היי שוב לכולם...הפעם שאלה על ויזות....=/

vavi123

New member
היי שוב לכולם...הפעם שאלה על ויזות....=/

מזכירה-אני מגישה עוד מעט מועמדות לדוקטורט בארהב ביו-רפואה/ביולוגיה.
קצת נלחצתי לגבי בעלי והאם כל האוניברסיטאות שאגיש אליהן נותנות ויזת J2 אז פניתי לכמה וקיבלתי תשובות מאוד מבלבלות ובחלקן סותרות אם אני מבינה נכון...

השאלה ששאלתי בכל המקרים הייתה "אם אתקבל, האם בעלי יהיה זכאי לקבל ויזת J2?"

תשובה אוניברסיטה מספר 1 הייתה כן.
תשובה של אוניברסיטה מספר 2:

We sponsor all PhD students in F1 status. Therefore, your spouse would be sponsored in F2 status. J1/J2 would not be an option unless you are funded by a foreign government who is requiring you to return home upon completion of your studies.


תשובה משני אנשים שונים (יועצים לענייני סטודנטים זרים) מאותה אוניברסיטה (מספר 3) היו:
(א)
Student's who are not sponsored by their government or another international organization apply for F-1/F-2 visa.

(ב)
If admitted to the university, at the time you're requesting your F-1 or J-1 visa you would be able to also request a Form I-20 or DS-2019 for a dependent spouse and/or child that will accompany you in the United States. Adding dependents requires additional proof of funding verifying the availability of an additional $8,955/year for your spouse and an additional $4,955/year for each child.

מישהו יכול לעשות לי סדר בתשובות?
מה בעצם זה משנה לאוניברסיטה האם להעניק J או F? יש לה עלות אחרת בין שני הסוגים?
 

3rd CYR

New member
התשובה שקיבלת היא שלילית

כל התשובות עולות בקנה אחד עם ההסבר שהבאת מהאתר שלהם -- האוניברסיטה מספקת ויזת F. במקרים בהם הסטודנט מקבל מימון ממדינה זרה, הסטודנט יקבל J (מה שלא המקרה אצלך, אני חושבת). אין שום סתירה. התשובה הראשונה חוזרת בדיוק על ההסבר באתר. התשובה השניה לא מציינת את התנאים בהם במקום F ינפיקו J רק אומרת ששינהם קיימים, אלא שJ לא רלוונטי לך.
&nbsp
הסיבה היא שיש הבדל במהות ההגרה של ויזת J וויזת F. ויזת F היא באמת הויזה המתאימה לך . ויזת J מיועדת לEXCHANGE STUDENTS, VISITING SCHOLARS וכד'. לא לסטודנט "רגיל". להבנתי, בעבר אולי קצת התגמשו עם הכללים אבל כיום יש יותר אכיפה של העניין. ישנם כמה וכמה אנשים בפורום שיודעים יותר פרטים ואולי יענו בהמשך.
 

Philip Jr

New member
זו טעות

לומר שויזת F היא זו המתאימה לסטודנט, וזה מחזיר אותי לויכוח שאני כבר לא זוכר עם מי הוא היה באותו הנושא.
&nbsp
לויזת J יש קטגוריות של סטודנט, זו הקטגוריה שאני הייתי בה, ואני מניח שרבים אחרים פה בפורום ומהעולם הגדול מחוצה לו. לא נתנו לי ולאלפי סטודנטים אחרים את הויזה הזו כי ״התגמשו עם הכללים״, בארה״ב לא מתגמשים עם כללים. התגובה הזו אגב היא גם לבוקובזה, corrigenda, ואולי אחרים שדיברו על ״עיגול פינות״ וה - ״חוק היבש״.
&nbsp
*מדהים* אגב שגורמים באוניברסיטאות פשוט *לא יודעים* את החוק היבש ואת הנהלים. למשל, התגובה מאוניברסיטאות מספר 2 ו - 3 פשוט לא נכונות, נקודה. סטודנטים יכולים להיות:
&nbsp
supported substantially by funding from any source other than personal or family funds;
&nbsp
או במילים אחרות - מ מ ל ג ת ד ו ק ט ו ר ט.
&nbsp
אגב חדשות רעות מניסיון טרי שלי - גם עורכי דין לענייני הגירה של חברות Tech למיניהם מאד מתבלבלים מאנשים שמגיעים עם ויזות J. לשמחתי זה הסתדר יחסית מהר.
 

