היי זוכרים אותי? שאלה בקשר לטיפה טיפה

Crurifragium

New member
הוא שומר נאמנות לקרן

אז למרות שקרן כן סיפרה לו באופן אישי את כל הפרשנות האמיתית והמקורית והמלאה, בתור ידיד טוב, ואיש ישר, הוא יכבד את הבקשה שלה לא לחלוק את הפרטים בפומבי...
או, בתרגום לעברית, קרן לא חושפת את הפרשנות המקורית של השיר, אז הוא לא יודע, אז אין לו איך לחשוף את זה בפנייך גם אם היה רוצה. בפעם הבאה שיש הופעה של קרן ומירי ביחד, גשי אליהן אחרי הקלעים, תדברי איתן על השיר, ותכניסי לאחת מהן מיקרופון לתיק. אולי אחרי שיעלמו האנשים הן ידברו על השיר, ותוכלי לשמוע את כל הפרטים העסייסיים.

Crurifragium

New member
לרוב המשפטים אין פרוש בלי משמעות אישית

או בלי הקשר. זאת שפה, לא משפטים מתמטיים.

אז איך אני יפרש את המשפטים ואת כל השיר?

אשמח אם תתן לי דעה על הפרשנות שלי לשיר של סוף הרגש המדהים של קרן: ראיתי שניתחו כבר את השיר אבל יש לי שאלות בקשר למילים של השירוהמשמעות אני רוצה רק לומר שזה שיר ממש יפה קרן שרה מאוד יפה עכשיו לגבי הפירוש של השיר: האמת רוב השיר לא מובן לי אני חושב שהשיר מספר על ההרגשה הזאת שכל כך רע לך ואתה בוכה המון ומרגיש שכבר אין לך כוח ואתה רוצה לא לעשות כלום לנסות קצת לנוח כי שום דבר לא משתנה אנסה לפרש הכל: בית ראשון לא ממש הבנתי הכל תן לרוח לפזר גם לא מובן אבל הכוונה כאילו לתת לכולם לדעת על המחשבות העצובות שלך-עצובות או רעות? זרעים של פחד-התחלות של פחד כאב שלך שאף פעם לא עובר וגם אהבה -לדעתי זה אומר תתן לכולם לדעת כמה רע לך אבל שידעו גם שיש לך אהבה לתת את הפזמון כולו גם לא ממש הבנתי אולי זה כאילו סוף הרגש שלך מגיע וכבר לא אכפת לך מכלום וזה בא עם המון דמעות אז אל תעשה כלום? ומה הכוונה בלא להיות? גם בבית השני לא כל כך הבנתי

Crurifragium

New member
למה את חייב לפרש?

סקרנות אישית? יש לך איזה פרוייקט שדורש פרשנות? משהו אחר? אני מקבל את הרושם שאתה נהיית די לחוץ, בבת אחת, על פרשנויות מפורטות לכמה שירים, ולא לגמרי ברור למה... (אגב, פרשנות של סוף הרגש היא בכל זאת די
כאן. שאלת בפורום קרן, ואם אין שם אף אחד שנכנס לזה איתך אז כנראה אין לך מה לשים את אותה שאלה בדיוק בפורומים אחרים שהם פחות רלוונטיים)

Crurifragium

New member
אם אתה צריך פרשנות מבחוץ בשביל זה

אז אתה לא מתחבר לשיר, ואל תעשה לו קאבר. לצורך זה מה שאמור לשנות לך זה מה אתה מרגיש כשאתה שומע את השיר, מה אתה חושב שהולך בו, ולמה בשיר אתה מרגיש שאתה כן או לא מתחבר. אם זאת לא הפרשנות המקורית, זה לא משנה, אתה יכול להטמיע בשיר פרשנות אחרת כשאתה מבצע אותו. אם הפרשנות שלך מאוד חריגה אז עדיף שלא, אבל כל עוד מה שנראה לך שקורה בשיר בערך מתאים למה שנאמר בו, אז אין בעיה. ולמרות שזה לא קשור ישירות לדיון, אם אתה עושה קאברים שים לב, בתלות במה שאתה עושה, לנושאי זכויות היוצרים...

למה הכוונה מה לא בסדר יש בעיה בלעשות קאבר?

של מירי? או להופיע עם שיר שלה? מה הכוונה בתלות? לגבי החיבור לשיר זה בסדר לשנותץ את זה לחברים אולי? או שלא? אני יודע למה אני מתחבר לשיר ולסיפור שמסופר בו סיום קשר משמעותי נכון? אבל חשוב לי לדעת פירושים של משפטים בשיר כדי שאדע אם המשפטים מתאימים לי או למצב שבגללו אני מתחבר לשיר ויש לי עוד שאלה: אני מתחבר לשיר אבל לא יודע כמה זה נכון לי הכוונה לסיום הקשר ושאחר כך אני מתחזק כי אני מרגיש שאם יש קשר שלא מצליח עם ידידה או חברים למשל אז אנתק אותו ובעניין ההרגשה הרעה-אם היא ידידה טובה שלי או חברים טובים אז ברור שיש אבל אולי גם אין הרגשה רעה ולגבי ההרגשה הטובה שאני מרגיש עם עצמי אחרי: אולי כן ואולי לא אבל זה שיר שמספר על הרגשה של סיום קשר וחזרה להרגשה הטובה עם עצמך שזה משהו שאני רוצה שיהיה לי ההרגשה הטובה אפילו בסיום קשר עם ידידה או אפילו חברים לדוגמה מה דעתך?

Crurifragium

New member
הבעיה היא

ששירים נכתבים על ידי אנשים שיש להם זכויות יוצרים על מלות השיר. ומולחנים על ידי אנשים שיש להם זכויות על הלחן. ומבוצעים על ידי אנשים שבד"כ קיבלו את הזכויות, מלאות או חלקיות, בשביל שיוכלו לבצע את השיר. אם אתה רוצה לשיר לעצמך את השיר במקלחת, אין בעיה. אבל אם אתה רוצה להופיע איתו מול קהל, זה עברה על חוקי זכויות יוצרים. זה חוקי או אם אתה מקבל אישור מבעלי זכויות היוצרים, או אם אתה בוחר בשירים ולחנים שהם מספיק מבוגרים כדי לצאת מההגנת זכויות יוצרים שהחוק העניק עליהם. מעשית, אם אתה מופיע בבית מול שני חברים, מאוד לא סביר שיתבעו אותך על נזקים, אבל טכנית אם כן יתבעו אותך אז יזכו במשפט. אם אתה שוקל להופיע עם השירים האלו באופן מקצועי, מול קהל, בשביל כסף... כדאי מאוד שתשנה את דעתך בנושא. או תנסה לבקש אישור רשמי, רק קח בחשבון שזה יכול לעלות לך כסף, ושגם יכולים להגיד לך לא. לגבי החיבור שלך לשיר, שוב, מה שחשוב זה איך אתה מבין אותם, ולאילו אספקטים שלהם אתה מתחבר. אין דרישה שתזדהה לגמרי עם 100% ממה שכתוב בשיר, יש מעט מאוד מבצעים שעושים את זה עם השירים שלהם גם ככה. אם אתה מרגיש שיש פרשנות לשיר שטובה לך, ואתה מתחבר אליה, אז הפרשנות טובה לך ואתה מתחבר אליה. אם לא, אז לא. לנתח את השיר ולהחליט באופן לוגי אם נראה לך שהוא מתאים או לא לסיטואציות ספציפיות שלך... חוטא למטרה.

גם בשביל להופיע בחינם צריך לבקש רשות?

איך זה אבל? מה לכל שיר צריך לבקש רשות? איך זה? מה גם לבצכע שירים באנגלית צריך רשות? ואיך יש תוכניות ששרים בהם? או אנשים שעושים קאבר בהופעה? זה רק קאבר הרי ידוע של מי השיר באמת איך הגעתה לזה? אולי אתה מתכוון בשינוי בשיר? מה אפילו בשינוי מנגינה מקצבי לשקט

Crurifragium

New member
כן

וכן. כל עוד השיר מוגן על ידי זכויות יוצרים, אסור לך לשנות אותו, ואסור לך להופיע איתו. איך זה? כי מישהו עבד בשביל לכתוב את השיר. ומישהו עבד בשביל להלחין את השיר. ואם הם לא החליטו שמבחינתם השיר הזה שייך לכלל הציבור, אז הוא לא. לפרסם בחינם עותק של ספר שקנית בחנות גם אסור לך, נכון? מאותן סיבות בערך. הזכויות על היצירה שייכות למישהו, ואתה לא יכול להתעלם מהן רק כי בא לך. אנשים שעושים קאברים עושים את זה עם רשות של בעלי הזכויות. או עם שירים מספיק ישנים שהם יצאו מכיסוי של החוק של זכויות יוצרים. (או ישר לפני שהם משלמים המון כסף כפיצויים... )

וואי איזה דבר ואיך יודעים עם שיר כבר לא מוגן?

אז מכל אחד צריך לבקש רשות כדי לשיר? איזה דברררררררר איך ביטיוב עושים קאברים? אז אני לא יכול להופיע עם קאברים? ומאיפה לך לדעת שמי שמופיע עם קאבר ביקש רשות?

Crurifragium

New member
אם אתה הולך לעסוק בזה, אז כדאי שתלמד

על חוקי זכויות יוצרים. זה חשוב. גם החוקים, וגם אינפורמציה מעבר לזה, הם מאוד זמינים. הפרטים הקטנים לפעמים לא ברורים, אבל הדברים העקרוניים כן. זה חשוב, וזה די בסיסי בתחום. ברור לי שמי שמופיע עם קאבר ביקש רשות כמו שברור לי שמי שנוהג ברכב על הכביש בקש רשות (הוציא רשיון נהיגה). אולי הם לא, אבל אם לא אז זה עבירה על החוק, ויכול לעלות להם ביוקר... לגבי יוטוב, הרבה מסוגי השירים והקאברים שיש שם לא חוקיים, והרבה כן (אפשר להשתמש בקטעים קצרים, אפשר לעשות סאטירה, וכו'). לגבי הקטעים הלא חוקיים, שמפירים זכויות יוצרים, יש מנגנון מסודר לבקש הסרה של קטעים כאלו, ומשתמשים בזה. גם יש לפעמים תביעות נגד מי שעושה את זה (בד"כ לא, כי מקובל על בעלי הזכויות שזה לא מזיק. אבל לא תמיד). על יצירה כתובה (מה שאמור לכלול שירים) זכויות יוצרים בחוק חלות עד 70 שנה ממות היוצר. החוק, והתקדימים, מאפשרים בהרבה מקרים לתבוע אותך בהצלחה על הפרת זכויות יוצרים גם אם זה נעשה לא למטרת רווח. אם זה כן למטרת רווח, בנוסף לעלויות הכספיות גם יש בארץ למיטב ידיעתי ענשי מאסר. שים לב שאם אתה מופיע בלי למכור כסף לכרטיסים, זה עדיין יכול להחשב למטרת רווח, כי אולי אתה בונה לך שם כמופיע שתוכל לנצל אותו לרווח אח"כ, כמו פרסום... מעבר לזה אני מציע שתבדוק את החוק. כל חיפוש על חוקי זכויות יוצרים יתן לך גם את החוק, וגם שלל ניתוחים והערות. אתה גם מוזמן לבדוק את אקו"ם שאולי יוכלו לתת לך מידע יותר ספציפי לצרכים שלך.

טוב לדעתת אבל מה עכשיו איך מופיעים ככה?

ואיך אופיע עם שירים באנגלית? איזה דבר זה למה אף אחד לא אומר את זה בטלוויזיה? ומה עם לפרסם קאבר ברשת חברתית? זה בסדר לפחות? ומה עם אמני גדולים מהארץ וחול שעושים קאברים לשירים של אמנים אחרים אה?

Crurifragium

New member
מופיעים ככה כמו כל השאר שמופיעים ככה!

או שמשיגים אישור לשירים קיימים, או שמשתמשים בשירים קיימים ישנים מספיק (או שהוצאו רשמית לרשות הציבור), או שמשיגים שירים חדשים משלך. אמנים גדולים מהארץ ומחול שעושים קאברים, עושים את זה עם אישור, או עם שירים שכבר לא מכוסים. כולם. תמיד. "למה אף אחד לא אומר את זה בטלוויזיה?" ?? תסלח לי על השאלה הרטורית, אבל אתה בטוח שאתה בסדר? היית עסוק לחיות במאה ה16, או משהו כזה, עד היום? אני מאוד (מאוד!) מתקשה להאמין שעד היום לא הצלחת להתקל ברעיון של חוקי זכויות יוצרים. כל כך מתקשה שאני מתכוון פשוט לסרב, עקב חוסר סבירות עז. הרעיון של מישהו שגולש באינטרנט, ואולי אפילו רואה או שומע חדשות לפעמים, ולא נתקל מעולם בנושא, נראה לי די בלתי אפשרי.

ואיך אדע אם איזה שירים אפשר להופיע?

מהארץ ומחו'ל ואיך אבקש רשות מקרן אשלח מייל? וכן לא שמעתי שדיברו על זה בטלוויזיה וגם לא על קאברים באמת

למעלה