היי, מקווה שאני במקום הנכון

היי, מקווה שאני במקום הנכון

אולי תוכלו לעזור לי או להפנות אותי, לדעתי (ובעלי איתי) יש לי בעיית תקשורת שמתבטאת בקצר בשיחה, אני מוצאת את עצמי רוב הזמן בלי מילים... פשוט לא יודעת מה לענות, מה להגיד ומדובר בסתם שיחות חולין לא שיחות פילוסופיות! ותגובותיי מתבטאות רוב הזמן ב'כן' 'לא' 'מה את אומרת' 'לא ידעתי'. שיטחי, שיטחי. זה לא היה איתי ככה תמיד זה חל בשנים האחרונות וזה מאוד מפריע לי, אני מנסה להתרכז בשיחה ולחשוב מה להגיד, מה לענות, איך לפתח את השיחה, נושאי שיחה, ואין!!! גם עם האנשים הקרובים לי, לפעמים אני מוצאת את עצמי פולטת שטוית של ממש, וזה ממש מביך. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה אולי איזו סדנה בין אישית משהו לא יודעת, וזה לא עניין של חוסר ביטחון, לא יודעת למה אני 'נתקעת' כל הזמן. דבר נוסף שמציק הוא הזיכרון אני ממש שוכחת כל הזמן, וכל הזמן אולי זה גם תורם... לא יודעת, אשמח ואודה לתגובות, תודה, טל