Philip Jr

New member
אגב, מכאן שהסיבות לכך שמוסדות מסוימים לא נותנים J

הן ש:
&nbsp
א. יותר פשוט להתעסק עם סוג אחד של ויזות מאשר שניים.
&nbsp
ב. יותר פשוט לא להתעסק בויזה שיש לה דרישות מימון (כלומר להתעסק עם הוכחות מימון)
 

corrigenda

New member
לא טעות אלא לקונה

אני מסכים שעיגול פינות הוא לא מונח מוצלח כי זה לא ישראבלוף אלא החלטה משפטית.

אין מחלוקת שיש ל - J קטיגוריית סטודנט, ושהיא מגיעה עם סט של תנאים שצריכים להתקיים. מה שאנחנו דנים בו הוא חלק קטן מאותן תנאים:
http://j1visa.state.gov/sponsors/current/regulations-compliance/

חלק מהמוסדות סבורים שהתנאים הללו מתקיימים עבור דוקטורנטים שמקבלים את המימון שלהם מהאוניברסיטה אבל לא משום גורם חיצוני אחר, וחלק סבורים שלא. אני מרשה לעצמי להניח שאין הבהרה גורפת וחד-משמעית של רשות ההגירה בנושא, ולכן כל מוסד הולך לפי קו שקבעו היועצים המשפטיים שלו. לא סביר בעיני שזו ״אי הכרת החוק״ - ויזת J היא אקזוטית לחברות הייטק, אבל היא הלחם והחמאה של האקדמיה.
 

Philip Jr

New member
שוב, אני חושב שנושא המימון דווקא מאד ברור

וציטטתי את המשפט הרלוונטי. דוקטורנטים מקבלים מימון מלא בארה״ב, אז אין פה מקום לספק בכלל.
&nbsp
כתבתי פה בתגובה אחרת - לדעתי הסיבה היא לא משפטית, אלא ״אנושית״. להתעסק עם עוד סוג ויזה זה ״בלגן״, ואנשים הם מטיבם עצלנים.. לכל מוסד יש את הגמישות להחליט איזה ויזות הם מאשרים ואיזה לא, וחלקם מנצלים זאת כדי לחסוך בעבודה.
&nbsp
אני הייתי דוקטורנט באיזור שיקגו, ואני חושב ש - U Chicago סיכמו זאת היטב:
&nbsp
https://internationalaffairs.uchicago.edu/page/choosing-between-f-1-and-j-1-status
 

corrigenda

New member
שאלה טובה, אין לי מושג

הבאתי את כרך החוקים הרלוונטי כדי לומר שאולי יש עוד עניינים שאנחנו לא מודעים להם מלבד המימון.

ההגיון שלי אומר שעצלנות אנושית והנוחות של האדמיניסטרציה להתעסק רק עם סוג ויזה אחד הם לא הסיבה: דבר ראשון כי מדובר בנושא שמשפיע על סטודנטים רבים ולכן לוקחים אותו ברצינות. ודבר שני - כמו שאנחנו רואים כל הזמן - זה נושא קריטי ואוניברסיטאות עילית שמשקיעות בתחרות על הסטודנטים המבוקשים לא ירצו להעמיד את עצמן ב - disadvantage בלי סיבה ממשית.

בקיצור, או שאתה ציני מדי או שאני נאיבי מדי, לי אין מושג מה מהשניים נכון.
 

