היי שאלה חשובה

מצב
הנושא נעול.

lilo28

New member
היי שאלה חשובה

היי שאלה חשובה
יצאתי לחופשת לידה לפני חודש, אני עובדת במקום עבודה שנתיים ומעוניינת להאריך את חופשת הלידה מעבר למה שמגיע לי בעוד חודש חודשיים לפחות... מכיוון שעבודתי היא מאוד תובענית וקשה אני צופה שהמנהל שלי לא יאהב את הרעיון . האם הוא יכול לפטר אותי מכיוון שהארכתי את חופשת הלידה... האם יש או קיים איזה שהוא חוק שמגן עליי בנושא זה?????

יש חוק המגן עליך - חוק עבודת נשים

היי שאלה חשובה
יצאתי לחופשת לידה לפני חודש, אני עובדת במקום עבודה שנתיים ומעוניינת להאריך את חופשת הלידה מעבר למה שמגיע לי בעוד חודש חודשיים לפחות... מכיוון שעבודתי היא מאוד תובענית וקשה אני צופה שהמנהל שלי לא יאהב את הרעיון . האם הוא יכול לפטר אותי מכיוון שהארכתי את חופשת הלידה... האם יש או קיים איזה שהוא חוק שמגן עליי בנושא זה?????
יש חוק המגן עליך - חוק עבודת נשים
וכן, מי שהועסקה אצל אותו מעסיק מעל שנתיים זכאית לצאת לחופשה ללא תשלום לתקופה של עד 1/4 מתקופת עבודתך. היינו לגבייך המשמעות היא שהינך זכאית לחל"ת של עד 6 חודשים. לא ניתן לשלול מיולדת את זכותה לחל"ת ואסור לפטר אותה אם היא דורשת זאת. הנה לך כתבה בעניין זכויות נשים אחרי לידה וכן מצרפצת לך את חוק עבודת נשים. עייני בקישורים הנ"ל.

שיר ורד

New member
תודאי שאכן תקופת עבודתך בטרם הלידה

היי שאלה חשובה
היתה לפחות שנתיים ויום. במקרה כזה, את רשאית לקחת חופשה ללא תשלום לתקופה של עד 6 חודשים.

lilo28

New member
התחלתי לעבוד ב 02/03

היתה לפחות שנתיים ויום. במקרה כזה, את רשאית לקחת חופשה ללא תשלום לתקופה של עד 6 חודשים.
התחלתי לעבוד ב 02/03
ויצאתי לחופשת לידה בינואר ז"א חודש פחות משנתיים. האם החופשת לידה נחשבת לתקופת עבודה ? באם כן אזי אין בעיה.

שיר ורד

New member
המועד הקובע הוא תחילת חופשת הלידה

התחלתי לעבוד ב 02/03
ויצאתי לחופשת לידה בינואר ז"א חודש פחות משנתיים. האם החופשת לידה נחשבת לתקופת עבודה ? באם כן אזי אין בעיה.
המועד הקובע הוא תחילת חופשת הלידה
ולכן את צריכה לקבל את הסכמת המעסיק כדי לצאת לחל"ת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה