת שימוש, וקנינתי איוונפלו דיסקברי, שהייתי מאד מרוצה ממנו, ואמשיך להשתמש בו גם עכשיו (וגם עם מוסיפים את מחיר הסלקל השונה לעגלות הנ"ל לא מגיעים למחירים של 4500 + ש"ח). לגבי השידה, אני יודעת שיש כאלה שטוענים שזה מיותר. בעיני זו היתה קנייה הכרחית. מיום שירדן נולד ועד היום היא בשימוש יומיומי (וב"ה ימשיך עוד שנתיים-שלוש לפחות). אני מחתלת רק עליה. הכי נוח לי וקל לי לחתל עליה, זה בגובה שמתאים לי ונוח גם לילדים והכל נמצא בהישג יד (חיתולים, בגדים, משחות, מספריים, מסרק וכו'). לגבי מחירים, זה באמת תלוי במה שמצא חן בעיניך. קשה לי לחוות דעה על העומק של המגירות. לי יש שידה עם 3 מגירות קטנות (שהן שימושיות לי לגרביים, ולחיתולי טטרה ופלנל), ושלוש מגירות גדולות, שבאחת יש חלוקה פנימית, שנוחה לי לחלוקה בין הבגדים. לדעתי חשוב שהשידה לא תהיה בגודל סטנדרטי אלא גדולה יותר, כי זה פשוט יותר נוח להחתלה ויש יותר מקום אחסון. חוץ מזה שזה כיף לערוך קניות לקראת התינוק שבדרך (אפילו קצת מבאס אותי שכמעט אין לי מה לקנות היום), ואם מצאת משהו שנדלקת עליו, תהני לך.... כהרגלי, אני לא יודעת לתת תשובות קצרות, ואחרי תשובה כאורך הגלות, אני מאחלת לך המון בהצלחה
.

ש ג ה

New member
תודה בנות../images/Emo24.gifאתן לא יודעות כמה עזרתן לי

החלטנו ללכת על השידה הגדולה, הבנתי מכן שהיא יכולה להיות שימושית עד לגיל מאוחר עגלה נראה לי שנלך על האינגליזינה, היא הרגישה הכי הכי יציבה, חשבתי שתהיה לי בעיה עם 2 ידיות אבל הסתובבתי איתה והיא יציבה ביותר גם עם יד אחת (מקס' אני אקשור מוט באמצע
) והיא גם בתקציב שלנו סלקל בנתיים יש לי ואני מעדיפה לחכות אחרי שהיא תוולד להתאים לה אותו שיהיה לה נוח בנסיעות החודשיות להורים שלי (שעתיים נסיעה) נראה לי שזהו אני אשמור את השירשור ואעזר בו, המון המון המון תודה

chompi1

New member
יופי ../images/Emo45.gif

נראה לי שהגעת להחלטה מצויינת (לגבייך). (אם זו האינגליזינה החדשה עם האמבטיה הרכה, אז אני באמת חושבת שהיא הכי מוצלחת לילד ראשון, ושתי ידיות לא נראית לי בעיה בכלל). מצטרפת לדעות אחרות כאן, שבאמת לא כדאי לחכות לרגע האחרון או לאחרי הלידה, כי אין ראש לדברים כאלה. אני העדפתי להכין הכל מראש... בהצלחה.

צ'ומפית - העגלה של אחותי היא ד"ר ביבי מדריד

היא נקנתה ביד שניה ב400 שקלים והיא במצב מעולה. זו עגלה מאד פופולרית ולכן קל למצוא אותה. אני לא רואה סיבה לקנות אותה חדשה לילד שלישי.

עגלה ושידה

אצלי הם היו כמעט החפצים היחידים שקניתי חדש , איגליזינה זיפי , אין אפשרות להפוך כיוון אבל אנחנו מאד מרוצים , ושידה עלתה לי 1900 שקל בשילב , שידה נהדרת בצבעים שכשגם הילד יגדל יהיה מתאים , אני מאד מרוצה , ענין נוסף בשילב המגן מוסיף עוד 10 או 12 ס"מ לעומק השידה כך שנכון הגב אינו צמוד לקיר אבל זה נותן מרחב עצום , לא ראיתי זאת בשידות אחרות . בני באחוזון תשעים בגובה לפחות עד גיל שנה (הבדיקה האחרונה) ואם בעלך גבוה הסיכוי לאחוזון שכזה קיים אז כדאי וממליצה על השידה בשילב , שאולי היום כבר עולה יותר הגודל שלי היה גם 105 ס"מ רוחב . עד היום בני בן שנה וחצי ובגדי העונה כמעט כולם מאופסנים בשידה זו . (יש הבדל גדול בין שידות ה1000 לבין שידה זו) ממליצה עייני בקטלוג או באינטרנט . מבנה השידה הוא 3 מגירות עליונות , שתיים מתחת ואז שתי גדולות , חלוקה נהדרת . אפילו חיתולים אני מאחסנת שם . בהצלחה בכל אשר תבחרי

למעלה