Philip Jr

New member
גם לי אין תשובות

אבל אני כן יכול לומר שההגיון שלך מטעה אותך פה..
&nbsp
סטודנטים בינלאומיים הם מלכתחילה מיעוט, ובטח שסטודנטים מבוגרים יותר ונשואים -האוכלוסיה שמעוניינת בויזת J. אין לויזה הזו יתרונות מיוחדים פרט ליכולת של בן או בת הזוג לעבוד. אז יש לך פה תת-אוכלוסיה של תת-אוכלוסיה, ממש לא ״סטודנטים רבים״.. אגב, זה לא בהכרח מייצג אבל באוניברסיטת אילינוי אני יודע את המספרים, כי חברה שלנו עובדת במשרד לסטודנטים בינלאומיים. יש באילינוי קהילה גדולה של סטודנטים בינלאומיים, מהגדולות בארה״ב. מתוך הבינלאומיים רק בסביבות 3-4% על ויזות שאינן F-1 (וחלק מהם לא על J-1).
&nbsp
Couple that עם העובדה שרשויות ההגירה האמריקאיות לא בדיוק מקלות על האדמיניסטרטורים של האוניברסיטה להוציא DS-2019 בלחיצת כפתור.. ושהם מרוויחים משכורות מביכות כמעט.. ובעיניי גם עצלנות אנושית בסיסית..
&nbsp
אז אי אפשר לדעת, ואני בהחלט ציני למדי, אבל אני חושב שהמציאות היא שבמוסדות ספורים פשוט החליטו שלא בא להם.
 

Philip Jr

New member
לו רק יכולתי לתייג את אילן פה

מי יודע, אולי יום אחד. אזמין אותו לדיון פה, ובינתיים:
&nbsp
אין ספק שויזת F-1 היא ברירת המחדל לסטודנטים, כי היא ויזה שנועדה *רק* ללימודים (אקדמאיים ולא אקדמאיים). הטעות של אילן, שלך ואני בטוח של רבים אחרים היא שמזה אתם גוזרים לעיתים שויזת J-1 היא *לא* לסטודנטים, וזה פשוט לא נכון. את הראיות לכך ניתן למצוא בדפים הרשמיים של רשויות ההגירה, או בטפסי ה - DS-2019 של כל דוקטורנט שאי פעם עבר לארה״ב. סלחו לי אם לא אפרסם פה תמונה של הטופס שלי..
&nbsp
אולי בעצם זה לא לגמרי הוגן כלפי אילן, כי הוא כותב: ״זה שיש אוניברסיטאות מסוימות אשר מוכנות לתת ויזת J גם עבור דוקטורט, תחת תנאים מסוימים, עדיין לא הופך את זה לסטנדרט.״ ובמובן מסוים זה נכון, כאמור - זה לא הסטנדרט. אבל - זה לא שאוניברסיטאות מסוימות מוכנות לתת J עבור דוקטורט, כמו ש*מותר* להם לתת את הויזה הזו אם מתקיימים תנאים מסוימים, כי... יש קטגוריה של סטודנט לויזה הזו.. והדרישה הבסיסית היא מימון משמעותי (שכולם מפרשים כיותר מחצי המימון) ממקור שהוא לא אישי/משפחתי, ולכן מלגת דוקטורט תופסת, ומכיוון שכולם מקבלים מלגת דוקטורט - אין בעיה.
&nbsp
על זה שיש ״פיקוח הדוק״ - אני לא חוויתי את זה כמרואיין וסטודנט (אני מנחש שגם אף אחד אחר), ואני לא חושב שחברתי חווה את זה כעובדת במשרד לסטודנטים בינלאומיים (מצחיק שגם לאילן יש חברה כזו, זה ממש עוזר אגב..) הטפסים כמעט זהים, התהליך זהה, ממש לאחרונה הוציאו לי DS-2019 מחודש ל - Academic Training ותוך כמה שעות הטופס היה מוכן. מהצד של הסטודנט כמו הסטודנטים שמבקשים F-1 גם אנחנו מגיעים לשגרירות, מבלים שם שעתיים בתור ודקה אחת מול הקונסול ומקבלים את הויזה. לא שמעתי אף פעם על מקרה שדוקטורנט לעתיד מגיע לקונסול עם בקשה ל - J-1 והקונסול מגיב בפליאה כי הוא לא מבין מדוע..
&nbsp
לפותחת השרשור - למרות שחלקנו נהנים בצורה קצת סוטה מדיונים מרתקים שכאלו, העובדה היא שלך זה ממש לא משנה. זה לא משנה למה המצב הוא ככה, ולמה חלק נותנים וחלק לא. המציאות הזו לא תשתנה. אם ויזת J-1 זו הויזה היחידה שאת מוכנה לקבל, אז תגישי למוסדות שמוכנים להנפיק אותה, נקודה..
&nbsp
&nbsp
 

