היי לכם
חדשה - ושאלה!

היי לכם
חדשה - ושאלה!

היי לכולם! (או "לכולן"? איך זה עובד?)
אני חדשה פה (כמו שאתם רואים
)
לאחרונה התחלתי להתעניין בדרמות קוריאניות, ורציתי לשאול אם זה המקום להעלות הגיגים ולהתפלסף בעניין.
האם זה המקום לכך או שיש מקום מתאים יותר?
אם כן אעלה לפה התפלספויות... האמת שאני עדיין קצת נבוכה מזה שנפלתי ככה לעניין (בחיים לא חשבתי שאשב על האינטרנט ואחפור על שחקנים... חח
)
זה נורמלי גם למי שכבר לא טינאייג'רית ואמורה להיות, כאילו, בנאדם מיושב? (אני מכינה לבגרויות במקצועי.)
שמחה להכיר אתכם/ן, בכל מצב

קומאו!

maayanro123

New member
ברוכה הבאה

זה בהחלט המקום לעשות את זה, אז תרגישי חופשי לחפור פה על דברים כאלה

וכן, זה נורמלי לחלוטין

אני גם כבר לא ממש טינאייג'רית, אז את לא היחידה פה ואני מבינה אותך

איזה סדרות ראית כבר?

cheburasha

New member
ברוכה הבאה

תחפרי על מה שבא לך, הכל הולך

ולגבי הגיל... יש כאן כאלה שטינאייג'רים זה כבר הילדים שלהם

תודה על קבלת הפנים!

הרגעתן אותי...

ובכן, מכאן ואילך אדע לאן לנתב את הגיגיי בנושא!
אגב, נראה לי שאני עוד לא לגמרי מבינה איך עובד העניין הזה של ההשתרשרות, אז תעירו לי אם אני עושה טעות.
למעשה, נכנסתי לעסק לפני כמה חודשים בלבד - זה היה באמצע הזמן שבו שידרו את "צייד עירוני" ואת "אהבה מכוכב אחר", וכשיום אחד רבצתי בשיעמום אצל חברה היא הפעילה אחד מהם, ורק מתוך נימוס לא ברחתי

הבעיה היתה כמובן שזה היה יפה מדי. גם העלילה וגם השחקנים, כלומר השחקן, כלומר לי מין הו

והשאר היסטוריה.
בינתיים הספקתי לראות את הבן האובד, בנים על פני פרחים (
), היורשים ותיכון 2013. כלומר, אלו הסדרות שראיתי מתחילה ועד סוף

עכשיו אני באמצע של נשיקה שובבה (בארור שהתחלתי אותה בגלל קים היון ג'ונג
) ובי"ס תיכון - זמן לאהבה, וגם את "בין כלב לזאב" אני מתכוונת לסיים מתישהו. נתקעתי איפשהו באמצע, כשהיו יותר מדי פושעים בסביבה ולא היה לי כוח אליהם. לא אוהבת פושעים

ראיתי גם קטעים מ"הנסיך שלה" ומאלג'ימה (ככה אומרים את זה?), אבל פחות מתחברת לתקופת המלוכה.
בגזרת הסרטים ראיתי את המדהימים הבאים: שלג עד, עוף אבא עוף, המלך והליצן (אני מאוד לא מסמפטת קטעים גסים, אבל כשמלאך יפהפה כמו הגרסה הנשית למחצה של לי ג'ון קי נמצא בשטח זה פשוט פשע רציני לא לראות. וכבר אמרתי שאני לא אוהבת פושעים

מה עוד ראיתי? נער זאב, דרמה סיטי (מאוהבת בסצנות הבכי של לי ג'ון קי. זה לא יפה להגיד למישהו "תבכה הרבה", נכון? אז אני לא אעשה את זה) ו"ללא נשימה" - אמנם אני מעדיפה לראות בני אדם לבושים (בחליפות יוקרה של שלושה חלקים, אם אפשר), אבל לי ג'ונג סוק מספיק חמוד בשביל שאצפה למרות זאת. (תעריך, בחור!)
השחקנים האהובים עליי הם אלה שציינתי לעיל (לי מין הו פחות, אבל גם הוא בסדר), בתוספת קים בום ודניאל צ'ה.
עכשיו קניתי את הספר של נועה אברהמי "קוריאנית למתחילים". אולי עוד אבין קוריאנית בסוף

אני גם יותר מאשמח להמלצות נוספות של מומחיות שכמוכן.
קומאו!

cheburasha

New member
כל זה תוך כמה חודשים?

