היי סטייק פוקר 5 - פרק 5

Papito

New member
בטח שהוא לא ישים אותך על 6 עם קיקר גבוה משלו

הסיכוי שיש לך 6 עם קיקר גבוה עומד על בערך 1.20 אחוז. גם אם הבחור שלנו לא אשף מתמטי הוא לא צריך להיות גאון כדי לדעת שאין לך את ה6 הרביעי שבקופסה...הוא ידע טוב מאוד שאתה מנגן על האס, והוא מאוד שמח לראות את האס בפלופ. איך הוא היה משחק AK? אין לי מושג אני זה לא הוא, ואני אפילו לא יודע מה השם הפרטי שלו שלא לדבר על סגנון המשחק שלו, כל מה שאני כותב ומסיק זה מהמשחק של היד הבודדה שציינת כאן. וזה שאתה מציין ששיחקו שם קאש בסגנון טורניר זה התבכיינות, צא מזה, למטה יש בחור שעשה פולד לרויאל פלאש, זה "קצת" יותר רציני מזה
לסיכום, הבחור שלנו שיחק את השלישייה שלו בצורה השקופה ביותר, אתה סבלת ממחלה נפוצה שהיא להצמד לקלפים גבוהים במיוחד אם הם מייצרים לך זוג למרות שניתן לראות בוודאות שזוג בשולחן כזה הוא לא יד חזקה בכלל. יכולת לעשות פולד עוד בפלופ אם היית משקיע מחשבה. לא נורא, הסיבוב הזה היה בשבילך שיעור בלקרוא אנשים בהצלחה פעם הבאה!

Kgt1

New member
זה אכן שיעור זו הסיבה שאני מפרסם ורוצה ללמוד.

אני יותר נוטה להאמין עכשיו שבניית היד מהפרי פלופ הייתה לא טובה, ושהנאחס בטרן היה בלתי נמנע מאז....

יד יפה, לפי דעתי עשית כמה טעויות בה:

1. A7o היא יד חלשה מאוד (מאוד!) בקאש גיים, וחלשה במיוחד בקופה רבת משתתפים. למה? שתי סיבות - א. ככל שיותר שחקנים רואים את הפלופ כך יש יותר סיכוי שהיד המנצחת בסופו של דבר תהיה טובה יותר (סטרייט, פלאש וכו'...). A7o לא יוצרת ידיים חזקות בצורה טובה. ב. אם תתפוס את האס בפלופ (מה שאתה מקווה לו כשאתה משווה עם A7o) ברוב הפעמים תזכה בקופה קטנה מאוד. אבל אם למישהו יהיה קיקר יותר טוב (מה שלא נדיר כשמשחקים A7o) אתה קרוב לוודאי תפסיד קופה גדולה. הייתי מעדיף להשוות עם יד כמו 57s (או אפילו A7s) מאשר עם יד כמו A7o. ולכן אני הייתי פשוט מתקפל עם היד הזאת בכפתור ומקווה להזדמנות טובה יותר. 2. נניח ואתה לא יכול משום מה לשחרר את היד הזאת, מאמין שיש לך את היד הכי חזקה על השולחן וחייב לשחק אותה: אני הייתי מעלה מעמדת הכפתור לבערך 12-14 ש"ח. ואז יכולים להתרחש כמה דברים שכולם טובים: א. כולם מתקפלים ואתה לוקח את הקופה. ב. שחקן אחד או שניים מעמדה נחותה עונים לך ואז גם הם פוחדים שיש לך יד טובה כי העלת לפני הפלופ ותוכל לבלף אותם ביתר קלות אם לא תפגע בפלופ (נניח שחקן ענה עם זוג 6, הפלופ הוא - K87, קרוב לוודאי שהוא יתקפל להימור שלך) וגם אם תפגע בפלופ יש סבירות נמוכה יותר שיש להם יד שמנצחת אותך. (פחות שחקנים נגדך - פחות אפשריויות שמישהו מנצח אותך). ולכן המהלך השני המועדף עלי אחרי התקפלות לפני הפלופ הוא העלאה. קרוב לוודאי שהוא היה מקפל יד כמו 5-6. 3. נניח והשוות 2 והפלופ הגיע A66. שתי אפשריות עיקריות: יש לו A או 6, אין לו A או 6. א. יש לו אס או 6 (האפשרות היותר סבירה לפי דעתי כי הוא הימר 2/3 מהקופה מעמדה מוקדמת לתוך 4 שחקנים), במצב כזה הוא לרוב יוביל עליך בהרבה - אם יש לו שש רק האס יציל אותך ובמקרה הנדיר שהוא יגיע קשה להאמין שיריבך יכניס עוד כסף לקופה. אם יש לו לו אס - ברוב המקרים הוא ישלוט עליך עם קיקר יותר טוב (8-K) וגם אם יש לו יד כמו A5 אתה צריך שהטרן והריבר יהיו שני קלפים שנמוכים מחמש כדי לא להתחלק בקופה. ב. אם אין לו A או 6 קרוב לוודאי שהוא לא יכניס עוד כסף לקופה אם תענה לו בפלופ. לכן קרוב לוודאי והוא מוביל עליך בהרבה ואני הייתי פשוט מתקפל כאן. אבל אם אתה חושב שיש סבירות גבוהה שהשחקן מבלף ופשוט מהמר כי יש זוג על הלוח ואף אחד אחר לא פגע (מה שאני עושה כל הזמן) - המטרה שלך בפלופ תהיה להגדיר אם אתה נמצא במצב א' או ב', כדי לעשות את זה אתה חייב להעלות (ואולי אפילו תצליח להעיף ידיים כמו A8,A9,AT,AJ). אם הוא מתקפל - סבבה, אם לא - לא היית ממליץ להכניס עוד כסף לקופה. 4. הטרן היה קלף איום ונורא עבורך. אתה מנצח כעת את כל האסים ומפסיד לכל הששים. ויותר סביר שאם הוא מהמר עוד פעם לתוך שחקן שסביר מאוד שיש לו שש (כי הוא ענה לו בפלופ) הוא לא עושה את זה אם אס בלבד. אם היד היתה נגמרת בהימור הזה לא היה ממש אכפת לי אם היית עונה למרות שרוב הסיכויים שאתה מפסיד, אבל היא לא אתה כ"כ הנראה עומד בפני הימור all-in בריבר ואתה צריך להחליט עכשיו (כן עכשיו ולא בריבר אחרי שהוא נכנס all-in) אם אתה מחויב ליד ומוכן להיכנס all-in או לא. הסיבה היא פשוטה - אם אתה עונה בטרן הכנסת 30% מהצ'י'פים שלך לקופה ובמשחק הזה זה לא נכון מתמטית להכניס 30% ויותר מהצ'יפים שלך לקופה ואז להתקפל ל-all-in בריבר מכיוון שתפסיד כך כסף בטווח הארוך (אלא במצבים מאוד ספציפיים). לכן גם כאן היית חייב להתקפל. לסיכום - בסך-הכל עשית טעות שהרבה מתחילים עושים (לא שאני מזלזלים חס וחלילה... גם אני עושה טעויות כל הזמן אבל חשוב להכיר בהן ולנסות להימנע מהן) - שיחקת קופה גדולה עם יד קטנה - כאשר יש זוג על הלוח, כל יד שהיא לא לפחות שלישייה היא יד קטנה. כדי לנצח בפוקר בטווח הארוך חשוב לשחק ידיים קטנות עם קופות קטנות וידיים גדולות עם קופות גדולות. טעות נוספת שעשית היא שלא תכננת קדימה ושיחקת כל street (מה התרגום העברי?) בפני עצמו בבחינת אני אשווה עכשיו ואחליט מה לעשות בהמשך והשחקן השני הצליח למשוך אותך ל-all-in בלי שתשים לב בכלל עם יד חלשה. ד.א אם השחקן הזה היה משחק באותו אופן בשולחן יותר מקצועני ומישהו היה עונה לו ל-all-in בריבר סביר להניח שה-5-6 לא היה טוב...

