היי לכם

פולדרה

New member
היי לכם

אני בת 17 ממרכז הארץ. רציתי לדעת אם אתם מעוניינים בתוספת חדשה ומרנינה
לפורום שלכם: יש לי בעייה די קשה של גרושים מכוערים של ההורים, שבימים אלו הגיעו אף אלי. אני יודעת שיש פורום ילדים להורים פרודים, אבל קראתי אותו מספר ימים והתרשמותי הראשונית היא שהם לא כל כך רציניים (אל תעלבו אם יש כאן מישהו משם), ובכל מקרה לא יעזרו לי במיוחד. האם הגעתי למקום הנכון? אם כן, אספר את הסיפור שלי ותנסו בבקשה לעזור...

ספרי ונראה מה אנחנו יכולים או לא...

אבל עקרונית, אני ממליצה לך להושיב את הורייך - יחד, מולך לנזוף בהם על התנהגות כל כך ילדותית ולהבהיר להם שאת לא מוכנה להיות שום נשק במאבק שלהם, וגם לא קלף מיקוח אם יש לך קלף לאיים בו - הכריחי אותם להתחיל לדבר אחד עם השניה כמו שני מבוגרים את כמובן יכולה להזכיר להם שהם אהבו פעם ולשאול אותם אם נולדת כתוצאה ממעשה אהבה או מעשה מלחמה הזכירי להם, שהם חינכו אותך להתנהגות שונה ממה שהם מדגימים ותשאלי אותם אם את צריכה ללמוד מהתנהגותם איך עליך להתנהג אליהם
משהו כזה... הבנת את הרעיון? וחוץ מזה, ספרי את סיפורך, אני מאוד יצירתית
ולא אוהבת גירושין מכוערים אעזור לך בכייף!!!! ובינתיים, לתת לך קצת כוח
גדול ועוטף הם בכל זאת, מתגרשים זה מזה ולא ממך... שמרי על עצמך שלא לבחור צד - זה בריא יותר

פולדרה

New member
זה הסיפור שלי:

זה מאוד חמוד מה שכתבת לי, אבל הבעיה שלי ה-ר-ב-ה יותר מורכבת מזה. ההורים שלי נפרדו כשהייתי בת 7, באוגוסט בין הגן לכיתה א´. באותו הזמן אחות של אמי נפטרה ממחלה קשה, לא סרטן אבל משהו דומה. אמי ואנחנו (אחותי קטנה ממני בשנתיים)עברנו לגור אצל דודי. אחותי ואני הלכנו לאינסוף פסיכולוגיות ועובדות סוציאליות שקבעו במסגרת החוקים הטיפשיים שהכי טוב לילד, לא משנה באיזה מצב, לראות את האב. אחותי נפגשה איתו פעם אחת ודי, כשאמר שאין לו כסף לקנות לה פיצה לארוחת ערב זה הספיק לה. אני המשכתי ללכת בעקשנות עיוורת, למרות הדברים הנוראים שאמר לי אז. סונוורתי מילדה בכיתתי שהוריה התגרשו בצורה מושלמת והקשר עם אביה עד היום חזק ואיתן. המשכתי לסבול בחברתו, עד שהתחיל לקלל גם אותי, שבעתי ממנו, ומאז עד לפני חצי שנה ניתוק הקשר ביננו היה מוחלט. שנאתי אותו, ועדיין, שנאה עזה כל כך. יש לציין, שאמי תמכה בכך שנלך למפגשים האלו, לפחות בפעמים הראשונות, וכן לא דיברה רעה עליו, עד השנים האירונות בהן התחלנו לדבר על נושאים רציניים והיא נפתחה אלי גם בבעיותיה. אם בכך הסיפור היה נגמר, לא הייתה לי שום בעיה. גדלתי בבית אוהב, פחות או יותר, עם דוד שתפקד כאב שלא נכנס לי לחיים יותר מדי, עם בני דודים רגילים והכל היה בסדר. כשהגיע לי הצו ראשון, הסתבר שהוא נשלח גם אל אבי, ובכך מתחיל הסיפור שלי. הוא נזכר שיש לו בנות, כבר די בוגרות, שמשעמם כבר לתבוע את אמי על כל שטות במשפט שנשרך כבר 10 שנים ללא סוף (תשואות למערכת המשפט שלנו!) והחליט לתבוע אותי על הפסקת תשלום מזונות. הוא שלח לי ולאחותי מכתב נוגע ללב ממש, עם משפטים קיטשיים שהעתיק מאיזה ספר, על כמה שהפרידה הכאיבה לו, שאמי גרמה לפרידה המזעזעת ולפירוק המשפחה האוהבת שלנו וכו´... בנוסף לכך, היה צו, נגדי, כי מה לעשות, אני הבכורה, להיפגש איתו כקבוע בדו"ח העובדת הסוציאלית או להפסיק לשלם מזונות. אני נכנסתי לפאניקה כמובן. הוא כתב שקרים איומים אל בעיקר על אמי, אבל גם על דודי, סבי וסבתי, אחותי ועלי. המשפט התקיים בחנוכה, נגררתי לבית המשפט בחוסר רצון מוחלט, השופט לא התייחס כלל לבואי (שוב תשואות), ושלח אותנו להפגש אצל עובד סוציאלי במקום. פגשתי את אבי שם, לראשונה אחרי עשר שנים, ונחשו מה, הוא שאל אותי למה לא ניסיתי ליצור קשר איתו! עשר שנים אבא שוכח מקיום שתי בנותיו, מתעלם מהן, ואז מאשים אותן בניתוק הקשר! אני הסברתי לו בתוקפנות שיעזוב אותנו, שאין לי צורך לראות בו אבא, למרות שאין לי אב אחר (לדודי אני קוראת בשמו הפרטי, וכך גם אחותי. הוא תמיד האבא שלי...). חשבתי שבכך הסיפור בגמר, אבל ימים אחדים לפני הבגרות במת´, נחשו מה? הגיע צו חדש, הנושא את הצו הקודם לתאריך חדש. הוא לא מתייאש נלראות אותי סובלת. כשבוע מאוחר יותר, הגיע עוד צו, בקשה להקדים את המועד בצירוף חוות דעתו הפסיכולוגית של אבי! ובהמון שקרים, והכפשות המכוונות אלי (בצו ההכפשות בעיקר כלפי אמי). זה בקצרה הסיפור שלי, בניסיון לא לרדת יותר מדי לעומק. למי שלא התייאש וקרא עד לכאן, כל הכבוד! הבקשה שלי: מה אתם חושבים שעלי לעשות? איך עלי להגיב? להתעלם ולשכוח מהסיפור, או להתחיל לחשוב ברצינות מה עושים. מצד אחד, אין לי הרבה מה לעשות, העו"ד של אמי מטפל בעניין ואני קטינה, בטח בבית המשפט לא ייתיחסו לכך בכלל שוב, ומצד שני הוא קבע שני דיונים וביקש ואישרו לו להקדים אחד מהם. אני צריכה להגיב? לתבוע אותו בחזרה או משהו? מה אפשר בכלל לעשות? אם אתם צריכים עוד פרטים, תשאלו חופשי.

קודם כל, ואני בטוחה שאני מדברת בשם

כולנו כאן, אנחנו נשמח לארח אותך כאן בין שורות אלו. אבל, חייבת לשאול כמה שאלות כי לא ממש הבנתי. על מה בדיוק הוא תובע אותך? על ניתוק הקשר? אם כן אז נראה לי שבכלל אין מקום לדיון כאן משום שהאחריות על שמירת הקשר צריכה להיות עליו ולא עליך. מה הקשר בין צו הגיוס שלך לתביעה שלו? האם הוא במשך השנים האלו נתן לאמא שלך את מה שהוא חייב לתת על פי ההסכמים שלהם? האם הוא לא שמח אם כן שהנה את מתקרבת לגיל שהוא יכול להפסיק לשלם? האם את בכלל יכולה להתעלם מהסיפור כמו ששאלת? אם יש נגדך תביעה אז כנראה שאת לא יכולה לעשות זאת ונותר לך רק להתחיל ברצינות לחשוב מה עושים. מה אומר עורך הדין של אמך? ויש לך מה לעשות כי גם בתור קטינה את יכולה לשכור את שרותיו של עורך דין (איך תשלמי לו זה כבר עניין אחר) מה גם שאם יש איזה שהוא ניגוד אינטרסים בין העו"ד של אמך לבין התוצאות שיכולות לנבוע מהתביעה של אביך כלפיך, אז לדעתי (אבל אני לא ממש מבינה בזה) המדינה יכולה למנות לך עורך דין אחר (למה שלא תשאלי בפורום חוק ומשפט? ) נקודת אור אחת אני רואה בכל העניין וזאת בניגוד לדרך שבה הצגת את הבעייה בהודעה הראשונה שלך - אין לך שום עניין וכעס עם אמא שלך - וזה יופי כי לפחות את לא נאבקת בשניהם ויש לך גב ואוזן קשבת שלה. בהצלחה