את נשמעת כמו מומחית ומכורה מזה שנה לפחות
אבל יש לפנייך כל כך הרבה סדרות וסרטים יפים לראות בפעם הראשונה!
&nbsp
לגבי ההמלצות, תגדירי קודם איזה ז'אנר את רוצה לראות? סרטים? סדרות? אני מבינה שתקופתי, קרימינלי ועם דם זה לא בשבילך אבל חוץ מזה? חייב סוף טוב? נוער? הגילאים המתקדמים יותר?
&nbsp
כמה דברים שלדעתי הם דיי חובה להשכלה קוריאנית כללית ו99% שתהני מהם:
Coffee Prince
A Gentleman's Dignity
Secret Garden
אפשר להוסיף כמובן אבל זה ככה בשביל ההתחלה וזה דברים לא כבדים ומצחיקים ועם המון רומנטיקה

&nbsp
ואם את אוהבת את קים בום אז קודם כל אני איתך
ומציעה לראות את Padam Padam. זאת מלודרמה וחייבים הרבה טישיו איתה אבל לדעתי היא שווה את זה. ואם תאהבי את השחקן הראשי שם Jung Woo Sung שאמנם לא כזה חתיך אבל שחקן מדהים אז נדבר ואמליץ לך ים של דברים טובים איתו.
&nbsp
וד"א כל מה שהצעתי אלה דרמות אבל אני בחורה של סרטים אז יש גם כאלה להמליץ. גם כאן אני כברירת מחדל מציעה קודם כל דברים קלילים ומצחיקים ועם שחקנים שאת לא מכירה עדיין אבל כדאי להכיר:
2006 200Pounds Beauty
My Little Bride 2004
She's on Duty 2005
My Tutor Friend 2003
Seducing Mr. Perfect 2006
Baby & I 2008
You're My Pet 2011
&nbsp
וכן אני יודעת שאני חוזרת על עצמי אבל מה לעשות, ההעדפות שלי לא השתנו מאז הפעם האחרונה שצירפתי את הרשימה הזו

maayanro123

New member
נראה שקים בום פופולרי פה, ובצדק

אני מצטרפת להמלצה שלך על הסדרות
זה מעולה בתור התחלה.
ואולי הייתי מוסיפה גם את סאם סון המתוקה.. אני חושבת שהיא נהייתה סוגשל "סדרת חובה" כזאת כי הרבה התחילו ממנה

בקשר לרשימת סרטים שלך, ראיתי רק 2 מהם

maayanro123

New member

ראיתי את she's on duty ואת 200 pounds beauty.

אגב, יש מצב של she's on duty יש כמה גרסאות של סרטים או שעשיתי מישמש עם סרט וסידרה או משהו בסגנון?

cheburasha

New member
אין לי מושג

הסרט שאליו אני מתכוונת, בו משחקים גונג יו וקים סון אה בתפקידים הראשיים

חחח... תודה תודה!

כזאת מחמאה מקוריאנית ותיקה זה שווה בהחלט

אני אחפש את מה שאמרת....

ואם לחשוב על הגדרות למה שאני אוהבת, אז זה בערך ככה:

1. קודם כל צריך להיות שחקן שווה

2. עדיף בלי פושעים וכאלה (זה גם משעמם אותי וגם מסייט), אבל מכות יפות סגנון לי ג'ון קי / לי מין הו זאת אמנות לא רעה מבחינתי.

3. סוף טוב חובה. אני אשאל אתכן לגבי סדרות שיהיה לי ספק לגבי הסוף שלהן :)
4. שחקנים מבוגרים לא בכיוון (למרות שקוון היה-היו [לעזאזל עם השם האיום והבלתי קליט שלו] דווקא נורא חמוד לי, אבל לא בתור שחקן ראשי.)
5. לא היסטורי ווקשה...

6. ואחרון חביב, קטעים גסים גורמים לי לנטוש סדרות. כמו שמתחיל "טעם אישי", פשוט לא המשכתי הלאה. (טוב, האמת שכן ניסיתי לרפרף אח"כ, אבל סיפור המקלחת וכל התיאורים שלה בעקבותיו גרם לי לוותר סופית.)