אור302

New member
"ולכן מלגת דוקטורט תופסת" - אני חושב שעלית פה על העניין

ה-J דורשת מימון חיצוני - וזה טכנית יכול להיות גם מימון דוקטורט. אני משער שאפשר שההבדל בין הויזות הוא שהמימון עבור J לא אמור להיות מלגת דוקטורט . לשם כך יש ה-F. אלא שגם לא כתוב שלא. כתוב מימון חיצוני שהוא מן הסתם אמור להיות מימון של ארגון מסוים, אולי האוניברסיטה בסוג אחר של מגלה ואולי ארגון אחר כמו פולברייט - שעבורם אכן עושים שימוש ב-J.
כלומר, מה שמבדיל את ה-F מן ה-J הוא מקור המימון שהמחוקק ראה לנגד עיניו - מלגת דוקטורט ל-F ומימון חיצוני אחר ל-J. אין שום טעם לייצר כפילות ובגדול החוק שואף למנוע כפילויות, לכן גם יש סוגים רבים כל כך של ויזה עם הבדלים ביניהם - לפחות תאורטיים. אלא שאין מניעה לתת J על בסיס המימון שנועד ל-F. יש מוסדות הפועלים לפי רוח החוק ויש הפועלים על פי לשונו.
 

Philip Jr

New member
או שסתם סיבכת את העניין

ולשון החוק (כמו גם רוחו) היא שהמימון יכול להגיע מכל מקור שאינו אישי או משפחתי. לויזת F-1 אגב המימון יכול להיות אישי, אם יש לך סכומים כאלו נזילים בבנק. אז אתה משער לא נכון.. אם כבר ההבדל הוא של - F-1 אפשר להביא מימון אישי, ול - J-1 לא.
&nbsp
אגב כפי שניתן לראות בעמוד 14 בקובץ המצורף, השימוש השני בשכיחותו לויזת J-1 הוא לסטודנטים, כשאת המקום הראשון לוקח Summer Work Travel. זה לא קשור ישירות למה שכתבת, אבל מדגים שהשימוש בויזה הזו לסטודנטים הוא לא רק שכיח, אלא שזה אחד השימושים העיקריים בויזה, כמובן בידיעת הממשל הפדרלי (זה דו״ח של הממשל הפדרלי..)
 

3rd CYR

New member
באוניברסיטה שלי

כשהתקבלתי לשם היתה אפשרות לבחור בין J לF. לאורך השנים הם הפכו הרבה יותר קשים במתן J. כאשר חברתי דיברה איתם על האפשרות לקבל J הם אמרו שכיוון שהיא ממומנת דרך מענק מחקר של NIH אז זה בסדר, אבל אילו הייתה ממומנת מתירגול (כמוני) הם כבר לא היו מאשרים לה J כפי שהיו עושים בעבר הלא רחוק.
זה עומד בקנה אחד עם הפרשנות של אור, דווקא.
 

Philip Jr

New member
אור כתב שהחוק שואף למנוע כפילויות

(או אולי ליתר דיוק - המחוקק). אני אוסיף שהמחוקק כנראה גם שואף לצמצם אפשרות לאי-הבנת החוק, מקום רב מדי לפרשנות ו - ״חורים״ בחוק. בהנחה שכך הדברים, הרי שהמחוקק בבירור נכשל במקרה הזה, ודיונים כאלו הם ראיה טובה לכך..
&nbsp
בכל מקרה יש בדבריו שגיאות, למשל העניין המרכזי של מימון. כדי לקבל ויזת F-1 אפשר להציג מימון אישי.. וגם אם במוסד מסוים מחליטים שלא רוצים לתת J לדוקטורנטית כמו חברתך, זה לא משנה את לשון החוקים והנהלים הרלוונטיים, שמאפשרים להביא מימון חיצוני מכל גורם שאינו אישי/משפחתי.
&nbsp
במישיגן השוו בין הויזות והסבירו את ההבדלים יפה:
&nbsp
http://internationalcenter.umich.edu/immig/f1vsj1.html
&nbsp
בפרינסטון גם הכינו טבלת השוואה, מצורפת.
&nbsp
אין לי מה להוסיף, אני שוב מציע שפותחת השרשור תתמקד במוסדות שכן מוכנים להעניק ויזת J.
 

