היי לכולם

isra533

New member
אתה מזכיר ימים בהם הייתי

תופס טרמפים בתור חיל מחיפה לבאר שבע, לפעמים הנסיעות היו בלילה כי הייתי חייב להתיצב ב 8:00 בבסיס. בדרך כלל הייתי תופס טרמפ עם נהגי משאיות שהיו נוסעים מחיפה לאילת. בהרבה מקרים הנהג היה מודיע לי שזאת כבר הנסיעה השניה שלו באותו יום והוא עייף והוא ביקש שאני לא ארדם ואדבר איתו כל הדרך או אשיר במקום זה. כמובן שהעדפתי לדבר, וכך העברנו את הדרך בצורה שאפשרה לי להגיע לבסיס ולנהג להשאר ער. עוד זוג עיינים בנסיעה זה ההבדל בין הרדמות הנהג לבין להמשך הנסיעה. תעשי במקרה כזה מה שנראה לך, אני אמשיך לדגול בשיטה שלי של מניעה.

עברו כמה שנים מאז . . . ../images/Emo73.gif

ישראל, היית אז חייל צעיר שחיכה זמן רב לטרמפ,ולא היית בעל מודעות מה עלול לקרות לנהג עייף. בכל אופן אני מעריך את שיחותיך הארוכות איתם,דבר שסייע לכם להגיע בשלום לאילת. על אף שעברו שנים לא מעטות אני מהרהר לגבי החלטותיך כיום אם היית בסיטואציות דומות : האם היית מצטרף כחייל מילואים לנהג משאית שהיה אומר לך שהוא "מת לישון"? מה היית אומר לילד/ה שלך בהנחה שהם היו בסיטואציה של אותה חברה ?

isra533

New member
חד וחלק

גם היום הייתי אומר לו לסוע עם הנהג כדי שהנהג ישאר ער.

sweetdreams

New member
ולא זאת בלבד, גם היית מצדד בהחלטה..

הזאת לאחר שילדך היה נפגע כתוצאה מהטיפשות של חברו ויצר הגבורה של אביו.. אני מאוד מקווה שנהגים צעירים שקוראים את ההודעות שלך לא מקבלים רעיונות מסוכנים כאלו... ממישהו שמגדיר את עצמו כמדריך למניעת תאונות הייתי מצפה לקצת יותר אחריות על הדברים שהוא אומר (אם כבר גלשנו לנושא האחריות...)

be_roo

New member
וזה מוכיח מה בדיוק?

שנהגי משאיות מסכנים את עצמם ואחרים כשהם נוהגים עייפים? שחיילים צעירים נאלצים למצוא "פתרונות" מסוכנים כדי להגיע לבסיס? מה חדש? מה הוכחת? אם נהג מגיע לדרגת עייפות שבה רק שיחה עם נוסע תחזיק אותו ער, אין לו מקום על הכביש. לבד, או עם נוסע.

wil

New member
ואם היית יכול לישון ולחכות לאוטובוס

של 8 בבוקר ולהגיע לבסיס ב-12:00, מה היית עושה? ברור שהיית ישן בחיפה ונוסע לב"ש באופן בטיחותי ולא עם נהג משאית עייף-מת. לך לא היתה ברירה, היית חייב להיות בבסיס בשמונה. לפותחת השרשור היתה ברירה מצויינת ועובדה שהיה השתמשה בה.

מי חושב על רצח ? ? ? ../images/Emo73.gif

כמוך כמוני - חושב כותב עושה ופועל להגברת המודעות לנושא בכל גוף ארגון ומוסד. דעתי היא שעדיף שהנהגת תיסע לבד,כי אם חברתה תצטרף אליה,אני לא מאמין שזה מה שיציל אותן במצב עייפות וחוסר שינה. מי חושב על רצח ? מהיכן לקחת את זה ? סה"כ דעתנו שונה בנושא,ואני בטוח שהכל על "רקע מקצועי",וכי נמשיך בפעילותנו למען המטרה,ואף נשתף פעולה.

isra533

New member
כמובן ללא צל של ספק

חילוקי הדעות יש ביננו, הדבר לא ינמע שיתוף פעולה.

למעלה