היי כולם. ושאלה על קמח מלא.

י י ל י

New member
היי כולם. ושאלה על קמח מלא.

קניתי את הספר של אביגיל מייזליק - אפיה בריאה. הכל נראה מעולה!!!!!!!!!!! אז שנסתי מותניים והתחלתי לעבוד... רק מה,? הקמח המלא לא מתנפה... בנפה נשאר לי כל החום, ולקערה נופה לבן.(קמח מלא של סוגת) מה עושים? איך מנפים קמח מלא?
 

nava17

New member
לאיילת,

אין לי עצה כיצד תפתרי עכשיו את הבעיה עם הקמח שניפית, אבל יש קמח חיטה מלא באריזת ואקום,כשר למהדרין,(בהשגחת חוג חתם סופר) שאין צורך לנפות אותו. קמח זה יקר יחסית, (כמעט 10 ש"ח-במרכולית בישוב שלי) אחרי השימוש הראשון בקמח יש לשמור אותו בהקפאה.(כי הסגירה כבר לא הרמטית) אני מתארת לעצמי שתוכלי להשיג קמח כזה.
 

י י ל י

New member
תודה. עוד תשובות????

אני אכן אחפש את הקמח בשקית. ובכל מקרה אני שומרת קמח בהקפאה...
 

רותי410

New member
היי, אני לא יכולה לדבר מניסיון, אבל

אני יודעת שאנשים קונים קמח מלא מנופה ומקפיאים. אין צורך לנפות אותו בבית. לי יש נפה חשמלית שבה אני מנפה את הקמח, ויש נפה מיוחדת לקמח מלא. העניין הוא שהנפה החשמלית יקרה, ולא כל אחד יכול/רוצה להשקיע.
 

י י ל י

New member
מצידי הייתי משקיעה בנפה חשמלית

הבעיה היא שאין לי מקום לשים אותה בדירת 2 החדרים הקטנה והחמודה שלי. בינתיים אני מנפה בדיוק לפי הכמות שאני אופה וכך זה לא מתיש. אבל כנראה שצריך נפה של קמח מלא. מוזר. פעם הבאה אני אקנה מנופה וזהו.
 

רותי410

New member
היי, גולדוש,

כן, הזנחנו אחת את השנייה בזמן האחרון, הא? האמת שראיתי את המטעמים שהכנת ומאוד התלהבתי, אבל ראיתי את מצעד המחמאות, ואמרתי, טוב עוד מחמאה לא תעלה ולא תוריד. אז אם אנחנו מדברות, אחלה דברים הכנת, ברמת. ואת רעיון הכופתאות בא לי לאמץ. נראה טעים בטירוף. מה קורה?ממשיכה לצעוד? בזמן האחרון מספר הפרטנרים מצטמצם לי. (למרות שבמוצ"ש עשינו וואחד צעדה!!! ואם את חושבת שכשנשקלתי ביום ראשון ראיתי שלא עליתי, את טועה. כל יום ראשון אני חוטפת את שוק חיי אחרי הזלילה של שבת.)
 
רותילה אם את מדברת איתי על הליכה

אז אני כועסת על הפורום הזה שמחייב אותי להקפיד יותר ויותר! סתם צוחקת אבל מאז שהפסקתי יום אחד בבלאגן הגדול של האארוע שהוצאתי נעצר לי השוונג וזה נושא כאוב. אמנם יוצא לי ללכת הרבה במשך היום אבל אינה דומה הליכה מדי ערב להליכה כשיוצא. בכל מקרה ככה זה אצלי. מדי פעם מפסיקה ואז משנסת מתניים להמשיך. אני לא נשקלת באופן קבוע אבל אני מרגישה טוב מאד אם העליתי החצאית צפופה עלי. אני לא ממש מתלוננת כי אני בטוחה שיהרגו אותי פה אם יראו אותי. אני ממש לא גדולה אבל חבל להוסיף כל קילו מיותר. ויש ב"ה כמה. סתם תדעי כלל לא להשקל ביום ראשון. תקבעי לך יום אחר. יום ראשון יום שמן תמידי. ורותי בנימה אישית- תודי שאין בי רק רוע....
 

רותי410

New member
חלילה. רק קצת. חחחחח סתאאאם.

אני נשקלת כל יום. אבל אני מחייבת את עצמי להישקל ביום ראשון, כי השוק הזה עוזר לי לא לשלח רסן במשך השבוע. ואת צודקת. צריך, את חושבת, לתבוע לדין את הפורום???
מה שכן, גם אחרים אומרים לי שבגלל הפורום התחרפנתי ואני מכינה עוגות בהיסטריה (הכול יחסי, כמובן. בהיסטריה, יחסית למה שהייתי אופה, לא יחסית למה שאתן אופות), וגם הם משמינים בגלל זה. מחר אני מכינה עוגת גבינה, יחד עם השכנה שלי, שהיא מומחית, אז שום קרדיט לא ייזקף לזכותי. אני רוצה גם להכין את החטאים המתוקים שלך. הדלקת אותי ברעיון. דיווחים חמים מהשטח, בע"ה מחר.
 