פולדרה

New member
תשובות א´

סליחה שלא הבהרתי את עצמי, הייתי די נסערת כשכתבתי את זה. הוא תובע אותי על כך: "א.לשאול את בנותי האם רצונן בקשר עם אביהן. ב. במידה וכן רוצות בקשר עם אביהן, מבוקש לקבוע הסדריי ראייה. ג. במידה ולא רוצות בקשר עם אביהן, מבוקש לבטל תשלום מזונות ע"י האב מיום הגשת הבקשה." נכון שזה נשמע יפה, הסעיפים הראשונים, אבל אב שרוצה לראות את בנותיו, לא הופך את המפגשים שיש לו איתן לבלתי- נסבלים (דוגמא: להגיד שאמי רצחה את אחותי. כמה מופרע זה נשמע?! וזה הגיע לגברים יותר גרועים...). בסה"כ הוא רוצה להפסיק את תשלום המזונות. העובדה הזאת ברורה לי, למרות ההצגות של האב הסובל. גם הצלחתי להעביר את זה לעובד הסוציאלי, למרות שהחשיבה ה"נורמלית", שזוהי הסתה של אמי. הקשר לצו גיוס הוא, שהוא כנראה הזכיר לו שבנותיו קיימות וחיות והוא משלם להן בדרך עקיפה את המזונות. אם הוא יצליח להבהיל אותנו, הוא אולי יצליח. זוהי חשיבה מעוותת במיוחד, לאור העובדה שיש חובת תשלום מזונות עד גיל 18, ואף אחרי צבא, אם אני לא טועה. וחובה זו לא קשורה כלל לקשר בין ההורה לילדיו. פתחתי מכתב שהגיע לאמי על תשלום המזונות. התשלום הוא די זעום לפי מה שהבנתי, הוא מינימלי, ואבי גם לא משתתף בהוצאות "מיוחדות" כמו טיפול אורטודנטי, חוגים, ניתוח מיוחד, וכו´. אבל הוא משלם באופן קבוע לפי הבנתי, ויש לו חוב לא רציני כל כך. בעניין זה לא נראה לי שיש מה לעשות. להתעלם מהסיפור זה מה שאמי יעצה לי בינתיים. היא נתנה לעורך דינה שיכתוב כתב הגנה, וכנראה שזה יספיק ואני לא אצטרך להיות נוכחת בבית המשפט. לא חושבת שיש ניגוד אינטרסים ביני לבין אמי. אני בוטחת באמי, יש לנו קשר טוב מאוד ואנו מדברות כמעט על הכל. בהודעה הראשונה מה שכתבתי נוגע לרקע לבקשה. אבי מציין כל מיני ארועים, ביזאריים לחלוטין ורובם מצוצים מהאצבע. כמובן שאמי חשה צורך להגונן על עצמה בפני חלק מהם, וגם להסביר לי למה מה שהיא באמת עשתה הוא מוצדק. הבעיה היא שהזכרון שלי לא נפגם או משהו כזה, אני זוכרת היטב את האוירה ואת רוב האירועים שקרו באמת ואפשר להבין שהוא ממציא את הרוב. ז"א, היא לא צריכה להצטדק בפני. אני יודעת באיזה צד אני בלי שהיא תגיד לי דבר, וזאת מתוך ניסיוני האישי, לא מהסיפורים שלה. אני לא מעוניינת לשמוע את הכביסה המלוכלכת של אף אחד מהם. לעומת זאת, מה שכן מעניין אותי הוא הצד הכספי, שנוגע אלי ולעתידי. מקווה שעניתי לך על כל השאלות, אם יש עוד אשמח לענות.

