היי, מה נשמע? יש לנו תוצאות

אורי 88

New member
היי, מה נשמע? יש לנו תוצאות

אני חוזר אליכם אחרי שכתבתי כאן בפורום לפני כחודש וחצי. גל (בן שנתיים) עבר כמה בדיקות במרכז של קופת חולים לאומית בבני ברק, והיום הודיעו לנו שלגל יש בעיית תקשורת על הספקטרום האוטיסטי. כלומר האבחנה היא שגל אוטיסט. לכן אנחנו לא יכולים לשלוח אותו לגן ילדים טבעוני כמו שרצינו (אנחנו טבעוניים), אלא לגן מיוחד, אולי משהו של אלוטף או בסגנון הזה, וגם זה רק אם יהיה מקום בהרצליה או בעיר קרובה (אנחנו מהרצליה). לי אישית מאוד מפריע אם נשלח את גל לגן שיש בו ילדים שאוכלים בשר, אני חושש שהוא ירצה גם ואולי אפילו יאכל בשר מצלחות של ילדים אחרים. מה אתם אומרים, מה אפשר לעשות?

TikvaBonneh

New member
השאלה כמה כסף אתם מוכנים להשקיע

כי ניתן לשלוח אותו לגן הטיבעוני, שאני מבינה שהוא פרטי, ולשלם לסייעת אישית שתתווך לו ולמנחת שילוב שתנחה אותכם ואת הצוות. זה פרוייקט יקר ואתם צריכים להחליט כמה אתם מוכנים לשלם כדי למנוע את החשיפה של גל למאכלים מן החי.
אתם גם יכולים לבקש מהצוות שיתנו לגל לאכול בנפרד משאר הילדים, במטבח. השאלה כמה הם יהיו מוכנים לבוא לקראתכם וכמה אתם תסמכו עליהם שאכן זה מה שיעשו.

אורי 88

New member
תודה

הבעיה היא לא כסף, הבעיה היא שהמליצו לנו לשלוח את גל לגן טיפולי ולא לגן רגיל. אמרו לנו שגן רגיל לא מתאים לו ושזה יכול להזיק להתפתחות שלו. מצד אחד אמרו לנו שאפשר לטפל בילד אוטיסט בגן רגיל, אבל מצד אני אמרו לנו כמה אנשים שזה לא מומלץ ויכול להזיק לילד.

TikvaBonneh

New member
זה יזיק אם הוא יהיה שם בלי סיוע מתאים

תצטרכו להשקיע לא רק כסף, אלא גם לדאוג לכך שאתם מגייסים את הצוות הטוב ביותר עבורו, ולהיות עם יד על הדופק.
אופציה שלישית שלא הזכרתי היא תכנית ביתית. היא דומה לאופציית הגן הרגיל מבחינת משאבים והשקעה, אבל יש בה נעלם אחד פחות במשוואה (הנכונות של צוות הגן לשלב ילד מיוחד), וגם לא צריך לשלם על גן.

SMADAR55

New member
אם יש לכם אפשרות שגל ייכנס לאלוטף כפר סבא או

או הרצליה ממש חבל יהיה לוותר על זה. גנים מדהימים!!!
אפשר לקבוע פגישה כבר עכשיו באלו"ט עם ראש החטיבה הנוגעת ולהסביר לה את חששותיכם בנושא ולבחון מה האפשרויות.

אורי 88

New member
כפר סבא זה רחוק, אנחנו מהרצליה

ואמרו לי שאלוטף הרצליה מלאים, אבל הם הפנו אותנו לרווחה, אני לא יודע אם יהיה מקום אחרי שיפנו אותנו מהרווחה.

אורי 88

New member
אני לא יודע אם יש מקום בכפר סבא, אבל זה נראה לי רחוק

ואם יש הסעות אז איך גל ייסע לשם? לבד? או שיש מי שילווה אותו בנסיעות?

TikvaBonneh

New member
יש מלווה להסעה

אבל כל זה תאורטי עדיין לא אמרו לך שיש מקום בכפר סבא...
תברר ברווחה או באלו"ט.
ובמקביל תבדוק איך אתה מתארגן כלכלית לשילוב יחידני או תכנית ביתית עד סוף השנה.
ו...אם תלחץ מספיק אולי ייצרו מקום בהרצליה. יוסיפו את גל ויוסיפו למעון עוד כוח אדם.

אורי 88

New member
עדיף בהרצליה או תל אביב, אבל הכי טוב גן טבעוני

מאוד מפריע לי לשלוח את גל לגן שאוכלים בו מאכלים לא טבעוניים. זה כמו שזוג דתיים לא ישלחו ילד לגן שאוכלים בו חזיר (גם אם יבטיחו שלהם שהילד שלהם לא יאכל את החזיר). אבל דתיים יש הרבה וזה מקובל להתחשב בהם, בטבעוניים זה פחות מקובל להתחשב, מצפים שאנחנו נוותר ולא הם.

asa112

New member
אני מבינה את השיקולים שלך

אבל, לדעתי, הכי טוב, שאתה יכול לעשות, זה לבקש צוות של גן טיפולי להתחשב בעיקרונות שלך.
יכול להיות שהם יתחשבו. קח בחשבון, שמוקדם או מאוחר ילד יצטרך להתמודד עם מסגרת לא טבעונית בכל מקרה,
ואם ירצה לאכול מזון מן החי - לא תוכל לעצור אותו.
במציאות אנשים דתיים שולחים את ילדים שלהם למסגרות תקשורתיות המצויות ולא ממש מתחשבים בהם,
עד כמה שאני יודעת. העניין, שמסגרות של אלוטף הן מסגרות הכי טובות שקיימות בארץ, וחבל להפסיד, לדעתי.

