היי דחוףף כנסו

יוכי68

New member
עוגת שייש

עוגת שייש/אילתור יוכי 4 ביצים שלמות – להקציף עד לקבלת קצף אוורירי 1 כוס סוכר – להוסיף ב 3 פעמים ולהמשיך להקציף כמה דקות. 3/4 כוס שמן ( כוס מידה של 240 מ"ל) – להוסיף לקצף בזרם דק. 3/4 כוס מיץ תפוזים 2 וחצי כוסות קמח+1 א. אפיה – להוסיף לסירוגין עם מיץ התפוזים ולערבב בתנועות קיפול. לחלק את הבלילה לשניים, לחלק אחד יש להוסיף 2 כפות קקאו מנופה. לשמן תבנית חד פעמית מרובעת בינונית ליצוק כף מהלבן ולצידו כף מהחום ושוב לבן וכך יוצרים מעין משבצות של חום לבן......עם סכין יוצרים קישוט מבפנים (להעביר את הסכין מחום ללבן מסביב ובפנים – פשוט לקשקש עם הסכין)
 

liat94

New member
אמממ מעולה יוכי68, הכנתי אותה ליום שבת שעברה

ובעלי ביקש אותה גם לשבת.... אבל מכיוון שאני אוהבת שינויים, שכל שבת לא תדמה לקודמתה הכנתי עוגה אחרת.... את מקסימה יוכי ומיוחדת..... ליאתי
 

יוכי68

New member
עוגת תפוזים הפוכה(מאיושי)

• הנה המתכוןו מאיוש י ו 10:45 | 22/11/07 עוגת תפוזים הפוכה. מתכון שקיבלתי מחברה לעבודה לפני שנים ומאז כל חורף היא מככבת אצלנו. תבנית 26 חומרים: 4 ביצים 2 וחצי כוסות קמח,אפשר במקום חצי כוס קמח לשים קוקוס כוס וחצי סוכר שלושת רבעי כוס שמן כוס מיץ תפוזים 1 שקית אבקת אפיה רבע כוס מים. קליפת תפוז מגוררת. אופן ההכנה: מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים מסביב. יש להכין את פרוסות התפוז כך: לפרוס תפוז גדול לפרוסות לא דקות מדי להרתיח אותם 2 דקותעם כוס מים ולשפוך את המים,זאת על מנת להיפטר ממרירות הקליפה. ואז לשים בסיר חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים ולהכניס את פרוסו ת התפוז ולתת להם להתבשל בערך 7 או 8 דקות להוציא מהסיר ולהניח בתחתית התבנית כמו שרואים בתמונה. ניגשים להכנת העוגה: בקערה אחת מערבבים במטרף ידני את הביצים והסוכר מוסיפים שמן , מים ומיץ תפוזים,מערבבים היטב ומוסיפים את כל השאר. יוצקים הכל על התפוזים ואופים ב180 עד שהעוגה מוכנה. לצנן אותה מעט ואז להפוך אותה בזהירות ולשפוך עליה רוטב מחצי כוס מיץ מיץ תפוזים שבושל עם 2 כפות סוכר. ניתן לשפוך עליה סירופ גם כשהיא יוצאת מהתנור לפני שהופכים אותה למי שאוהב עוגה מאוד רטובה. בתאבון
 

יוכי68

New member
עות שוקולד במיקרו

עוגה למיקרו עוגת - 9 - 8 הדקות: 1 כוס סוכר 1 כוס קמח עוגה 2 ביצים 4 כפות קקאו 2/3 כוס שמן 1 כוס מים רותחים מערבבים הכל לעיסה אחידה והופ- 8 דקות במיקרו בתבנית מתאימה למיקרו. (אני שמתי ל-9 דקות. נראה לי שזה תלוי בחוזקו של המיקרו. mozal ) יוכי: הכנתי 3 פעמים, יוצאת נהדר......לשמן היטב ולא יותר מ 9 דקות.....לצפות בקצפת או כל דבר אחר.
 

יוכי68

New member
עוגת המיץ

עוגת המיץ הידועה מאת: limimו 09/08/06 | 11:55 מתכון: עוגת מיץ רכיבים: 4 ביצים כוס וחצי סוכר 2 כוסות קמח+ כפית וחצי א. אפיה 3/4 כוס שמן שקית סוכר וניל כוס מיץ תפוזים 3/4 כוס מיץ תפוזים בנוסף אופן הכנה: לערבב הכל במערבל, לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות עד להזהבה או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. העוקץ של העוגה: כאשר העוגה מוכנה, בעודה רותחת בתבנית לשפוך עליה 3/4 כוס מיץ תפוזים (בנוסף לזה שגלום בעיסה), לקרר. עוגה משגעת, עסיסית ופשוטה לאפות בתבנית רגילה הערות: עוגה מעולה! מאוד קלה להכנה ורכה ועסיסית. מאוד מתאימה לילדים קטנים… מקור המתכון: יעל מוינה
 

