היי, יש לי דיון מעניין ובטח אנשים..

היי, יש לי דיון מעניין ובטח אנשים..

ירביצו לי!! אז הנה: נשות הכותל- קבוצת נשים (אורתודוכסיות וקונסרבטיביות כאחת) שרוצות להתפלל ברחבת הכותל כאשר הן עטופות בטלית וקוראות מן התורה בקול רם. אולם, בעבר השני, בעזרת הגברים, החלו יום אחד לקרוא להן בשמות גנאי ולזרוק עליהן זבל וגרשו אותן מהמקום. לאחר זמן מה בית המשפט (אין לי מושג איזה) קבע כי כל אישה שתעשה את הדברים הללו ברחבת הכותל (הכוונה לעזרת הנשים) יש להכניסה לכלא ל-7 שנים, כיוון שאותה קבוצת גברים טענו כי "יש לנהוג על פי מנהג המקום", אף על פי שהכותל נועד לכל אדם להתפלל כדרכו שלו בלא הפרעה. מה דעתכם/ן?

Baby Boo

New member
עוד גועל נפש..

כל אדם זכאי להאמין ולהביע את אמונתו בדרכו שלו כל עוד היא לא גורמת לאדם אחר פגיעה פיסית או נפשית. הבעיה של אנשים מאמינים בכל מקום שהם מאמינים שאמונתם שלהם היא היחידה הנכונה.. וזו טעות רצינית לדעתי לבסיס הכבוד האנושי1 אני הייתי בחתונה רפורמית בא אישה ניהלה את הטקס אומנם זה שונה במיקצת אך עדיין יפה. לא מאמינה שאני אתחתן ככה אבל זה עדיין טקס דתי.. אם אותן נשים היו רצות בסיבובים ומנפפות בארנב מת אז או קיי מתקבל זה מפריע לציבור וניראה לי המוני מדיי אבל כל השאר... מקובל...

tamarhp

New member
תראי..

"כל אדם זכאי להאמין ולהביע את אמונתו בדרכו שלו כל עוד היא לא גורמת לאדם אחר פגיעה פיסית או נפשית." נכון. אבל אותן נשים חיללו את המקום, לדעתם של אותם גברים, שזו פגיעה נפשית. דבר נוסף, הן קראו בתורה בקול רם - גם מפריע מבחינת הריכוז, וגם האיסור לשמוע קול אישה. נכון, זו לא סיבה לזרוק זבל (אל תשכחו שהתקשורת הרבה פעמים מנפחת דברים, בייחוד במה שקשור בחרדים), אבל אותם אנשים הרגישו פגיעה בכבוד המקום - והגיבו. אולי תגובה מוגזמת, אבל מבחינתם זו היתה פגיעה. אין לי בעיה שהנשים יעשו מה שהן רוצות, אבל לא בדרך כזו שהיא פוגעת באנשים אחרים, גם אם לא פגיעה פיזית ממש.

Baby Boo

New member
סבבה מקובל

כלא שבע שנים? המדינה מפגרת שהיאמאשרת התנהגות כזו1 אני לא מדברתעל הגברים.. הם לא הבעיה הגדולה פה.. המדינה שאיפשרה כזה חוק.. טל

mayakol

New member
הרשי לי להגיב על המשפט האחרון שלך

"אם אותן נשים היו רצות בסיבובים ומנפפות בארנב מת אז או קיי מתקבל זה מפריע לציבור וניראה לי המוני מדיי אבל כל השאר... מקובל..." - וכי מי החליט שלהסתובב עם ארנב מת זה איום ונורא ודווקא שאישה תתעטף בטלית זה מתקבל על הדעת? כי זה בדיוק העניין, בעינייך נראה שלסובב ארנב מת זה מפריע לציבור, המוני ופוגע ברגשותיו, ובעיני הציבור האורתודוכסי בארץ, אישה שמתעטפת בטלית, זהו חילול ה'... לכן, נסי להבין שהדוגמא שנתת על הארנב, עובדת באותו מישור אצל הדתיים על אישה עטופה בטלית.

שוב אתה??

אתם בכלל לא מאמינים בעבודת הקורבנות בבית המקדש! בשבילכם המקדש הוא כמו בית כנסת אחד גדול.. לנו.. המיושנים הפרמטיבים הוא קדוש.. אז מה אתם מחפשים שם הא? רוצה שנשים יקראו בתורה? שיעשו את זה בבית כנסת שלכם! נמאס. נ.ב. העיניין הזה בכלל לא קשור לפורום שלנו.. מתנדב, יויו.. לטיפולכם..

