אתה לא דפוק !!!
בכלל לא.
אל תתן למחשבה הזו להשפיע עליך.
אתה פשוט נער עם בעיות שרובם ככולם לא באשמתו, כלל וכלל לא !!
אתה לא אשם שאמא שלך לא היתה מסוגלת לתת לך אהבה ללא תנאי כמו שהיא היתה אמורה.
אתה לא אשם שהיה לך שכן מניאק שניצל את תמימותך ורצונך המובן לחיבה ואהבה. לא ידעת בזמנו שמה שהוא מציע לך זה ניצול ולא אהבה. היית ממש צעיר.
לכולםםםםםם יש בעיות. חלקם קטנות חלקם גדולות.
לכל אחד יש את שלו ועבורו הם הכי משמעותיות וזה ברור ומובן.
אתה מגיב בצורה נורמלית לחלוטין למצב שהוא דפוק.
ה מ צ ב דפוק, לא אתה!!!
עצם זה שאתה מודע למה שעובר עליך זה כבר חצי מהדרך לתיקון. יש הרבה אנשים שמגיעים לגיל הרבה יותר מבוגר ולא יודעים להגדיר ו'לשים את האצבע' על הבעיה שלהם.

אתן לך דוגמא קטנה, כשילד קטן מפיל כוס מהשולחן והיא נשברת מה ההורה אמור להגיד לו?. ההורים שלי ,למשל, אמרו לי "איזו ילדה רעה את, מה עשית!" כשבעצם הן היו אמורים להגיד לי:" איזה מעשה רע עשית"! רואה את ההבדל? באמרה הראשונה הילד מבין שהוא רע, שהאופי שלו רע. זה לא המקרה כלל. הוא עשה מעשה רע אבל הוא בעצם ילד טוב שעשה מעשה לא טוב. צריך ללמד אותו שלא זורקים כוסות מהשולחן כי זה לא מעשה טוב, אבל זה לא צריך להשליך על הילד בכללותו, נכון?

זה בדיוק המצב שלך כרגע. אתה נמצא במצב לא טוב אבל זה לא אומר שאתה בבסיס שלך לא טוב. אני בטוחה שאתה נער נפלא ופשוט נפלת למצב מסובך בחיים.

ד.א. הסיפור שלעייל באמת קרה לי ובאמת שנים האמנתי שאני לא בסדר למרות שהייתי סופר ילדה טובה זה קרה כי ההורים שלי לא ידעו את ההבדל בין שני האמירות שכתבתי . הם גידלו אותי כפי שהם ידעו ולא מרוע לב או משהו כזה אבל למרות כל זה גדלתי עם שריטות מסוימות. היה לי מזל גדול שהיתה לי סבתא אוהבת שכן אהבה אותי ללא תנאים. ד.א. בעלי ואני הלכנו לביה"ס להורים של מכון אדלר כשהילדים שלנו היו קטנים וככה 'למדנו' להיות הורים יותר טובים ומה צריך להגיד ובאיזה מצב.

תאמין שיהיה טוב כי בהחלט יכול להיות לך הרבה יותר טוב וממש מגיע לך.
חיבוק