היי , מחפש רעיון לפרוייקט תוכנה

מושיקו77

New member
היי , מחפש רעיון לפרוייקט תוכנה

היי , כמו כולם גם אני סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב,וגם אני מובטל כבר 9 חודשים . פשוט אין עבודה למי שאין ניסיון. טוב כבר נמאס לי לשלוח קורות חיים שלא חוזרים אלי,ואם כבר חוזרים אז התשובה שלילית כי אין לי ניסיון. החלתתי לעשות פרוייקט תוכנה משלי (ואולי גם יצטרפו כאן אנשים מהפורום לפרוייקט הזה , ונקים לנו חברת סטרטאפ קטנה ) שאולי בעתיד יגדל ויהיה עסק . והשאלה : אני צריך רעיון לתוכנה . כן מאוד מקורי ... מה בעצם אני צריך : משהו בתוכנה שחסר לכולם , או לא קיים , או שעולה הרבה מאוד כסף , משהו שימושי לכולם , משהו שאם אכתוב אותו במשך חצי שנה בסוף גם ישתלם מהמכירה שלו . אני לא יודע מה זה , ובשביל זה אני צריך אתכם . אז תזרקו כאן רעיונות - אפילו אם הם נראים לכם "דביליים " לא מציאותיים בשלב זה , מי יודע אולי זה הולך להיות הדבר הבא . תודה מראש , למי שעוזר .

gillll

New member
מה אתה יודע לתכנת ?

יש לי רעיון כלשהוא. (גם אני מובטל חדש לצערי) ולרעיון אני צריך מתכנתת C++ בAPI של WINDOWS

זאת שאלה לא נכונה

קודם תחליטו יחד (בשותפות ובהסכמה הדדית) על מוצר וארכיטקטורה אחר-כך תבחרו כלים. ואם זה יהיה ב #C או JAVA או ++C זה כבר שולי

צרות

New member
איפה באמת אפשר למצאו?

גם אני מובטלת כחצי שנה ומחפשת "לעשות משהו". כל התקופה האחרונה אני מחפשת רעיון, אבל פרט לפרוייקטים הגדולים בכמה מידות עלי לא העלתי בדעתי דבר. העינין הוא שאחרי שעבדתי כמהנדסת תוכנה במסגרת מענינת מאוד, אני גם לא מסוגלת להתפשר על לעבוד בבדיקות או תמיכה (לא שבמצב הנוכחי היו הרבה קופצים עלי) והחלטתי שאני מעדיפה לעבוד לפרנסתי בניקיון, העיקר שתהיה לי האפשרות לפתח משהו "אמיתי" בזמני הפנוי. הקיצור, מה שאני מחפשת זה להצטרף לקבוצה או פרוייקט, אפילו כזה שאינו מבטיח רווח, או אולי להרתם באופן עצמאי למען דבר שבאמת יש בו צורך, שוב, אפילו אם לא יהיה לי רווח כספי מכך. איפה לדעתכם כדאי לי לברר ולחפש?

pixiER

New member
עכשיו אני קולטת...

כיוון שכמעט כולנו חושבים ככה, אנחנו יכולים להרים פה קבוצה גדולה, שתפתח את הפרויקט של הפורום, כל אחד יתרום קצת, עד שיהיה משהו גדול מאד!!! נהיה קבוצת קוד פתוח 2...
מה אתם אומרים?

צרות

New member
באמת "כולנו חושבים ככה"?