קצת מוזר לי....

את מתנסחת לפעמים כמו האם ולפעמים כמו הבת... את האם? או את הבת?

שלום לך פולדרה......../images/Emo140.gif

אין סיבה שלא נשמח לקבל אותך ביננו.......
בכך את מצטרפת אל וויזלי הוותיק משכבר הימים
גם נוכל לשמוע אותך ולעזור לך (לא עזרה מקצועית כמובן) וגם נוכל אנו ללמוד מימך על ילדנו ועל דרך התנהגותנו
וכמו שחגית אמרה, באמת לא ברור על מה ולמה תביעת אביך באה...? אחרי כ 10 שנים שלא ניסה לראות אותכן...! מוזרה לי פסיקת השופט!! אולי תחליפו עוך דין.... זה דבר ראשון שאני הייתי עושה....!! את בהחלט יכולה לתבוע אותו...... על כל מה שהוא החסיר לך בתקופה שהוא לא היה!!! אולי זה יפחיד אותו ואז הוא שוב יעלם.... תביעה על סך מאות אלפים בהחלט יכולה לגרום לו להתקפל.... ויש לך את הזכות הזו וגם לאחותך....! אך עדיין הרבה שאלות עומדות ונסתרות בסיפורך!? לבנתיים ברוכה הבאה... ונקווה בשבילך לטוב יותר

פולדרה

New member
תשובות ב´

השופט לא פסק ולא הסתכל על התיק בכלל. זה שופט עתיק שלא מעניין אותו שום דבר. המשפט נמשך 10 שנים ואבא שלי ממשיך לתבוע את אמי כל פעם על נושא אחר, פשוט כי אין לו דבר יותר טוב לעשות, או שהוא נהנה למרר לנו את החיים. הוא עדיין לא נתן לה גט, וכל כמה חודשים יש סיפור חדש. העו"ד בסדר גמור על פי הבנתי, שלא גדולה מדי. על מה אני יכולה לתבוע אותו? איך אני יכולה לעשות את זה? זה הדבר הראשון שחשבתי אחרי שקראתי את הצו. כמה הוא משקר שם... תודה על התגובות החמות.

כל זמן שהוא נשוי הוא חייב מזונות לך

לאחותך וגם לאימא שלך... כל סיפור המשפט הזה נראה מוזר, ולא בטוח שטופל נכון ע"י עורך דינה של אימא שלך קחי לך עו"ד שייצג אותך ואת אחותך בנפרד מאימך כאמור, סיוע משפטי לא יעלה לך כמעט (רק האגרות) ותשבו ותבנו לךו תיק תביעה שיעלה לו הון!!! למשל: תתני חידוש הקשר עם התיחייבות בפני בית המשפט שהוא מממן לך 1/2 בית, או את החתנוה או למודים אקדמיים וכד´ - כמו כל אבא טוב!!! ולהזכירך, את יכולה לתבוע מתנות יומולדת ובת המצווה ועוד... תחליטי שאת צריכה טיפול פסיכולוגי בגלל שאבא נטש אתכן,תדרשי שהוא ישלם את הטיפול - לך ולאחותך טיפולי שיניים, עו"ד יידע מה אפשר ומה לא... אני רק יכולה להעלות רעיונות... לפגוע לו בכיס!! - זו התשובה!!