יוכי68

New member
עוגת קוקוס ושוקולד

עוגת קוקוס ושוקולד פרץ פסקל רובין/הביא AK ז"ל עוגת השבוע עמ' 28 חומרים: 5 ביצים מופרדות 1 כף שמן 6 כפות סוכר 3 כפות קקאו 2 כפות קמח תופח (החלפתי בכשר לפסח) למלית: 200 ג' קוקוס 1 כוס חלב 3/4 כוס סוכר 100 ג' מרגרינה (החלפתי בחמאה) לציפוי: 1 מכל שמנת מתוקה 100 ג' שוקולד מריר 1 כפית קורנפלור (החלפתי בקמח ת"א) 2 כפות מים תבנית 26 מחממים תנור לחום 180 מעלות. טורפים חלמונים עם השמן וכף סוכר מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר עד לקצף יציב. מקפלים הקצף לבלילת החלמונים. מוסיפים קקאו וקמח. משמנים תבנית, יוצקים הבלילה ואופים 20-25 דק'. מלית: מבשלים על אש נמוכה את חומרי המלית. משטחים על העוגה האפויה. ציפוי: מבשלים שמנת ושוקולד על אש נמוכה תוך בחישה עד שהשוקולד נמס. בוללים הקורנפלור במים עד שנמס ומוסיפים לשוקולד. מבשלים שניות אחדות תוך בחישה ומורידים מהאש.מקררים במקרר 10 דק', בוחשים ומצפים המלית
 

רותי410

New member
נשמעת טובה. כל כך מעט קמח?

בתור משוגעת לקוקוס אנסה בשבוע הבא. מקווה שתצא טעימה. יוכי, כוס של 240 מ"ל זאת כוס זכוכית פשוטה לקפה?
 

יוכי68

New member
כוס עם ידית לתה או לנס קפה לא קפה שחור

אם יש לך כלי עם שנתות לבדוק יהיה הכי טוב.
 

יוכי68

New member
פאי תפוחים

פאי תפוחים/יוכי מכינים בצק פריך : 1/2+ 2 כוסות קמח רגיל 1 א. אפייה 2 ביצים 1חב' מחמאה 3 סוכר וניל או כף סוכר + מעט תמצית וניל ליצור מכל הנ"ל בצק פריך (לא ללוש לישה מרובה) , להניח במקרר לרבע שעה. * הבצק לא מתוק (ניתן להוסיף עוד סוכר אם רוצים). בסיר קטן: 5 -7 תפוחים בינוניים חתוכים לקוביות גסות (ניתן לקלף וניתן להשאיר עם קליפה) כוס סוכר כפית קינמון צימוקים עפ"י הטעם לבשל בסיר את התפוחים, הצימוקים, הסוכר והקינמון מס' דקות עד לאיחוד החומרים, אין צורך להפוך זאת לריבה רכה, טעים מאוד כאשר מרגישים בתפוחים הטריים. אגוזים עפ"י הטעם - להוסיף בסוף הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק לשני חלקים, לבסיס חלק גדול יותר (כשני שלישים), משטחים בתבנית עגולה 26 או מלבנית בינונית משומנת מעל הבצק מפזרים מעט פירורי בסקויטים או פירורי לחם (לספיגת הנוזלים העודפים של התפוחים). מפזרים באופן שווה את תערובת התפוחים כולל האגוזים. את הבצק הנותר כשליש, מחלקים לרצועות: ניתן ליצור גלילים כמו נחשים ולסדר יפה בתבנית בשתי וערב או לרדד את הבצק ולחתוך בעזרת גלגלת משוננת רצועות ארוכות ולסדר בשתי וערב.......ניתן למרוח את הבצק בחלמון וניתן להשאיר ללא ציפוי. לאפות בחום גבוה 180-200 מעלות עד להזהבה כ - 25 דקות בערך. מצננים ומפזרים א. סוכר. עוגה קלה וטעימהההההה.......תהנו.
 

cial 1

New member
../images/Emo6.gifיוכי68 את זה אני אכין בזע"ה בשבוע הבא.

חולה על עוגות תפחי עץ ממש מבורכת עוגה זו שלך ועוד מהיד שלך. אני אכין ויעלה תמונה. בעז"ה תודה על כול מה שאת נותנת חני
 
יוכי את מדהימהההההה ותודה לכולכם

אין אין על המתכונים שלך..ואיזה עזרה פה בפורום..ממש נפלא! בסוף הכנתי להיום עוגת גזר ומאפינס טחינה שקדיה וסילאן שיצאו פצצה!!!אשמח לתת מתכונים
 

cial 1

New member
יוכי אני כאן היה פעם מוכרים כך עוגות.

של תפוחי עץ בצורה מלבנית התפוח נמצא כמובן במילוי וזה בצק פשוט שהוא כמובן פריך היה קצת מחניק אבל טעים שהיה כדי אותו מחניקוני. כי הפריכות לא הייתה שם אולי נכונה? וזה בטוח הונגרי המקור. ולי היה מתקפה על זה משך כמה שנים רק לקנות כול יום חתיכה. עם גזוז של פעם זה היה אחלה ארוחת בוקר אגב זה היה נחטף מי זוכר את זה בכול הארץ בדוחנים היה על המדפון ולי קורא במקרופון ממש כך. היום יש את לאפות כמובן בבית או בקונדיטוריות כעוגת פאי תפוחים. ואני אוהבת את . יש נכון בדברי כן או לא חברות אגב אין על המטבח ההונגרי אבל הלוקסוס. כי אותה עוגה מסכנה של המחניקונת שלי היא בטח רק מזה של ההונגרים. שלא תכעס עלי רות סירקיס וטמי לפיד אגב אני מעריצה שלהם באמת
 
למעלה