היי, מה נשמע? יש לנו תוצאות

TikvaBonneh

New member
בכל מסגרת ניתן לשלב ילד עם צרכים מיוחדים

אם צוות המסגרת מראה נכונות, מקבל תגבור של סייעת אישית לילד, ואם כולם מקבלים הדרכה כיצד לעשות זאת.

winterfell

New member
כנ"ל בויצו

יכולה להמליץ על מקומות בצפון ת"א אם רלוונטי.
(אנחנו היינו בשנה שעברה עם סייעת במעון ויצו, אם תרצה עוד פרטים - בפרטי)

SMADAR55

New member
בשעתו עזבתי את מודיעין ועברתי לגור בכפר סבא בכדי

להתקבל לאלוטף השרון או לאלוטף הרצליה (לפני מספר ימים לא היו אופציות כל כך טובות במודיעין).
בני היה שנה באלוטף השרון (כפר סבא) והיה מדהים. היו בגן מספר ילדים מחוץ לכפר סבא (תל מונד, איזה מושב בסביבה ועוד). הבן שלי היה נוסע בהסעות של החינוך המיוחד. ההסעה בגיל הזה הייתה הסעה אישית (ילד במונית עם מלווה צמוד/ה קבוע/ה, נהג קבוע). היו אוספים אותו מפתח הבית ומחזירים אותו הבייתה.
לא תמיד אפשרי לקבל שיבוץ לגן קרוב

אתה רציני ????

הילד אובחן על הספקטרום ובמקום לדאוג לו למסגרת הכי טובה בשבילו מעניין אותך אם הוא ייחשף לבשר...
אתה אמיתי ??? קבינמט הטבעוניות....
מתנצל מראש על הטון... אני מבין שזו דרך חיים... אבל תתעורר ומהר סידרי העדיפיות משתנים....
החיים דינמיים.... כדאי שגם אתה תהיה...
המון בהצלחה מכל הלב...

TikvaBonneh

New member
הוא בהחלט עושה הכל כדי לדאוג לו למסגרת מתאימה

וטובת הילד היא אצלו במקום ראשון. ובמקביל הוא בודק מה ניתן לעשות בנושא הטיבעונות, כי זה חשוב לו.

מה הזלזול הזה באמונה של אנשים?

קצת כבוד לאמונה/השקפה של אנשים.

אף אחד לא יודע באמת מה הכי טוב לילד והשיקול של אי החשפות לאכילת בשר הוא שיקול חשוב גם הוא.
מצער שאנשים מתייחסים כך לאמונות/השקפות של אחרים.

קצת כבוד וקבלת האחר לא ממש יזיקו כאן.

winterfell

New member

אם הדרישה התזונתית היתה כשרות, אף אחד לא היה מגיב כך.

TikvaBonneh

New member
הערה ניהולית חשובה

הפורום הזה חדש וזו פעם ראשונה שקורה שגולש מתבטא בצורה לא תומכת כלפי גולש אחר.
אני רוצה להבהיר שאין מקום להתנהגות כזו בפורום התמיכה שלנו.
אני מקווה שזה לא יחזור על עצמו, ותוכל להמשיך להשתתף בפורום שלנו ולתת ולהעניק תמיכה לגולשים אחרים.

לא הייתה שום כוונה לפגוע...

אורי היקר וחברי הפורום... קודם כך אני מצטער עם נפגעתם מדבריי...
לא הייתה לי שום כוונה לפגוע !!! אם הנוסח היה מזלזל קבלו נא התנצלותי.
סהכ רציתי לתת משקל להיבט הטיפולי שהוא החשוב בעיניי ביותר.
וכן אם הפתרון הוא גן איכותי שבו ילדך יהיה חשוף למאכלי בשר אז עדיף כך לעומת גן פחות איכותי וטבעוני.
בהצלחה...

גלמיש1

New member
אני דוקא מסכימה אתך. ולדעתי אפר בפורום גם להביע דעה שונה

לא רק אפשר - גם חשוב!
אני מסכימה לגמרי שיש פה בעית סדרי עדיפויות. קודם כל מצבו הרגשי וההתפתחותי של הילד קודמים לכל.
שנית - אני נגד קיצוניות וכפייתיות. ברור שאתם רוצים שהילד יאכל אוכל טוב ובריא כפי שאתם מאמינים וכן הלאה - אבל בין זה לבין להפוך את זה לראש מעייניכם, ועל חשבון צרכיו האחרים של הילד, יש מרחק גדול.
אני שלחתי את בתי לבי"ס באוריינטציה דתית , מרות שאני חילונית באמונה שלמה, כי שם היתה כיתת תקשורת הכי מתאימה לה. אם היא היתה הופכת דתיה זה היה לי קשה מאד, אבל זה היה שווה את ההתקדמות שלה וההצלחה בשנים הללו. היא גם אוכלת בשר למרות שאני לשתי בנותי האחרות צמחוניות.
הילד שלך לא יהיה תמיד בשליטתך. עכשיו הוא צעיר, אבל הוא יגדל ויחשף לעולם ככה או אחרת. וזה נכון לכל ילד.
מאידך - לילד שלך יש צרכים מיוחדים והוא צריך לקבל כל הזדמנות שיש כדי לעזור לו, לדקם אותו, לספק לו חברה, לתת לו שמחה והבנה. לדעתי אין שום דבר שעמוד מול האופציה שתתן הכי הרבה תמיכה והבנה לילד ותעשה אותו מאושר יותר.
וסליחה שאני אומרת את זה ככה -- אבל לדעתי הבעיה כאן היא שלך, עם חוסר יכולת לקבל את זה שהילד שלך הוא לא אתה.הוא אחר, והעולם שלו שונה משלך, והצרכים שלו אחרים. זה משהו שצריך להפנים ולשחרר קצת.
אני מקוה שתמצא מקום מתאים לילד שיגרום לוו אושר. האושר שלך יכול לחכות קצת.
לדעתי....

