היי דחוףף כנסו

היי דחוףף כנסו

יש למישו מתכון של עוגה טעימה לשבת ללא שמרים?אני רוצה להכין עכשיו....אולי תשרשרו מה אתם מכינים אם בא לכם..........איזה עוגות כאילווו תודה
 

שחמטית

New member
עוגת שוקולד

4 ביצים 2 וחצי כוסות סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 כוס שמן 1 כף דבש 1 כוס קקאו 3 כוסות קמח 2 כפיות סודה לשתיה 1/2 כפית מלח לערבב הכל ולהוסיף: 2 כפיות קפה נמס מומסות ב-2 כוסות מים פושרים. לאפות כ- 25 דקות או עד שמוכן- הקיסם יוצא מהעוגה יבש בהצלחה
 

חנהפ

Active member
אמנם אני לא יוכי,אבל הנה לך עוגת מייפל שחבל"ז

3 ביצים 3 שקיות סוכר וניל 1 שמנת חמוצה (2/3 כוס מיץ תפוזים) 1.25 כוס קמח תופח 1.25 כוס סוכר חצי כוס שמן רוטב מייפל לשפוך התערובת לשתי תבניות אנגליש קייק משומנות, לפזר מעל קנמון ואגוזי פקאן קצוצים - לאפות 30 דקות בתנור מחומם לחום של 180 מעלות (או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ סבה יוצא יבש). בעודה רותחת לשפוך מעל בנדיבות סירופ מייפל עד שנספג.
 

חנהפ

Active member
ועוגת שייש ע"פ קרין גורן

החומרים הדרושים לעוגה: 200 גרם חמאה, רכה 11/2 כוסות (300 גרם) סוכר 1 כפית תמצית וניל 3 ביצים 21/2 כוסות (350 גרם) קמח 21/2 כפיות אבקת אפייה 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1 כוס (240 מ"ל) רוויון לתערובת השוקולד: 180 גרם שוקולד מריר 1 כף אבקת נס קפה 1 כף קקאו 3 כפות שמנת מתוקה ההכנה מכינים את תערובת העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית לתערובת קרמית. מוסיפים תמצית וניל ואת הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים שליש מתערובת הקמח תוך עיבוד במהירות נמוכה. לאחר שהקמח נבלע מוסיפים חצי מהרוויון ומעבדים עד שהוא נבלע לחלוטין. ממשיכים עם שליש נוסף מהקמח, אחריו מחצית אחרונה רוויון, ולבסוף שליש אחרון של קמח. עוצרים ומנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית מדי פעם לערבוב אחיד ולמניעת היווצרות גושים. מכינים תערובת שוקולד ליצירת השיש: בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד עם קפה, קקאו ושמנת. הכי קל – במיקרוגל. אפשר גם בסיר קטן או מעל אדים. מעבירים מחצית מהבצק לקערה נפרדת ומוסיפים פנימה את תערובת השוקולד. מערבבים היטב לקבלת תערובת כהה בצבע אחיד. מרכיבים ואופים: משטחים בתבניות כשלושת רבעי מהתערובת הבהירה. מורחים עליה את התערובת הכהה ומכסים ביתרת התערובת הבהירה. מערבבים קלות ליצירת מראה שיש. אופים כ-50 דקות עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי, והעוגות קפיציות למגע.
 

יוכי68

New member
עוגת קוקוס וריבה

עוגת קוקוס וריבה/יוכי 4 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1 א. אפיה 1 כוס קמח 1/2 כוס מים תמצית וניל/קליפת לימון לערבב הכל בקערה - לשפוך את הבלילה לתבנית 28 /מלבנית בינונית, ליישר ( העוגה לא גבוהה)...לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות ל 10 דקות - להוציא... לחמם במיקרו ל35 שניות בערך 2 כפות ריבה ולמרוח על העוגה הכמעט אפויה. להקציף 4 חלבונים לקצף יציב להוסיף 1/2 כוס סוכר בזרם דק עד ליצירת קצף יציב. להוסיף כוס וחצי קוקוס - לערבב במרית לצקת את הקרם על העוגה ולהכניס לתנור לעוד כ 20 דקות בערך - עד להשחמה בחום של 180 מעלות.
 

