היי! הגעתי!!!

XUXA141

New member
היי! הגעתי!!!

רק עכשיו גיליתי את קיום הפורום, בעזרתם האדיבה של חברי פורום פמיניזם ואני שמחה להצטרף! כמה מילות הכרות שרלוונטיות לפורום הזה - נשואה, פלוס ילד אחד גדול, עובדת משרה מלאה, יוצאים לבלות כמעט כל ערב, חיים את החיים כמה שאפשר יותר. התחתנתי בגיל צעיר והילד היחיד והמתוכנן נולד שנתיים אחרי החתונה ( אחרי שכמה קרובים, ובמיוחד קרובות כבר היו בטוחים שאני מסתירה עקרות או קשיים להכנס להריון או איזה מחלה נוראה) ומאז סגרתי את הבסטה. למה? כי לא בא לי. וגם לבן זוגי לא בא. אני מבינה את הקשיים העומדים בפני מי שלא רוצה ילדים כי גם אני, עם ילד אחד, שומעת את הנדנודים מאנשים שלא היו מעיזים להתערב בשום נושא אחר, אבל כאן בענין הילדים נראה שכולם מגוייסים לפרוייקט הרחבת אוכלוסיית מדינת ישראל. אז יש את הטיעונים הבאים ( ובסוגרים התגובות שלי) - 1. שיהיה לו עם מי לשחק ( יש לו מספיק חברים וככה הוא גם לא הולך מכות על המחשב והפלייסטיישן) 2. כדי שידע מה זה אח ( למה? ) 3. כדי שיהיה מי שיטפל בך לעת זקנה ( כאילו שעשרה ילדים זה מבטיח שיהיה מישהו כזה) 4. כדי שיהיה לך משני המינים ( אז למה לא להרחיב ולכלול גם ילד סיני, ילד אינדיאני וילד אוזבקיסטני?) 5. והסיבה הכי גרועה, שאני מצטמררת ומאבדת את השלווה כשאומרים לי אותה - "כי במדינה שלנו את לא יכולה לדעת מה יקרה" - כאילו שמוות של ילד עשירי במשפחה כואב פחות מילד יחיד. אנשים כאלה אני מסוגלת לחנוק. יש לי עוד מגוון רחב של תשובות כמו "אני לא יכולה לעשות עכשיו ילד, יש לי ריקודי סלסה היום ומחר חדר כושר" או "תראה איזה בגדים יפים יש לי, לא חבל שאני אשמין"? וכל מני כאלה, ומצאתי שהומור מצד אחד וציניות מצד שני יכולים לעשות פלאים. הכי חשוב לעמוד על שלי. בסופו של דבר זה החיים שלי, ואין שום סיבה שאני אחיה את הרצונות של אחרים. שמחה להצטרף, ואשמח לתרום ולהתרם!

nili6

New member
הסיבה שאני מכירה

אגב הסיבה שאני מכירה כדי שהילד לא יגדל להיות מפונק (אני חושבת שיש בזה משהו) וגם שילמד להסתדר עם אחרים (אני יודעת שאפשר לענות על זה) וגם פחות משעמם לו. זה נורא שמח בית עם אחים. זה שונה. נכון שיש מריבות, אבל "אין ארוחות חינם" ולכל מטבע יש שני צדדים. בעיניי גם לאחר 120 של ההורים אח זו המתנה היפה ביותר שההורים משאירים לילד. אין יותר מזה. אז נכון שלא תמיד יש אידיליה בין אחים אבל הרי לכל טיעון אפשר להציב טיעון שכנגד. אל תביני לא נכון אני מדברת ככה באופן כללי לא נוקטת שום עמדה. שמחה שהגעת לפה:)

XUXA141

New member
אני חייבת להעלות נקודה.

עיינתי קצת אחורה בדפים קודמים ועלו לי כמה מחשבות - 1. ראיתי שיש אמהות שנכנסות כדי לספר כמה שנפלא להן עם הילדים והן מרחמות על מי שלא רוצה. מה שלא הבנתי זה למה אמהות כאלה לא מבינות שלא כולן שותפות בטעם שלהן? זה כמו שאכנס לפורום צמחונים ואהלל את טעמו של סטייק ו" אתם לא יודעים מה אתם מפסידים". 2. בגלל שהשוביניזם עדיין שולט, ומטלות הטיפול בילדים נופלות יותר על נשים מאשר על גברים, זה בהחלט תורם לאי רצון ללדת. לא חסרים גברים שרוצים מאד ילדים, כל זמן שהאישה שלהם היא זו שתצטרך לטפל בהם.. 3. מה שמאד חשוב בעיני - מי שלא רוצה ילדים, חובה עליו להגיד את זה לפני החתונה, כי זה יכול להיות מאד משמעותי לבן הזוג. 4. לגבי הנקודות שהעלית - פינוק? אני חושבת שאפשר לפנק גם עשרה, ומצד שני אני בטוחה שילד יחיד של אם חד הורית מובטלת לא יהיה ממש מפונק למרות שהוא בן יחיד. שיעמום? אם ילד עסוק בלימודים, בתחביבים, בחוגים, מקבל את תשומת הלב שהוא זקוק לה וכו' אין סיבה שיהיה משועמם. לא מביאים ילד כדי שיהווה תעסוקה למישהו אחר. כנ"ל, לא מביאים ילד כדי שיהיה לו חבר אחרי פטירת ההורים. ילד צריך להביא אם רוצים בגלל שרוצים אותו, לא לעזרה לילד אחר...

inbal76

New member
מסכימה מאוד עם כל מה שכתבת

ובעיקר עם המשפט "לא מביאים ילד כדי שיהווה תעסוקה למישהו אחר". נכון, אחים ואחיות זה יכול להיות דבר נהדר, אבל לא נכון בעיני להביא ילד לעולם במטרה למלא איזשהו חסר או צורך של ילד אחר (או של ההורים), או בכלל לכל "מטרה מיועדת". ומה אם הוא לא "ימלא את התפקיד" שיועד לו? אם יש בעיה כלשהי עם ילד (משועמם, מפונק, מה שלא יהיה) אז יש מיליון דרכים להתמודד איתה. להביא אדם שלם חדש לעולם בתור "תרופה לבעיה" נראה לי גם מאוד קיצוני, גם מפוקפק לגמרי ביעילותו ואף אחד לא מבטיח שזה יעזור, ומעל לכל - לא הגיוני.

nili6

New member
הפעם חולקת עלייך

מסכימה איתך לגבי ההודעה הראשונה. חולקת עלייך לגבי סעיף ארבע. כלומר, בוודאי שלא מביאים ילד נוסף כדי..... ואיש לא אמר זאת. אולם לאחר שיש כבר שני ילדים, או יותר, אפשר בהחלט לומר, וזה גם יהיה נכון שזהו המצב- שיותר שמח, שהילד פחות מפונק (ילד יחיד הוא בדרך כלל ילד מפונק ובעייתי) מובן שלא מביאים ילד כדי ש.... לא זאת הייתה כוונתי אולם בהשוואת מצב, משפחה עם מספר ילדים לעומת משפחה עם ילד אחד כשכל התנאים זהים (אהבה חום וכו') אני בעד מספר ילדים. לא ילד אחד ולדעתי יש בדברייך שוב הדיסוננס הידוע והמוכר של הצדקת מצב רצוי, באלף טיעונים אפשריים.

XUXA141

New member
ילד יחיד הוא ילד בעייתי?

