היי חזרתי

היי תודה זה רעיון ממש טוב

אני אנסה לשלוט במחשבות שלי ולהסיט אותן למחשבות אחרות כשזה עולה.
לגבי הטיפול אז זה הרבה מאוד בגלל הבושה אבל גם אמא שלי וכסף זה חלק קטן. אני יודע שאמא שלי לא תסכים לזה כל כך. ביקשתי ממנה שנה שעברה (הדמיונות האלה כבר ממש המון זמן בראש שלי, כבר כמה שנים...) והיא לא הסכימה לי. אבל זה היה בשנה שעברה והיום אני כבר עובד ויש לי כסף שחסכתי אז אני לא ממש תלוי בה. אבל זו עוד בעיה... זה ישמע קצת מפגר אבל קשה לי קצת להשתמש בכסף שלי בשביל עצמי. מצד אחד אני חוסך כל שקל מצד שני אבל כשאמא שלי צריכה אז אני עוזר לה ומאוד אוהב לעזור לה אפילו אבל על עצמי קשה לי לבזבז אותו. אפילו בגדים אני בקושי קונה וגם זה אני קונה במבצעים ולא דברים יקרים. אני לא ממש יודע להסביר את זה. אני כאילו מרגיש שאני חייב לחסוך ושאסור לבזבז.
 

לאורה101

New member
היי לך

ראיתי עכשיו שיש כאן בתפוז פורום 'נפגעי/ות תקיפה מינית' אני מציעה לך לנסות ולכתוב שם על מה שעבר עליך עם השכן שלך. יש שם אנשים שעברו גם הם טראומות דומות והם יכולים להבין אותך בנושא הזה ולתמוך בך.
&nbsp
אתה כמובן מוזמן בהחלט להמשיך איתנו כאן, אבל לדעתי אתה מדחיק את התקיפה המינית שעברת ולמרות זאת מבחינת תת-הכרתית היא משפיעה על ההתנהגות שלך.
נראה לי שאחד מהדברים הנובעים מזה היא חוסר הרצון שלך להוציא כספים על עצמך. מאד יפה ומכובד שאתה רוצה לעזור לאמא שלך , ממש לא מפגר, אבל כעת מאד חשוב שתעזור לעצמך. אתה צעיר וחבל להמשיך לסבול.
&nbsp
מה שיכולה היועצת בביה"ס לעשות היא להפנות אותך לפסיכולוג/ מטפל/ מטפלת שיעזרו לך. כך זה היה איתי כשאני הייתי בערך בגילך, אם כי זה היה כבר לפני הרבה שנים. היום יש לי בת שצעירה ממך בשנה לערך והיא עולה לכיתה י"א.
&nbsp
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה
מקווה שתרגיש טוב יותר
לילה טוב
 
היי

כתבתי שם אני לא יודע אם זה בסדר כל כך אבל אולי מישהו יוכל לעזור.
מה זה אומר שהפנו אותך לפסיכולוג? שממש מצאו לך מישהו שיכול לעזור לך? או שפשוט אמרו לך שאת צריכה פסיכולוג? ( כי את זה אני כבר יודע אני לא צריך שיגידו לי או משהו...)
 

לאורה101

New member
היא ממש הפנתה אותי למקום

שבו מטפלים בבני נוער ושם יושבות פסיכולוגיות
המצב שלי היה קצת שונה משלך. אני למדתי בפנימייה רחוק מהבית ואז היועצת בביה"ס הפנתה אותי לפסיכולוגית. הבעיה היתה שאני התמהמתי ודחיתי כל פעם את השיחה איתה ורק כשאמא שלי באה מרחוק, מהבית, וממש לקחה אותי ביד לפגוש את המטפלת התחלתי את הטיפול.
לשמחתי גם הורי הבינו שאני צריכה עזרה ועזרו לי בעצמם, מה שאני מבינה שלא יקרה במקרה שלך, כי אמך לא תתמוך בך בזה, נכון?
&nbsp
בכל מקרה אני לא חושבת שאתה צריך לפרט באזני היועצת מה בדיוק הבעיה איתך אלא פשוט לציין שאתה נמצא במצב נפשי מסובך וצריך עזרה. ברור לי שכרגע בחופש זה לא יקרה ולצערי זה משהו שלא חשבתי עליו קודם כשכתבתי לך על זה, סורי...
&nbsp
תגיד, מה עם הפניה מטעם רופא/ת המשפחה? האם זה משהו שיכול לקרות?
בכל מקרה אנחנו פה עבורך, יקר.
יום טוב
 
היי בוקר טוב

אני יכול לנסות דרך רופא משפחה. לא חשבתי על זה קודם, לא ממש ידעתי שזה אפשרי ... אני מקוה רק שאני לא אצטרך לספר לו יותר מדי. אני אקבע אצלו תור ואנסה.
איך קוראים למקום שהיית בו?
 

