התובנות שלי
לגבי עגלה - אנחנו קנינו בזמנו (לפני 3 שנים) דר' בייבי מדריד, מתוך מחשבה שתוך חצי שנה נעביר את הילד לטיולון. בדיעבד, העגלה שימשה אותנו ללא הפסקה לשני הילדים במשך יותר משנתיים, והשתמשתי בה עד שהם היו מעל לשנה וחודשיים - שלושה. אומנם קניתי טיולון כשירדן היה בן חצי שנה (של פג), אבל עדיין היה לי מאד נוח עם הדר' בייבי. לי מאד היה נוח הידית המתהפכת, הסל הגדול (והנוח לגישה) שיש למטה, העבירות הטובה והכי חשוב, שאפשר היה להשכיב את הילדים על הבטן. אצלי שניהם ישנו רק על הבטן, ובאמצעות מזרון קשיח ופשוט (שעולה בערך 50 ש"ח) אפשר היה להשכיב אותם לישון על הבטן, גם כשהם כבר היו גדולים (שירה ישנה בעגלה גם כשהיתה בת שנה וחודשיים והרגליים השתלשלו כבר החוצה). עוד ייתרון שהיה לה שאפשר היה להרים את הכיסוי של החלק האחורי, כך שהם יכלו לשכב על הבטן ולראות את העולם, ובגיל תינוקות צעיר זה מאד עזר, כי זה עודד אותם להרים ראש ולהיות שקטים ולראות את הסביבה. ברוב טמטומי, זרקתי את העגלה (למרות שהיתה במצב טוב) חודשיים לפני שנכנסתי להריון, ונשארתי עם טיולון הפג, שהוא התאים לילדה בת שנה וחצי שכבר לא ישנה בעגלה. בעיקר יושבת בה (היום, כשהיא בת שנתיים, כבר לא משתמשת בכלל בעגלה). התלבטנו מאד מה לעשות, כי לתדהמתי מחירי העגלות פשוט הרקיעו שחקים והם עלו בצורה לא הגיונית בכלל. הדר' בייבי שקניתי בזמנו ב- 700 ש"ח עולה היום כפול, ודגמי 2008 כבר מתקרבים ל- 2000 ש"ח. גם הטיולון של פג הוסיף היום עוד 1000 ש"ח למחירו וכך שאר העגלות. אני דווקא מאד מסכימה איתך שאמבטיה זה דבר מאד מסורבל, ולכן למרות שחשבתי להוסיף לעגלת הפג שלי אמבטיה, וויתרתי על העניין. כי שוב, זה גם מסורבל וגם מתאים רק לתינוקות קטנים מאד (כי כשהם גדלים כבר אין להם מקום שם) ואז את נשארת עם טיולון שלא ממש מתאים להשכיב בו ילד על הבטן (שלי זה כאמור חשוב). אנחנו קנינו שוב דר' בייבי מדריד, כי החלטתי שזו העגלה שמשרתת את דרישותיי הכי טוב (למרות שהיא ממש לא הכי קולית שיש) והעדפתי לעשות את זה כבר עכשיו, לפני שדגמי 2008 מוסיפים לי עוד 500 ש"ח למחיר. ההבדל ביננו שאצלך זה ילד ראשון ואצלי שלישי. אני חושבת שלו הייתי לפני קניית עגלה לילד שלישי, הייתי הולכת על האינגליזינה החדשה (עם האמבטיה הרכה) או על הפג פרמט (שני דגמים שמאד דומים זה לזה). הייתרון באמבטיה רכה הוא שאין את הסרבול של אמבטיה קשיחה, אפשר לקפל ביחד, וזה גם יותר מרווח ומתאים לילדים יותר גדולים. אח"כ את מורידה את הכיסויים ומקבלת את הטיולון של פג או אניגליזינה ששניהם מצויינים, וגם להם אפשר להוסיף מזרן קשיח (עם כרית בצד השני) כדי ליצור 180 מעלות כדי להשכיב שם את הילד. העגלות העלו עולות סביב 2500 ש"ח, שזה מחיר יותר סביר עבור עגלה ראשונה שתחזיק גם לילדים הבאים (
). אני לא ראיתי שום צורך בסלקל מתאים לעגלה, ומעולם גם לא השתמשתי בכזה. העדפתי ללכת על סלקל שמבחינה בטיחותית הוא בטוח ביותר וגם נוח מבחינת שימוש, וקנינתי איוונפלו דיסקברי, שהייתי מאד מרוצה ממנו, ואמשיך להשתמש בו גם עכשיו (וגם עם מוסיפים את מחיר הסלקל השונה לעגלות הנ"ל לא מגיעים למחירים של 4500 + ש"ח). לגבי השידה, אני יודעת שיש כאלה שטוענים שזה מיותר. בעיני זו היתה קנייה הכרחית. מיום שירדן נולד ועד היום היא בשימוש יומיומי (וב"ה ימשיך עוד שנתיים-שלוש לפחות). אני מחתלת רק עליה. הכי נוח לי וקל לי לחתל עליה, זה בגובה שמתאים לי ונוח גם לילדים והכל נמצא בהישג יד (חיתולים, בגדים, משחות, מספריים, מסרק וכו'). לגבי מחירים, זה באמת תלוי במה שמצא חן בעיניך. קשה לי לחוות דעה על העומק של המגירות. לי יש שידה עם 3 מגירות קטנות (שהן שימושיות לי לגרביים, ולחיתולי טטרה ופלנל), ושלוש מגירות גדולות, שבאחת יש חלוקה פנימית, שנוחה לי לחלוקה בין הבגדים. לדעתי חשוב שהשידה לא תהיה בגודל סטנדרטי אלא גדולה יותר, כי זה פשוט יותר נוח להחתלה ויש יותר מקום אחסון. חוץ מזה שזה כיף לערוך קניות לקראת התינוק שבדרך (אפילו קצת מבאס אותי שכמעט אין לי מה לקנות היום), ואם מצאת משהו שנדלקת עליו, תהני לך.... כהרגלי, אני לא יודעת לתת תשובות קצרות, ואחרי תשובה כאורך הגלות, אני מאחלת לך המון בהצלחה
.