כמובן, אתה יכול לבדוק האם גן טבעוני יסכים לקבל את הילד ויארגן לו מערכת טיפולית בכוחות עצמך.
בכל מקרה,
בהצלחה

TikvaBonneh

New member
כמה דברים

1. בתל אביב אלו מעונות של העמותה לילדים בסיכון, תבדוק איתם אם יש מקום וגם את נושא הטיבעונות.
2. אולי במעונות נעמת לא מגישים בשר? אני אנסה לברר.
3. אכן, צריך להילחם על זה. אני מכירה אישה צעירה בספקטרום שגרה בהוסטל שרוצה להיות טיבעונית ולא יכולה כי לא מגישים שם אוכל טיבעוני...

אורי 88

New member
חבל שהיא לא טבעונית

היא לא יכולה לקנות לעצמה אוכל או להזמין משלוח או להכין לעצמה אוכל טבעוני? ומה זאת אומרת לא מגישים שם אוכל טבעוני, אין שם בכלל ירקות? קשה לי להאמין. היא יכולה לאכול ירקות ופעם ביום, בצהרים לאכול בחוץ.

TikvaBonneh

New member
אין לה כסף...

היא לא יכולה לאכול בחוץ. היא לא יכולה להזמין משלוח... קיצבת הנכות שלה הולכת להוסטל לצורך מגורים ומחיה.

אני מציעה שתנשום עכשיו עמוק

רק עכשיו קבלתם את האבחון.
אני חושבת, שלא תמיד המומחים יודעים מה הכי טוב.
חלק ממליצים באופן קבוע לאבחון מסויים - טיפול מסויים, כי כך הם מאמינים שזה הכי טוב
וחלק באמת מתאימים לילד באופן ספציפי.

אני מציעה לכם לבדוק במשך כמה ימים את המצב.
אתם מכירים את הילד שלכם ויודעים מה הוא צריך.
האם הוא צריך תיווך? האם חשוב לכם שהטיפולים יהיו בגן?
אחר כך הולכים ובודקים במעון הטיפולי - איזה טיפולים יש שם? לא תמיד זה כל כך טוב כמו שזה נראה. האם יש מוכנות להתחשבות בילד טבעוני? יש מקומות שילכו לקראתם מאוד ויש כאלה שלא יתאמצו.
אחר כך בודקים את הגן הטבעוני, עד כמה הוא מוכן לקבל ילד אוטיסט וכמה הם מוכנים ללכת לקראתכם.
אם למשל תרצו להביא סייעת - האם יסכימו?

אתן לך דוגמה. הייתה לי חברה שבתה הייתה במעון עם הבן שלי.
הבת שלה שלא הסכימה לאכול שום דבר חוץ מגרבר והאם קנתה את הגרבר
אבל מיד כשהמטפלת ראתה שהאם מתכוונת להביא גרבר למעון היא כעסה, ואמרה לה שזה לא תפקידה. היא אמרה לה: את משלמת המון כסף למעון, והמעון צריך לרכוש עבור הילדה שלך את האוכל המיוחד הזה.
וכך היה. כשכל הילדים אכלו את האוכל הרגיל של המעון לילדה הקפידו לתת גרבר, כמו שהאם ביקשה.
זה גם משנה כמה ילדים יש במעון ועד כמה יש פתיחות וקבלת השונה.

לכן אני מציעה לך לבדוק את המקומות האפשריים כדי להחליט איפה יהיה הכי טוב בילד ולא להחליט באוויר. מאוד משנה המקומות עצמם.
יש מעונות שיש להם מעצמם תפריט די דומה לטבעונות, כך שווה לבדוק את הדברים בפועל, ולא לסמוך על מה שאומרים לכם.

רק שתדע, אין אלוטפים דתיים. המטרה של אלוטפים

היא שונה...זה לתת טיפול יעיל ואינטנסיבי...

TikvaBonneh

New member
שילוב יחידני במעון נעמת

בדקתי את התזונה, הם לא מגישים בשר, כך שאני מניחה שהבעיה תהיה רק בארוחת הבוקר, שבה מן הסתם מגישים ביצים ואולי מוצרי חלב
http://www.naamat.org.il/schools.php?cat=70&incat=50

יש לציין שאם גל ילך למעון נעמת הוא זכאי לסייעת אישית צמודה על חשבון הרווחה. אתם יכולים לבקש ממנה שבארוחת הבוקר תאכל יחד איתו בנפרד משאר הילדים.

אורי 88

New member
מה זה מעון נעמת והאם זה מתאים לילדים עם צרכים מיוחדים?

ואיפה יש מעון נעמת בהרצליה, רמת השרון או תל אביב? אם לא אוכלים בשר זה פחות גרוע אבל אנחנו רוצים שגל יהיה טבעוני, לכן גם גבינות וביצים הם מחוץ לתחום. מצאנו גני ילדים ומשפחתונים טבעוניים בתל אביב ואם אפשר למצוא פתרון לגל בגן כזה, זה הכי טוב.

TikvaBonneh

New member
מה מתאים לילדים עם צרכים מיוחדים

לילדים בספקטרום האוטיסטי בגיל הזה יש שלוש אפשרויות שמתאימות להן:
1. מעון יום תקשורתי
2. מעון\גן רגיל עם סייעת אישית
3. תכנית ביתית.

בהרצליה יש ארבעה מעונות של נעמ"ת:

הכוזרי
הרצליה, הכוזרי 8
טלפון: 09-9541277
מנהלת: אורלי צרף