היי, מקווה שאני במקום הנכון

בכייף ../images/Emo140.gif אשמח לשמוע ולהעזר במה

שרק אפשר כל עזרה תתקבל באהבה, ועכשיו אנסה לענות לך, אז ככה: אין לי צורך שנענה בשתיקה, כי אני רוצה להגיב על מה שאומרים להיות מעורה לתת את דעתי ותגובתי, הייתי רוצה להיות מעורה, להצליח להנות משיחה ולהיות משוחררת נקרא לזה? ולצחוק, לא להיות רצינית ולהאזין כמו קיר.

cargo66

New member
הי טל

האמת היא שאני נורא מתפתה לתת עצות... אבל קודם חשוב לי לנסות להבין אותך יותר טוב. מצד אחד את כותבת שהיית רוצה להנות מהשיחה ולצחוק עם החברה מצד שני, הצרכים שסימנת בתשובתך ליעל היו יותר בכיוונים "רציניים" של שליטה במצב ומודעות אישית אז אני שואלת: האם יש צורך מסויים (כלשהו) שהיית רוצה למלא כרגע? פשוט לבחור משהו שאפשר להתמקד בו. כרמל

cargo66

New member
ננסה

בואי ננסה לחזור למודל, לי זה הרבה פעמים עוזר: התצפית: את יושבת בחברת אנשים שמדברים וצוחקים. אין לך מה להגיד. הרגש: - איזה רגש זה מעורר בך? (נסי לבחון את זה בעזרת טבלת הרגשות.) הצורך: לצחוק ולהנות. הבקשה: כאן בעצם תעשה העבודה שלך לדעתי. נסי לחשוב מה את רוצה לבקש מעצמך. אולי לנסות לספר משהו למישהו מסויים - אפילו סיפור שהכנת מראש. אולי יש לך בקשה אחרת (ולא משהו מעורפל כמו "להיות כמו כולם) חשוב שהבקשה תהיה ברת ביצוע - אחרת הכישלון יגיע במהירות. יכול להיות גם שיש לך אפשרות (או רצון) לבקש מאחרים - מחברה טובה, מבעלך... משהו שהם יכולים לעשות כדי להקל עלייך? איך זה נשמע לך? כרמל

כשאין לי מה להשיב אני מרגישה

מטומטמת, מרגישה עצבות על חוסר יכולתי להשתלב. אני יכולה לבקש מבעלי שיתוף פעולה, הוא ישתף פעולה אבל מה הוא יכול לעשות? כמה פעמים הוא ניסה להעביר את העניינים אליי, כאילו שאני אספר מה היה ומה אמרו לי... אולי יש לי קושי לבטא את עצמי?

cargo66

New member
הי, טוב שחזרת לכאן

נוצר כאן בלבול מסויים - אז אתחיל בנסיון לסדר את הדברים: מטומטמת זה לא רגש - זה שיפוט שלך על עצמך. גם הקושי לבטא את עצמך לא נראה לי ממש רלונטי - כי את אומרת שאין לך מה להגיד - את לא אומרת שאת לא יודעת איך להגיד את מה שיש לך. ובכתב את מבטאת את עצמך באופן מאוד ברור. בואי נשאיר את כל זה רגע בצד, ונחזור אל המודל. אני שוב מציעה ללכת שלב שלב. זה מה שהבנתי עד כה: את יושבת בחברת אנשים שמדברים וצוחקים. אין לך מה להגיד (זו התצפית). את מרגישה עצב (זה הרגש) כי יש לך צורך לצחוק ולהנות (הצורך). כאן מגיעים לשלב הבקשה. ואם זה מתאים לך, יש לי הצעה: אני שוב חוזרת על הצעתי - להעזר במישהו. את אומרת שבעלך ישתף פעולה - נהדר. אז אני חושבת שכדאי לך להתכונן יחד איתו. לחשוב על סיפור או אירוע שאת רוצה לשתף בו אחרים. כן ממש לחשוב מראש - כדי לא להתקע מול החברים. אולי אפילו לבקש ממנו שיעזור לך במילות מפתח פה ושם. זה עשויי לתת לך חויה של הצלחה (יתכן שלא מיד בפעם הראשונה) ואולי זה יעזור לך לשבור את המחסום הזה שעוצר אותך. איך זה נשמע לך? כרמל

