היי לכולם

לירונעע

New member
היי לכולם

אחרי שראיתי את הסרט, ולאחר מכן קראתי את שלושת הספרים, מצאתי את עצמי קוראת כאן בפורום
ועל הדרך, יש לי כמה שאלות בנוגע לספר השני:
כל הסיפור שקרה בסוף ממש מבלבל. לא הבנתי מי קרע את החוט של המלכודת שהייתה אמורה לחשמל את המשתתפים? זה הם עשו את זה? זאת אומרת שתכנון המלכודת סתם היה סיפור כיסוי כדי שהם יוכלו לברוח?
ומה קרה עם קטניס ופיטה? הבנתי מה ג'והאנה עשתה, אבל למה פיטה לא יכל לזוז, ואיך שקטניס ירתה חץ לשדה הכוח היא גורמת שיושמד, אבל כשהם זרקו את האגוז, לא קרה כלום?

בקיצור, נהיה לי ממש סלט בחלק האחרון של הספר השני, אז אשמח לעזרה

pennylane11

New member
מאוד גדול לCF מעליי ופה!

קודם כל ברוכה הבאה! אני אחליף את נוי בתור אוכפת שקט ואגיד שכאן בפורום מסמנים פרטי עלילה מהספר השני ב
CF ומהשלישי ב
MJ (על שמות הספרים), למען אלו שנמצאים כאן ולא קראו עדיין את כל הסדרה.
בקשר לשאלה שלך, גם אותי זה בלבל מאוד בהתחלה ואני לא בדיוק בטוחה לגמרי ולא רוצה להטעות אותך, אבל בערך אני יכולה להגיד שזה היה סיפורי כיסוי חלקי כזה, הם כן תכננו לחשמל, פשוט את הארנה ככה שהם יוכלו להשתחרר.
לא הבנתי גם את השאלה "מה קרה עם קטניס ופיטה" כי על זה בדיוק הספר השלישי, מה שקרה לקטניס ופיטה, לא? אלא אם התכוונת למשהו אחר ולא הבנתי :O
אני בטוחה שיש פה אנשים שידעו לענות לך טוב יותר ממני, כי את התלקחות ועורבני חקיין קראתי בדיוק פעמיים ואני לא הולכת לעשות לעצמי את העוול הנורא של לקרוא שוב.
ברוכה הבאה

N o R i K o

New member
המשפט הראשון שלך - I
U

נראה לי שמעין ושיר די מיצו את מה שהיה לי לומר, מה גם שכל החלק הזה מעורפל לי בראש לחלוטין

N o R i K o

New member
אה, וכמובן, ברוכה הבאה

כפי שמעין ציינה, אני נוי, אוכפת השקט הראשית (רק חסר שאני אהיה ג'ינג'ית.
)
מוזמנת לספר לנו מה דעתך על הספרים בכלל, מה אהבת, מה לא אהבת, ועד כמה את רוצה לערוף לסוזאן קולינס את הראש מ-1 עד 10. D:

לירונעע

New member
תודה רבה

האמת שהייתי ממש מרותקת לספרים האלה, כל אחד מהם קראתי ביום אחד! פשוט לא יכולתי להפסיק לקרוא.
קראתי קצת בפורום וראיתי שהרבה התלוננו על סוף הספר השלישי, אז אני עוד אחת מהם
לא אהבתי שלא כתבו מה קרה עם גייל ואמא שלה וממש לא אהבתי שפרים מתה בסוף

N o R i K o

New member
MJ מעליי

בסוף תלמדי איך עושים את זה...

כן, הספרים מרתקים, זה לחלוטין יאמר לזכותם... אפילו את השני, שאני הכי פחות אוהבת ונוהגת לומר שהוא ספר "משעמם", קראתי ביום

לירונעע

New member
כן השני באמת כזה כי
(?)

המשחק שהוא בעצם החלק הכי מעניין של הספר, מתחיל באיזה עמוד 200

N o R i K o

New member
האמת שזה דווקא החלק שפחות עניין אותי

כי היה צפוי נורא שהוא לא הולך להתנהל כמו משחקים תקינים ושמשהו ישתבש בסוף. היו יותר מדי דמויות שקטניס נקשרה אליהן כדי להרוג במכה (לא שזה הפריע לה להרוג אותן בשלישי...
)...
אני חושבת שאני ממש לבד במערכת האנשים שלא אהבו את המשחקים של הספר השני.
אבל אני גם לבד במערכת האנשים שאהבו את החלק הראשון של מוקינג'יי ממש

Black Stain

New member
חח לגמרי מסכימה
CF

גם ממש תסכל אותי שהמשחקים התחילו כלכך מאוחר והם גם היו אול אובר דה פלייס.. אני זוכרת ששאלתי חברה שקראה את הספר לפניי בזעם:"המשחקים מסתיימים בספר הזה או שהם ממשיכים לספר הבא?!" כי הם אשכרה התחילו בעמוד 200+ וזה אף פעם לא היה נראה כאילו זה עומד להגמר..
גם קטניס הייתה מפגרת רצח בסוף כשזה היה ברור מאליוווווו שג'ואנה לא מנסה להרוג אותה אלא לעזור לה והסתומה חושבת שהיא ניסתה לתקוף אותה ורצה להציל את פיטה

