היי שאלה לגבי חניה של תושב ללא תו

היי שאלה לגבי חניה של תושב ללא תו

היי, לפני כשלוש שנים התחתנו ועברנו לגור בפתח תקוה ובתוך כל הסידורים לא הספקנו לארגן תו חניה מראש . למעשה לקח לנו חודשיים שלושה עד שהוצאנו תו חניה וכל אותו זמן חנינו עם פנגו אבל כמובן שמדי פעם פספסנו וקיבלנו כמה דוחות. (בוקר אחרי החתונה קמנו ב11 בבוקר עם האנגאובר וכבר מצאנו דוח) במהלך התקופה הצטברו כ6-7 דוחות. בזמנו הגשתי ערעור והחליטו לוותר לי על 2 דוחות. אני מצידי חשבתי שכיון שהוכחתי (חוזה שכירות + תשלום ארנונה) שאכן גרתי כדייר באותו רחוב והחניה הגיעה לי בזכות כדייר ובסך הכול מדובר בעניין טכני של תו אין סיבה שאשלם ותכננתי לפעול בעניין. בפועל שכחתי מהעניין עד שלאחרונה קיבלתי מכתב על שהחוב עבר לעו"ד ועל התראה לפני הוצל"פ.

עוצצו לי עצה חברים.. מה עושים? למי פונים? מה אומר החוק?

תודה רבה
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

- 2 - 1. מה עושים - פונים לעיריה ומבקשים שימחלו על חלק מהחוב.
3. החוק אומר שקנס שלא ויתרו עליו יש לשלם או לבקש להישפט במועד הנקוב בדו"ח, במידה ולא משלמים או מבקשים להישפט במועד הקנס צובר תוספות. ניתן להישפט רק במקרים יוצאים מהכלל ושיכחה אינה אחד מהם
 
אני מבין מדבריך ש

אני מבין מדבריך שאין שום עילה חוקית לביטול הקנס (מהסיבה שבפועל גרתי במקום רק שלא ארגנתי תו) אלא עלי לפנות לליבם של פקידי רשות החניה וזה עניין רצון טוב מצידם ותו לא.
אני טועה?
 

mr dish

New member
לפי דבריך, זכות חוקית המוקנית על פי חוקי העיר

יש לדורשה ולא להסתפק בכך שהיא קיימת...

איני בטוח שזה נכון, שריר וקיים. אם השואל אכן גר במען בו נרשמו לו הדו"חת, הרי שזכותו היתה לחנות שם, בלי קשר לתו החניה.

כך נאמר לי בעירעור שערערתי בפני היועצת המשפטית של העיריה בה אני גר, לאחר שנרשמו לבתי שני דו"חות לרכב חדש. אמנם היא ניסתה את משפט המפתח - לפנים משורת הדין ושאר הקלישאות...אבל לבטל היא ביטלה.
 
תודה רבה לעונים

אם יש למישהו מידע נוסף שיוכל לעזור לי אשמח לשמוע.
תודה רבה בכל אופן
 

be_roo

New member
ומה אם יבוא תושב שלא טרח להוציא תו במשך שנים?

לדיון תיאורטי בלבד.

האם העיריה חייבת לבטל עשרות ומאות דו"חות בדיעבד?
מה עם העלות של הבירוקרטיה המיותרת? הרי התו מיידע את הפקח שמדובר בתושב. כתיבת דו"חות לחינם וביטולם דורשים זמן וכסף.

אם נשים את מקרה הקיצון בצד, הרי שהעיריות מכירות לרוב בזמן שדרוש להסדיר את העניינים, וכאמור עירית ת"א מבטלת דו"חו חודשיים לאחור, וגםם כאן העיריה הסכימה לבטל חלק מהדוחות, אבל לא אומר שאזרח יכול לדרוש זכות שהוא זכאי לה אם לא עשה את המינימום כדי לממשה.
 

mr dish

New member
העקרון המנחה אינו חובת הוצאת התו אלא זכות התו

שב לחנות - כלשון חוק העזר. אני מסכים כי בכדי להקל על מלאכת האכיפה, זו המאפשרת את קיומן של חניות פנויות לרשות התושבים, על התושב לצייד את רכבו בתו חניה עירוני, אבל גם אם הוא ללא תו, מרגע שהעיריה וידאה כי בעת רישום הדו"ח הוא היה תושב, על העיריה לכבד את רוח חוקיה ולבטל את הדו"ח.
נידמה לי (איני בטוח לחלוטין) כי לפקח יש גם יש אפשרות לודא את שייכות הרכב החונה.
 

be_roo

New member
למה שהעיריה תבטל דו"חות שכתיבתם, והעיסוק

בביטולם עלו להם כסף בגלל שהאזרח לא טרח להוציא תו בפרק זמן סביר?

זה לא שונה הרבה מהחובה לעדכן כתובת במשרד הפנים כדי לממש את זכותך לקבל דואר מגורמים שונים. לא תוכל לבוא אחרי שנים שבהם לא עדכנת כתובת ולהוכיח שגרת במקום מסויים ושיכלו לאתר אותך אם היו רוצים.
כך גם העיריה דורשת שתוציא תו כדי לממש את זכותך לחניה חינם, ומרגע שזה הוגדר בחוקי העזר, הפקח לא צריך להתאמץ כדי לבדוק, והעיריה לא צריכה לוותר באופן גורף על דו"חות.

יש זכויות שצריך לפעול כדי לממש, כמו שכל אזרח זכאי לדרכון אבל לא יוכל לצאת מהארץ מבלי להנפיק אחד, וכל אזרח זכאי לתעודת זהות אבל היא לא תצנח עליו מהשמיים, הוא חייב על פי חוק להוציא אותה כדי להנות מהשימוש בה.
 

mr dish

New member
אני מוצא כי יש הבדל עקרוני - בין ענישה לבין

מניעת זכות בסיסית לפי החוק.

אם אדם גר בכתובת בה נרשם לו דו"ח, הוא לא עבריין מלכתחילה. אם העיריה קבעה סף זמן מינימלי להנפקת תו חניה עירוני, אז הדרישה מהתושב חוקית. טוב היה אם היה נקבע מלכתחילה, כי על תושב חדש לדאוג לכך כמו לכל נושא הנתון לטיפול העיריה, בפרק זמן חוקי כזה או אחר. זה לא נעשה. זה הטיעון שהייתי נאחז בו בדרישתי מהעיריה לבטל את הדו"חות. כעת נמתין לפירושו של המנהל את הנושא.
אדם שאינו משנה את כתובת מגוריו, למרות החוק המטיל עליו לעשות זאת, הוא עבריין בר ענישה.
לכן, לדעתי, יחס החוק צריך להיות שונה .
 
למעלה