היי לכל חובבי האופניים

free star

New member
היי לכל חובבי האופניים../images/Emo13.gif

כבר כמה זמן אני מחפשת חונת שאפשר לקנות בה אופניי יד שנייה או חדשים בסביבות ה-300 ש"ח. אני יודעת שזה לא הרבה כסף, אבל זה מה שיש ואני מאוד אובת אוניים אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקום כזהתודה

alonaski

New member
=אין דבר כזה - אופנים יד שניה

במחיר כזה! וגם - לא כדאי לך להשקיע סכום כזה זעום באופנים כי אופנים ששווים 300 ש"ח כיד שניה אפילו - לא יחזיקו מעמד יותר מכמה רכיבות בשטח... ויתפרקו!!! בוודאות!
פה - בפורום המכובד הזה - אנחנו יכולים להמליץ לך על אופני מתחילים ברמה של 2000-3000 ש"ח כאופנים ברמה התחלתית!!! יש מדי פעם פרסומים בעתון על מבצע: אופנים במחיר 300 ש"ח.. בתחנות דלק - יש אופנים כאלה לקניה על כל תדלוק... אבל אלה אופנים מסוג שאף רוכב רציני פה - לא יאות להמליץ לך לקנות. מקווה שהצלחת להבין את המסר...

yuv R

New member
../images/Emo66.gifנא לא להגזים../images/Emo22.gif

אלונה יקירתי
האופניים שלי עלו חדשים נוצצים 1250 ש"ח לפני... שנתיים בערך
היום אני כבר יודע ששדרוג קרוב הוא בלתי נמנע, והחלטתי לקפוץ על תחנות ביניים ולהגיע ישר לרמה של מה שאני רוצה באמת. לכן זה מתעכב כל כך הרבה. היום באמצע היער אחרי עליה מתישה האופניים שלי היו זרוקים לצד השביל בנקודת המנוחה. הסתכלתי עליהם בהערכה לא קטנה - וציינתי לעצמי בסיפוק שהם עשו את שלהם מעל ומעבר למצופה ועדיין יכולים לשמש טיילים רגועים במשך זמן רב. עם מעבירי SIS, ברקסים מעפנים, בולם סמלי וצמיגים בסיסיים (OK, אחד מהם חדש) הם עושים את העבודה מצויין. בינתיים האופניים שודרגו קלות (חישוקים כסא קליפלס וצמיג) ואין לי ספק שכשאמכור אותם משומשים יימצא טייל מאושר שיהנה מהם לזמן ארוך. זה אמנם לא יהיה ב- 300 ש"ח, אבל אין לי ספק שאפשר למצוא אופניים כאלו בסכום לא רחוק משם, בצד התחתון של גבול 1000 השקלים. אבל.. כדי למצוא מציאות צריך לחפש בסבלנות.

alonaski

New member
= קדימה! ../images/Emo140.gif אז תעזור לגברת! ../images/Emo13.gif

משאירה לך את הפרוייקט הזה - לטיפולך!!!

yuv R

New member
היית צריכה להיות מ"כית

יש פה מישהו שיודע לנגן בפסנתר? מעולה, אתה מארגן רשימת שמירה

alonaski

New member
=חחחח.... ../images/Emo13.gif)))) גדול!!!!

ממש לא מ"כית!!!! רצית נורא להיות משקית חינוך ביחידה קרבית מובחרת...
- והייתי!!!
וזה אחרי שהתפשרתי וויתרתי על השאיפה הבלתי ניתנת למימוש שלי - להיות פקידה פלוגתית בסיירת גולני!!!

brider

New member
חתיכת סנובית

מה זה אצלנו אף אחד לא ימליץ על אופניים זולים ואם אין לה כסף או שהיא לא מתכוונת לגמוע קילומטרים. לא כולם צרכים אופניים במחיר של מכונית

alonaski

New member
= קדימה! ../images/Emo13.gif אז תמליץ לה!!

אשמח לשמוע איפה אתה קונה אופנים לרכיבה במחיר כזה?...
וגם = מבטיח לה שהקניה היא קניה שווה ולוקח אחריות כלפי הגברת שהאופנים יסיעו אותה וישאו את משקלה בשטח!!
חחחח... קדימה... אני בהאזנה מלאה!!! ממתינה להמלצתך הנבונה!!
.... יש לך משהו נגד סנוביות?!?!?
כי אני... סנובית גאה!!!
וגם... ריאלית גאה!

