היי לכולכן/ם, וחושבת כרגע במיוחד על אופירה, שחרית וגל

אופירA

New member
מנהל
הדבר היחידי שנראה לי אפשרי

זה למי שיש לו קשר עם פסיכולוג, להתעניין על אפשרות לנהל את הפורום כמתנדב, לא בתשלום, ולפנות להנהלת הפורומים ולבקש לקבלו כמנהל מתנדב, כמו שהיה בעבר, ולא בתשלום, עד שיימצא להם המנהל בתשלום שהם מחפשים.

אני כמובן לא מכירה פסיכולוג שרוצה לנהל את הפורום, אבל מי שמכיר יכול לעשות זאת ולהציע.

מעבר לכך, להנהלת הפורומים יש יותר אינטרס מאיתנו למצוא מנהל בתשלום, כך שאם עדיין לא נמצא זה אומר שאי אפשר לזרז אותם בנוגע לכך. יש להם אנשי מכירות שעובדים על כך.

מה שעוד אפשרי, אם ההנהלה מתנגדת לפסיכולוג מנהל מתנדב, זה לגייס פסיכולוג שיכתוב בפורום כמומחה, אדום. אבל זה שוב צריך להיות עבודה של אחד מאיתנו ולא של ההנהלה.
היחידה שאני מכירה ויכולה לנסות לדבר איתה זה יעל ניסן - מרפאה בעיסוק, שהיתה בפורום בזמנו של גרא המנהל הוותיק הקודם ושל אלון שהחליף אותו בהתנדבות. אבל מי שזוכר אותה, צריך להגיד אם הוא רוצה שהיא תחזור. תגובותיה לגולשים בזמנו היו נעימות, אך לא חמות.

אופירA

New member
מנהל
וגם לא בהכרח שאפילו היא תסכים לכך...

ניהול פורום דורש זמן ויכולת. גם מענה בפורום ללא התחייבות - דורש זמן ויכולת.
יכולת בעיני היא גם היכולת לא להישאב מבחינת זמן ובעיקר מבחינת רגשות לצרכים של המטופל, להרגיש מסוגל כאשר מטופל מנסה לשאוב אותך למילוי הצרכים שלו ולא להתרגז אך גם לא להישאב.
זה דורש אישיות וגם מה שעלול להתפרש ע"י מטופלים מסוימים כקרירות של מטפל. אך מבחינה זו - כאשר יש את הנתון הזה, כל אחד מתאים לתת מענה פסיכולוגי בפורום, גם מי שמקצועו הוא ריפוי בעיסוק או כל מקצוע שקרוב לטיפול נפשי.

אני מודעת לכך שיש מטופלים שונים עם צרכים שונים לגמרי, ושאישיות המטופל שלי שונה לחלוטין מאישיות מטופל של אנשים אחרים בפורום.
לכן מטפלים שונים מתאימים לאנשים שונים, ולא כל מטפל מתאים לכל מטופל.

אני אישית, עם כל הצורך שלי באהבה, חום והכלה - מעדיפה על כל מחיר את חירותי הנפשית מכל תלות רגשית שהיא, ומעוניינת בכל מחיר ליהנות מחירותו הנפשית של המטפל (או של העונה בפורום). אני חושבת שזה מה שהחברות שלי אוהבות באישיות שלי, ומודעת לכך שאנשים רבים לא ירצו להיות חברים שלי (וזה מתאים גם לי).
כך שאינני זקוקה כל כך לתואר של המטפל, כמו ליכולת שלו לעשות את העבודה.

יעל נתנה מענה טוב בפורום, בזמנו. קר מידי לטעמם של אנשים מסוימים, וקר מספיק לכדי שיהיה מצוין לטעמי.
הבעיה היחידה שאני רואה בה, שאין לה זמן, כי היא עובדת ומתנדבת ומה לא.

כוכבית מצויה

Well-known member
לא הוגן שלך מותר לחזור ולכתוב את דעתך שהניהול מצויין

בעוד אלה שנפגעו מהניהול מנועים מלהגיב כיוון שבמקרה הטוב ימחקו ובמקרה הרע יחסמו.
חסימת הכתיבה בכוכביות אינה ניהול מצויין! כמו גם אכיפת אזהרות באופן סלקטיבי.

אופירA

New member
מנהל
הוגן מאוד כאשר יש גבולות ברורים ומסגרת

לדוגמה, כאשר הגבולות ברורים והכותרת היא אנו לא גזענים ומגדריים, מותר לכתוב "אני אוהב אתיופים/הומואים" ואסור לכתוב "אני שונא אתיופים/הומואים". מותר לכתוב שאני שונא אתיופים/הומואים במסר פרטי אחד לרעהו, ולא על גבי הפורום.

מותר לכתוב אחד לרעהו במסר הפרטי את דעתי השלילית על סופרסוניק או כל משתתף אחר בפורום, למשל, אך אי אפשר לכתבה בפורום כיוון שהיא שלילית! אפשר לכתוב אותה כאשר היא חיובית.

ובנוסף לכך, אכיפה סלקטיבית תלויה בהתנהגות ייחודית, זאת יש לזכור.

אני מבינה שחסימת הפורום לכתיבת אורחים נראית לך ניהול פחות מיטיב מאשר לאפשר לאורחים לחולל מהומות ולתקוף ללא הרף בפורום. דעתי ודעת הנהלת תפוז שונות לחלוטין מדעתך, וזה לגיטימי, כפי שאת מבינה.
מי שרוצה לנהל את הפורום עפ"י דעתו המנוגדת לדעתי, צריך לפנות להנהלת הפורומים ולשכנעם בכך. מי שאינו רוצה, צריך לקבל את דעתי ודעת הנהלת הפורומים בנוגע לניהול המיטיב יותר בבחירה בין תוקפנות בלתי מרוסנת של אורחים לבין חסימתם לכתיבה.
ברור שהתנהגות הגונה של אורחים לא היתה נמנעת ע"י מנהלת שרצתה במפורש לאפשר לאורחים לכתוב (ומה עוד שלאורח שיש לו גם ניק קבוע, יש אפשרות לפנות למנהלת במסר פרטי ולבטא כל מה שמפריע לו, באופן תרבותי כמובן).

למעלה