ושוב אתה והבורות של חמאס!!!!

אתה לא יודע שום דבר על מה שאנחנו מאמינים, אתה סתם מכניס מלים למה שאמרתי... מעולם לא קראתי לכם פרימיטיבים...מעולם לא תקפתי אתכם בצורה כל כך נוראית כמו שאתה עושה, ולפי דעתי הכלל כאן בפורום הזה הוא לא לפגוע בחברי הפורום בגלל מה שהם מאמינים. שנית כל, הסבר: יש לנו הרבה מאוד דברים לחפש שם בכותל. אנו מאמינים שהוא מקום של קיבוץ היהודים ואיחודם, זה למעשה מה שמשך את העם היהודי לארצו, זהו מקום בו כל יהודי ויהודיה באשר הם יכולים להתפלל בו לפי מינהגם (כיוון שכפי שאתה יודע כבר, לא כולם מתפללים באותה דרך) בלא מפריע, ולא "על פי מנהג המקום", כיוון שאותו מקום שייך לכל היהודים וזה לא עוד בית כנסת אורתודוכסי עם עזרת נשים ועזרת גברים!!! כמו כן, זה כן קשור לעניין כי לא רק שאלתי את הדתיים פה, אלא גם את החילוניים. ואם אתה מתכוון שלי אין קשר לעניין פה כי אני קונסרבטיבי, אז אני אומר שלך אין עניין פה- נמאס מהגזענות שלך!!!

תגובה:

כשהוא אומר לי שאין לי מה לחפש בכותל= שלמעשה הוא רומז שאני לא יהודי ואין לי זכות קיום בכלל ובפורום הזה, אני לא לוקח את זה כל כך בעדינות, תסלח לי!!! תודה

Baby Boo

New member
אתה מבין מה אתה אומר?

הדת מוגבלת וחסרת אופקים.. שמע אם ליהודי אחד במיקרא יהודיה לקרוא בקול ניראה הכי דתי בעולם לא מקומך לשפוט עם היא עוברת על משהו שאלוהים יעניש אותה על החט הנורא לא אתה או כל אחד אחר

אז תגידי לי את...

מי איפשר לאותה קבוצת גברים בכותל "לשפוט" את הנשים הללו ולזרוק עליהן זבל ולקרוא להן בשמות גנאי? ועוד יותר מזה, מי נתן לאורתודוכסים להחליט ה"מנהג המקום" הוא תקף גם לגבי הכותל ושיש להפוך אותו לבית כנסת אורתודוכסי? שוב אני אחזור ואגיד: הכותל שייך לכל היהודים! וכמו שהבנתם, בתוך היהדות ישנם זרמים שונים וכל זרם מתפלל לפי המנהג שלו. אין רק דרך אחת להיות יהודי והיא האורתודוכסיה! כל יהודי רשאי להתפלל בכותל כרצונו.

100kuri

New member
נכון, זה לא פסדר מה שהם עשו

[שזקרו זבל וכו'] אבל זה באמת מנהג המקום וזה מפריע לאנשים להתפלל שם וזה לא פסדר לעשות את זה שיעשו זאת בבית כנסת פרטי לא בכותל שזה מקום מאוד ציבורי. אבל נכון ששבע שנים זה ממש ממש מוגזם

yoyo10

New member
אני בעד פלורליזם

כל אחד זכאי לקיים את המינהגים שלו כל עוד אין בהם פגיע משמעותית באחר ואני לא חושבת שיש כאן פגיעה יש כאן אי הסכמה על הדרך.

Vdrums

New member
זה לא דבר חדש שהדת

פרימיטיבית במיוחד כלפי נשים! קראתי פה למעלה שמישהו כתב על "איסור לשמוע קול אישה" מישהו יכול להסביר לי מה זה לעזאזל???

100kuri

New member
היי, אל תתעצבן../images/Emo70.gif

פשוט, לפי ההלכה יש כמה דברים שאסור לעשות! יש דברים שנקראים "לא צנועים" למשל, שאישה שרה לפני גברים!

yoyo10

New member
קול אישה ערוותה

זאת אומרת שאסור לשמוע שירה של נשים זה כמו הנושא של צניעות רק לנשים מותר לשמוע שירת נשים אני מקווה שמה שכתבתי נכון

למעלה