yuv R

New member
קצת עזרה לגברת

שלב ראשון: להגדיר את מטרת הרכישה. כאן בפורום אנחנו עוסקים בטיולי אופניים בשטח - מסלולים שמתחילים בעשרות קילומטרים ועד שבוע טיול בתורכיה
. אם את מחפשת אופניים לקניות במכולת (זהירות מנהגים מטורפים והולכי רגל לא צפויים) את יכולה לקנות "לפי הצבע". אפילו תוכלי לסוע איתם בפארק הירקון מדי פעם. אם זה המצב - לא צריך לקרוא את ההמשך, רק תבחרי צבע ולכי לחנות. אבל... אם הכוונה לטיולים ארוכים בשטח, שווה להמשיך לקרוא. אופניים חדשים ברמת כניסה מתחילים מאיזור 1500 ש"ח. במחיר הזה מקבלים זוג בסיסי מאוד. זה אומר: חברה טובה ומוכרת, שלדת אלומיניום, בולם קדמי עלום שם ללא אפשרויות כוונון, מערכות הילוכים בסיסיות (יש סקאלה של כ- 7 רמות, המחיר הזה יקנה לך אחת משלוש הרמות הראשונות, בד"כ 21 או 24 הילוכים), חישוקים (גלגלים) רגילים ולא כפולים (לא משנה כרגע למה זה חשוב), וזהו בערך. הכלל המקובל הוא שמחיר אופניים משומשים הוא חצי ממחיר החדשים - ומכאן אפשר רק לרדת לפי מצב האופניים (למעט שדרוגים שהוכנסו בהם שעשוים לעלות). לכן, אם תמצאי אופני כניסה משומשים זה עשוי להכנס בתקציב של כמה מאות שקלים - נניח... 600 ש"ח. כל הכתוב מעלה - לגבי אופניים מיצרן מוכר. קיימות הצעות רבות ברשת לאופניים שנקראים "אופני מדבקה" ומהם כדאי להתרחק. בצעי חיפוש בפורום הראשי על המושג ותקבלי תשובות לכל השאלות. בשורה התחתונה - אופניים (חדשים) קונים בחנות אופניים אמינה ומוכרת אחרי התאמת מידה מקצועית. גם אם מצאת זוג משומש שנראה "מציאה" - כדאי לסור איתם אל החנות הקרובה לוודא שאין פגמים או תקלות חבויות. יש פגמים שרק מקצוען עשוי להבחין בהם. מקומות להתחיל בהם בחיפוש זוג משומש: לוחות הקניה והמכירה של פורום אופניים בתפוז ולוח אתר הרים (www.harim.co.il) חשוב לשמור בצד תקציב לרכישת ציוד. קסדה כמובן חובה (החל מ- 150 ש"ח). כדאי מאוד - ערכת תיקון פנצ'רים ומשאבה. היתר יכול לחכות.

yosefrat

New member
לצורך הענין

את יכולה להתחיל מאופניים בסביבות ה-500 ש"ח כדי לגלות אם את אוהבת את הענין עם הזמן את תדעי לבד אם את רוצה ויכולה לקנות משהו יותר טוב או שזה מספיק לצרכים שלך

RONBIKE

New member
רבותיי אופניים ב-700 שקל גם מסוגלים

לעשות את כל השבילים הכורכריים שקק"ל הורישה לנו באהבה רבה. אפילו עם עליות. גם לרוזן את מינץ- מרידה וגם למצמן-ראלי יש אופניים עם שלדות כרומולי 4130 הילוכי שימנו SIS ומזלג של RST או SUN TOUR אופניים שיכולות להחזיק שנים רבות קשוחות יותר מכל אופניי האלומניום בשוק. החיסרון מישקל גרוע , וחישוקי גלגלים גרועים שיפנצ'ארו לך פנימיות בשרשרת ברכיבה בשבילים ארוכים. אין שום סיבה שבעולם שאדם לא יוכל לקנות לעצמו אופניים ב-700 שקל שעשויים להחזיק לו שנים רבות לשימוש. ברגע שהגברת תירצה לעלות עליות או לרכב בשבילים לא כורכריים ניתן להמליץ לה על אופניי מתחילים לחובבנים שעלותם מתחילה ב-1500 ש"ח.

shl17

New member
חבל שאתה נותן עצות לא מדויקות

אופני מדבקה לא יכולות להחזיק מעמד יותר מחודש של רכיבה יומיומית בשטח וכמעט אותו כנל לאופני כניסה של 1500-2000 שח מה הוצאת את כולנו מפגרים עד כדי כך??

yaron j

New member
../images/Emo12.gif באמת?

הא? יכול להיות שקיבלתי מכת שמש, ואולי בכלל דימיינתי אופני "מדבקה" שעוברים קילומטרים בשטח....

yuv R

New member
שלמה, "שטח" זה עניין סובייקטיבי מאד

אנחנו "המתחילים" שרוכבים על אופני כניסה, חובשים קסדות רגילות (לא פולפייס), לא עולים סינגלים הפוך, לא מחסלים קראנק LX כל חודש ובכלל... רוכבים כנראה אחרת ממך אין לי טענות אליך, רק קח בחשבון שיש מקום גם לרוכבים "רגועים" - גם בשטח. אני אישית כבר מזמן מגרד את המגבלות של אופני הכניסה שלי, אבל כמו שאמרתי - הם יוכלו לשרת רוכבים רגועים עוד זמן רב. ממש לא צריך להעלב. אף אחד לא מפגר. העניין הוא שלא כולם צריכים אותו ציוד כי לא כולם עושים אותה פעילות. מי שמחפש לטייל בנוחות בטבע ולא להלחם בו עשוי למצוא את עצמו מסתדר יופי עם אופני כניסה במחירים שציינת. לפחות בהתחלה, כאופניים ראשונים. לגבי אופני מדבקה - גם אני נגד.

