לא ברור...
אני חס וחלילה לא רוצה את רעתך או להשמיץ אותך או לתייג אותך ואת נוטלי הריטלין! את פשוט מסתכלת על המקרה, כמו כולנו, באופן אישי, ולא כמנהלת מערכת מאוד גדולה של צבא. את מסבירה את הסיבה שבגללה את לוקחת ריטלין, וזו בדיוק הסיבה שבגללה לא תוכלי להתגייס לקרבי ומצד שני את לא מבינה? עצרי רגע וחישבי. את אומרת : "הסיבה היחידה שאני לוקחת ריטלין ועוד הרבה לידי היא הקושי בריכוז בלימודים! מה שהריטלין עושה גורם לכך שאני פחות יחוש את הגירויים הסביבתים ומוריד את האנדרנלין ((דבר שגורם לדיכוי מסויים) וכך הגוף פחות שם לב לגירויים" וזו בדיוק הסיבה... כשהאדרנלין שלך גבוהה (למשל בשעת מסע או תיזוזים) את לא מסוגלת לשמור על רמת ריכוז ומיקוד גבוהה.... אם את צריכה גם לרוץ, גם להלחם וגם לשמוע ולהתרכז בשרשרת פקודות זה לא נראה לך בעייתי? את באמת ובתמים חושבת שיותר קל להתמודד עם ישיבה בכיתה ולהתרכז בלימודים מבחינת התגובות? את בתור מפקדת כשכל האחריות להחזיר חיילים הבייתה בשלום מונחת על כתפייך, את היית לוקחת חייל, שיש סיכוי (ויהיה נמוך ככל שיהיה) שהחייל הזה יכשל בקרב? שהוא יפגע בעצמו בזמן האימונים או גרוע יותר בחבריו? שיקרוס תחת העומס? שיפחד להודות שקשה לו ושזה לא בשבילו ובכך יסכן את עצמו עוד יותר? את היית מוכנה גם לשלם את המחיר הכבד (כספי, נפשי ופיקודי-מקצועי) במידה וזה יקרה? זה קל לכעוס על הצבא כמערכת אטומה ובירוקרטית, אבל יש למערכת הזו גם הגיון מסויים... אני לא שמעתי על מושג של "טייס הטוב ביותר בח"א"... פשוט אין כזה, כולם טובים או שהם לא שם... ח"א זה לא TOPGUN ולא "אהבה בשחקים"... אם הם התקבלו זה בגלל שהפרופיל שלהם לא הכיל את הסעיף הזה וקרוב לוודאי שהם הצליחו בדרך זו או אחרת להסתיר את זה משלטונות הצבא... זה בטח גם היה מזמן כי היום אין כמעט סיכוי שאת תסתירי משהו מעיני הצבא שבוחן בשבע עיניים ובוחן גם את התיקים ההסטוריים שלך בקופ"ח. אגב, אם את מכירה 2 טייסים בעלי הפרעות קשב וריכוז, כל ההתרגזות שלך מיותרת.... זה רק אומר לך שיש הזדמנות שווה גם לאנשים כאלו, ושאם פסלו אותך זה כנראה מתוך שיקול אמיתי נוסף.... וכאן יכול להיות שמדובר באותו משחק כאילו אכזרי, משחק התקנים והאיוש בצה"ל... קל לנו לשכוח שלפני הכל, הצבא הוא חובה, וצרכיו, קודמים לרצונות/שאיפות שלנו.... אני מקווה שאת לא כועסת עלי יותר מדיי עכשיו, ואני מתנצל אם דברי נשמעים מעליבים, או סטריוטיפיים, זו לא הכוונה בכלל! הבעייה הרפואית שלי קשה בהרבה ולכן אין שום סיכוי שבעולם שהייתי מנסה לתייג אותך באיזו סטיגמה... חומר למחשבה,