Kgt1

New member
ראשית כל תודה על התגובה המאוד ארוכה ומפורטת!

אני בהחלט עדיין רואה את עצמי כשחקן מתחיל שיש לו הרבה מאוד מה ללמוד (ואחרי שאני רואה את נגראנו והשטויות שהוא עושה בהיי סטייקס, אני תוהה אם יש מישהו, אולי חוץ מברונסון, שבכלל צריך להפסיק ללמוד). לגבי הטרן, בשלב הזה בהחלט הבנתי שאני בעצם במצב טרום אול אין, אם כי הייתה לי מין תקווה חלושה כזו שאולי אני אוכל לשרוד בעוד רייז/ואליו בט סביר לגלות את "רוע הגזרה". עודדה אותי במעט גם התקווה הקלושה שיש לי שני אאוטים לריבר של אסים, כי השולחן היה כל כך לוס, שפשוט ציפיתי לרייזים מטורפים מכל מי שיש לו אס ביד (לדוגמא, הייתה יד במהלך הערב ששלושה אנשים נכנסו בה לאול אין, רק אחד מהשלושה היה עם זוג וזה היה זוג 6, וזו הייתה היד הכי חזקה בהרבה...), אז האמנתי שיש שני אסים בחפיסה, וזה אולי היה עודף אופטימיות מצידי.... בנוסף כמובן הגיעו האאוטים האפשריים עם ה-7, שהיו מוליכים אותי לפול שתיארתי לעצמי שיהיה נאטסי על היריב שלי. אני מניח שבשלב הזה אם היה מגיע קלף אחר כלשהו (שהוא לא אס), הייתי מתקפל, כי כמובן הבנתי שאני משחק מול אס או 6, ואז זה או סט מולי או אס עם קיקר יותר גבוה בסבירות די גבוהה. השאלה המתמטית הזו שתיארת, לגבי 30% מהצ'יפים, היא כנראה הנושא שאני לא מעכל... אני הרי לא pot-commited בשלב הזה לגמרי.... כנראה שאני צריך לחשוב על זה עוד קצת... שוב תודה רבה!

בבקשה, ועוד הערה קטנה -

אסור, אסור, אסור לך ללמוד איך לשחק מצפייה ב- high stakes poker!! מהסיבה הפשוטה שהמשחק שם הוא עם ערימות צ'יפים מאוד מאוד גדולות ביחס לבליינדים (buy-in של מינימום 000.200 עם בליינדים של 300/600) בעוד המשחק שאתה מתאר הוא עם ערימות צ'יפים מאוד קטנות ביחס לבליינדים (100 ש"ח עם בליינדים של 1/2) deep stack NL holdem ו - short stack NL holdem הם משחקים שונים לגמרי (טוב אולי לא לגמרי..) אם אתה באמת רוצה ללמוד איך לשחק יש הרבה מאוד ספרים טובים שמתאימים יותר ל- short & medium stack NL holdem (באנגלית)

Kgt1

New member
אני משתדל לקחת הכל בערבון מוגבל, וכמובן רואה

עוד תוכניות קאש חוץ מהיי סטייקס (חייב להגיד שבאופן כללי אני נהנה יותר לראות, וגם לשחק, משחקי קאש מטורנירים), אבל קיבלתי את הערתך.. לא רואה את עצמי קורה ספרים, עצלן מדי :)

2המרפא

New member
תיקון כמה טעויות שלך

דבר ראשון העונה בהיי סטייקס הבליינדים הם 500\1000 כך שזה ביחס של בערך פי 2 ממה שהבחור שיחק לא כזה רחוק. דבר שני כמה פלופים ראית העונה שנפתחו בלימפים? בקצב שהם משחקים זה פחות או יותר 5000$ בממוצע בשביל לראות פלופ ולכן להגיד שהם דיפ סטאק זה קצת רחוק, למראית עין זה אולי ככה אבל בפרקטיקה לא ממש.

