היי מלא זמן לא כתבתי פה..

K i R i

New member
היי מלא זמן לא כתבתי פה..

אבל רק רציתי לשתף אתכם בלינק ביוטיוב של מאיה רוטמן שרה את HIGH AND DRY רק קטע קטן, אבל מאוד התרגשתי מזה..

V e g

New member
היא שרה יפה מאוד

בלי קשר יש לי בעייה קשה מאוד עם כוכב נולד. התוכנית הזאת חירבה את הגישה של כולנו למוסיקה ואמנים שיוצרים אותה. למעשה, התכנית הזאת עשתה נזק בלתי הפיך לתעשיית המוסיקה פה, מעבר לכך שהיא גרמה למוסיקה להיות בידור זול להמונים. אבל כמובן, שיהיה בהצלחה לכולם...

K i R i

New member
אתה יכול לפרט קצת בבקשה?

גם אני לא אוהבת את כל המסחור הזה, אבל הפעם הגיעו כמה מוכשרים לתוכנית ובשבילם זה אמצעי טוב וקל שהופך אותם לסלבס במהירות הבזק.. מבחינת המשתתפים זה רק תורם.

לא, זה לא תורם

החלק הכי מעצב של הקריירה של האמן, זה ההתחלה, כשהוא מופיע בפאבים קטנים, בארים נידחים, ומנסה את מזלו אצל מנהלי מועדוני הופעות. בעבר אמני אינסטנט היו נופלים באותה מהירות שהם קמים, היום הם מצליחים להישאר לתקופה מספיק ארוכה, כדי להפיל אמנים שלא הלכו על קיצורי דרך, ויש להם אמירה אמיתית.

V e g

New member
ברצון

כובב נולד אגב אינה הבעייה היחידה - אבל היא בעייה מרכזית. החל מסוף שנות התשעים, זה לא סוד שתעשיית המוסיקה בארץ נקלעה למשבר, בין היתר, בגלל האינטרנט וההמצאה המהפכנית שנקראת צורב. חברות התקליטים תמיד חתרו אל המיינסטרים, זה ברור, אבל תמיד חיפשו גם יוצרים אמיתיים, כאלו עם אמירה, עם כשרון כתיבה. התפתחות המדייה בארץ הביאה להרס במשולש העדין ממילא של אמן-לייבל-קהל, ע"י כרסום בערכים שמביאים אותנו לשמוע מוסיקה, עד לידי כך ששכחנו מקיומם, שוב: אמירה אמיתית של אמן, לעיתים אפילו מחאה, יצירה מקורית, חדשנות מוסיקלית, כמו גם היווצרות של סצינה מוסיקלית של כמה הרכבים. במקום אלה, מקודמים ערכים אחרים, כביכול כפרמטרים להערכתו של אמן טוב: עד כמה הוא יודע להופיע (שפת גוף ואיף הוא פונה אל הקהל), איך הוא מתלבש, עד כמה הקול שלו טוב. כלל לא משנה שהוא שר קאברים ולא כותב חומר מקורי. זהו זלזול באינטליגנציה של קהל שאוהב מוסיקה - ומיותר לציין שחברות התקליטים בעידן שלנו רק "הולכות על בטוח". במצב כזה, לאמן אמיתי, אלמוני, אין ממש סיכוי. כך, במקום שקהל גדול יראה הופעה של אמנים אמיתיים (כמו בפסטיבל ערד ז"ל), הוא רואה הופעות של בדרנים ששרים. אז אולי פה ושם באמת יש לך איזה אמן (לא ממש מעניין, אבל לפחות מקורי), אבל זה עדיין טיפה בים. ובעיני, אומה ששומעת רק קאברים של שירי מלחמה וקינה, או סתם שירים בנאליים שעושים להם קאבר רק לשם הקאבר, אומה כזאת שאינה מקדמת יצירה ואמירה עכשיוית, היא אומה מתה בעיני.

מסכים ומוסיף

השתלטות תרבות הפריים טיימ במדינתו הינה תהליך שבוצע בצורה חלקית ושלילית. בעוד שבארה"ב חברות הכבלים התפתחו מאז שנות השישים ועונות היום לדרישות קהל עצום (300 מליון איש רק בארה"ב) בארץ מכוונת הטלוויזיה (והרדיו) לאוכלוסיית גרעין אשר גדלה לתוך התפלות והרדידות של ערוצים מסחריים ללא כל צביון תרבותי. בעוד שבארה"ב הציבור המגוון הוא זה שמשפיע על המדיה (כך לדוגמא צומחת תוכנית כמו "כוכב הרוק הבא" או supernova) בארץ, המדיה היא זו שמשפיעה על הציבור. והתופעה אינה פוסחת על אף אחד (במיוחד עם מצאתי את עצמי בוהה כמו בובה חסרת דעה בטלנובלה בע"מ - רק כי זה מצחיק לראות כמה המשחק גרוע). תעשיית המוסיקה שלנו נכון להיום היא גלגל קסמים של רשע - צביקה הדר יוצר תוכנית, שיוצרת כוכב שחייב את הצלחתו לתוכנית, שחוזר להופיע בה בתוכנית הבאה ומפרסם את עצמו ואת התוכנית וממחזר רעיונות, קהל ומוסיקה. ואיכשהו הם אפילו מצליחים לגרור אמנים מקוריים (שלא לומר טובים או לא) כמו אביב גפן לכתוב את החומר הכי בנאלי ומיינסטרימי שיצא תחת ידם. אני אומנם בעד ספיגה של תרבות מהמערב - אבל אפשר לקחת גם חלקים אחרים, כמו תרבות רוק מפותחת ופלורליזם תרבותי. ועוד נושא קטן אחד - לגבי הצרובים וההורדות. מצחיק לחשוב שיש כזה וויכוח כאשר האלבום של נינט מוכר 24 אלף עותקים (!) ביממה ושל הראל סקעת מוכר מעל 20 אלף בשלושה שבועות (ואנשים טוענים שאין להם כסף לקנות דסקים). אני שואל את עצמי, אם שום דבר אחר - כנראה ש25 אלף ילדים בגיל 15 שגדלו על כוכב נולד משפיעים על הנוף המוסיקאלי של ארץ שלמה - כי אמני שוליים בקושי מתקיימים כאן. ואם אנחנו יודעים שה-25 אלף האלה לא מורידים את האלבום של נינט אלא קונים אותו, אז איפה האחריות שלנו בתור צרכנים "להצביע" עם כספנו בכדי לאפשר לאומנות אוונגרדית וחשובה להמשיך ולהתקיים בכבוד. סליחה על זיון השכל....זה נושא שמאוד מכעיס אותי.....