אופס, עכשיו אני מסתכלת על מה שכתבתי וזה נראה כמו איזו רשימת מכולת

ולגבי פדאם פדאם, קראתי על זה באחת החפירות ברשת, אבל לא מצאתי עם תרגום לעברית. יש דבר כזה? (או שאתן רואות עם תרגום לאנגלית?! מורידה את הכובע אם כן.)

cheburasha

New member

לי מין הו יודע לעשות מכות? הוא בכלל יודע לשחק?
סתם... סבבה... רק שתדעי שאלה שיודעים לעשות מכות יפות בכלל לא במודעות שלך
ובכלל בכלל כדאי לבדוק בסין והונג קונג וטאיוואן. אבל אם את בקטע של הצעירים אז אני פחות בעניינים... חוץ מקים בום נראה כל ההעדפות שלי הם בטווח הגילאים 30-45
&nbsp
לגבי פאדם פאדאם אין לי מושג אם יש בעברית. אני רואה באנגלית או רוסית. וגם, הדרמה הזו דיי עצובה ואי אפשר לומר שיש לה סוף טוב. הסוף שלה אופטימי

בתור מישהי שלא בעניין שלו במיוחד, אני סבורה שלי מין הו שחקן מצויין ועם נוכחות חזקה.
&nbsp
את לא חושבת ככה?
&nbsp
(אגב, מה זה "סוף לא טוב אבל אופטימי"...?
)
&nbsp
ואני נאמנה לקוריאה!
שום סין-הונג קונג-טייוואן לא באים בחשבון

cheburasha

New member
המ

לגבי לי מין הו, אני פשוט לא כל כך אוהבת אותו אז אולי אני לא אובייקטיבית. בכל מקרה, ממה שראיתי, לא ראיתי יכולות מדהימות. אבל ראיתי רק שתי סדרות איתו וזה הספיק לי.
&nbsp
לגבי סוף אופטימי, אם אסביר יותר זה יהיה כבר ספויילר. רק אוסיף שיש לסדרות הקוריאניות לעתים סוף מעורפל וזה יכול להיות המקרה.
&nbsp

maayanro123

New member
תגדירי שחקנים שווים

סתם, אבל יש מספיק שחקנים/איידולים שחושבים שהם שחקנים בגילאי 20+, וגם צעירים יותר, ואנחנו אוהבות לחפור עליהם (בין היתר), אז לא אמורה להיות בעיה בקשר ל 1 ו 4

בקשר לקטעים הגסים - למרבה המזל (או הצער, תלוי איך מסתכלים על זה
), רוב הסדרות שומרות על תמימות (אפילו מוגזמת לפעמים)
, אז לא אמורה להיות לך בעיה עם זה.. בסרטים הם בד"כ קצת פחות הגונים.

לכולנו יש רשימה כזאת או אחרת של דרישות/העדפות, זה בסדר

בגדול נשמע שהכיוון שלך הוא יותר סדרות רומנטיות/סדרות תיכון וכו'

איך את עם סדרות מוזיקליות/רפואיות?

maayanro123

New member
הסבר

סדרות רפואיות - הכוונה לסדרות שמתרחשות בבי"ח (לדוגמה) ויש בהם הרבה קטעים רפואיים (ניתוחים, פציעות, דם וכו') וגם קצת מושגים רפואיים מדי פעם. אני מניחה שאם את לא אוהבת אלימות אז אולי יש לך בעיה עם דם

בגדול יש סדרות שהן יותר רפואיות פרופר (נגיד על מנתחים במחלקה כלשהי), ויש סדרות שהן קומדיה רומנטית, אבל יש בהן גם קטעים רפואיים כי העלילה מתרחשת בבי"ח.
באותה צורה יש דרמות משפטיות (שעוסקות בעו"ד ובבתי משפט) ודרמות משטרתיות.

סדרות מוזיקליות - יש בהן הרבה שירים וריקודים, והן בד"כ עוסקות בלהקה או בבי"ס לאומנויות וכדומה. זה גם אומר שהן לרוב קלילות וכיפיות, אבל לא כולם אוהבים את זה שיש שם הרבה שירים וכו'.
המינון של השירים יכול להשתנות בהתאם לסדרה, תלוי איפה הפוקוס של היוצרים נמצא, אבל זה יכול לנוע בין משהו שדומה יותר למחזמר (שיש לך שם כמה שירים לפרק) לבין משהו יותר מתון (נגיד שיר לפרק או שיר לכמה פרקים).

בד"כ הז'אנרים האלה משולבים עם ז'אנרים אחרים כמו קומדיה רומנטית או סדרת תיכון וכו'.

מקווה שעכשיו זה יותר ברור

אם את צריכה דוגמאות לסדרה מכל תחום או שמשהו עדיין לא ברור את מוזמנת לשאול.

למעלה