היי שוב לכולם...הפעם שאלה על ויזות....=/

vavi123

New member
לא מצליחה להבין איפה האי הבנה...

במשפט הכוונה שהמלגות גראנטים וכל אלו קשורות למימון שהוא לא אישי כלומר לא אני ולא בן משפחה או חבר יכולים לממן אותי אלא האוניברסיטה עצמה (במקרה שלי).....אז אם זה מה שהתכוונת אז גם אני התכוונתי לזה..

לגבי מי מבטיח לי J עוד לפני שהתקבלתי התשובה היא הרוב...(לא במדיקל סקול כפי שאמרתי קודם) רוב האוניברסיטאות אפילו כאלו שמדורגות 50 + כותבות באתר שלהם שאתה יכול לבחור J או F.
שלא לדבר על הטובות...
דוגמאות : NYU UCONN UPENN Brown Cornell Colombia UMASS וכו וכו
 

vavi123

New member
טוב עכשיו שקראתי את המשפט כמו שצריך שוב מהתחלה ועד הסוף

באמת אוניבריסטה לא נופלת תחת ההגדרות האלו, מודה שהעדפתי להאמין שתחת הרשימה הארוכה המפורטת היכנשהו יכלל גם מוסד אוניברסיטאי. תודה שחידדת לי את זה..
אגב, אז מהמשפט הבא אני גם אמורה להבין שהמלגה המדוברת לא קשורה לאוניבריסטה עצמה?
Full-time, degree-seeking students with a non-personal funding source that pays for 51% or higher of the total cost of Penn (e.g. scholarship, fellowship, grant, or assistantship).​
 

Philip Jr

New member
האוניברסיטאות הרבות שנותנות ויזת J-1

לא מתעלמות מהחלק האחרון של ההסבר על מאיפה המימון יכול להגיע:
&nbsp
or supported substantially by funding from any source other than personal or family funds
&nbsp
בדגש על ANY. בטח שהמלגות שהבאת פה נחשבות, scholarship, fellowship, assistantship, grant, מה שזה לא יהיה.
&nbsp
לכן אוניברסיטאות מצוינות כמו מישיגן נותנות את הויזה הזו:
&nbsp
http://internationalcenter.umich.edu/immig/f1vsj1.html
&nbsp
וברקלי:
&nbsp
http://internationaloffice.berkeley.edu/students/new/fj_compared
&nbsp
ופרינסטון:
&nbsp
https://www.princeton.edu/intlctr/graduate/for-j-1-students/
&nbsp
או UCLA:
&nbsp
http://www.internationalcenter.ucla.edu/home/J1Visa/74/76/Students
&nbsp
והרשימה היא כמעט אינסופית אז אפסיק פה.
 

vavi123

New member
טוב, עכשיו הכל נהיה לי הרבה יותר ברור

עכשיו אני מבינה למה פירשנתי את המשפט המעורר מחלוקת הראשון לא נכון. כל אוניברסיטה עושה קופי פייסט לאותו משפט מה home department או מה שזה לא יהיה ובהתאם לרצונה מוסיפה את עצמה כגורם או לא. אלו שלא נותנות J אלא רק F יצטטו בדיוק אותו משפט פשוט בלי התוספת של המוסד שלהם ולהיפך. אלו שכן יתנו J יוסיפו את עצמם בתוך כל המשפט הארוך הזה וזהו. ולכן מכל החיפושים שלי, בראש כבר ראיתי את המשפט הזה כמאשר לJ, וזה באמת לא נכון אם לא מופיע ספציפית המוסד האוניברסיטאי במפורש.

אז תודה לכולם על כל ההבהרות, למדתי המון מהתשובות שלכם. פעם הבאה שיעלו סוגיות דומות יהיה לי אינפוט יותר מדויק לתת לאנשים.
 

vavi123

New member
תגובה יוצאת דופן שקיבלתי כתשובה מאחת האוניברסיטאות לשאלה

אם הן נותנות ויזת J....

I feel that the F-1 visa would be most appropriate for you as a full-time a
student. Your husband could be an F-2 dependent and then apply for the J-1 visa when he obtains employment. One of my F-1 students
recently did this.
חייבת לציין שעל זה עוד לא שמעתי או קראתי.....האם קיים באמת דבר כזה וכמה הוא נפוץ?​
 

corrigenda

New member
זה נשמע כמו אמריקאית ל"לא"

כל בר-דעת מבין שלחיפוש עבודה עם אישור עבודה ביד יש סיכוי הצלחה גדולים לאין שיעור מחיפוש עבודה כשמודיעים למעסיק שהוא צריך לדאוג לך לאשרה מתאימה (או לחילופין, כשמודיעים למעסיק: "חכה עד שאשתי תקבל J1 ואז אני אקבל J2 ואז אחרי כמה שבועות עד 3 חודשים יהיה לי אישור עבודה" - יכול להיות שזו הייתה כוונת הכותב).

