היי לכולם/ן.מה לומר לילד בן 5..

תגובה פחות היסטרית../images/Emo13.gif

הי פלג´ר, ואהלן לכולנו, למרות שאני ממונה על ההיסטריה בפורום - אני אנסה ברגיעה הפעם: טוב מה בעצם קרה? הילד ראה אותך עושה משהו טוב עם מבוגר/ת אחר/ת? ממש לא נורא בעיני. (אם הוא היה רואה אותך צורחת ומתעצבנת על מבוגר/ת אחר/ת היית מרגישה יותר בנוח?) אז מסבירים לקטנצ´יק שככה אנשים מבוגרים "עושים נעים" אחד לשני או לשניה (מה זה משנה, נוח לי יותר לכתוב בזכר, אבל המסר זהה). "נכון נעים לך שאמא עושה לך ... (נעים בגב, רוח בבטן, מה שזה לא יהיה...) אז ככה אנשים מבוגרים עושים נעים אחד לשני". בלי פניקה בנות, סקס זה דבר נחמד, לא?

מסכימה גם מסכימה

את לא יודעת כמה שאת צודקת!! קרה לי מקרה דומה עם זכר וחשבתי שסוף העולם הגיע פחדתי אפילו לדבר עם הילד על הנושא.. אחרי כמה ימים אזרתי אומץ דיברתי וראיתי שזה לא סוף העולם... אז באמת כדאי לנסות לקחת את הנושא קצת יותר בקלות.

פלג^ר

New member
הלוואי שזה היה קל כמו שנישמע חמודה!

הילדים של היום כל כך נבונים ושואלים שאלות מביכות שאת מופתעת!מוני

שאלות מביכות ...

פלג´ר יקירתי, אני משוכנעת שהסיטואציה לא קלה, וליבי איתך. סתם השתתפות רכילותית: קטנטני תפס אותי עם חבר לפני כמה זמן, כשהיה בן שלוש בערך, ולמחרת הכניס את ראשו בין רגלי... כמובן שהייתי נבוכה, ושאלתי אותו מה הוא עושה בדיוק, הקטנטני ענה שהוא רוצה לנסות למצוא את מה שהחבר ניסה למצוא שם בלילה... הסברתי לו שזה לא נעים לי שהוא עושה את זה, ושגם אני לא דוחפת את ראשי לכיוון הבולבול שלו, ושהחבר ואני עשינו דברים של גדולים שהיו נעימים לנו (האמת, היה אחלה ;)) די נדהמתי כמה מהר הוא עבר לסדר היום על זה, ברגע שהוא קיבל מענה לסקרנות המאוד טבעית על תופעה שהוא טרם נתקל בה, הוא הצליח יפה לתייק את הדברים תחת "אני לא צריך לנתח את זה עד שאני אגדל", וחזר לענייניו. מה שאני מנסה להגיד זה: 1. הילד סקרן/מופתע והכל, אבל הוא לא בהכרח שיפוטי כלפי זה. 2. אם תרגישי נוח עם המסר שאת מעבירה לו - המסר יתקבל ויסגר הענין 3. זו לא ההזדמנות לדבר איתו על מין, משום שה"שיחה" על מיניות - היא לגבי המיניות שלו, ולא לגבי המיניות שלך. (תאמיני לי גם מעל גיל שלושים, קל לי יותר להתייחס למיניות שלי ולא למיניות של הורי...) 4. מה כבר הוא יכול לשאול????

למעלה