זה לא סיפור על גירושים מכוערים ../images/Emo4.gif

זה סיפור עצוב של קשר גרוע עם אבא
עכשיו ברור לי למה דבריי לא התאימו. קודם כל, אני ממליצה לך לפנות לסיוע המשפטי ולקחת לעצמך עו"ד שייצג אותך בלבד ושלא יהיה כרוך בהוצאות... שלב שני, תיצרי תביעות נגד - עו"ד יאמר לך מה חוקי, אבל אני יכולה לעשות לך רשימה של: מניעת אהבת אב, מתנות יומולדת, לימודים ועוד... אם הוא מתעקש על מפגשים, וודאי שבית המשפט ייקבע במה זה כרוך: ארוחה משביעה (שיבשל או ישלם במסעדה) בילוי (סרט, הצגה, מוזיאון...) עזבי כרגע את העובדה שאת לא רוצה לראות אותו... את רוצה להוריד אותו מהגב שלך... את צריכה להגיע לפסיקה שתעלה לו הרבה כסף!!!! כסף זו החולשה של אביך (כך אני מבינה מדברייך, תקני אותי אם אני טועה) לעולם אל תתגונני וגם אל תהיי תוקפנית... היי מאוד עניינית איתו. למשל: אני מתייחסת לדברייך אלו: "...הוא שאל אותי למה לא ניסיתי ליצור קשר איתו! עשר שנים אבא שוכח מקיום שתי בנותיו, מתעלם מהן, ואז מאשים אותן בניתוק הקשר! אני הסברתי לו בתוקפנות שיעזוב אותנו, שאין לי צורך לראות בו אבא, למרות שאין לי אב אחר" יכולת לענות: כי הרגשתי נטושה על ידי אבי. חשתי שאבא שלי הפסיק לאהוב אותי, ולא רוצה איתי כל קשר. הכי קשה היה כשלא הביא מתנה ליום ההולדת או לפחות התקשר לומר "מזל טוב". הייתי ילדה. אין הורה "נורמלי" שלא היה מתרגש מאמירות כאלו. אפילו את אבא שלך זה היה משאיר מעט המום... שימי לב שלא נתתי את תשובתך בגוף שני "אתה" אלא בגוף שלישי. גוף שני - תוקף ומוציא מהצד השני מתקפת נגד והתגוננות בגוף שלישי זהו סיפור נוגע ללב (בתנאי כמובן, שיש לו) בכל מקרה, קודם כל עו"ד שלך, שיכול להיעזר בזה של אימא ולבנות תכנית שתנטרל את אבא... כרגע אני לא מדברת בכלל על מה עושים בכלל עם מערכת היחסים ביניכם כדי שהיא לא תפגע ביכולת או בפתיחות שלך לבנות לעצמך זוגיות טובה ומשפחה. המטרה הראשונית היא לנטרל את תוקפנותו של אביך אני מקווה שהפעם הצלחתי לעזור יותר... אני כאן אם יש לך שאלות או אם נראה לך שפספסתי משהו.

פולדרה

New member
../images/Emo12.gif

דבר ראשון,הסיפור הוא קודם כל על גירושים מכוערים שנמשכים 10 שנים ואין לזה סוף. אני רק חלק קטן בסיפור, אז תארי לעצמך מה אמי עוברת... דבר שני, בהתחלה הסיפור הזה לא נראה רציני לאף אחד. לי קצת, אבל אמא שלי לא רצתה שאני אכנס ללחץ או משהו, היא העדיפה להרחיק את זה ממני כמה שהיא יכולה. נראה לי שהיא אמרה את זה לעו"ד, שלא ינפח את הסיפור יותר מדי, כדי שלא יהיו לי טראומות וכאלה. ובקשר למה שכן אפשר לעשות, אין לי מושג וחצי מושג מאיפה להתחיל, ואיך עושים את מה שאפשר. מאיפה אני מוצאת עו"ד, איך מתחילים לסדר את כל מה שיש לי בראש, תיק תביעה? אני לא רואה את זה בכלל. ואם אני רוצה ללכת נגד אמא שלי, זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות. אני ואחותי לא יכולות להסתדר עם עו"ד, שופטים ובכלל כל המערכת המשפטית. זה נראה לי גדול מדי, ואני בוודאי אצטרך הדרכה ועזרה צמודה. כמה שאלות טכניות: איך פונים לסיוע משפטי? מה אומרים לעו"ד חדש שלא מכיר את הסיפור? בתביעת נגד- אני ממש לא רוצה להגיע איתו להסדר של מפגש. גם לא לדבר על זה בבית משפט כדי לאיים עליו, כי פשוט, אני לא סומכת על בית המשפט! בתחילת הסיפור הם הוציאו צו שמורה לאמא שלי להיות בבית כל יום החל משעה 20:00. לא רוצה לשקר לו, וגם לא לאיים עליו בשקרים. על מה לבסס את תביעת הנגד שתגיע כנראה בעתיד הרחוק מאוד, אבל לא לפני סיום התיכון והשירות הצבאי שלי? אני לא רוצה לחולל יותר מדי מהפכות בחיי בשלב זה, או לפחות להמנע מהן עד כמה שאפשר... אפשרות של חידוש הקשר בכלל לא באה בחשבון, גם לא כדי לנצל את ההטבות שלא יגיעו מהכיוון. זה מה שחשבתי זמן מסוים, אבל ראיתי שזה לא ריאלי. הרי גם כשנפגשתי איתו, הוא לא עשה איתנו דברים כיפיים, גם לאור הדרישות של אחותי. אני אפילו לא יודעת איפה הוא גר, במה הוא עובד וכו´. הייתי רוצה לפגוע לו בכיס, ובגדול, אבל אין לי מושג איך. כסף זו באמת החולשה של אבי, אבל לב אין לו, ולכן לדבר אליו יפה, כאילו רציתי בקשר איתו לא יעזור. למרות זאת, אצל העובד הסוציאלי עשיתי הצגות והתבכיינתי על זה שלא יצר איתי קשר כל השנים. לא הרגשתי נטושה ע"י אבי. הרגשתי, ואני עדיין מרגישה, שאבא שלי הוא השמוק הכי גדול בעולם, וככל שהזמן עובר, זה נעשה יותר גרוע... תודה על ההצעות והרצון לעזור,