כי בחיי האמיתים דווקא אנשים לוחצים עלי להתפשר ולחפש משהו בתחום אחר. האמת שלדעתי גם במשהו אחר אין לי הרבה סיכוי, בעיקר כשאחד המדדים בראיונות עבודה הוא מוטיבציה. דווקא מענין אותי לדעת אם אנשים בפורום מוכנים להשתתף בפרוייקט בחינם, כזה שלא מובטח להיות רווחי, ואולי אפילו דורש השקעה כספית מסויימת (כמו קניית רכיבים ומכשירים), רק בשביל לעשות משהו בתחום שלהם, כמוני. כפי שסיפרתי, היו לי כמה רעיונות, אלה שהם היו גדולים עלי, אבל יתכן שאם היתי מצרפת כמה אנשים עם מוטיבציה כמוני ועם כישורים וידע משלימים (בחומרה, מכניקה וכ') זה בכל זאת אפשרי. ויתכן שיש פה עוד אנשים במצב דומה לשלי במובן הזה, ז"א שיש להם רעיון אבל הוא גדול עליהם לבד וכ'. בכל אופן, ברשותך, רציתי לעשות סקר קטן: 1. האם היית משתתף בפרוייקט מענין אבל לא רווחי? ("להשתתף" במובן של להקדיש ולהיות דדיקיטד) 2. האם יש לך רעיון אבל הוא גדול עליך, או אפילו כזה שנראה לך יותר מידי הזוי ולא מציאותי?

galh

New member
חושבים איך?

מתפשרים אם אין ברירה, כן. לדעתי כדאי להשאר בתחום, אם זה מה שאת רוצה ואוהבת לעשות. אפשר תמיד להתחיל ב- QA או תמיכה טכנית ואז להתקדם. לגבי קוד-פתוח, זה משהו שיכול אולי לעזור בראיונות עבודה ובנוסף לתרום לנסיון המעשי שלך. אין צורך לחשוב על רעיון חדש, כי יש כמה אלפי פרוייקטים "חיים" שאפשר להצטרף אליהם. אני ממליץ לך לחפש אחד בתחום שאת רוצה למצוא בו עבודה, כמו מסדי נתונים, תקשורת או וידאו וקול. אחרי שמצאת פרוייקט, צריך להצטרף לרשימת התפוצה, ללמוד מה צריך לעשות, לתקן באגים פתוחים ולהוסיף פ'יטצרים חדשים. שני מקומות להתחיל לחפש בהם הם: SourceForge.net ו- freshmeat.net.

לא קוד פתוח בשום אופן !!!

תתארגנו (אולי דרך הפורום) כמה אנשים בעלי רקע מגוון תעשו כמה ישיבות של סיעור מוחות עד שתגבשו רעיון ואז תפתחו מוצר כשאתם בעלי הקוד והזכויות. אם זה ימריא זה יסוד לSTARTUP שיכול לתפוס גובה. הקוד שייך רק לקבוצה, ותסכימו שבמקרה ומקימים חברה אתם הבעלים.

galh

New member
בשום אופן זה קצת קיצוני, לא?

הסיכוי לצבור נסיון באמצעות פיתוח מעשי בשיתוף של קבוצה ובעקבות זה למצוא עבודה יותר גדול מהסיכוי לפתח מוצר חדשני (אלא אם אתה שופע רעיונות) ע"י צוות של תוכניתנים חסרי ניסיון. חוץ מזה, קוד פתוח שומר על הבעלות ועל זכויות שלך.

pixiER

New member
כן, את לא יחידה...

אין סיבה להתפשר... את טובה במה שאת עושה, בדיוק כמו שאני טובה במה שאני עושה, ולא המצב בשוק הוא מה שישנה את זה... אין לי שום בעיה להיות שותפה בפרויקט שלא יניב רווחים כרגע, כי ממילא אני לא עושה הרבה, ובתחום התוכנה, חייבים להשאר כמה שיותר מחוברים, ופרויקט כזה יכול רק לעזור לשמור על עצמי בכושר תכנותי... ואם הוא גם יניב רווחים, זה בכלל יהיה נחמד
אבל גם לי, אין רעיון גדול...
אבל אפשר לחפש אנשים עם רעיונות גדולים ולהציע להם חבורה של אנשים טובים שיעזרו להם להפוך את החלום למציאות... לא מכירה הרבה אנשים שלא ישמחו שיעשו להם קצת עבודה בחינם...

lizard

New member
הנה רעיון בשבילך.