OK אז נגיד שאני חושבת על הנושא

מראש. על זה אני אדבר? ומה הלאה? ואיך לעשות זה מבלי שזה יהיה שקוף שהוא מגלגל את הכדור לצד שלי כל הזמן? זה עלול להיות מביך

cargo66

New member
אני לא בטוחה אבל אולי

זה יתן לך את הדחיפה הזו שאת כנראה צריכה. מצד שני אם זה לא מתאים לך, אפשר לנסות לחשוב על דרך אחרת. מה דעתך?

cargo66

New member
בהצלחה ואשמח לשמוע דיווח

אני ממש לא חושבת שנפגם בך משהו - אנשים פשוט משתנים כל הזמן. יכול להיות שאת בעצם מתגעגעת למשהו שהיה לך פעם - ואולי אם תבחני טוב טוב את רשימת הצרכים שלך, אולי תגלי שכרגע בעצם יש צורך יותר חזק - כזה שנענה כשאת רק מקשיבה. יכול להיות? שוב בהצלחה כרמל

לא ניראה לי כי אני מרגישה חסר

זה מציק לי החיסרון הזה. כרמל, ניראה לי שאני לא ממש יודעת לקרוא את הטבלה, תוכלי להנחות אותי קצת יותר?

cargo66

New member
טוב, נמשיך לנסות

אין ספק שנפלתי לפך של מתן עצות - לפני שהגענו לשורש הבעיה. אז בואי נתחיל שוב. אני חושבת שהטבלה פשוטה למדי - זו בעצם רשימה ארוכה של צרכים (יש גם אחת של רגשות) שמאורגנת בקבוצות שייכות. לא כל כך משנה תחת איזו כותרת נמצא הצורך שאת מתחברת אליו בשלב הראשון. אם כי, לי לפעמים נוח ללכת "הפוך" - להבחין בכותרת שמדברת אלי ולחפש תחתיה את הצורך היותר מדוייק באותו רגע. אני מציעה שתבחני את טבלת הצרכים ותנסי לנסח את הבעיה במשפט דומה לזה: כשאני יושבת עם אנשים ש........... אני רוצה ל......... כי (יש לי צורך) חשוב לי ל....... בואי נראה מה יעלה בחכתך ונמשיך משם. טוב?

ok אז ככה

כשאני יושבת עם אנשים, חברים שהם אחלה וסבבה ויושבים מדברים שיחה קלילה אני רוצה להשתתף ולומר גם כי אני רוצה להיות שותפה חשוב לי - פה אני קצת 'נתקעת', קצת קשה לי להסביר למה דוקא פה נתקעתי ב'חשוב לי' זה יותר כי אני רוצה לא כי חשוב, כי אני רוצה להיות חלק מ--

cargo66

New member
מצויין - עכשיו מגיעים לנקודה החשובה

ראשית, להיות שותפה זה גם צורך. אבל - ממש חשוב שתנסי להגדיר לעצמך מה יש שם בדיוק. למה את רוצה להיות שותפה - מה זה יתן לך? וכשאת לא שותפה - איך את מרגישה?

אם אני אהיה שותפת אני אהיה מעורבת

שותפה בחברה, חברות, בילויים משותפים עם הבנות ולא רק כשהבעלים קובעים ומגיעים, שאצליח לפתח חברות שלא קשורה לבעלי, שאני אצליח לפתח גם קשרים שאני אהיה מסוגלת לצחוק ושיהיה ככה סחבקי עם כולם, כייפי שאני אצליח להנות מהביחד, שירצו שאני אבוא ויעשה ויהיה איתם, וכשאני לא שותפה אני מבועסת כי אני מרגישה בצד, לא קשורה ולא מעורבת וזה מעציב ומבעס כי אני רוצה!

cargo66

New member
אז בעצם, מה שאת אומרת זה שאת רוצה

להיות שותפה או במילים אחרות: אהובה. שזה לדעתי הצורך הכי בסיסי שיש, וגם הכי מובן - כולנו רוצים את זה. וזה באמת נורא כואב כשיש חוסר. האמת היא שחוץ מלהזדהות אתך כרגע, ואני באמת חושבת שזה ממש קשה להרגיש את מה שאת מרגישה כרגע, אין לי שום רעיון להמשך. מה גם שמאוחר ואני צריכה לקום מחר ממש מוקדם ליום מאוד ארוך. אז רק שתדעי שאני לא נעלמת, אלא ממשיכה לחשוב על השיחה שלנו. אני פשוט לא יכולה כרגע להשקיע את הזמן הדרוש לי כדי להיות יעילה ומועילה. אני מעדיפה לדחות את ההמשך ליום אחר. מקווה שתביני את הצורך שלי במנוחה. בינתיים שיהיה גם לך לילה טוב כרמל

למעלה