חס וחלילה, לא נגד אימא שלך!!!

נראה שהיא עוברת מספיק - רק להפריד את העו"ד - מכפיל את הכוחות שעובדים למענך... לפעמים, היקום מנחית עלינו מכה אחרי מכה עד שאנחנו מתעוררים כדי למנוע מהמכות להגיע, עד שאנחנו נוקטים בפעולה... את צעירה, ועדיף היה אם לא היית צריכה לעסוק בדברים שכאלו אבל... אבא שלך לא ממש מתחשב... נראה שצריכה להיעשות כאן פעולה ונראה שאת האדם לעשותה... את הזמן בחר אביך... הימנעות מפעולה תחמיר את המצב הקיים עוד יותר... אגב, יתכן שהטקטיקה היא להגיש 2-3 תביעות במקביל: את, אימא שלך ואחותך. וכאמור, כל הרעיון הוא לגשת לכיסו - מהה שאפשר... הרעיון הוא להפחיד אותו - שייסוג מהכל. אולי אפילו לוותר רק כנגד גט לאימך... אבל רק את יודעת עד כמה את מסוגלת לספוג רק את יודעת מה את יכולה או רוצה לעשות אני לא יכולה להבטיח לך שיהיה קל, או שהוא לא יוציא שפנים מהכובע רק יכולה להבטיח לך שככל שיהיה קשה, יש סיפוק בלהלחם בחזרה סיוע משפטי - שוקן 25? - תבדקי בהודעות של חדהורי 34 חדהורי אולי יוסיף כאן את הטלפון שלהם? ממלאים טפסים (הרבה) ומחכים שיחברו אותך עם עו"ד מטפל. יעזרו לך להכין כתב הגנה, כתב תביעה - מה שצריך כדי להגן על עצמך... בהצלחה!!!

העקשנית

New member
ילדים בגילך לא צריכים להתעסק../images/Emo10.gif../images/Emo140.gif

בדברים האלו. ילדים בגילך צריכים ללמוד לבגרויות, להיות עם חברים, ואם אפשר אז גם קצת לעבוד, במיוחד כשיש בעיות כלכליות בבית. תעזבי את אבא שלך בשלב הזה.תנסי לעשות ביביסיטר או לעבוד בחופשים. תשתדלי לעזור בבית מה שיותר, כי אין לך ברירה. לא בריא המצב הזה. ויהיו לכך עוד השלכות בעתיד וחבל.

פולדרה

New member
זה מה שחשבתי...

בבית אין מצב כלכלי קשה, ואפילו לא מתקרב לזה. בכל זאת אני עובדת, כי תמיד עבדתי, בבייביסיטר ועבודות שונות. אני חיה חיים רגילים לגמרי, ולא מנסה להתחכם ולהגביר את המתחים בבית. פשוט חשבתי שעכשיו הוא עבר את הגבול- לא רק שהוא קבע דיון, הוא גם ביקש להקדים אותו ואולי הוא רציני בקשר לכך. לא התכוונתי לפעול עד כדי שינוי שגרת החיים שלי. חשבתי שאולי המצב יותר גרוע מאיך שאני רואה אותו ויש צורך להגיב, אבל בסה"כ, לא נראה לי שיש לי הרבה מה לעשות...
תודה על העצות, ואם יהיו התפתחויות, מבטיחה לעדכן.