לא מסכים

בעונה הזאת בהיי סטייקס הבליינדים הם 500/1000 והביי-אין הוא בין 200.000 ל- 500.000, כלומר היחס בין הביי-אין לבין ה-BB הוא בין 200-500 (deep stack). במשחק שהוא תיאר הבליינדים היו 1 ו-2 והערימה היתה בערך 100, כלומר יחס של 50 (short,medium stack). כלומר ההבדל הוא בערך בין פי 4 לפי 10 שזה המון.

2המרפא

New member
בגלל זה אמרתי שהקצב שבו הם משחקים

זה מקצר את הסטאק מאוד. אין סיכוי לראות בליינד בלי לשלם עוד הרבה.

זונע

New member
תודה על הניתוח גם עבורי

מעניין לקרוא
לדעתי הטעות הבאמת עיקרית שלך, זה לעשות לימפ עם A7o, בטח בשולחן לוס ועם הרבה אנשים בקופה. או שתשחרר את היד או שתתן רייז משמעותי(לדעתי אפילו 10BB) כדי להעיף את כל הידיים הקטנות והחמודות. תחשוב על זה, אתה בפוזישן וכל מי שדיבר אחריך רק השווה. בשולחן לוס, אף אחד עם יד חזקה לא היה רק משווה כי הוא יכול לאכול אותה, לכן סביר להניח שתיקח את הקופה כבר עכשו, ומצד שני-יהיה לך קל לפרוש לכל רייז. וכמו שאמרת, הצב, ידיים קטנות=קופות קטנות. חשוב לזכור את זה.

Kgt1

New member
אני פשוט לא מאמין ברייזים עם יד חלשה כמו A7o.

אבל כן הבנתי את הנקודה, זה באמת תלוי שולחן כנראה.... והשורה התחתונה לגבי הקופות-רמת ידיים ברורה...

ereuveni

New member
גם לי קשה (אישית) עם רירייז בנק' הזאת

אבל נראה לי שבמקרה הזה באופן כללי זה מוצדק ואולי ספציפית בשולחן שלך כמו שאתה מתאר אותו זה לא היה נותן לך יותר מידי מידע. גם מסכים שהיית צריך לזרוק את היד מההתחלה. אבל אני רואה את עצמי גם נופל כאן, במיוחד עם ה7 שנתן לך זוגיים גבוהים, ושוב בהתחשב בזה שכולם שם מהמרים כאילו כסף גודל על העצים. בכל מיקרה את האול אין לא היית צריך לענות כאן. אתה מקבל כאן יחס של 1:1 על הקופה, בשביל להגיד שזה משתלם להשוות את האול אין כאן אתה צריך בגדול לראות שהיריב שלך עושה אול אין כמעט עם כל זוג שיש לו בלי להתחשב בלוח (אם לא היה לו את ה-6 הוא היה לפחות צריך לפחד שלך יש אותו).

levinshizer

New member
טעות שלך

בקצרה 6 שחקנים בפלופ, לא היה רייז לפני הפלופ מישהו מעלה כניראה שיש לו או אס או שלישיה בטרן יוצא 7 ולמרות שאתה השוותה הוא בוחר להעלות שוב בריבר יוצא 10 והוא הולך אול אין לדעתי טעות שלו האול אין הזה כי בדרך כלל תקבל השוואה במצב הזה רק עם פול, סטרייט או קיקר יותר גבוהה מ10 אבל במזל הוא נפל על מישהו שהרגיש מחויב על הזוגיים שקיבל שהם מעל הזוג שעל המגרש לסיכום טעות מאוד גדולה שלך הוא לא היה מעלה עם פחות משלישיה ולא רק זה אתה אומר שלא היה סיכוי לצבע בפלופ זאת אומרת שאין סיכוי שהוא מבלף על דרו שלא יצא

למעלה