היי חברים,
הבנתי שכבר לא משלמים בכסף באוטובוס
אלא מתקפים את הנסיעה דרך הטלפון הנייד.
שאלתי היא כזו:
אני לא נוסע כמעט בתחבורה ציבורית
אבל סתם שאדע ולא אצא אהבל...
נכון יש על כל אוטובוס מבחוץ, בר קוד ?
האם אפשר לתקף עם הנייד כבר מבחוץ?
או שזה רק מתוך האוטובוס עצמו במסופים
הדיגיטליים שנמצאים שם?
תודה
כפי שנאמר - יש שתי שיטות עיקריות - אפליקציות או כרטיס הרב קו.
לשתיהן יתרונות וחסרונות, השאלה מה חשוב לך יותר מבחינת שליטה או נוחות.
אם אתה נוהג - פנגו מאפשרת לשלם על תחבורה ציבורית מאפליקציה שכבר יש לך בכיס.
אם אינך נוהג ההבדלים הם:
אפליקציות: הנוחות היא שאתה בסך הכל מוסיף אפליקציה לסמארטפון. אתה סורק את הבקרוד שבאוטובוס כפי שתיארו, וב 25 לחודש גובים ממך חשבון על בסיס הנסיעות שעשית. ההתחשבנות היא כזו שאם עשית מספיק נסיעות לכרטיס תקופתי - האפליקציה תגבה את הסכום שלו ולא סכום של כל נסיעה בנפרד. האפליקציות צריכות כיסוי סלולרי כדי לפעול ואתה צריך שתהיה לך סוללה שתחזיק את כל הנסיעות, אבל באוטובוסים רבים יש USB לטעינה.
ה-בעיה : ב 25 אתה מקבל חשבון בדיעבד על הנסיעות לפי החישוב של האפליקציה.
רב קו : כרטיס מגע ששמים בארנק. היתרון שאתה מטעין מראש את מה שתשלם. התשלום בו מהיר יותר עם נגיעה בודדת במכשיר התיקןף. אפשר להטעין עליו מספר סוגי חוזים: ערך צבור (תשלום לפי נסיעות בודדות), חופשי יומי, חופשי חודשי. מחירי היומי והחודשי נקבעים לפי מרחק / שילוב רכבת או אוטובוסים בלבד. עקרונית חודשי עולה כמו 12 כרטיסים יומיים לאותו סוג מרחק. לרב קו יש אפליקציה, אבל אי אפשר לשלם בה בתח"צ. במקום - היא מתפקדת כמו מכונת כרטיסים על כל סמארטפון עם NFC ומאפשרת לך לטעון את הכרטיס בנוחות בבית. אם אתה צריך מספר חוזים יומיים - אפשר להטעין אותם שבוע מראש, אחד אחרי השני, כל אחד ליום שתגדיר.
החסרונות : מצריך נשיאת כרטיס פיזי מבלי לאבד אותו. מצריך חישוב מראש של החוזה או החוזים המשתלמים עבורך.
הקייס האישי שלי:
אני מבקר בארץ מדי פעם. כשהיו חוזים שבועיים ברב קו הם היו הכי נוחים עבורי. אני מעדיף את הרב קו על האפליקציות כי הוא יפעל מרגע הנחיתה בלי להסתבך עם סים מקומי. בביקורים שאני משכיר רכב אני יכול לקנות חוזה יומי ליום שאני מבקר בערים הגדולות (חוזה אחד כיסה לי יום שביקרתי בתל אביב וירושלים כולל מסיעה בתח"צ בתוך הערים וחזרה לתחנת הרכבת בהרצליה) ואני יודע שלא יהיו חיובים או דרישות אחרי שאחזור מישראל.
באותה נשימה כשאני נוהגאני תמיד מוריד פנגו ברגע שהתמקמתי והסתדרתי, אבל אם הייתי בוחר בביקור על טהרת התח"צ לא תהיה לי אפליקציה כזו לנסיעה ברכבת מנתב"ג.
ליברליזם זו ההבנה שלכל אחד מתאים משהו אחר. אני מקווה שהסברתי את היתרונות והחסרונות של שתי השיטות ושתחליט איזו מהן מתאימה לך יותר.