ועדיין מאחר שאין לך מה להפסיד, אפשר לשאול אותה בצורה מפורשת אם הם יתנו J כשזה קריטי לך

(את מי את שואלת ולמה הוא קרא לאדם "my student"? מוודא שאת לא שואלת פרופ' כי להם אין מושג וזה לא תחום אחריותם)
 

vavi123

New member
אם אהייתי שואלת פרופ' דבר כזה נראה לי או שהיו מתעלמים ממני

לחלוטין או ששולחים אותי לעזעזעל בצורה עדינה....
כל אלו שאני שולחת להם אימיילים זה מה"office for international students" וכל מיני "immigration expert" לענייני סטודנטים זרים. בטח היא התכוונה שהיה להם מקרה כזה שהיא טיפלה בו.
אני מסכימה איתך שבגדול התשובה היא לא, אנחנו נותנים F" ועם זה תעשי מה שבא לך. סתם היה לי מעניין לשתף את זה פה אם מישהו שמע על דבר כזה
 

Philip Jr

New member
האם זה נפוץ שאין לאנשים מושג על מה הם מדברים?

בהחלט. הרעיון שבעלך יבקש J-1 אחרי שיקבל עבודה (שהוא לא יוכל לקבל) מאד ״משעשעת״.
 

vavi123

New member
טוב, מה נעשה...יש גם תשובות מעניינות כאלו. נתקלים בהכל

 

GeJuFan

New member
יותר מהכל התגובה הזו מדאיגה!

וזה לדעתי מתכון בטוח לכך שיתגלו כל מיני בעיות עקב חוסר ידע של החוקים.
ואוי לדעתי תיזהרי מאד עם המשרד הזה, והיועץ הספציפי הזה וגם האוניברסיטה (וזה אני אומרת מבלי לדעת על איזה מוסד מדובר). אני כמעט נדפקתי השנה עם ה-OPT שלי לויזת f1 בגלל שהיועץ שלי היה חסר ידע מספק- ספור ארוך עם מוסר השכל: דעי את זכויותיך ואל תצפי שהיועץ הבינלאומי יודע יותר ממך.
 

vavi123

New member
לא בשביל להוכיח משהו....אבל כן בשביל לחסוך לבאים אחרי

כאב ראש שאני עוברת בשביל לנסות מה נסגר עם כל אוניברסיטה וויזת J.
&nbsp
אותו משפט שציטטתי מאתר של אוניברסיטה (מזכירה):
&nbsp
There is a funding restriction on J-1 visas. Students who pay for all or the majority of the cost of their studies through scholarships, grants, fellowships, or assistantships from a government-sponsored source or agency, corporate sponsor, or international organization may qualify for the J-1 visa.
&nbsp
שלפי זה בהתחלה חשבתי שמלגת אוניברסיטה כן נכללת כאן ואז תיקנו אותי אז חזרנו להתחלה....
שלחתי להם אימייל האם יעניקו לי ויזת J אם אתקבל. התשובה שלהם כדלקמן:
&nbsp
For degree-seeking students, there are two possible visas available that the university can sponsor. Your eligibility for the J-1 is primarily based on how much funding you receive from a 3rd party source; that is to say, not your money and not your family’s money. As a PhD, if you had a graduate assistantship (meaning your tuition, and fees were paid for by the university, plus you were receiving a stipend), you would be eligible for either the F-1 or the J-1.
&nbsp
מכאן יש שתי אופציות:
1- האוניברסיטה לא מבינה את מהות המשפט שהוא מקושר ל"government" ולא למלגת אוניברסיטה.
2-האוניברסיטה כן נכללת במשפט הזה איפשהו, אולי ב"corporate sponsor" או בדומה לזה....
&nbsp
 

Philip Jr

New member
אסביר שוב.