לאורה101

New member
האמת לא זוכרת

אבל זה היה מרכז לטיפול בבני נוער, אבל ,כאמור זה היה לפני המון המון שנים וגם זה היה בירושלים, שם למדתי.
אני בטוחה שגם היום יש מקומות כאלה ואתה בודאי צריך מקום שיהיה לך קרוב וקל להגיע אליו.
בהצלחה
 
תודה


 
הי שוב


מתיחסת לדבריך אלה ולדבריך בהמשך השרשור:

ראשית, שום דבר בך לא דפוק! יש לי את הפרספקטיבה של הזמן והגיל(הרבה שנים אני מסתובבת על הכדור הזה...) ומהפרספקטיבה הזאת, אני יכולה לומר לך שלכולנו, כולל כולם, גם לאנשים שילדותם היתה מאושרת, יש שריטות. רובן אינן נראות לעין אבל הן קיימות.
אני מצרפת קטע אהוב עלי מתוך סדרה בשם "פלפלים צהובים" בקטע המדובר (דקה 35.30 עד 38.30) איילת, אמא לילד אוטיסט, מוכיחה על גבי לוח למשפחה שלה ש "כולם מוכי גורל"
http://www.mako.co.il/mako-vod-kesh...341006.htm?sCh=bc0cc52fa7663410&pId=957463908

לגבי הטיפול: אני מצטרפת לדבריה של לאורה: בטיפול טוב אתה זוכה לאכפתיות רבה, קבלה והכלה ואם יש לך מזל גם לחמימות ומעורבות רבה. סביר להניח שהפסיכולוגית לא תחבק אותך כמו אמא, אבל בתוך הקשר החם והבטוח תוכל להעלות גם דברים מביכים מאד ולהרגיש שיש הד לדבריך ולרגשותיך. יש לזה אפקט טיפולי עצום. הטיפול לא ימלא את הבור, כי כמו שלאורה כתבה, יש דברים שיש חלון הזדמנויות לחוות אותם. אבל הוא כן יכול ללמד אותך לחיות לצידו של הבור הזה ולא לתת לו לקבוע איך יתנהלו החיים שלך. כרגע הדמיונות ממלאים אותך על חשבון קשרים אפורים יותר אך אמיתיים, גם אם תצליח להעלים אותם הכמיהה לדמות הורית עשויה לזלוג לקשרים אחרים, שיוויוניים, כמו קשרי חברות וקשרים רומנטיים. יש לזה פוטנציאל הרסני, במיוחד אם בת הזוג מגיעה עם שריטות משל עצמה, ואני מדברת לגמרי מניסיון עכשיו

מכיוון שיש לך קצת כסף וזמן (כי אחר כך צבא, אוניברסיטה, עבודה במשרה מלאה וחיים עצמאיים) אני חושבת שיהיה מאד נכון לנצל את חלון ההזדמנויות הקטן הזה, לפני שתהיינה לך מחויבויות "של גדולים" ולטפל בעצמך, לא כי אתה דפוק, אתה לא, כבר סיכמנו
פשוט כדי להקל עליך בהמשך ולאפשר לך ליצור קשרים בטוחים וקרובים.

לגבי הבושה - אכן, מבייש לאדם עם תודעה בוגרת לחוות צרכים כל כך ראשוניים. אני לא סיפרתי על כך לאיש, רק בפורומים ולפסיכולוגית שלי, וגם זה רק אחרי שנוצר קשר בטוח ביננו. גם אתה לא אמור לספר על כך לאף אדם שאינך מרגיש בנוח איתו. בפגישה הראשונה תספר על עצמך ועל הרקע שלך, ולאט לאט יבשילו התנאים לפתוח גם נושאים מביכים. לשאר האנשים (אמא, רופא וכו') אתה יכול לומר שאתה פשוט מרגיש צורך לדבר עם מישהו. זה הכל. לכל המתבגרים יש קשיים, אני בטוחה שאתה לא הנער הנורמטיבי הראשון שמבקש הפניה לטיפול.