shl17

New member
אני טוען שבסופו של ענין

המוצרים היותר טובים יוצאים יותר זולים פעם תנסה להוריד הילוך מקדימה שאתה עומד על הפדלים ותראה שיש סיכוי טוב שתעקם גלגל שיניים מקדימה מה שלא יקרה לך עם קרנק איכותי ומע הילוכים טובה אותו כנל לגבי קסטה זולה וכו וכו

מאדמאן

New member
טעות. מספיק עם חרטא בעניין המדבקה

האופני מדבקה שלי רכבו יותר ממה שאתה יכול לדמיין. על כל שיל כורכר קרוב ורחוק וגם סינגלים קלים (לא בגללם אלא בגללי) ראיתי בעלי אופני מותג זולגים דמעות של תסכול כשנשארה להם שלדה שבורה ביד בעוד האופניים שלי דלגו בעליצות על תלוליות וסלעים כיד המלך. כל העניין כולו הוא הנדסת אנוש טובה יותר ומשקל קל יותר. למי שהתרגל זה לא ממש שווה. יש גם הרבה שוויץ בפאקאפאקא הישראלי ובאירופה הרוכבים הותיקים - אלו שרוכבים כבר שנים לא מבינים בכלל את התעשיה של המותגים ומגחכים קלות תוך שהם דוחפים את עצמם בעליות שבארץ לא ננסה לעולם. אז מי שרוצה להיות מקצוען,יללא לך על זה: ומי שרוצה רק להנות לא משנה לו כלום. העיקר שיהיה לו כלי עביר.

IlanShacham

New member
לאו דווקא חרטא...

קרא בקישור המצורף. יכול להיות שלך היה מזל ונפלת על אופני מדבקה טובות, אבל בסך הכל רוב מי שניסה לרדת עם אופני מדבקה לשטח נאלץ להחליף אותם תוך זמן קצר.

brider

New member
אופני מדבקה "מדביקות" את כולם

בתחילת דרכי כרוכב קנית אופני ראלי נייט הוק ב900 שקלים - לעניות דעתי הקנייה הכי משתלמת שעשיתי עד עכשיו בתחום האופניים האוניים עבר למעלה מחמשת אלפים קילומטרים ללא כל בעיות מלבד החלפת צמידים וגלגלי שיניים. שכמובן עלו לי הרבה פחות אך עשו את העבודה נאמנה. כשנוכחתי שאני אוהב את הרכיבה ורמתי השתפרה עליתי גם ברמת האופניים אך אין זה אומר שכבר מן ההתחלה היה עלי לרכוש את האופניים שאני רוכב עליהם כיום. דרך אגב יצא לי להשתתף עם אופני החדשות בטיול בו לקחו רוכבים מקצועיים על אופניים ברמת פתיחה של 5000 שקלים. לאחד הרוכבים נגנבו האופניים יום לפני הטיול וכדי לא לפספס אותו הוא לקח את האופניים של אישתו - אופניים מתקפלים מתקופת קום המדינה ללא הילוכים ובולם וגם על אופניים אלו הוא הדביק את הרוכבים האחרם (חוץ מבעליות) ומכן הכל תלוי במנוע ולא באופניים

bez

New member
הרשה לי לתת לאדוני מספר הוכחות :

אופני ראלי סרנגטי (מדבקה מכובדת)עשויות פלדה עם בולם ללא שם שנת 96-97 עברו עד היום כ-4000-5000 ק"מ בשטחים ושבילים הידועים בקהילתיינו כסינגליים הטכניים ביותר שיש לישראל להציע.עד עצם היום הזה הוחלפו באופניים:צמיגים שרשרת ורוכבים בלבד. דוגמה 2:אופני בסידן(מדבקה מכובדת)מחיר כ-500-700 שקלים רוכבים עד היום בגמל האדום ,מירב,שוקף ,ברטניה(פארק)וכו' ןכו' וכו'. הסקנה המתבקשת מכך: אל לך לצאת בהצהרות ללא שום גיבוי ואל תוציא אותנו מפגרים עד כדי כך. מי שידו לא משגת לרכוש לעצמו אופניים טובים ,בהחלט יכול להסתדר גם עם אופניים פחות טובים . מי שצריך הוכחות מצולמות ,אני אשמח לנפק בשפע רב.

tiranm1

New member
ת'שמעו משהו.... תפסיקו לנסות להוכיח

בכל הזדמנות שאופניים זולים "עושים הכל". ברור שאפשר כמעט על כל אופניים לרכוב בשבילים הטכניים. השאלה היא כמה אתה נהנה וכמה אתה מתאמץ. אז יש רץ אתיופי שעושה מרתון יחף !!! זה אומר שנייקי וניו-באלנס זה ח'רטה ??? אפשר לרדת לאילת עם סוסיתא מודל 63. זה אומר שאלפא 166 זה ח'רטה ??? ברצינות, אני לא מבין מה אתם מנסים להוכיח כאן.

למעלה