avki

New member
../images/Emo45.gif

אם כי השוק האלטרנטיבי למיינסטרים בארץ הוא כ"כ קטן שאין בו בכדי לפרנס מישהו בכבוד, זאת אם יוצאים מנקודת הנחה שהרווחים של השוק האלטרנטיבי יתפרסו באופן שווה פחות או יותר (ולא יווצרו מיינסטרימיות בתוך השוק האלטרנטיבי).

FunkyMonk

New member
../images/Emo45.gif

אמנע מלהגיב לנושא זה, כי כשמדובר בכוכב נולד, אני הופך למאד מתנשא על אלו שכן תומכים בדבר הזה. אחסוך מכם את הכאב. ^_^

Roy1232

New member
אני גדל בבית של אוהבי כ"נ../images/Emo10.gif

הם אשכרה יורדים עליי כי אמרתי שג'קי ניצח כששאלו אותי וקוראים לו ג'קו בעצם
אני שם רדיוהד ומייד אחרי זה הם שמים כ"נ 2
הצילו!

אולי אם

תכשנע אותם של ok computer זה האחרון של סקעת, הם יתחילו להאזין רק לרדיוהד?

kittycatbone

New member
חח../images/Emo6.gif

חייבת לציין ולומר שלא יצא לי לשמוע אפילו מישהו אחד מכוכב נולד האחרון חוץ מהקליפ ששמו עכשיו של הקאבר לרדיוהד... אני מאוד גאה בעצמי

K i R i

New member
אני מבינה את מה שאתה אומר

אני מסכימה איתך שכיום הולכים רק על בטוח. אני לא יודעת עד כמה זה החמיר בשנים האחרונות אבל בכלליות כל הכלכלה בארץ הופכת לקפיטליסטית ומחקה את ארה"ב.. תחום המוסיקה ותרבות הוא אחד מתוך מאות פה בארץ שמרגישים את הרוח המערבית בו. אבל, המטרה הסופית של כוכב נולד היא דווקא לקדם את אלה שיש להם חומר חדיש ומקורי על ידי חתימת חוזה עם חברת תקליטים. ברגע שאותו "כוכב נולד" מוציא דיסק הוא בעצם מבצע חומר מקורי שלו עם אמירה. כמובן שעשה את הקיצור דרך למעלה (אך זה משהו שכנראה עובד היום בצורה טובה ולכן למה לא להשתמש בקיצור הזה?) אני לא יודעת אם כשהם חותמים על חוזה הם חותמים על חלוקת רווחים עם עוד גורמים אך בטוח סלקום היא זו שדוחפת על האלבום את הכוכב הסגול לפרסום המוני. אבל היי, אם זה מה שלוקח היום בשביל להגיע להצלחה מסחררת פה בארץ (כשלא קל בכלל להצליח) אז בעצם אלה שמשתתפים בכוכב נולד(רק המוכשרים שבאמת כותבים חומר של עצמם) "לומדים" איך כל התחום הזה עובד במבט ריאלי ופרקטי ומבינים שזה חלון הזדמנויות ענק ומשהו שאולי לא יקרה בדרך הארוכה והמפרכת למעלה. לא תמיד חייבים ללכת בדרך הקשה מעלה. לא תמיד רק הכישרון מספיק בעולם שלנו... (וזה בכל תחום)

Roy1232

New member
אוקיי כמה טעויות בסיסיות שלך...

מי שכיום מגיע לכוכב נולד ייחשב בעיני רוב צרכני המוזיקה לאמן זול וממוסחר בטירוף (מסחור הוא טוב ודרוש כדי שהאמן ירוויח את לחמו ובכך יוכל להמשיך לעסוק במוזיקה - אבל כ"נ זה מסחור מוגזם). מכאן שקיצור הדרך ישתלם לו רק לטווח הקצר. ולגבי "חומר מקורי שלו עם אמירה" - נינט (תעשי לי צביקע$#!$#!$#!@$#!$@) טייב הוציאה אלבום שכולו נכתב ע"י אביב גפן.. היא רק שרה, היצירה עצמה ממש לא מקורית שלה. זו הסיבה למה אני מעדיף להקות מאשר זמרים בודדים - להקה תכתוב ותבצע חומרים מקוריים 100% בד"כ. ו... המטרה הסופית של כוכב נולד היא כסף. לא יותר מזה.

למעלה