היי, יש לי דיון מעניין ובטח אנשים..

האמת, שאין צורך ../images/Emo13.gif

כבר הבנתי את הטעם ב"קול אישה" ממזמן. אבל סתם שאלה-למה למשל, אסור לךהדליק טלוויזיה לפני כניסת השבת ולהשאיר אותה דלוקה כל השבת(נגיד שהיא משדרת רק שידורי קודש, שבהם לא מצולמים אנשים, או משהו).

lala897

New member
תשובה

אם אתה מסתכל בה ויהודים עושים את העבודה (עושים את התוכניות בטלויזיה בשבת) אסור כי אסור להינות מחילול שבת של אחרים.

mayakol

New member
מתנדב...

החשש הוא שאח"כ יביט בה ויחשוב מחשבות לא טהורות... דבר כזה יכול לבוא גם משמיעת הדיבור שלה לא? (ברור שמשירה יותר אבל בכל זאת...)

מתנדב

New member
מאיה זה החשש כפי שכתבת....

אבל בדיבור בעלמא אין בעיה עם זה, ברור ששיחת חולין עם אישה זה אסור, לדבר עם אישה סתם שיחה, אבל כשאני כתבתי דיבור כוונתי הייתה, שאם אני יגיע אלייך הביתה לדוגמא, ואחפש את אביך, ואת תפתחי לי את הדלת, ברור שאני אשאל אותך אם אבא שלך בבית, ויותר מזה אם את תציעי לי כוס מיים לשתות, יהיה לי מותר לקחת את השתייה ממך גם אם את אישה יהיה לי מותר, כמובן שאצטרך לשתות את המיים בחוץ, ולא להיכנס בפנים לשתות....

Vdrums

New member
וואי זה מטורף

לקבל כוס מיים אבל לא להיכנס? לעמוד בחדר מדרגות או בחוץ, זה די פתטי...

מתנדב

New member
כן תומר, כי אם אני יענה לבקשת האישה

להיכנס לביתה ולשתות, אחרי זה זה יגרר גם לדברים אחרים, אחרי זה היא תזמין אותך לארוחה, ואחר כך אתה כבר יודע לאן זה נגרר, נכון? לא תמיד זה מסתיים רק בכוס מיים....

Vdrums

New member
זה נשמע כמו תסריט

של סרט פורנו, מבקש כוס מים, נכנס, וזה נגמר על השטיח בסלון... קצת הגזמתם.

mayakol

New member
גם לי זה נשמע מוגזם, האמת

אבל מילת המפתח היא "להישמר" וזה חלק מזה

mayakol

New member
יש עניין של יחוד תומר...

אסור לגבר ואישה להיות לבד יחד במקום סגור

מתן יקר...

חשבתי רבות אם להגיב להודעה שלך, לבסוף החלטתי שכן. הכותל המערבי הוא המקום היחיד בעולם בו השכינה שורה, ולכן יש לנהוג במקום הזה בקודש הקודשים. בכל פעם שאני הולכת לשם, אני מרגישה זאת בכל נימי נשמתי. אני אישה, ולי אין בעיה להתפלל בכותל ע"פ מנהג המקום. אני לא מקבלת את זה שאישה תתעטף בטלית ברחבת הכותל. אין לי בעיה עם כך שאישה תתפלל בקול רם, אלא אם כן זה בא בכוונה להתריס. אני לא מקבלת את זה שמתפללים קוראים למתפללות האלה בשמות גנאי וזורקים עליהם דברים וחפצים, אני לא מקבלת שום סוג של אלימות. זה בניגוד לכל הלך התורה. אבל אני כן שואלת את עצמי... מה העניין הפמיניסטי הזה? מה העניין הכל כך חזק לשים טלית ולנהוג כגבר? אישה שמתפללת בטלית מסלפת את כל חוקי התורה ועדיין קוראת לעצמה דתיה. אם היה מדובר בנשים חילוניות, הייתה בי יותר הבנה. אולם מדובר בנשים שקוראות לעצמן דתיות ונאבקות למען זכות שהיא לגמרי איסור מן התורה. קשה לי להבין, ולא רק לי, אלא גם לבג"ץ שהוא בית משפט חילוני. כי אם הבג"ץ החליט על עונש כל כך חמור, אז כנראה שהוא מוצא במעשה זה גם כן טעם נפגם.

Em76

New member
אני רוצה להבין משהו

אתה בטוח שזה היה בעזרת נשים?? יש לך קישור לכתבה או משהו?? כי הפעם האחרונה ששמעתי על זה היה מדובר בנשים שנכנסו לעזרת גברים, וזה באמת לא לעניין ואני מצדיקה אותם. אבל אם בכל זאת הן היו בעזרת נשים איך הגברים פתאום התחילו לזרוק עליהן זבל ולגרש אותן? דרך המחיצה?

מצטער, אין לי קישור....

אבל אני בטוח שהן היו בעזרת נשים! חוץ מזה, לא הבנתם אותי. המטרה שלי הייתה להציג את העובדה שהכותל הוא מקום ציבורי ולא בית כנסת אורתודוכסי שעליו חל אותו "מנהג מקום" של בית כנסת אורתודוכסי. הכותל נועד מלכתחילה להיות מקום בו כל היהודים מתפללים על פי דרכם/ן. פעם כולם היו אורתודוכסים וכנראה זה למה המקום הפך להיות כזה. אבל עכשיו, בזמנים המודרניים, אין יהדות אחת! כל זרם מתפלל על פי המנהג שלו. עד עכשיו, אף אחד לא התייחס לזה!!!!

מתן...

אני חושבת שרוב התשובות כן התייחסו לשאלה שלך. ישנם אולי "זמנים מודרניים", אבל התורה לא משתנה לעולם.

למעלה