לעתים יש חשיבות לניסוח

השאלה איפה יהיה טוב יותר לילד אינה ברורה לצערנו מאליו, והתשובה תלויה לדעתי גם במסגרת המיועדת וגם באופי הילד. לא כל מה שמתאים לילד אחד מתאים לחברו.

לא תמיד ברור כיצד עדיף לטפל בילד ומה עדיף לעשות ואם בכלל כדאי לעשות משהו.

המומחים אומרים היום דבר אחד, ומחר הם יכולים גם לומר אחרת.
דברים משתנים בעולם.
וגם תלוי את מי שואלים.
יש אפילו אנשים שתומכים בטיפולי המרה להומוסקסואלים.

לכן אני חושבת שההורים צריכים קודם לבדוק איזה מקום הכי טוב לילד שלהם ומאיפה יפיק הכי הרבה את המיטב ולפי זה להחליט לאיפה לשלוח אותו.
האם טובת הילד היא דווקא אלוטף? קשה לדעת ובטח קשה לדעת בלי לראות אלוטף ספציפי. ואני אפילו הייתי מבקשת שהילד יהיה שם ליום אחד כדי לראות איך המקום מתפקד באופן רגיל.
צריך להכיר את הילד ולראות מה הכי טוב בשבילו.

ואם הכי טוב לו אלוטף אבל ההורים מרגישים שזה לא מתאים להם - גם זה חשוב לדעת.
והם יצרכו להחליט מה יותר חשוב להם.

גם אותך אנשים יכולים לבקר על הבחירה שלך, שהיא, אני בטוחה, לא בחירה קלה.
תארי לעצמך שהילד שלך היה חוזר הביתה ודורש ממך לשמור כשרות, שבת ועוד בגלל בית הספר. איך היית מרגישה אז?
בקיצור, זו החלטה לא פשוטה.
אפשר לנסות להעיר להם עוד זווית ראייה, שתעזור להם להחליט, אבל להתבטא בכבוד תמיד צריך.

לכתוב לאדם "אתה אמיתי ??? קבינמט הטבעוניות...." מראה על זלזו לבעולם הערכים שלו.
אתה יכול לכתוב לו לשקול מה חשוב לו יותר, הטבעונות או מסגרת מתאימה לילד (כשעדין לא ברור בכלל מה המסגרת המיטבית לילד, אבל אם נלך עם מה שאמרו לילד באבחון ונניח שזו המסגרת המתאימה ביותר לילד)

גלמיש1

New member
ברור שיש חשיבות לניסוח - לא הבנתי את דבריו כעלבון

אלא כקריאת כיוון וניסוח של אופן דיבור ישיר. האמת שמה שהוא כתב זה בדיוק מה שקפץ לו לראש כשקרא את הפוסט. גם לי זה קפץ
, כאילו, איפה הפרופורציות?

בעיר שלנו אין גני תקשורת דתיים

כשהיתי במפגש הורים של כל גני תקשורת, אחד ההורים דתי שאל למה לא פותחים גן תקשורת דתי? הרי זה חשוב?
אחד מנציגת מחלקת החינוך אמרה, שכרגע דגש הוא על חינוך וטיפולים. זה חשוב וקריטי ביותר...

יש לשים לב, שיש פחות אלוטפים מגני תקשורת, וטבעוניים פחות מדתיים...
וכשרות לא פוגעת במגוון מאכליים בניגוד לטבעונות...

בוודאי שכשרות פוגעת במגוון המאכלים

תחשבי על מגוון החיות שדתי לא אוכל. יש כאלה שנמנעים מירקות מסוימים בשל בעיות כשרות, כמו כרוב, ברוקלי ועוד.
כשאדם דתי נוסע לחו"ל הוא הרבה פעמים מביא אתו אוכל, כי קשה למצוא בחו"ל לפעמים אוכל כשר, ובמיוחד אם הוא אוכל הכשר מסוים.

בגיל צעיר מאוד, רוב המקומות לילדים הם כשרים וההבדל הוא בחינוך ולמידה על חגים, שגם הוא לא תמיד בכלל קיים.

ככל שהילד גדל, כך חשוב יותר לאדם הדתי איפה הילד לומד.

לעומת זאת, אין הרבה מקומות טבעוניים.
אם חושב להורה מה הילד שלו מכניס לפה - זו בעיה ודילמה.
מה שאני מבקשת זה לא לזלזל בדילמה הזו ולא להחליט עבורו מה יותר חשוב לו מבין שני הערכים האלה: טיפול בילד או טבעונות.
לדעתי, הורים צריכים לשקול את שני הדברים בכובד ראש. זו לא החלטה קלה להורה טבעוני.
וגם: לא בטוח מה המקום הכי טוב לילד.
זה שהמומחים אמרו דבר אחד, לא מחייב את ההורה להסכים אתם.
כמו כן, יכול להיות שלהם יש איזה תמונה במוח מה זה אלוטף ואולי היא לא תמיד דומה למציאות.

אני חושבת שזו תקופה קשה להורים.
הם רק קבלו את האבחון.
אני חושבת שעדיף להם לקחת קצת זמן ולחשוב על הכל ולהתחיל לבדוק את המקומות ולא למהר יותר מדי בהחלטה הזו, שהיא חשובה.
לא גורלית, אבל חשובה, ולהחליט לפי הנתונים בשטח.
אם יקחו למשל שבוע להרגע ועוד שבוע - שבועיים לבדוק את המקומות ולהחליט לדעתי לא יקרה שום דבר רע. נהפוך הוא.

למעלה