עכשיו קצת פרטים טכניים:
פסיכולוג פרטי גובה סביב 400 ש"ח לפגישה. לרוב מדובר על פגישה אחת לשבוע.
יש פסיכולוגים שעובדים עם הקופה, דרך הביטוח המשלים. במסלול כזה אתה משלם סכום נמוך יותר, סביב 150 לפגישה והקופה משלמת למטפל את השאר. אתה יכול להתקשר למוקד הטלפוני של הקופה ולבקש רשימה של מטפלים העובדים עמה. יתכן ויהיה צורך בהפניה מרופא המשפחה.
אופציה נוספת היא לפנות לתחנה הפסיכולוגית העירונית שלכם. לרוב עובדים שם הרבה מאד מטפלים. הטיפול שם זול יותר, סביב 250 ש"ח ולרוב אפשר לקבל גם החזר חלקי מהקופה. - אתה יכול לשלוח אליהם מייל ולברר.
כיום, טיפול חינמי בתחנה לבריאות הנפש או בקופה פתוח רק לכאלה עם אבחנה פסיכיאטרית מוכרת, נניח דיכאון או הפרעת חרדה. מבאס, אבל זה המצב.

זהו, בעקרון. אני ממש ממליצה לך לעשות את זה, למרות החסמים של הבושה, התנגדות האם והכסף. זה גם יעזור לך לפתח נפרדות בריאה מאמא כי כאן אתה עושה הבחנה בינה לבינך. יש את הצרכים שלך, והם צריכים לקבל מענה, לפני הסיוע לאם, עם כל הכבוד והאהבה אליה, כי ככה זה עובד בחיים...
(דרך אגב, ייתכן ותצטרך אישור שלה לטיפול, אבל אסור למטפל לשתף אותה בתכנים ללא הסכמתך).
 
היי ממש תודה על הפרטים

היי המון תודה על הפרטים הטכניים. ממש עזרת לי כי החלטתי היום שאני מאוד רוצה ללכת לטיפול אבל אין לי מושג כל כך איך עושים את זה.
400 שקל זה ממה מטורף. לוקח לי יומיים וחצי להרוויח את זה. נראה לי אני אנסה דרך הקופת חולים אם זה באמת יוצא יותר זול...
יש לי רק 2 שאלות אולי במקרה תדעי:
1. אם אני הולך לטיפול זה יכול לפגוע לי איכשהו בשיבוץ בצבא? אני פשוט עכשיו במיונים לתפקידים ואני לא רוצה שזה יפגע כי ממש חשוב לי להיות בתפקיד טוב אז שלא יחשבו שיש לי בעיות או משהו. אם אני הולך דרך קופת חולים הם יכולים לדעת על זה? ואם הם יודעים זה יכול להשפיע?
2. אם אני לא רוצה שאמא שלי תדע שאני בטיפול אני עדין צריך להביא ממנה אישור? אם כן אז איך אפשר לעקוף את זה? פשוט חשוב לי ממש שהיא לא תדע.
ממש תודה על כל העזרה שלך ושל כולם פה!!
 
לגבי השאלה השניה - אני לא יודעת,

אבל אנסה לברר עבורך מאוחר יתר.
לגבי השאלה הראשונה - בעיקרון, התכנים חסויים. אבל יתכן שברקורד הרפואי שאתה צריך להעביר לצבא תצויין עצם ההפניה לטיפול.(ללא פרטים מעבר לזה)
אני מציעה שתתקשר למוקד הטלפוני של הקופה. תשאל איך אפשר להגיע לפסיכולוג, האם צריך הפניה מרופא, כמה פגישות הקופה מסבסדת, ובקש רשימת מטפלים העובדים עם הקופה.
אם צריך הפניה מרופא, קבע אליו תור, תגיד לו שאתה צריך לדבר עם מישהו, אתה לא חייב לפרט אבל אתה יכול לדבר על לחצים בלימודים, חיי חברה, בנות... חיי המתבגר המצוי אינם פשוטים, גם הרופאים מודעים לזה

ציין במפורש שחשוב לך שלא יופיע כלום בתיק כדי שלא ישפיע על השירות הצבאי. אני מאמינה שיעבור בסדר.
קח החשבון שתשאל במהלך הצילומים האם ביקרת אצל פסיכולוג, אבל כל עוד אין לך אבחנה מתייגת אני לא מאמינה שזה ישפיע על השיבוץ. פשוט תסביר שהרגשת צורך לדבר עם מישהו אובייקטיבי שאינו ההורים. מאד לגיטימי ונורמטיבי.
 
ראיתי עכשיו את הקטע בפלפלים...

זה ממש נכון, לא יכול להיות שהכל יהיה מושלם בחיים. לכל אחד קרו גם דברים רעים...
 
למעלה