pippin80

New member
שלום טל

קודם כל, אני מניחה שמרבית הפורום לא כאן בשל התחייבויות משפחתיות \ חברתיות, חוגגים להם אי שם את יום העצמאות. אל תתייאשי, עוד יגיעו לכאן, אם לא מחר, אז מחרתיים. אני חייבת לציין שהזדהיתי עם מה שסיפרת, גם בעניין הזכרון וגם בעניין השיחות. אפשר להבין למה חוסר הבטחון בזכרון שלך מסוגל לפגוע בשיחות. לפעמים נדמה שפרטים מאוד קריטים בורחים מהראש, בדיוק כשצריך להשתמש בהם בשיחה, ולא נעים להודות ששכחת כי את לא רוצה לפגוע בצד השני. באופן נקודתי לגבי הזכרון, את יכולה לעשות כמה דברים: 1. לקבל את העובדה שיהיו דברים שתשכחי במוקדם או במאוחר, בלי לפחד ממנה. 2. כשאת מאזינה לסיפור של חברה, אולי את יכולה לנסות להפריד בין פרטים קטנים לגדולים יותר, ולסכם אותו בראשך בקווים כלליים. לדוגמא: חברה מספרת על מישהו שהיא יוצאת איתו. ייתכן שהיא תספר לך דברים שהוא עשה או אמר, אבל כיוון שאלו לא החיים שלך, את פשוט תשכחי את זה תוך שעה-עד-יומיים. במקום לנסות לזכור מה בדיוק היו הדברים הללו, את יכולה לנסות לזכור את האופי הכללי שלהם, מה הם גרמו לה להרגיש, מה הם סימלו. מקווה שאני מספיק ברורה. 3. כשאומרים דברים בקול רם הם נשמעים פחות נוראיים. אם תודי מדי פעם בפני חברייך שהזכרון שלך "אינו מה שהיה" או אפילו בנימה של צחוק - "אוף! אני כזאת שכחנית!", זה עשוי להקל את המבוכה. כך למשל את כן יכולה להזכיר פרט ששכחת, אבל באותם קווים כללים שאת כן זוכרת, אולי אפילו להוסיף משפט שצוחק על הזכרון שלך, והם כבר יבינו על מה את מדברת ויזכירו את אותו פרט ששכחת. (ככה אולי תזכרי אותו לפעם הבאה
) בנוגע לבעיה בשיחות: אולי את יכולה לנסות להבין למה בעצם את לא יודעת מה להגיד חוץ מ"כן" ו"לא". אולי תנסי לשים לב בפעם הבאה לשיחה שאת מרגישה שנתקעת לך, ולחשוב למה לא היה לך מה להגיד על המשפטים האחרונים שנאמרו בה? 1. יכול להיות שמתוך חוסר עניין בתוכן\נושא השיחה עצמו. 2. יכול להיות שראשך ומחשבותייך נמצאים להם במקום אחר. 3. יכול להיות שאת אוהבת שיחות אישיות ועמוקות יותר, ולא מרגישה נוח, או צורך בשיחות חולין סטייל סיינפלד (שאלו לעיתים השיחות היחידות שניתן לערוך עם אנשים שאת לא מכירה עדיין מספיק טוב, או לא רוצה להכיר יותר טוב). 4. יכול להיות שאת פשוט לא מרגישה צורך להוסיף משהו חדש בנוגע לשיחה הזו, בין אם זה אישי או לא. אולי בסה"כ טוב לך עם החיים, עם המשפחה, עם הדברים שבהם את עוסקת, ואת לא מרגישה המון צורך לדבר עליהם, או להעביר שוב ביקורת על כיצד מתנהלת מדינתנו, או למה נהגים ישראלים כל כך מעצבנים, או מה יקרה בהארי פוטר הבא
יכול להיות שעברת את השלב הזה בחיים ואת זקוקה לשיחות אחרות שיסחפו אותך לשיחה אינטנסיבית. אני סתם יורה באפלה..משהו כאן מצלצל בפעמון? אם אותן שיחות שבהן את נתקעת דווקא מערבות פן אישי יותר (חברות שמספרות על בעיות, וכו'), אלו הן בד"כ שיחות שמתחלקות לרגעים שבהם את צריכה להקשיב המון (ואז "אהה" או "כן" בהחלט מספיקים), ורגעים שבהם את צריכה להציב שאלות + להביע דיעה. (אם את רוצה כמובן). אולי בהתחלה צריך להציב שאלות בצורה מעט מאולצת מבחינתך. כל מה שצריך לעשות זה להקשיב לצד השני, ולזהות אילו פרטים חסרים עדיין בסיפור שלו - ולשאול. לפעמים אלו פרטים טכנים יותר שקשורים לשאלות "who, what, why , where , when and how", עם הזמן אני מניחה שלומדים להעמיק ולשאול על יותר פרטים. אני עדיין לומדת
נראה לי שזה עניין של ניסיון חיים ולעיתים גם ידע אישי. הצד השני של השאלות קשור יותר לפרטים רגשיים - וכאן לא ממש הבנתי אם גם בשיחות כאלו יש לך קצר, אבל בגדול, זה צד שקשור יותר לניסיון להבין את המניעים הרגשיים בסיפור של אותם אנשים שאיתם את מתקשרת, ולכוון את השיחה על פיהם. מתנצלת על האורך, אני מניחה שאנשים שמבינים משהו בפסיכולוגיה היו מסוגלים לתמצת את התשובה הזאת לשתי שורות(?)
וכמובן, שתשובה זו לא באה להחליף אף אחת ממומחות הפורום (-: פיפין.

זה לא סוד שאני גב' שכחני... ואני

אפילו לא מנסה להסתיר, אלא צודה, מתוודה ומתבעסת!!! לגביי הקשיים שלי בתקשורת: הקושי מתבטא גם בפאן האישי וגם בפורום של אנשים נוספים (שאז הרי קולי ואינו נשמע כלל - כי איייייייין לי מה לומר

