היי, שאלה לגבי דו"ח מהירות

voguemaster

New member
היי, שאלה לגבי דו"ח מהירות

קיבלתי הודעת תשלום קנס שהגיעה אליי בדואר רשום שבו נאמר שצולמתי נוסע במהירות 73 קמ"ש בדרך עירונית. העבירה צולמה ע"י מצלמה אלקטרונית (איזו מהן ?). מה קורה במידה ויש לי על תנאי ? אם אני אשלם אני אפעיל את השלילה באופן אוטומטי ? (ואם כן, איך זה בדיוק עובד ומי קובע מתי מתחילה השלילה ומתי מסתיימת ?) לפחות שאם כן יש לי שלילה בגלל שהתנאי הופעל, שאני אדע ממתי עד מתי ולא יהיו בילבולים בנוגע לזה.

be_roo

New member
על איזו שלילה אתה מדבר?

אתה על תנאי בגלל עבירה קודמת? על עבירת המהירות שציינת אין פסילת רשיון אלא קנס ונקודות בלבד (אני אניח שמדובר ב-73 קמ"ש במקום 50, לפיכך הקנס הוא על סך 750 ש"ח ו-8 נקודות). אם אכן יש לך תנאי על עבירה קודמת, הוא לא יופעל במידה ותשלם את הקנס. רק שופט יכול להפעיל תנאי והיות ומדובר בדו"ח שהוא ברירת משפט, אם לא תבקש להשפט, לא יהיה מי שיפעיל את התנאי. גם השאלה על המצלמה לא מובנת, למשטרת ישראל יש מכמונת אחת הפועלת יחד עם מצלמה שמתעדת את הרכב שנמדד. מדובר במכמונת מסוג מולטנובה. לעיתים היא מוצבת על עמוד בצידי הדרך (בדרכים בינעירוניות) ולעיתים היא מותקנת בניידת משטרה (סמויה או גלויה).

voguemaster

New member
היי, תודה על התגובה

קודם כל, כן, אני על תנאי בגלל עבירה קודמת. זומנתי למשפט בגין מהירות וחטפתי 2000 ש"ח קנס, חודש ושבוע שלילה ושלושה חודשים על תנאי ל-3 שנים. אגב, זו הייתה ההרשעה הראשונה שלי מזה 13 שנה. זה היה לפני שנתיים וחצי כמעט. אכן 73 קמ"ש באיזור שמותר בו 50, והקנס הוא 750 ש"ח (שכחתי לציין ?
). לגבי הפעלת התנאי, לא ידעתי את זה, תודה
. אני חושב שמדובר בניידת מכיוון שאני מכיר את האיזור היטב (ההורים שלי גרים רחוב ליד) ואין שם עמוד עם מצלמה.

למעלה