היי חברים! איפה אתם בשבת? מה מתכננים לתפריט?

אביטל60

New member
היי חברים! איפה אתם בשבת? מה מתכננים לתפריט?

אנחנו נוסעים לחמותי. לא היינו שם הרבה זמן... שם התפריט הוא תמיד קבוע ומשעמם... אותם סלטים, מרק עוף, קוגעל תפו"א, אורז, עוף כזה לבן
אוכל בלי הרבה גוונים, צבעים וטעמים... איך אצלכם?

מתכוננים ליציאת מצרים

לשם שינוי אנחנו נוסעים לשבת לאחר הפצרות חוזרות ונשנות. לצאת לשבת עם חמשה ילדים, ללא רכב, יום שישי קצר, אנחנו נוסעים לעיר אחרת, בקיצור.. יציאת מצרים אמיתית.

נסיעה טובה... אני לא מקנה בכם...../images/Emo8.gif

אני נסעתי כבר היום בערב כי ימי שישי הקצרים האלו "משיגים" אותי!!!! למי אתם נוסעים שכ"כ הפצירו בכם?

אנחנו תכננו לעשות שבת ב../images/Emo82.gif

אפילו אתמול כבר תכננו תפריט (אורז בתנור, מרק בצל ומוקפץ) אבל היום בבוקר הכל התפקשש- לא מזמן עברנו ל
שבסלון שם אין חלונות (זה חלונות מאוד גדולים) ולא יחסנו לזה כ"כ חשיבות כי לא היה קר בחוץ. בשבוע שעבר סופסוף הזמנו חלונות שהיו אמורים להגיע אתמול ונדחה להיום, ומהיום הזגג דחה את זה ליום ראשון
. ולעשות שבת בלי חלונות בסלון זה לא נחמד, מאוד קר בסלון, ויש לנו
(שבגלל זה שאין חלונות בסלון היא נמצאת רק בחדרים- כמובן עם תנור) אז הזמנו את עצמנו לסבא וסבתא לשבת.

שבת אצלי

שישי מרק תמני בלי זה לא הולך, 6-8 סלטים קוסקוס, פיתות לחוח שבת קובנה, וזחנון עוגות 2 , תפוחים כושית

candy77091

New member
תגידי האוכל זה העיקר?

את נהנית שם חוץ מזה?נשמע בית אשכנזי למופת.

אביטל60

New member
נהנית מאוד!

סתם נתפסתי לקטע של האוכל... אבל הם משפחה כיפית ואני בדר"כ נהנית מאוד...

candy77091

New member
אז זהו.תמיד יש נטיה לאנשים לדבר על אוכל..

תמיד מחוברים לחלק הפיזי שלנו. במקום לנפש..אני אצל חמותי לא מתחברת לאוכל אז בסעודה שלישית אני אוכלת כריות וקורנפלקסים וכשהם אוכלים מוקדם בבוקר אני אוכלת אחריי-ויש הבנה וכשיש את זה האוכל לא חשוב.

candy77091

New member
מסתבר שלפי דעת הרוב פה-לא.

אבל אצלינו זה הפוך.אז אני כרגיל בדעת המיעוט.

אצלינו ההונגרים- רומנים??? חבל"ז!!!

היתה לי שכנה מרוקאית אמיתית שכל יום היתה יורדת אלי לטעום ממה שבישלתי- היא דוקא התחברה לאוכל שלנו ואפילו בעלה היה חייב להודות...חחח יש אצלינו את הכרוב באטריות, את הכרוב הממולא, את הפסטה בפרורי לחם, את הצלי- עוף המסורתי, את הקומפוט תפוחים הטעים, את ה"אפל-קוגל" (-פשטידת תפוחים), מלא מלא סלטים בסגנון קצת שונה מהמרוקאים- אבל אנחנו אוהבים: גזר מרוקאי, דג מרוקאי, מטבוחה מרוקאית... מכינם גם: חציל על האש עם שמן זית ובצל ירוק, טחינה עם פטרוזיליה ולימון, חציל על האש עם ק-צ-ת מיונז ושום כתוש, סלט ערבי (-רסק מ:עגבניות, שוםו ,מלח שמן זית), סלט כרוב עם שמיר, סלט כרוב עם שקדים, סלט כרוב עם נבטים, פלפלים, בצל ירוק ו...

הייתי גאה להגיד לך שבכל מוצ"ש

אני מכינה לכל המשפחה... אבל א. אני ממש שונאת ממליגה ו"מליים" למיניהם, זה נראה לי בזבוז עצום לקחת גבינות כ"כ משובחות ולהכין מהן מאכל מקמח תירס...חחח אבל אצל השווער שלי זה פולחן של כל מוצאי שבת וכל ארוע הוא מגיע ברב חשיבות עם מבחר ממליגה... אני כנראה לא מספיק רומניה... אנחנו מטרנסילבניה.

נשואה 00

New member
שלום לאשכנזים

אני מרוקאיתאז התפריט בהתאם תפריט: מנה ראשונה דג מרוקאי חריף בעלי לא יכול בלי דג שניה קציצות טובות עם אגוז מוסקט קינמון וכ"ו עוף בתנור אפונה אורז ו10 סוגי סלטים וזה חפיף כי אין אורחים שבת שלום

נשואה 00

New member
זה הייה אמור להיות בתגובה מה אתן מכינות לשבת

דרך אגב אני חדשה אחלה פורום

אביטל60

New member
...

אנחנו אשכנזים אבל האוכל שלי הוא מזרחי ומטובל ביותר!!! אין כמו האוכל המרוקאי! אוף אני סתם רעבה ואני כל היום מדברת על אוכל... חחח...

קרן2510

New member
כנ"ל

אני רוסיה ואני גם מכינה אוכל מאוד מטובל וזה גם ככה בבית של ההורים שלי,אבא שלי עושה כל שבת שניה דג מרוקאי. מזל שבעלי אוכל הכל כי אני מבשלת בדיוק הפוך מהבישול האשכנזי של אמא שלו...

למעלה