היי פלג^ר
את מספרת מעט מאוד, אבל לפי המעט הזה נראה שבנך ראה משהו ביצר אצלו בלבול, אולי אפילו עורר חרדה כלשהי. מדברייך אני מבינה שהוא נוטה למופנמות ועל כן, אני לא יכולה להדגיש מספיקאת החשיבות לדבר איתו אנחנו ההורים, בהיותנו "חסרי פגמים",
עושים מן הסתם המון טעויות כל הזמן. אנושיות היא המגבלה העיקרית שלנו המפתח להקטין נזקים, המפתח ליכולת שלך, של בנך, של היחסים שלך עם חברתך להמשיך להתקיים ולפרוח, הוא:
ת ק ש ו ר ת עוררי שיחה, והקשיבי לבנך להקשיב משמעו לא רק למילים להקשיב למבט העיניים, לנשימה, למבוכה, להבעות הפנים ועוד הציעי אולי בילוי משותף עם חברתך, כייפי במיוחד, משהו שהוא מאוד אוהב. ושימי לב לתגובותיו. הוא לא יוכל להתעלם. מצד אחד, ההצעה מפתה, מצד שני "היא" גם באה. זה די יאלץ אותו לספר לך מה הוא מרגיש. יתכן שלא במילים. אם הוא אומר בסדר אבל את רואה / שומעת שהוא מסוייג, אימרי לו: אני רואה שאתה לא רוצה, תספר לי למה? אתה רוצה ללכת למקום אחר? - את ממשיכה להתעקש שהוא ידבר על החברה, מבלי לומר לו זאת יתכן שהוא יאמר בצורה בוטה: אבל בלי... ויתכן מאוד שיוסיף לשמה קללות ו"שמות תואר" -
אל תבקרי את השפה שלו בשיחה זאת תני לו להוציא קיטור, תני לו לבטא כעסים, פחדים וכדומה זירמי עם השיחה, לאן שהוא לוקח אותה. בררי איתו מה הוא מרגיש (אני לא רוצה שהיא תבוא אלינו" "אני שונא אותה") השתמשי בשאלות: למה? מה עוד? איך? ועוד והימנעי לחלוטין מלומר לו את דעתך או את רגשותייך, עד שברור לך לחלוטין מה הוא מרגיש. חשוב שתכבדי את רגשותיו אבל באותה מידה, זו הזדמנות להבהיר לו שיש לך גם חיים משלך, שאינם קשורים אליו. רק אחרי שברור לך מה הוא מרגיש, בקשי ממנו הצעות לפיתרון את לא חייבת לקבל ולהסכים בסוף, את יכולה לספר לו על רגשותייך: אני אוהבת את... היא חברה טובה שלי, כמו ש- X חברה טובה שלך. אני מתנצלת שראית אותנו במשחק שגרם לך למבוכה, לפגיעה, לכעס. אני לא מוכנה לוותר על החברות שלי איתה, כמו שאני לא מבקשת ממך לוותר על ... שמרעיש / מתחצף / אחר בוא נראה, איך אנחנו יכולים להמשיך להסתדר יחד שלושתינו, כמו פעם, ובלי שתרגיש ככה שוב. זה הזמן לדבר על דלת סגורה, על הצורך לדפוק ולחכות למענה ולהבא, פשוט סיגרי את הדלת או מצאי זמנים בהם הילד לא בבית
מקווה שעזרתי, אם יש לך שאלות נוספות, אני כאן ואשמח אם תעדכני אותנו מה עשית ואיך הלך יתכן שתגלי בשיחה, שהפגיעה חזקה ועמוקה יותר, ואז פנייה לטיפול מסודר, מתבקשת ודחופה. ועוד משהו.... יתכן והוא יתחיל לשאול שאלות על מין - בגיל 5 ילדים וילדות מתעניינים בשני תחומים עיקריים: מין ומוות. נסי לענות אמת, עד כמה שאת מרגישה נוח. את צריכה גם להסביר לו - אם הוא שואל, את בחירתך באישה, מבלי לפגוע ולו במעט בדימוי שלו כגבר (העדפה, ייחודיות האישיות של החברה המסויימת וכדומה, הם תשובות שיכולות להיות סבירות) העצה שנתתי לך היא עצה שלי כאיש מקצוע אבל... אני לא מכירה את הנפשות הפועלות ולכן, אני חוזרת, מדגישה ומתריעה, את חייבת להיות מאוד קשובה לתגובות בנך לכל עניין, ובפרט לכל מה שקשור בחברתך. אם אתן בקשר עמוק, שיש לו עתיד (אם חברתך צפויה להפוך להיות חלק בלתי נפרד מחייכם) אם את סומכת עליה ועל רגישותה, אם היא מסוגלת להיות קשובה ואמפטית לבנך, את יכולה בשלב שני לתת לחברתך לדבר איתו - הם יכולים למצוא ביניהם דרך (לפעמים מתנה מפתה כמו אקשן-מן או הארי פוטר או רובוט משוכלל או פליי-מוביל יכולה לרכך את המפגש איתה בהצלחה!! מחכה לך משימה לא פשוטה נאוה