היי

היי ../images/Emo9.gif

קודם כל - מזל טוב
ובהצלחה
ובכן, יש לי עוד שנתיים עד הגיוס, אבל עוד שבועיים יש לי צו ראשון. על פי הרופא שלי [פסיכיאטר] - לא יגייסו אותי. בשביל לאמת את זה אני צריכה לחכות ע לצו הראשון מן הסתם, אבל רציתי לדעת, על כל מקרה - מה זה התנדבות לצה"ל
בגדול, אבל עם כמה שיותר פירוט
תודה!

מעיין©

New member
קודם כל, ברוכה הבאה../images/Emo9.gif

בעיקרון, אני מציעה לך לחכות לצו הראשון עד שתדעי סופית את הפרופיל שלך- ככה נוכל לעזור לך יותר
אבל בגדול- מתנדבים לצה"ל אלו אנשים שקיבלו פרופיל 21/24 והחליטו שהם רוצים להתגייס למרות הכל- הם מתגייסים מרצונם החופשי לשנתיים (גם בנים) . החובות והזכויות החלות על המתנדבים הן כעל כל החיילים, יש הקלות מסוימות והגבלות מסוימות . הנושא באמת רחב. שתדעי מה הפרופיל שלך- נספר לך על כל התהליך (ותאמיני לי- יש על מה לספר
) אני מקווה שלא תצטרכי אותנו ושתקבלי פרופיל גבוה
בינתיים, הישארי איתנו

אשף

New member
תרשי לי לתקן אותך

אין דבר כזה פרופיל 24 קבוע. פרופיל 24 בהגדרתו הוא "אי כשירות זמנית" פרופיל לא כשיר לגיוס הוא אך ורק 21. בהצלחה בפורום.

Dizen

New member
שלום לך ../images/Emo13.gif

מעיין אמרה בערך הכל, אז אני לא ארחיב. בכל מקרה, ברוכה הבאה!
אני לא מסכימה לוותר על החתימה המשתנה שלי

TRANSFER

New member
מזה חששתי אך לשווא.

טוב שהחתימות נשארו
מה זה מוכחלת

Dizen

New member
חלילה וחס.

לא אכפת לי שיש חתימה קבועה. חבל
מוכחלת=הופכת לכחול. אני כחולה
אני יודעת שהייתי כחולה גם בקומונה, אבל פה יותר שווה

TRANSFER

New member
שלום וברוכה הבאה../images/Emo13.gif . בגדול-

התנדבות לצבא ניתנת לאלו שקיבלו פטור משירות חובה מטעמים רפואיים או נפשיים. רוב הגדול של מתנדבים הם אלו שקיבלו פטור עקב בעיות רפואיות. מעטים המקרים בהם אנשים מתנדבים על רקע נפשי, יש עם העניין הזה יותר בעיות מבחינת הצבא. במידה ויתנו לך פטור 21 נפשי, תהיה לך הזדמנות להתנדב לצבא, אך שוב הסיכויים לבעלי 21 נפשי להתגייס לצבא פחותים בהרבה מאשר 21 רפואי. ובכל זאת ברגע שתקבלי פטור כלומר פרופיל 21 תתענייני לגבי ההתנדבות במדור הפרט בלשכה עוד באותו היום. בהצלחה.

newKiticat

New member
קודם כל בהצלחה בצו הראשון.

שנית כל, אני משערת שאת לא מעוניינת בלהפיץ את הסיבה לכך שאת רואה פסיכאטר, אבל זה עדיין יוכל לעזור לנו להבין כיצד לכוון אותך. בכל אופן, בהצלחה בכל מצב ומקרה!

קודם כל מזל טוב!

סחטיין על הפורום החדש תתחדשו... טוב אז אני ענבר ויש לי עוד כמה שנים עד הגיוס אבל כבר עכשיו אני יודעת שיש לי סיכוי מאוד גדול שהצבא לא ירצה לגייס אותי על 21 רפואי וישחרר אותי ואני חובת על התנדבות או עתודה בכל מקרה יש לי שאלה קטנה בקשר להתנדבות.. בתור מתנדבת אני יכולה להגיע לתפקי של חובשת ביחידה קרבית? או להחזיק נשק ביד או שהתפקידים הם בעיקר מנהלים? נ.ב. הפרופיל הרפואי לא נוסע מנכות אלה מבעיה רפואית הייתה ונפתרה ומעולם לא מנעה ממני לעסוק בפעילות גופנית והתאמנתי ואני מתאמנת ואין סיכוי שהמחלה תחזור! תודה לעונים...

מעיין©

New member
היי ענבר../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

כיף לראות אותך פה
בטירונות מתנדבים היתה איתי בחורה שיועדה לתפקיד חובשת- אבל לא קרבית, למרות שיש אפשרות שיש לזה תקדים. בעיקרון, אני מאמינה, שכל דבר שתרצי מספיק תוכלי להשיג. התפקידים ברובם הם תפקידי עורף, אבל אם מתנדב רוצה נשק הוא יכול- כמובן שיש פרוצדורה מסוימת סביב זה- אבל זה אפשרי.

LordNor

New member
לגבי נשק

בהחלט אפשר לקבל אישור, אך זה צריך לעבור בדרגים גבוהים. אני מתבסס על מה שדורון כתב פעם, כדי לקבל נשק צריך לקבל אישור מיוחד מתת-אלוף וכן אישור מהמקרפ"ר. ובד"כ צריך לעבור טירונות כלל צה"לית (רובאי 02) כדי לקבל את ההכשרה המתאימה.

tty2

New member
בוקר טוב

שוב, בתור ה"מומחה ממקור ראשון", אני יכול לומר לך שיש בהחלט סיכוי להתקבל כחובשת קרבית, בתנאי, שלדעת הצבא, המגבלה שלך לא תושפע ממאמץ קרבי או לחץ נפשי או תנאים ירודים.... אני בהחלט יודע לספר על אנשים שהתקבלו לקורס החובשת הקרבית אבל זה לא היה פשוט. קודם כל את צריכה לקבל את הפרופיל הזה ומשם להמשיך. ישנו סיכוי שלא תקבלי 21 אלא למשל 45, ואז הדרך קלה יותר. תתחילי אותה בכתיבת מכתב קורע לב וסוחט דמעות לקרפ"ר על כמה שאת רוצה לשרת, מעוניינת לתרום, ומורעלת צבא. לצורך כתיבת המכתב תצטרכי לגייס חוו"ד רפואיות של הרופאים המטפלים בך, התומכים בגיוס ושלא נשקפת סכנה לך או לצבא מגיוסך. את חוו"ד האלו, צרפי למכתב. כמו כן, וזה לא מצחיק בכלל, צרפי חוו"ד של מנהל/ת או יועצת או מחנכת התיכון שלך שמציינת את הנכונות שלך בלימודים, כושר ההתמדה והמוטיבציה הגבוהה לשירות. (אני מקווה לטובתך שלא הברזת/הרגזת את המורים יותר מדי
) נסי להבהיר את הרצון העז שלך לשרת יחד עם בני גילך ואל תדברי בשום אופן על שום הבדל בינך לבין כל אחד. קרפ"ר הוא איש טוב ושקול! אם התנאים יתאימו, הוא ישמח לצרף אותך לשורותיו. שיהיה בהצלחה!

אין לי בעיה..

יש לי ציקלוטמיה שזה בעצם כמו מאניה דיפרסיה רק פחות קיצוני.. אני גם בטיפול תרופתי..

למעלה