לדעתי, באיזשהו מקום הרי לכולנו יש דברים בסיסיים שמחברים
בינינו. אמנם יש אנשים שממש ממש קשה להם בצורה קיצונית להתחבר עם אנשים, אך רוב בני האדם יכולים למצוא איזשהו מכנה משותף, שפה משותפת וחיבור עם לפחות כמה בני אדם אחרים... כלומר נמצאים באיזשהו מקום על הסקלה הזו שבין לא מתחבר כלל למתחבר עם כולם.
אני למשל באופן אישי אוכל להתחבר עם אמהות אחרות על בסיס חוויות של גידול ילדים, נשים אחרות על בסיס חוויות נשיות, ישראלים על בסיס חוויות ילדות ונערות קולקטיביות וכו' וכו'. האמת שגם אני כמו רבים פה (ממה שראיתי בהודעות שונות) סבלתי בעוצמות שונות במהלך החיים ממה שנקרא "חרדה חברתית". כשהבנתי שמצד אחד ההתנהגות החיצונית שלי יכולה להיות מודרכת על ידי ההיגיון ומותאמת ובמקביל הבנתי והפנמתי (מבחינה רגשית) שהחרדות הפנימיות לא הופכות אותי לאיזה מפלצת מוזרה, יכולתי להתקרב יותר לאנשים ולשוחח איתם בחופשיות יחסית. סיגלתי לי יכולת כזו שמושתתת מצד אחד על לא ללחוץ על עצמי לייצר התנהגות לגמרי לא טבעית וכן לנסות להתבטא בחופשיות יחסית מתוך ביטחון יחסי בכך שאני לא *באמת מוזרה*, ומצד שני על הכנה מראש עם אוסף של מחוות "מוכנות" לכל מצב. למשל- כשאין לי מה לומר אני כבר לא נכנסת לחרדה אלא מחייכת חיוך שהכנתי מראש (כזה ששם נקודה בסוף משפט
וגורם לצד השני להתחיל להתאמץ
)
זה לא אומר שלא ארגיש תמיד "קצת שונה מכולם", אבל זה בעצם בעיקר- חוויה *סובייקטיבית אישית* לפי תפיסתי. תכלס אין שני בני אדם זהים וגם אם המכנה המשותף הוא קטן, הוא לרוב מספיק בשביל לייצר בסיס לדיאלוג. ברגע שמבינים שזו חוויה פנימית ולא חיצונית אמיתית אז קל יותר להתמודד עם זה, לדעתי.
טוב אני מבינה שחפרתי חחחח