judy131

New member
עוגת שוקולד גבינה

עוגת שיש שוקולד גבינה עוגה גבוהה טעימה וקלה להכנה. שתי תבניות אינגלישקייק – אורך תבנית 30 ס''מ הבסיס הוא עוגת השוקולד של פירגה עם שינויים קלים שלי 1 כוס קקאו 1 כוס שמן 2 כוסות קמח תופח 2 כוסות סוכר ( שמתי כוס וחצי סוכר) 2 ביצים 2 כוסות מים חמים לערבב את כל החומרים ביחד. העיסה יוצאת דלילה. לשפוך לכל תבנית מחצית מכמות העיסה. לתערובת הגבינה 250 גר' גבינה לבנה 5% 1 גביע שמנת חמוצה 9% חצי כוס חלב 2 כפות קמח רגיל 1/4 כוס סוכר 1 ביצה שלמה 1 חבילה פודינג אינסטנט וניל לערבב את כל החומרים ביחד. העיסה יוצאת דלילה . לשפוך לכל תבנית מחצית מכמות העיסה על עיסת השוקולד אין צורך לערבב את שתי העיסות לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ- 45 דקות - בתאבון
 

judy131

New member
וזהו המתכון לעוגת גבינה

עוגת גבינה מצוינת – מתכון שתורגם על ידי מחוברת בגרמנית לתבנית 26 העוגה "כיכבה " בתפוז בפינה - עוגה לשבת לבצק: 1וחצי כוסות קמח רגיל 3 כפות סוכר 1 חלמון ביצה 120 גר' חמאה לתערובת הגבינה : 5 ביצים שלמות 3/4 כוס סוכר 1 שקית אבקת וניל קליפת לימון מגוררת 3 כפות סולת 40 גר' חמאה מומסת 750גר' גבינה לבנה ( השתמשתי ב 2 קופסאות גבינה 5% וב – חבילה 250 גר' גבינת טוב טעם אופן ההכנה לערבב את חומרי הבצק ולקרר 1/2 שעה במקרר את הבצק לרדד ולשטח על תחתית התבנית . לאפות אפיה עיוורת 15דקות בחום של 200 מעלות . להוציא את התבנית מהתנור ולקרר מעט לתערובת הגבינה: להפריד את הביצים , להקציף את 6 החלבונים (החלבון שנותר מהבצק )עם 1/4 כוס סוכר. בקערה נפרדת לבחוש את הגבינה + החלמונים + הסולת + חמאה מומסת + גרידת הלימון סוכר הוניל ושארית הסוכר (1/2 כוס) לערבב את הקצף עם תערובת הגבינה. לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ-45 -50 דקות . בכדי שהעוגה לא "תיפול" להוציאה מהתנור 10 דקות לפני תום האפייה , להעביר סכין סביב העוגה , להשאיר אותה כ- 7 דקות מחוץ לתנור. להחזיר לתנור ולהשלים 10 דקות נוספות של אפיה. עם תום האפייה להוציא את העוגה ולקרר על גבי רשת . לקשט באבקת סוכר או בקרם אינסטנט וניל .
 

יוכי68

New member
ג'ודי, האם את ממליצה על העוגה

עם הגבינה והשוקולד, כי אם כן אני מכינה ברגע זה............תודה.
 

judy131

New member
לטעמי העוגה מצויינת

והנכדים מאד אוהבים אותה. יש לשים לב שהעוגה לא תתיבש באפיה. היא צריכה להיות רכה ונימוחה בהצלחה. אשמח לשמוע - לראות - התוצאות. בנוסף - עוגת הגבינה הנוספת שצרפתי כאן - מיוחדת מאד בטעמה ומומלצת ביותר - אינה "נופלת " לאחר האפיה
 
למעלה