לא כדי לריב

פולדרה שלום המיכתב שלך מאוד ריגש אותי ואני מרגיש שהקושי הגדול שלך הוא קושי נפשי ההורים שלך בחרו לריב אחד אם השני בדרך מכוערת והם עושים זאת על במת בתי המישפט החוקים בנושא של הדין האישי בבתי המשפט הם לפי דין תורה זאת אומרת חוקים שנכתבו לפני 2000 שנה כך שהיום הם בהם שום היגיון או צדק אני בטוח שאבא שלך הוא לא אדם רע מטבעו אנשים כמו נווה המליצו לו ללא מחשבה לתבוע את אמך ולהראות לה מה זה. בדיוק כמו שנווה המליצה לך. ואני אומר לך שם מלחמה שתנהלי לא תתן לך אם המזור הנפשי לא את זקוקה המילחמה היא של ההורים שלך ואת לא צד במילחמה זו בקיצור פולדרה אני שלוח לך חיבוק גדול ומתפלל שאלוהים יתן לך כוח להתמודד

אלי, תתן את עצותיך בלי קשר אלי

אתה לא מכיר אותי ולא יודע למה אני מציעה את מה שאני מציעה זה שאתה אוהב שלום לא אומר ששלום מתאים בכל מצב יש אנשים (כמו עראפת, הידוע לשימצה) ששלום נחשב אצלם לחולשה. אין אדם רע מטבעו (טוב, אולי יש כמה בודדים) אבל יש אנשים רבים שנוהגים ברוע, מסיבות שונות... אם תקרא שוב את סיפורה של הנערה תראה ש אבא שלה הפך אותה לצד במלחמה שלו. תראה שכל נסיונותיה לסיים את העניין בטוב עלו בתוהו והאב המשיך ותבע יותר מזה... אין לי בעיה עם זה שאתה חושב שאם היא לא תילחם היא תשיג יותר... יש לי בעיה עם זה שאתה משמיץ אותי ללא סיבה ובלי שעשיתי לך כל רע. אם השמצת זרים ועיוות כוונותיהם היא דרכך לשלום, אני חרדה לחשוב איך אתה נלחם. אנא הקפד להבא לחלק מטוב ליבך, מתוך עצמך ולא על גבם ועל שמם הטוב של אחרים.

תגובה לתגובה

נאוה שלום אני מתנצל אם פגתי בך זאת לא כוונתי אין לי כל כוונה להשמיץ אותך וברור לי שכל כוונותך הם טובות אבל אני חולק על דעתך וכל מה שאמרתי הוא שאנשים עם כוונות טובות מלבות את האש במלחמה של אנשים אחרים ומי שנפגע מזה זה הילדים בנוסף אני שואל למה את חושבת שלאחר קרב של 10 שנים הוספת אש מצד ילדה בת 17 תעזור הרי עורכי הדין מלבים את האש כבר 10 שנים ללא הועיל ולבסוף מענין אותי למה את מציעה את מה שאת מציעה אשמח עם תשתפי אותנו ושוב אין לי כל כוונה לפגוע מתנצל עם נפגת אלי

