היי שאלה

moonchild00

New member
היי שאלה

אתמול נסעתי בכביש עירוני ליד הבית שלי, מכיון שהכביש עמוס עם מכוניות חונות ואני כבר מכיר את זה שאנשים קופצים פתאום לכביש מבין המכוניות נסעתי בערך 35 קמ"ש . בזמן הנסיעה אני מתקרב למעבר חצייה, אף אחד לא חיכה לחצייה, אבל אז דוס עם עגלת מצרכים שהלך על המדרכה החליט שהוא יורד לכביש, ככה סתם בלי לעצור להסתכל אם יש מכוניות כאילו ההליכה מהמדרכה לחציית כביש צריכה להיות זורמת והוא לא צריך לבדוק בכלל מה הולך על הכביש, כמובן שבלמתי. זה פשוט כ"כ מרגיז שהולכי רגל בכלל לא טורחים להסתכל לאן הם הולכים אני רואה הרבה פעמים אמהות עם הטלפון הסלולרי הולכות עם עגלה ולא מסתכלות בכלל לצדדים, או כאלה שקופצים מבין מכוניות חונות לכביש, יש מעבר חצייה שני מטר ממנו אבל מתברר שזאת הליכה ארוכה מדיי... בסוף כשהולך רגל כזה נדרס הוא לא רק הורס את עצמו אלא גם את הנהג שאפילו לא אשם.... מישהו נתקל בזה כי נראה לי שבזמן האחרון יש יותר ויותר כאלה...

נתן11111

New member
יש ויש

נכון תמיד יש דברים לא צפוים בכביש ונהג צריך להיות מוכן

moonchild00

New member
הייתי מוכן עובדה שהספקתי לבלום בזמן

אבל חוסר זהירות כזה של הולכי רגל מעמיס על הנהגים בנוסף לכל מה שאיתו הם צריכים להתמודד. הולך רגל שמזנק למעבר חצייה בצורה לא בטוחה בלי להסתכל לצדדים הוא עבריין תנועה באותה מידה כמעט כמו הולך רגל שחוצה שלא במעבר חצייה. יש חצייה בטוחה של כביד שכל ילד בן 8 לומד אותה בבית הספר ויש את הצד השני...

be_roo

New member
הבעיה היא תפיסה מעוותת של הרשויות ביישום החוק

בגלל שהולכי רגל הם פגיעים יותר, החליטו מקבלי ההחלטות באופן לא מודע כי צריך "להגן" עליהם, ולכן נוטים כמעט תמיד להאשים את הנהג, אפילו כשהוכח שהולך הרגל הוא זה שפעל בחוסר זהירות. זכור לי מקרה של נהג שהורשע בהרגית ילד גם אחרי שהוכח כי גם לו נסע במהירות של 15 קמ"ש לא היה יכול להספיק לבלום לפני הילד שהתפרץ לכביש ברגע האחרון. יש לבני אדם נטיה לגונן על מי שנפגע יותר, בלי קשר להאם הוא צודק.

שיר ורד

New member
תגיד תודה

לא רק לעצמך שנסעת במהירות הנכונה, אלא גם לנהג שאולי היה מאחוריך ושמר מספיק מרחק. את הולך הרגל היית צריך לשלוח לברך הגומל.

למעלה