שלום לך טל וברוכה הבאה אלינו

אנחנו עוסקים כאן בתקשורת בין-אישית, וכפי שאני מבינה את זה את מתארת סיטואציה שקשורה לתקשורת כך שבהחלט הגעת אל המקום הנכון. אולי אני אתחיל מלשאול אותך משהו שהעיניים שלי נחתו עליו בהודעה שלך. כתבת: "זה לא היה איתי ככה תמיד"... והשאלה שלי בעצם מה קרה? מה השתנה מפעם להיום? והדבר השני שראיתי: "לפעמים אני מוצאת את עצמי פולטת שטויות של ממש, וזה ממש מביך", ואני תוהה לעצמי - יכול להיות שאת מרגישה נבוכה מכדי להגיד משהו כי את חוששת שתגידי משהו שהוא לא במקום? משהו של תקשורת מקרבת - תקשורת מקרבת מניחה שלכולנו יש צרכים, ולא רק זה - אלא שכל פעולה שאנחנו עושים נועדה לענות על צורך. וגם - שכל אירוע שמתרחש יכול להיות אחד משניים: או שיענה לנו על צורך, או שלא. וכאן אני רוצה לשאול אותך (וזאת לא שאלה טריוויאלית בכלל) - על איזה צורך שלך את חושבת ששיחות החולין האלו עונות, ועל איזה צורך את עונה אם את לא שותפה להן? ואני מצרפת לך כאן טבלת צרכים - אולי משהו מזה יוכל לעזור. אשמח להמשיך איתך את השיחה,

היי יעל

כבר התחלתי לכתוב ולענות ולנסות אולי גם להבין: לא יודעת מה הגורם לגרסיה הזו, אני באמת ובכנות לא יודעת להצביע על מה שגרם לזה, אני מנסה לא להתעמק בזה ולחשוב על זה יותר מידיי, אלא מנסה 'לזרום' שיהיה סבבי, קטעים, בצחוקיה אבל אני מוצאת את עצמי מגושמת, לא יודעת מתי צחקתי פעם אחרונה בקול רם. יוצאים לי חיוכים מאולצים כאילו אני עושה טובה למישהו... לא יודעת על איזה צורך שיחות החולין האלה עונות... אולי להיות שותפה, להנות מהשיחה, מהקירבה לחברותה כי שאין לי מה לומר אני מן הסתם נדחקת הצידה, לא קוראים לי לבוא עם הילדים לשחק ביחד, כי אני משעממת. אני מרגישה את זה. מרגישה את זה ורע לי, למה כולם כיולים להיות בצד לקשקש ולצחוק ורק אני לא קשורה? זה מעיק לי נורא

שלום טל ../images/Emo45.gif

אני רוצה לומר לך שקראתי את סיפורך והרגשתי אמפתיה עצומה לרגשותיך. אני מצטרפת לתשובה שנתנה לך יעל מתוך התקשורת המקרבת, ורוצה להוסיף, שתנסי לשים לב, מתי ועם אילו אנשים זה קורה לך. האם מדובר גם בבני משפחה קרובים וחברים קרובים? האם יתכן, שמדובר באנשים אשר אינם כבר מענינים אותך ופעם כן הייתה ביניכם שפה משותפת? קראי את מה שיעל כתבה לך על הצרכים שלנו שמתמלאים או שלא מתמלאים בכל מצב ואולי זה יתן לך כיוון להבנת הבעיה שאת קוראת לה בעית תקשורת.לפי מה שכתבת בסיפורך, בכתיבה עצמה את לא נתקעת. הסברת את עצמך יפה מאוד. חזקי ואמצי

hayapollak

New member
טל- ממש אין לך מה לדאוג

כשקראתי אותך, נזכרתי, שגם לי היתה תקופה (של כמה שנים) בה הרגשתי שאין לי מה לומר בשיחות, אין לי דיעה,אין לי ראש,אין לי כח לחשוב או לשוחח - פשוט לא יכולה להוציא מפי שום משפט שמאחוריו יש מחשבות. אצלי זה היה תקופה שהבן שלי היה קטן וחוץ מלשוחח איתו,לטפל בו, לאהוב אותו, לדאוג לצרכיו ולהתקדמותו לא ממש התחברתי למחשבות שלי, להוויה שלי. יום אחד אמרתי לאחותי שחוץ מטיטולים,קקי,טיפת חלב, נזלת, שירי ילדים,טלוויזיה לילדים,משחקי ילדים וכו' אני מרגישה שאין לי כלום בראש... כל העולם שלי וכל השיחות שלי היו ברמה שהבן שלי הבין... כן היתה תקופה כזו - ולאט לאט יוצאים מזה - מרגישים פחות עייפים ופחות בתוך החיים של הילדים ומתפנה מקום לך עצמך - זה קיים, זה טבעי וזה זמני.