ואם יש משפחה של עשרה זה מבטיח שילדים לא יהיו "בעיתיים"? מה בדיוק הכוונה ב"בעייתי"? כי אם כבר סטטיסטית, לא מצאו קשר בין היות אדם פושע למשל לבן היותו בן יחיד. יותר מכך, יש הרבה גורמים לבעיתיות, ואם נלך רק על מספר ילדים אז במשפחות עניות מאד יש כדרך כלל הרבה ילדים ודווקא בשכונות פשע ומצוקה יש הרבה ילדים, אז איך זה מוסבר? הרי אם כבר, יותר קל להשגיח על מעשיו של ילד אחד מאשר על מעשי חמישה, לא? נוסף לכך ריאלית, אי אפשר לתת לחמישה מה שנותנים לילד אחד - בכל תחום, גם בתחום הכספי ( שכן שתי משכורות במקרה הטוב או אחת במקרה הפחות טוב) מתחלקות ליותר נפשות. מה שאומר פחות משאבים כלכליים לכל אחד. שנית , זמן, זמן לשבת, לשוחח, לעזור בשיעורים, להיות אחד על אחד, מתחלק בין כל הילדים. גם אהבה, עם כל הצער שבזה ,קשה לחלק באופן שווה, תמיד יהיה ילד אחד שיקבל יותר אפילו אם ההורים ישבעו שהם אותו דבר לכולם. אני לא חושבת שיש דיסוננס בעובדה הטכנית שככל שיש יותר ילדים, מידת ההשקעה בהם קטנה יותר, פשוט טכנית - אין זמן ואין משאבים. שום טיעון לא יוכל לגרום לזה שיהיה לי יותר כסף לכל אחד מחמישה ילדים, מאשר לילד אחד, זה פשוט לא קורה כך אלא אם כן יש איזה מוסד לעידוד הילודה שמוכן לממן לי ככל שיהיו יותר ילדים... ( נגיד אם זה היה ענין כספי בלבד). גם היממה לא תגדל ביותר מ24 שעות כדי שאוכל לתת לכל אחד מחמישה את מה שהייתי נותנת ליחיד ( שלא לדבר על האנרגיות הנדרשות לחמישה שמשפיעות על כמות ההשקעה). מבחינת פינוק, אני חושבת שלמשל ילד זקונים אחרי כמה אחים גדולים, יהיה פי אלף מפונק יותר מאשר ילד יחיד. אבל שוב , זה תלוי בהורים ובגישה שלהם בסופו של דבר, כך שאין חוקיות בענין.

nili6

New member
דיסוננס

בעייתי לא נקשר דווקא לפשע בכל מקרה לא לזה התכוונתי. יש אלף אם לא יותר סוגים של בעייתיות. מובן שזה גם לא חייב להיות על רקע העובדה שהוא בן יחיד אלא לבוא מסיבות אחרות. דיסוננס- הכוונה, במקרה זה, שמאחר שיש למישהו רק ילד אחד ואין לו רצון /צורך/יכולת וכו' להביא יותר ילדים הוא ימציא את כל הסיבות שבעולם למה ילד אחד זה הדבר הכי טוב שיש.

טל קר

New member
כל אחד מהדברים שציינת הוא סיבה

מצוינת לא להביא עוד ילד. גם העדר רצון, גם העדר צורך, וגם העדר יכולת. ואם מצליחים למצוא סיבות נוספות - אחלה. מה הבעיה עם זה?

nili6

New member
מישהו אמר שיש בעייה?

רק למה לא לומר את האמת (לא רוצה, לא יכול , לא צריך) ולמה צריך להשתמש כל מיני טיעונים שיכולים להישמע לחלק מהאנשים בגדר תירוץ לא צריך לייפות את המצב יותר מדיי ולומר כמה הוא נפלא ילד יחיד זה לא מצב אידיאלי נכון יש לכך יתרונות אבל כמו לכל דבר יש גם חסרונות

XUXA141

New member
קצת מפריעה לי הנימה..

כי זה בערך כמו ששועל שנקטע זנבו, ילך וידרבן את חבריו לקטוע את זנבם כי "כך יפה יותר" ... זו ההרגשה שאני מקבלת מדבריך, כאילו שבגלל שאני לא רוצה ילדים אני ממציאה תירוצים. האם כל כך קשה להאמין שאני באמת לא רוצה ילדים כי אני חושבת שיותר מילד אחד זה רע? לפחות עבורי? מבחינתי נימוקים כמו ויתור על בילויים בשביל להשאר עם תינוק מצווח, ירידה ברמת החיים, חוסר זמן להשקיע ביותר מילד אחד או זה שהוא ילך לקרבי בצבא אם הוא לא בן יחיד הם נימוקים אמיתיים והגיוניים. אלה באמת הסיבות שלי, ( ועוד הרבה), והן לא תירוצים להצדיק את האמירה שלי מההתחלה. בבקשה קבלי אותי ברצינות ולא כ"מתרצת".

nili6

New member
לשושה,

קודם כל אני מתנצלת על הנימה אלא שהיא הותאמה להודעה שבתגובה לה כתבתי את דבריי. עכשו את כותבת דברים אמיתיים וזה ברור וזה מורגש. וזה מהלב. קודם כתבת דברים נוספים ואליהם התייחסתי. לכתוב שילד אחד זה יותר טוב והכי טוב בגלל כל מיני נמוקים שתמיד אפשר גם להגיד את ההיפך להם זה מה שהפריע לי נכון הילד לא רב עם אחיו ואין קינאת אחים ומאידך הוא מפסיד את חוויית ה"אחיות" (עם שורוק) ואגב, אני לא אמרתי שאת לא רוצה ילדים איני מכירה אותך מניין לי לדעת. כתבתי שייתכן שיש אי רצון, אי צורך, אי מוכנות ,- (תוך שאני מתייחסת למקרים כלליים), -וזה בסדר,- אבל לא צריך להפוך את זה למצב אידיאלי.