אני לא מלבה את האש - האש קיימת

לפעמים, כדי לכבות אש יוצרים פיצוץ
לשאלתך למה הצעתי את מה שהצעתי: אבי הילדה מונע ע"י בצע כסף ואולי נקמנות נראה שבטוב אי אפשר איתו לתת לו את מבוקשו זה לומר שאלימותו כלפי אשתו ובנותיו לאורך 10 שנים ועכשיו הייתה נכונה. הילדה ניסתה לזרום עם התביעה הראשונה בלי גלים ומצאה עצמה חשופה לתביעה גדולה יותר + הקדמת התאריך... מטרת הילדה: שזה ייפסק עקב אכילס של האב: כסף עד היום האב איים, תבע, דרש והמשפחה התגוננה צריך לשנות טקטיקה!!! המשפחה צריכה לנקוט בעמדה של כוח ועצמה ולכוון אותה לכיס של האיש לשים אותו במצב של התגוננות. אין כאן מטרה להוציא ממנו כסף, רק לגרום לו להפסיק ואולי אפילו לגרום לו לתת גט לאימא ולשחרר את כולם. לפעמים, דרך השלום היא דרך הקורבן ואני לא ממש מאמינה ב"לתת את הלחי השנייה" אני עוסקת במודעות עצמית ובתהליכי שינוי. ההתמחות שלי היא למצוא את הדרך המתאימה ביותר לאדם כדי ליצור שינוי בחייו. כשאני באה לתת לנערה שכזאת עיצה, אני שוקלת את מה שנעשה, את הנפשות הפועלות ואת התוצאה הרצויה. לפעמים יש לי פתרונות ראדיקלים תמיד אני מלמדת את הפונה לקחת אחריות ולקבוע את מהלכיו/ה לטובת כל הצדדים. האבא הזה יוכל להמשיך בחייו אם ישחרר את אשתו ובנותיו ויאפשר להן לחיות את חייהן. - הוא צריך עזרה כדי לשחרר... יתכן, שכמה שנים אחרי שתסתיימנה המלחמות יהיה מקום לסליחות של כולם לכולם מקווה שעכשיו ברור יותר וכאמור, אנחנו לא חייבים להסכים

את לא מותרת

נאוה שלום העמדה שלך ברורה ואם זאת היתה אצתך לאם לא היה לי כל בעיה אבל את מיעצת לילדה להיכנס בין שתי הורה בזמן שמתפוצצים פיצוצים ןלספוג המון רקושטים שלא יוסיפו לה נפשית מענין אותי מה הית מיעצת לאב אם הוא היה פונה אליך את מצירת תמונה של שחור ולבן כאילו צד אחד תוקף וצד אחד קורבן והאמת היא ששלושת הצדדים הם קורבנות של מערכת המישפט ושל עורכי דין אני בהחלט אומר להמשיך במלחמה אך במילחמה זאת אין מקום לבת יום טוב והמון אושר אלי

פולדרה

New member
ילדים, מספיק לריב ../images/Emo150.gif

תודה רבה לשניכם שהתייחסתם לבעיה שלי בכובד ראש והצעתם פתרונות, קיצוניים במקצת, ואולי זהו שורש הבעיה. אלי- ההורים שלי לא בחרו לריב, אמא שלי העלתה את הצעת הגירושים אחרי הרבה שנים של הרגשה לא טובה בנישואין ובמסגרת המשפחתית הקיימת. אבי לא הסכים איתה, והחליט , במקום לתת לנו לחיות חיים נורמליים, להמשיך להאבק באימי פשוט כדי להרוס אותה מכל מיני בחינות. אני מודעת לכך שבהצהרתי עולה שאני כבר בצד של אמי, וזה נכון, אבל בחרתי בצד הזה בגלל יחסו של אבי אלי בלבד, ולא אל אמי. אני לא מאמינה שאנשים יעצו לאבי לתבוע ולסבך לנו את החיים, כי שום אדם שפוי (אבי לא מנוי על אלו...) לא ייעץ לאב לתבוע את בנותיו. אני לא יודעת מהו גילך ומצבך המשפחתי כדי להבין למה אתה בוחר בגישה כל כך מקלה למעשים הנבזיים של אבי, אבל אני מסכימה איתך שלילדה בת 17 אין מקום במלחמות של הוריה. הבעיה היא שלא בחרתי במלחמה הזו ואני אעשה כל מה שאוכל כדי להמנע ממנה. נאוה- בשביל ללבות אש, לא נזקקים לפיצוץ נוסף. זה יגרורו אותי וגם את אחותי למעגל הקסמים שאמי כבר נכנסה אליו. אני לא חושבת שהדרך הנכונה, במיוחד בהתחשב בגילי ובמצבי, היא לתבוע אותו תביעה נפרדת עם עורכי דין ממשלתיים, תביעה שלא תתחיל אפילו לקבל תוקף עד שאשתחרר מהצבא. אבי לא ישתחרר אף פעם מהמלחמה הטיפשית, ואם נוסיף עצים למדורה, היא רק תגדל ותתחזק. מצטערת אם אני קצת בוטה עם שניכם, פשוט אותי לימדו שפתרונות קיצוניים לא יעזרו לאף אחד.

למעלה