מדובר במודול לשרת APACHE. המודול מאפשר לקבצים שמועלים לשרת לעבור הצפנה, ובזמן שמעוניינים לצפות בהם הוא יעביר את הקבצים ממצב מוצפן למצב רגיל. דרישות: 1. משתמש root לא יכול לראות את תוכן הקבצים ללא מפתח משלו. 2. בלי ירידה משמעותית בביצועים. חושב שאתה מסוגל?

vvizard

New member
רעיון לפרויקט

בעקבות חיפוש עבודה (כושל עד עכשיו) הרעיון שעולה לפרויקט הוא הבא. לדעתי, יש בעיה רצינית היום בתהליך חיפוש העבודה במדינה. הכוונה לקשר ונגישות בין מעסיקים פוטנציאלים למחפשי עבודה. האם כל מה שהממשלה יכולה לעשות זה שראש ממשלה יצעק: "תלכו לעבוד" ושר האוצר יוריד את הקצבאות? הרי זה מטומטם. מדוע לשכות תעסוקה כאלה חסרות תועלת? בעצם הפרויקט שאני מדבר עליו צריך להיות ממשלתי, אבל אולי לא צריך לחכות. בלב העניין יש אתר אינטרנט בעל בסיס נתונים ענק והנדסת אנוש מעולה. המטרה היא שתהיה "שקיפות" מלאה בין דורש עבודה לבין כל החברות שיכולות לעניין אותו ובין חברה לכל העובדים שיכולים לעניין אותה. הרי מה קורה היום? המדינה (=לשכות תעסוקה) חסרת יכולת בלספק עבודה. אני חושש (ויש לי ביסוסים לכך, כפי שאראה בהמשך) שחלק גדול מהבעיה הוא חוסר היכולת להפגיש ביעילות בין המובטלים למעסיקים. בתוך רווח הזה קמות חברות כוח אדם רבות אשר מהוות "חוצץ" בין המובטלים למעסיקים. הן לא נותנות את הפרטים של המעסיקים ולמעסיקים את הפרטים שלי עד שלדעתם יש התאמה ורק אז הן מקשרות בינינו. אז חברות כח אדם מרויחות אבל ריבוין גורם לחוסר יעילות. חברות רבות בכלל לא מפרסמות שהן צריכות אנשים לתפקידים מסוימים או שלא משקיעות הרבה בפרסום (כמו לדאוג בפרסום בהרבה חברות כח אדם) הסיבה היא שהתפקידים הם לא חיוניים להמשך התנהלות החברה, אולי מדובר בהתרחבות מסוימת שבעלי החברה חושבים או דברים אחרים. בכל מקרה, המצב הוא שאם היה מגיע אליהם אדם בעל כישורים מתאימים היו מעסיקים אותו? ואני מדבר מניסיון, אני עכשיו נמצא במיון באחת החברות לתפקיד טוב במקצוע שלי, אשר הגעתי אליו באמצעות פניה ישירה בעקבות המלצה של אחד המכרים, כלומר במקרה! המטרה היא להקטין את אלמנט המזל בתהליך חיפוש העבודה. אני לא מתכנת, אבל כפי שאני רואה את זה. בסיס נתונים לפרוייקט כזה יכול להתחיל פשוט מדפי זהב. חוץ מהאתר מדובר בדברים רבים נוספים כמו קשר עם החברות וברור דרישותיהן. לדעתי, לא תהיה בכלל בעיה למכור פרסום באתר כזה כשיתפוס תנופה, כך שזה יכול להיות גם רווחי. זה בקצרה הרעיון...