3rd CYR

New member
המעניין הוא

שדווקא הייתי סטודנטית לתקופה קצרה בUM על ויזת J ולא נדרשתי להוכחת מקורות מימון (למרות האמור בטבלה).
 

3rd CYR

New member
זה היה מזמן

ואני לא זוכרת מספיק פרטים על איך ומה הלך אז. אני גם לא זוכרת שהם הציגו את המידע בצורה כזו אז, אבל זה היה לפני כמה וכמה וכמה שנים אז הזכרון הזה לא יתרום לדיון.
 

Philip Jr

New member
הניחוש שלי הוא

שהחוויה שלך דאז הייתה כמו של כל מי שמבקש ויזת J-1.. מגיעים לשגרירות עם הטפסים, וב - DS-2019 כבר מופיע שהאוניברסיטה מממנת אותך בסכום X שהוא סכום מספיק, ולכן את (וכולנו) לא נדרשת להציג הוכחת מימון כלשהי..
&nbsp
גם ב - DS-2019 החדש שלי כשאני בסטטוס של Academic training מופיע מימון, הפעם מהמעסיק במקום האוניברסיטה. גם נחשב.
 

3rd CYR

New member
כנראה נכון. אבל מצד שני

במוסד אחר, היה שלב שבו הייתי צריכה להמציא לאוניברסיטה הוכחה שיש לי כמה עשרות אלפי שקלים לכיסוי הוצאות לימודים למרות שלכל המתקבלים הובטח לי מימון מלא למלוא התואר.
&nbsp
שוב, זה היה מזמן, ואני לא זוכרת פרטים, אבל אני בהחלט זוכרת את המאמץ והיגיעה על סיפוק מראית עין של חשבון בנק מנופח לשם כך. למיטב זכרוני, זה הלך לאוניברסיטה עצמה, לא לשגרירות, כאשר עוד באפליקשיין ציינתי שאני מעדיפה F על פני J. לשגרירות היה לי את הDS עם פירוט המימון והמכתב קבלה שמתאר את ההטבות השונות והחשבון המנופח היה שוב במצבו האנורקטי והטבעי.
&nbsp
 

Philip Jr

New member
מה שאת מתארת קרה גם באילינוי

ברגע של - State לא היה Budget והיו מלא קיצוצים. האוניברסיטה מבדילה בין מה נדרש לצורך עמידה בדרישות ההגירה, לבין מה שהם דורשים כדי להרגיש בנוח שיהיו לך את הכספים הנדרשים למחיה.
&nbsp
אז הם אומרים - אנחנו נותנים מימון בדרג X שמספיק להגירה, אבל אנחנו רוצים שתראי עוד Y כדי שנסכים לקבל אותך ושתתחילי ללמוד. בחלק מהמוסדות צריך למלא טופס של financial resources או משהו.. ממני חסכו את זה, אבל לא מאלה שבאו אחריי.
 

אור302

New member
יכול להיות

אגב בטבלה שציינת לא כתוב אם הויזה משמשת לדוקטורט: רבים המשתמשים ב-J לביקור קצר שזו גם לדעתי מטרתו המקורית:
The Exchange Visitor (J) non-immigrant visa category is for individuals approved to participate in work-and study-based exchange visitor programs.
&nbsp
http://j1visa.state.gov/basics/
&nbsp
ותראה פה: http://j1visa.state.gov/programs/professor-and-research-scholar/
&nbsp
ה-J היא בכלל לא בקטגוריה של הלימודים. היא נועדה ל-research scholar - לא ל-student
זה מאוד נחמד שמחשיבים דוקטורנטים ל"חוקרים" אבל זה לא המצב המדויק וזה לא מה שהחוק הזה בא לעשות. זה שהוא לא אוסר משחקים של מימון וסיווג - זה טוב מאוד עבורנו וכל המרבה הרי זה משובח, אבל לא נראה שזו כוונתו.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה