אם אתה הולך לעסוק בזה, אז כדאי שתלמד
על חוקי זכויות יוצרים. זה חשוב. גם החוקים, וגם אינפורמציה מעבר לזה, הם מאוד זמינים. הפרטים הקטנים לפעמים לא ברורים, אבל הדברים העקרוניים כן. זה חשוב, וזה די בסיסי בתחום. ברור לי שמי שמופיע עם קאבר ביקש רשות כמו שברור לי שמי שנוהג ברכב על הכביש בקש רשות (הוציא רשיון נהיגה). אולי הם לא, אבל אם לא אז זה עבירה על החוק, ויכול לעלות להם ביוקר... לגבי יוטוב, הרבה מסוגי השירים והקאברים שיש שם לא חוקיים, והרבה כן (אפשר להשתמש בקטעים קצרים, אפשר לעשות סאטירה, וכו'). לגבי הקטעים הלא חוקיים, שמפירים זכויות יוצרים, יש מנגנון מסודר לבקש הסרה של קטעים כאלו, ומשתמשים בזה. גם יש לפעמים תביעות נגד מי שעושה את זה (בד"כ לא, כי מקובל על בעלי הזכויות שזה לא מזיק. אבל לא תמיד). על יצירה כתובה (מה שאמור לכלול שירים) זכויות יוצרים בחוק חלות עד 70 שנה ממות היוצר. החוק, והתקדימים, מאפשרים בהרבה מקרים לתבוע אותך בהצלחה על הפרת זכויות יוצרים גם אם זה נעשה לא למטרת רווח. אם זה כן למטרת רווח, בנוסף לעלויות הכספיות גם יש בארץ למיטב ידיעתי ענשי מאסר. שים לב שאם אתה מופיע בלי למכור כסף לכרטיסים, זה עדיין יכול להחשב למטרת רווח, כי אולי אתה בונה לך שם כמופיע שתוכל לנצל אותו לרווח אח"כ, כמו פרסום... מעבר לזה אני מציע שתבדוק את החוק. כל חיפוש על חוקי זכויות יוצרים יתן לך גם את החוק, וגם שלל ניתוחים והערות. אתה גם מוזמן לבדוק את אקו"ם שאולי יוכלו לתת לך מידע יותר ספציפי לצרכים שלך.