אולי אין לך עניין בשיחה הזאת?

בעלי מזמן אמר לי, שאין לי כשרון ל- SMALL TALKS הוא ראה זאת כמכשלה, ואני ראיתי זאת כמעלה. אחת משתיים: או שיש לי עניין באדם שמולי, ואז אני מפתחת את השיחה למה שמעניין אותי, או שאין לי עניין, ואז אני לא שם. בעקרון מאד מאד מעניינים אותי אנשים, ואני חושבת בתוכי, מה באדם שמולי מעניין אותי. העניין שלי עובר לזולת, וכך אנו עוברים לשיחה אמיתית. (למשל שאלה כללית: מה מלהיב אותך, מה מביא לך זיק בעיניים? או, מה אתה אוהב בבן שלך או האם נוחות לך נעלי העקב השפיציות היפייפיות או שאני מנסה לשתף אנשים בהמצאות שלי, איך לעשות מה בהקשר הקיים, ולשאול למחשבותיהם שלהם.) אבל אם אין לך מקום (רגשי) לזולת, אז... זה יוצא שטוח. חוסר זיכרון: הזיכרון שלי גם הוא לא משהו, אני מודעת לכך (יש המכנים זאת "אלצהיימר נעורים" כבדיחה, אני לא אוהבת זאת). אני משתפת את הזולת בכך שאינני זוכרת, עם צער על הדבר והאשמת קוצר הזיכרון שלי. ולפעמים כשאני נורא נורא עמוסה, והמחשבות שלי עולות על גדותיהן, ואין לי מקום לכלום, אז אני שוכחת באופן מזעזע במיוחד. לי זה עובר, כשאני נרגעת ומורידה עומסים. מכל מקום, מותר בעולם הזה להיות שתקנית, וגם שכחנית... מה שחבל זה להיות מתוסכל מזה שאתה כזה.

הי, מצטערת שלא יכולתי להגיב לפני

המחשב שלי מושבת כבר כמה ימים ואני עכשיו בעבודה... בכל מיקרה אהבתי מאוד מה שכתבת וניראה לי גם שיכולה להרגיש את מה שאת אומרת. מה שכן שמתי לב שזה לא קשור לאנשים שאני כן או לא מתחברת אליהם, אני מרגישה בעול המציק הזה גם כשאני עם בעלי, לא יודעת לומר מה גרם לזה, ולא יכולה להצביע על משהו שיכול לגרום לרגרסיה הזו, אני מנסה לא לחשוב על העניין יותר מידיי ופשוט 'לזרום' אבל אין לי מה לומר... שוב ושוב!!! מעיק ונורא, מרגישה כמו פוסט.. למה כולם יכולים לשבת לצחוק ולקשקש ורק אני רצינית כל הזמן. למה? מה יכל להדפק?

היי טל

רק עכשיו ראיתי את ההודעה שלך, ומצטערת שלא עניתי לה מוקדם יותר. לשאלתך - ואם תשובתי תהיה בתוך תקשורת מקרבת, הרי שההסבר לשאלה "למה כולם יכולים לשבת ולצחוק ורק אני רצינית" לפי תקשורת מקרבת הוא: שיש איזשהו צורך שאת פועלת מתוכו כשאת רצינית. משהו מניע אותך להיות רצינית כשכולם מקשקשים וצוחקים, והדבר הזה הוא צורך. השאלה היא כרגע מהו אותו צורך, ולאחר שתצליחי להבין אותו יהיה אולי קל יותר לנסות למצוא אסטרטגיה חדשה למלא אותו, ולא דרך השתיקה. אני מצרפת לך לכאן טבלת צרכים - תנסי להסתכל עליה ולראות מה מתוכה יכול להיות רלוונטי למצב שאת מתארת. ומשם אולי נצליח לתפוס קצה חוט שיוכל לעזור לך. מסכימה?