התשובה האחרונה שלהם נכונה, כי כפי שהם מציינים הכלל הוא שאת צריכה לקבל מימון מגורם שאינו *את*, או *משפחתך*. כלומר, אם את מקבלת מלגה - למוסד יש את האפשרות להעניק לך DS-2019, ובכך בעצם להעניק לך ויזת J-1. הם לא *חייבים* לעשות זאת, אבל הם יכולים על פי חוק.
&nbsp
קבלת DS-2019 וויזת J-1 לא מותנית במימון ממשלתי (דמייני שאני צועק את המשפט הזה ממש חזק). האוניברסיטה *כן* נכללת *במשפט הזה*, כי המשפט הזה כולל (כפי שכבר אמרתי) את המילה ANY, יענו ANY source of funding that isn't personal or family.
&nbsp
&nbsp
 

vavi123

New member
אני מסכימה איתך...גם הסכמתי מהתחלה

עד שבוקובזה שטראסה תיקן אותי ואמר לי שחד משמעית מלגת אוניברסיטה לא נכללת שם ואז זה ערער אותי. אבל חזרתי לסורי...
&nbsp
אז נראה לי כולנו הבנו מה העניינים פה עם הויזות
 

Philip Jr

New member
אני לא כזה בטוח

אבל כמו בפעם הקודמת בה הנושא הזה עלה, גם הפעם נמאס קצת מהדיון בלשון המעטה..
&nbsp
כאמור, מה שמשנה לך זו השורה התחתונה - מי מוכן לתת, ומי לא. האם הם צודקים, או טועים, או מציגים את הדברים בצורה לא נכונה, או מבלבלת, או טיפשית - לך זה לא משנה. בסוף את רוצה לקבל ויזה מתאימה עבורך ועבור בעלך, ובהצלחה עם זה!
 

oligomerization

New member
פיליפ צודק במאה אחוז

אז כמה דברים... אני לא מהתחום (בקושי סיימתי תואר ראשון באו"פ) אבל אישתי עושה היום דוקטורט בתחום הביולגיה באחד המוסדות בניו יורק (מתחילה שנה שלישית) ודי עשיתי "דוקטורט" על הסיפור הזה של ויזה J - אתה יכול למצוא שירשורים ישנים שלי פה ובפורם השכן (עוברים לארהב). כמה נקודות:

1. . רוב המוחלט של המוסדות מחקר\בתי חולים לא נותנים ויזה J לדוקטורנטים... למה? בדיוק כמו שפיליפ הסביר "המשרד של הסטודנטים של הזרים" לא מעוניין להתאמץ.

2. האונבריסטאות בדרך כלל כן נותנות ויזה J לדוקטורנטים (לדוגמא Stony Brook ו NYU ) - למה? בדיוק מה שפיליפ אמר... יש להם תוכניות undergrad (תואר ראשון ושני) ושם חשוב להם להלחם על הסטודנטים הזרים - ולכן הם הוציאו את המסמכים של הויזה J וזה כולל גם את הדוקטורנטים.

3. גם המוסודות שבדרך כלל "יוצאים מן הכלל" לא נותנות ויזה J - מה הכוונה? לדוגמא המוסד איינשטין בברונקס (בית הספר לרפואה) שלכאורה שייך לישיבה יונברסיטי (אנדרגראד) - אבל בעצם לא שייך... כלומר משמש כיחידה נפרדת... ולכן לא נותן ויזה J (למרות שישיבה יונברסיטי כן נותן ויזה J לסטודנטים שלו)

4. עוד עובדה "מוזרה" לפחות "מהמחקר" שלי לפני יותר מ3 שנים... מוסדות בחוף המערבי יותר סבבה בלתת ויזה J מאשר בחוף המזרחי... (עד כמה שאני יודע בניו יורק למשל רק סטוני ברוק ורק NYU נותנים ויזה J לדוקטורנטים בביולגיה... ולכאורה גם "המוסד של אישתי").

5. אז הסיפור של אישתי - היא שלחה בזמנו את האפלקיישן לכל מיני מוסדות שעניינו אותה בניו יורק (מקום העבודה שהיא עבדה בניו יורק...) - היא קיבלה תשובה חיובית מכ-5 מוסדות (כולל המוסד שבזמנו עבדה...)... היא התחילה לשאול את המוסדות לגבי ויזה J (לא עשינו בחוכמה כמו שפיליפ הציעה... ובדקנו את זה לפני הקבלה)... חוץ מNYU וסטוני ברוק - כל המוסדות אמרו שהם לא יכולים להציע ויזה J... א-ב-ל הדיקן של אחד מהמוסדות האלו - יצר איתה קשר ואמר שאולי עכשיו אין להם ויזה J אבל אם יש מוסדות אחרים שנותנים ויזה J אז גם הם יוכלו - אז הוא אירגן פגישה עם המשרד הבינלאומי - והביטחו לאישתי שתקבל ויזה J בעתיד... אז בזמנו שהיא רק התקבלה - היא לא הייתה צריכה ויזה J... כי הגענו לארהב על ידי ויזה L (ויזת העבודה שלי)... עוד כשנה הויזה שלי תפוג ונצטרך לעבור לויזה J... לקח למוסד כשנתיים לארגן את הויזה J...אבל סוף סוף יש להם את הטפסים להנפיק ויזה J לדוקטורנטים.
 
למעלה