גם כל הסוף של הבריחה והתוכנית והטוויסט היה ממש חצי כוח..
וחוץ מזה אני גם מארחת לך חברה במוקינג'יי שאהבתי ממש

N o R i K o

New member
הו יאיי כיף לראות שאני לא לבד

והאמת שכשניסחתי את ההודעה בראש לראשונה היה לי "דנה ואני לבד בעולם האנשים שאוהבים את מוקינג'יי" ואז נזכרתי שיש אנשים בעולם שממש אוהבים את כל הספר.
אני נורא אוהבת את החצי הראשון ונורא שונאת את החצי השני. זה הספר המעורער שלי

Black Stain

New member
חחחחחחח

אני מאוהבת בו עד.. אולי 2 הפרקים האחרונים שקצת התאכזבתי שזה לא לקח לכיוון אחר..
אבל עדיין אני מגנה עליו בחירוף נפש!

לירונעע

New member
אוי, באמת שכחתי לסמן

תודה על התשובה
בנוגע לקטניס ופיטה, כתבתי "ומה קרה עם קטניס ופיטה?" ואז כאילו פירטתי מה שהתכוונתי לשאול
("הבנתי מה קרה עם ג'והאנה, אבל למה פיטה לא יכל לזוז?")

בקיצור, תודה רבה לך!

Billy Shirs

New member
ככה אני הבנתי את הדברים:
CF

ברוטוס הוא זה שחתך את הכבל. הוא לא חלק מהתוכנית ואין לו מושג מה קורה, מבחינתו זאת תוכנית שנועדה כדי לחשמל אותו למוות. הוא יודע על ההיסטוריה של ביטי עם כבלים ומה הוא מסוגל לעשות ובגלל זה הוא חתך אותו.

הלאה - המלכודת באמת הייתה סיפור כיסוי שנועד לפוצץ את שדה הכוח, אבל הם לא הרסו את זה בכוונה, כאמור, ברוטוס עשה את זה.

פיטה לא יכול היה לזוז כנראה בגלל שהוא נפצע איכשהו בקרב, למרות שלא זכור לי משהו על זה שהוא היה משותק... הוא פשוט לא היה ליד קטניס, ואאל"ט היה שלב שהוא צעק "קטניס! קטניס!" כדי למצוא אותה.

בנוגע לאגוז - לא קרה כלום כי, נו, זה אגוז. אבל כשקטניס ירתה חץ לתוך השדה כוח, שהיה מחובר לכבל שהיה מחובר לעץ שבדיוק חטף מכת ברק, הגיוני שתהיה איזשהי תגובה מטורפת שם בכל העניין

לירונעע

New member
איך בעצם הגעת לזה שהמלכודת נועדה לפוצץ

את שדה הכוח? הרי אם שדה הכוח מתפוצץ הם לא ימותו? ואם שקטניס ירתה חץ לשדה הכוח הוא נהרס, למה הם לא חשבו על לעשות את זה פשוט כך, בלי כל התוכנית הסחה הזאת והבלבול?
אני ממש ממש מנסה להבין מה כתבתם לי, אבל שום דבר לא באמת מובן ולא הגיוני

טוב נו, אולי פשוט סוזן קולינס מצפה שכל אחד יפרש את זה איך שהוא חושב
או.. שלא?

תודה על התשובה

N o R i K o

New member
וגם פה יש ספויילר ל-CF

מזל שאיכשהו לא מבינים כלום מהכותרת

Sexy Darren

New member
נדחפת
CF

שדה הכוח לא נהרס בגלל שקטניס ירתה לתוכו חץ, נכון שזה בהתחלה נשמע ככה, אבל זה לא.

בגלל שהזירה היא שעון, הם ידעו שברק עומד לפגוע בעץ מסויים. ברק=חשמל בכמות מטורפת, שמספיק בשביל למוטט את כל המערכת החשמלית שמקיפה את הזירה.
התוכנית המקורית הייתה להעביר את החשמל מהעץ לים, מה שגם היה ממוטט את שדה הכוח. בגלל שחתכו את הכבל (ברוטוס?) אז קטניס פשוט חיברה את הקצה החתוך של הכבל לחץ שלה וירתה, ושניה אחרי שהיא ירתה הברק פגע בעץ והעביר את החשמל לחץ, ו.... בום!
אה, ואיך קטניס לא התחשמלה בעצמה אל תשאלי אותי

Billy Shirs

New member
ברור למה -
CF

היא לא התחשמלה כי החץ שהיא ירתה לא בא איתה במגע, הברק פגע רק אחרי שהיא כבר ירתה אותו...
וכן, זה היה ברוטוס שחתך את הכבל, פיטה אמר את זה. ואז הוא הרג את ברוטוס, איזה תותח.

Sexy Darren

New member
CF

אכן תותח

והאמת שזה שזה לא בא במגע איתה זה לא קשור, מספיק שהכבל נגע גם באדמה, והבחורה ניצלה דיי בנס מלהיטגן חיה

למעלה