efroch99

New member
"ילד יחיד זה לא מצב אידיאלי"

ילד יחיד זה לא מצב אידיאלי, ולא מצב לא אידיאלי. רמת התפקוד או ההצלחה של משפחה לא תלויה (בהכרח) במספר הילדים. אין אמת מידה קבועה לגודל או צורת המשפחה, וכל מה שחורג מזה הוא "לא אידיאלי". כמו שאת אומרת, לכל דבר יש יתרונות חוסרונות, ולכן למה להעדיף את מצב ריבוי הילדים על ילד יחיד? את חווית האחים והמשפחה אפשר לקבל מחברים, ואני אישית מעדיפה חברים שאני בוחרת בהם, על פני אחים שאולי הם בכלל לא אנשים לרוחי (לדוגמא מה שמתארת פה בפורום Queen of Magic).

shellyshelly

New member
בעניין ההצהרה לבן הזוג על אי רצוני

ללדת בתחילת הקשר.... נראה לי מוזר ואולי גם בעייתי... בן זוגי (לשעבר) האחרון לא אמר לי בתחילת הקשר - "אני רוצה שבגיל 8 ימים יבוא מוהל ויעשה ברית מילה לבן שיוולד לי ממך", אז למה אני צריכה לומר לו משהו דומה? אולי מחשבותי מתפתחות לכאן ואחר כך לשם? אולי עוד לא החלטתי סופית? אני חושבת שבכל מקרה בריא לערב את בן/ת הזוג בציפיות שלך מהקשר ומהחיים בכלל. אבל בנושא הילדים, אני מעדיפה להגיע לזה כשמגיעים לדיון הזה. מחשבות דומות או שונות יתקבלו ביותר מבברכה.

XUXA141

New member
הבעיה היא שבניגוד לברית..

שאפשר להתפשר ( למשל ברית עם רופא מנתח ולא עם מוהל ) אז בענין ילד כן או ילד לא אין אפשרות להתפשר, מישהו יצטרך לוותר ובגדול. ולכן זה כמו לא להגיד לבן הזוג שאת למשל בעד נישואים פתוחים שבהם תוכלי להחזיק מאהבים ולעומת זאת בן זוגך מאמין במונוגמיה. זה לא הוגן לגלות דבר כזה אחרי החתונה ואולי זה היה משפיע על ההחלטה להתחתן.

shellyshelly

New member
לא מדויק...

כוונתי בעניין הברית - שאולי כדאי שאבהיר אותה עכשיו - היא שבגיל כה צעיר (8 ימים כאמור), לא ניתן להחליט בעצמך על מהלך כזה המשנה את צורת האיבר בגוף בצורה בלתי הפיכה. עמדתי בנושא היא שיש לתת לאדם להחליט בגיל בוגר יותר באם הוא מעוניין בניתוח כזה, את לא חושבת? ראי לדוגמא:

XUXA141

New member
נכון אבל עדיין הנקודה נשארת..

אפשר להחליט ש"הברית תידחה עד שהילד ירצה" וזו פשרה אפשרית, אבל בענין הכן או לא ילד אין פשרה, זה או ילד או לא.

inbal76

New member
קודם כל ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

ואני פשוט בהלם לשמוע שאנשים אומרים לך דבר כזה! מה בעצם הם אומרים לך? "תביאי עוד ילד כי זה שיש לך עלול למות"??? שיהיה לך "ספּייר"? אני פשוט המומה שאנשים מסוגלים להגיד לאמא דבר כל כך... לא יודעת איך לקרוא לזה אפילו... מעוות? מרושע? דוחה? אכזרי? מטומטם? מצמרר? שום מילה לא מבטאת במלואה את גודל האיוולת.

inbal76

New member
אם זה באירוניה אז

אז זה "סתם" חוסר טאקט משווע. אני אישית לא הייתי אומרת לאמא לילד דבר שמרמז על מוות אפשרי של הילד שלה, אפילו בצחוק.

למעלה