תכיני זה מהדברים שאוכלים בעצימת עיניים

מכירה? אמאלה זה טעים! חברה שלי צרחה עלי שהבאתי לה קופסא! היא אמרה לי שזה פשוט טעים בטרוף!!!
 

רותי410

New member
זהו, שאני מתכוונת לנסוע בשבוע הבא לאלעד

לבת דודה שילדה בת, ובין היתר נראה לי רעיון מדליק לשלוח לה מהשוקולדים שלך. (אני מקווה שאני אתאפק ולא אגע בזה קודם!!!) נראה מה יהיו התגובות. היא מאלו שאוכלים אוכל בריא ורק קמח מלא ורק סוכר חום או דבש וכל מיני חרטבונות כאלה, אז היא בטח גם תצרח עלי - אבל לא תוכל להתאפק. ואני נהנית להעמיד אנשים בניסיון (את רואה, הרשעות מידבקת!!!) זה היה בצחוק, כמובן. את נשמה טובה, ותמשיכי להגיב בחום למי שזקוק לזה.
 

מאיוש י

New member
רותי יש לך נפה חשמלית? אפילו לי אין

ואני מנפה כמויות של קמח,.......... איזה כיף לך. היא גדולה או גודל סביר שנכנס בארון מטבח? ושימושי בכלל?
 

nava17

New member
מאיושי,

אומנם אני לא רותי אבל יש לי נפה חשמלית שנחה שנים בארון כאבן שאין לה הופכין. יש לנפה הזו הרבה חלקים וכל פעם צריך להרכיב אותם,(היא תופסת הרבה מקום בארון אם היא לא מפורקת) בנוסף לכך קל יותר לנקות נפה רגילה, כך שבסופו של דבר אני משתמשת בנפה הפשוטה.(זה מה שגם קורה אצלי עם הקנוו'ד)
 

מאיוש י

New member
סיפרו לי שהנפה הזו מסורבלת ויקרה

מה שכן הקנווד עובד אצלי בלי הפסקה................
 

nava17

New member
אני לא יודעת אם היא כל-כך יקרה,

קניתי אותה לפני 4 שנים בערך- במבצע,היא עלתה קצת יותר ממאה שקלים, זה שהיא מסורבלת-נכון מאוד. בקנוו'ד אני לא משתמשת כי הוא תופס הרבה מקום בשיש. בצקים אני לשה בידיים וכשצריך להקציף,אני משתמשת במקצף יד קל ופשוט. דרך אגב מאיוש, העוגיות שצילמת יפיפיות, בכלל כל המאפים שלך מאוד יפים ומודויקים.(אני למשל מחפפת בגימור...)
 

רותי410

New member
לא קשה לנקות אותה, ויקרה זה דבר יחסי. היא

עולה כמאתיים ושמונים ש"ח. וזה נכון שצריך לפרק אותה - אבל זה עניין של כמה שניות. הרבה יותר מעצבן לפרק מטחנת בשר ולנקות, למשל.
 

רותי410

New member
נאווה, אנחנו מדברות על אותה נפה?

יש לה בסך הכול את הנפה שמרכיבים על המיכל ואת המכסה, שמרכיבים צ'יק צ'ק, ומחזקים בשלושה תופסנים. זה הכול.
 

nava17

New member
רותי, אני חושבת שזו אותה נפה,

שם החברה הוא פלמטיק,,בצבעים צהוב לבן,בנוסף למכסה,לנפה ולמיכל יש לה כבל חשמלי שמתחבר לנפה. מבחינתי זה מסורבל מידי לחבר את החלקים, לכן אני מעדיפה לנפות ידנית, אפילו 3 קילו בפעם אחת.(להפעיל את שרירי הידיים...) המחיר ששלמת על הנפה נראה יקר יחסית,אני קניתי אותה לפני 4 שנים בערך, ביריד של עיתון "בשבע".
 

רותי410

New member
את הנפה שלי קיבלתי במתנה מחברים

אבל לפני כשנה קניתי אותה במתנה מגרובשטיין במחיר הזה. הבעיה היא שהיא לא נמצאת בכל חנות וגרובשטיין יקרנים. היום הייתי בחנות אחרת בסביבה - פילבו - ששירה המליצה עליה. רציתי לקנות תבנית שקעים מסיליקון. על תבנית של שישה שקעים הם רצו 50 ש"ח. פשוט מטורף. אפילו אני, שבדרך כלל לא נעים לי ואני קונה, החלטתי שיש גבול לכל תעלול ואמרתי: לא, תודה. אני אלך להום סנטר (יש לי גם תלושי קנייה שם), נראה לי ששם זול יותר.
 

מאיוש י

New member
אני יודעת שאסור לנפות

הרבה קילוגרמים של קמח ולאחסן כי זה מתליע מחדש צריך לנפות כל פעם לפני השימוש. אני אף פעם לא שמה קמח במקרר, זה לא טוב לעוגות קמח קר.
 
למעלה