עכשיו ניראה אם הצלחתי לקרוא את

הטבלה: 'שליטה': שליטה במצב תפקוד ידיעה ידע. ביטחון: אוטונומיה (להחליט בעצמי) בחירה עקביות דברים מוכרים התפתחות: מודעות חשיבה הישגים/תוצאות שאילת שאלות הפנמה אתגרים / התמודדות שלמות פנימית: מודעות ביטוי עצמי לזרום הגשמה עצמית: מודעות ביטוי עצמי לזרום קבלה / תלות הדדית: לתרום להעשרת החיים חברות / ידידות שיתוף להיות בחברה השתייכות הזדהות איכפתיות אחווה הבנה שיתוף-פעולה קירבה מעמד אלה הדברים שמצאתי עצמי מסמנת... אודה על התייחסותך, טל

הנני כאן - לא הייתי כאן כל הסופשבוע

ולכן לא עניתי קודם לכן. שמחה לחזור לכאן. לענייננו, ראיתי שעשית עבודה יסודית וסימנת את הצרכים שנראים לך רלוונטיים. אבל לא הבנתי איזה צורך מהם עונה על השאלה. אז אני אנסה למקד אותנו שוב בשאלה - מהו הצורך שנענה אצלך כשאת יושבת אל השולחן עם חברים נניח, וכולם מדברים ומקשקשים ואת לא? אם קשה לך למצוא את הצורך הזה, אז תנסי לתאר את הסיטואציה - מה קורה אצלך בפנים, מה את מרגישה, על מה את חושבת כשאת שם, לאן המחשבות לך מובילות כשאת שותקת? האם את רוצה להגיד משהו ולא אומרת? האם את פשוט נמצאת במקום אחר במחשבות? כמה שיותר פרטים יוכלו לעזור לנו למצוא את הצורך. רוצה לנסות?

בוודאי!!! אז ככה

כשאני בפורום של אנשים אני רוצה לדבר ולהשתתף בשביף הכייף, בשביל לצחוק, לשתף ולהיות שותפה... אני רוצה לומר דברים ולהשתתף אבל לא מוצאת מה לומר, זה ממש דבילי אני שם גם פיסית גם נפשית מנסה להשתתף, מקשיבה, מקשיבה מקשיבה ובזה זה מסתיים כי אין לי מה לומר, אלה יכולים להיות אחלה חבר'ה ראש טוב אבל אין לי מה לומר. מביטה מהנהנת, מחייכת כמו בובה מ@$$@$@$$$@%@!!! לא יודעת למה ואני מנסה חושבת מה יכולה לומר בשביל להיות שותפה. פי נאלם דום. מרגישה מפגרת! תנחי אותי

היי טל

את אומרת - "אין לי מה לומר". אבל תנסי לחשוב לרגע מה זה אומר. למה את לא לוקחת חלק פעיל? אולי... את חוששת שדברים שתגידי לא יתקבלו טוב אצל האנשים? אולי זו ביישנות? ... ?? מה יכולה להיות הסיבה לכך לדעתך?

עונה:-- אני לא מתביישת, ממש לא

זה לא שאני טיפוס נועז משהו אבל לא ביישנית, אני לא חוששת לדבר ולא בגלל דעות או שילעגו לדבריי ממש לא. לא ניראה לי שפה הבעיה, אני אפילו לא יודעת מאין לגשת לפתרון לבעיה הנוראית הזו!!! אווווף

cargo66

New member
שלום טל

קראתי את השירשור מתחילתו, אני מבינה שנורא קשה לך כי את רוצה "אחרת". האם מתאים לך שאשתתף בשיחה? אם כן, הייתי רוצה לנסות להבין: האם יש צורך שלך שכן נענה כשאת שותקת? אולי למידה (מה אחרים חושבים)? או שאולי יש רק צרכים שלא נענים? האם יש צורך מסויים שהיית רוצה למלא? יש לי עוד מליון שאלות - אבל קודם חשוב לי לדעת שזה מתאים לך. כרמל

למעלה