אני תכנת ואני לא מובטל

אבל החברה שלנו לא במצב טוב ואני יודע שזה עלול לקרות כל יום ולכן אני נכנס מידי פעם לפורום המעניין הזה וקורא בו. כואב לי לקרוא על המצב בשוק, אנשים טובים, אינטלגנטים שהשקיעו מזמנם ומרצך ללמוד מקצוע מבוקש והגיעו למצב של יאוש. אני חושב מידי פעם מה אעשה כשאגיע לכך והנה אני רואה כאן רעיון מעניין. ממילא האנשים מובטלים ויש להם זמן בשפע, אז כדאי לנצל אותו באמת לאיזשהו STARTUP שלא דורש משאבי חומרה, אלא משהו שאפשר לחלק את העבודה בו בין כמה אנשים ואפשר לעבוד בו מהבית. צריך רעיון טוב כמו שאמר מושיקו. זה הדבר הבסיסי אבל זה לא הכל. אפילו תזהה איזושהי נישה שאפשר להיכנס בה ואפילו תפַתח את המוצר, יהיה לך קשה להפיץ אותו. צריכים להיכנס פה גם אנשי שיווק עם נסיון ואנשי כספים שידעו להביא את המימון הראשוני כאשר האב-טיפוס יהיה מוכן. וצריך כמובן מישהו עם נסיון ניהולי, מישהו עם נסיון מערכתי ובוגר תעשיה וניהול. בקיצור לא די בתכנתים, מוכשרים ככל שיהיו להרים פרוייקט כלשהו. יש אלפי תוכנות SHAREWARE ו- FREEWARE שעושות כמעט הכל ואף אחד לא משלם עליהן גרוש, אבל ישנן גם תוכנות שהצליחו והביאו כסף למפתחיהן כמו ICQ למשל. אבל לדעתי אתה בדרך הנכונה ואני מקווה שתהיה הענות להצעתך ואז נוכל לחשוב על הצעד הבא. אולי בעצם אתה יכול להתחיל לחשוב כבר מעכשיו איך לקדם את הרעיון שלך בתוספת ההמלצות שלי.

צרות

New member
אני מסכימה שבתחום התוכנה

נורא נורא קשה בסופו של דבר לממש מוצר בשוק, והמחשבה שלי יותר בכיוון "מכשיר", ז"א לערב גם אנשי אלקטרוניקה, מכניקה, מכונות וכדומה שגם להם לדעתי יש ייצוג בפורום. לגבי אנשי שיווק, כספים וכ', לדעתי אין טעם כבר להכניס אותם בשלבים התחלתיים, אלה רק כשיש משהו ביד. כי מה הטעם לדבר באויר?

זה בעייתי

כשאת מדברת על מכשיר או מערכת אתה עולה רמה מבחינת העלויות הכספיות. ייצור אב הטיפוס יעלה לך הרבה כסף וכן גם תהליך הבדיקות. כמו כן זה מצריך מקום ליצור ואינטגרציה. לכן חשבתי על מותר תוכנה שכל מה שצריך הוא מחשב ביתי משוכלל ואינטרנט. לא צריך להיות נעול על תוכנה. אפשר לחשוב גם על נושאים אחרים.

מוצר חומרה הוא לא ריאלי

עלויות גבוהות, פיתוח אב טיפוס עובד , חומרים- לא מעשי. תלכו על פרויקט תוכנה לאחר שתעשו כמה ישבות של סיעור מוחות ותמצאו רעיון

יאללה קדימה

מי מצטרף לצוות: תכנתים, רעיונאים, אנשי שיווק, מנהלים ועוד כאלה שיכולים לתרום.

ק4

New member
זה בדיוק הלך המחשבה שגרם למצבכם...

זו בדיוק הסיבה לעלייתה המוגזמת, והתפוצצותה של ה"בועה" ההשקעה הנמוכה שדרשו כל מיזמי התוכנה המופרכים, גרמה לכך שמיזמים כאלו ייפתחו במאות, מחוסר חסמים מינימליים, וייסגרו אחר כך באותו קצב. גם שוק החומרה והמערכות המשולבות אלקטרו-מכניות נפגע, אבל לא במימדים שמתקרבים לשוק התוכנה. היה אפשר לחשוב שמישהו ילמד מזה משהו... נו טוב.

נו באמת

פה לא מדובר על חברה שיש לה משאבים אלא על כמה אנשים שרוצים להתחיל מאפס בלי מקורות מימון

למעלה