היי

newKiticat

New member
לא...

אין לי קשר לפירסיניג וקעקועים, אבל ניהלתי את עבע"ב. עם יוני ואוהד, ולי.....

tty2

New member
תשובה...

בכל הנוגע לטיפול בפרופיל נמוך עקב ממצא פסיכיאטרי, הכללים ברורים וידועים מראש. מבלי לדעת מה היא מחלתך, אני מניח, שאם הפסיכיאטר שלך אמר לך שבשל הממצא הבריאותי את לא תתגייסי לצערי, הוא ככל הנראה צודק. את שואלת מהיא התנדבות. זה תלוי את מי את שואלת
אם תשאלי 60% (נתון על פי סקר שנערך לפני תחילת האינתיפאדה) מבני הנוער שמחוייבים בשירות מלא, הם יגידו לך שהתנדבות=פרייאר
אבל אני אומר לך שהתנדבות לצה"ל היא שירות צבאי מלא ושווה ערך הן מבחינת החובות לצה"ל והן מבחינת הזכויות (תנאי השירות, הפקודות, המשכורת וכו') אך מוגן (מוגן מבחינת זכויות המתנדב). ההתנדבות היא ה"דלת הפתוחה" של המערכת הצבאית שמאפשרת לאדם שאינו מסוגל לשרת שירות מלא, לתרום את חלקו.

משהו מעצבן....

רשמת:"ההתנדבות היא ה"דלת הפתוחה" של המערכת הצבאית שמאפשרת לאדם שאינו מסוגל לשרת שירות מלא, לתרום את חלקו. " אני יודעת כמעט בברור שימנעו ממני להתגייס לצבא והסיבה היא שלפני כמה חושים גילו לי גוש בראש בהתחלה חשבו הוא לא סרטני כזה שמתפשת אבל בכל זאת הוציאו אותו בניתוח ובתשובות של הניתוח התגלה שהוא כן היה סרטני אבל חוץ מהניתוח לא עברתי שום טיפול וגם אמרו לי שאני לא יצטרך! אבל בכל זאת זה נחשב שהיה לי גידול סרטני ולא יעברו חמש שנים עד הצבא זתומרת לא יגיסו אותי וזה ממש מעצבן כי אין אף סיכוי שהסרטן יחזור!!! הסרטן לא הפריע לי מכלום אני התאמנתי בשחיה וחוץ מחודש אחרי הניתוח שהיה אסור לי להתאמן עד יום לפני הניתוח וחודש אחריו התאמנתי באימונים לא קלים! למה בגלל הדבר הטיפי הזה אני לא יכולה לתרום בצורה רגילה את השנתיים האלו לצבא! זה לא המקרה היחידי שהצבא שופט את המקרים לפי הכלל ולא בוחן כל מקרה לגופו זה חבל וזה מעצבן! דבר מעצבן נוסף ידעתם שמי שלקח ריטלין בזמן התיכון לא יכול לקבל פרופיל קרבי? ומזה ריטלין היא תרופה שעוזרת להתרכז לילדים עם ליקויי קב וריכוז? אבל הצבא עדין חושב לפי החשיבה העתיקה שריטילין היא תרופת הרגעה לילדים עם בעיות התנהגות! זה אשקרה לבוא ולהגיד לבן אדם לקחת ריטלין אתה מופרע ואנחנו לא רוצים לתת לך להחזיק נשק ביד! זה המקרים שאני נתקלתי בהם באופן אישי אני בטוחה שכמעט לכל אחד פה היה מקרה כזה או אחר וזה ממש ממש ממש ממש ממש מעצבן אותי!

tty2

New member
אני אנסה להסית את האש... ../images/Emo13.gif

ראשית, אני מראש אומר שדבריי יהיו קרים ואינם מתייחסים בהכרח אליך, או אל אף אחד בפרט. התשובה הקרה והמתבקשת היא שהצבא "צודק" כי מי שלוקח ריטלין בתקופת התיכון, הוא אדם שמתקשה להתרכז, ומתקשה למלא הוראות לאורך זמן ארוך, ובייחוד בתנאים א-נורמאליים (ללא שינה, במאמץ וכו') אדם כזה, יכול להוות סיכון למערכת ולעצמו כתוטל עליו אחריות כבדה למשל בתחום המארבים, לאחר זמן מה, הוא עלול לפתח עצבנות שתוציא אותו מריכוז, וזו סכנה של ממש! את התרחיש הזה, תמצאי באין ספור דיונים שנערכו בנושא. הוא לא דמיוני והוא אפשרי בהחלט. חזרנו לתשובתי הראשונית - הצבא לא לוקח שום סיכון מיותר(!!!) לגבי גידולים סרטניים, אני לא זוכר הנחייה מפורשת שראיתי בנושא, אבל אני "מנחש" שזה אותו דבר, הצבא לא יקח את הסיכון הקטן של החצי אחוז הזה שהסרטן חס וחלילה יחזור....

זה לא נכון!

הסיבה היחידה שאני לוקחת ריטלין ועוד הרבה לידי היא הקושי בריכוז בלימודים! מה שהריטלין עושה גורם לכך שאני פחות יחוש את הגירויים הסביבתים ומוריד את האנדרנלין ((דבר שגורם לדיכוי מסויים) וכך הגוף פחות שם לב לגירויים שלרוב האנשים לא מפרעים אבל לאנשים עם חוסר ביכולת בריכוז הוא לא מפריע אבל בריכוז לא גורם לעצבנות ובמערב האדרנלין גבוהה והריכוז הוא מקסימלי! אני עדין חושבת שכמו שהקשיי הריכוז לא מנעו ממני לעשות את הבגרות בין הטובות בבצפר ולא מנעו ממני להשתתף באימוני ספרוט שדורשים המון ריכוז ואגב אני לוקחת ריכוז רק בימי לימודים בבוקר זתומרת שבחופשים ואחר הצהורים אני ממש לא בהשפעת ריטלין ואני עדין לא מפתחת עצבנות הוא משהו וזה ממש מעצבן ההתיחסות לילדים שלוקחים ריטלין כאל מופרעים! כי יש כאלו שנותנים להם נשק ביד והןם בחיים לא השתמשו בריטלין אבל הסיכון של לתת להם גבוהה בהרבה! ובקשר לסרטן אני מסבירה לך שהסיכוי שיהיה לי סרטן נמוך בהרבה מהסיכוי שלך יהיה סרטן! נכון יש סוגי ומקרי סרטן שאין אפשרות לגייס אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו כמו ריטלין! ואגב אני מקירה 2 טייסים שהם היפר אקטיבים עם הפרעות קשב וריכוז אחד מהם הוא בין הטייסים הטובים ביותר בצה"ל! מה תגיד על זה שם לא צריך להסתכן? בקיצור מעצבן אותי שמונעים ממני לשרת את המדינה כמו כל אחד אחר כאשר בטכלס אין שום דבר שיגרום ממני זאת חוץ מההסתכלות של הצבא על מקרים כללים וחוסר בדיקה של מקרה לגופו!

tty2

New member
לא ברור...

אני חס וחלילה לא רוצה את רעתך או להשמיץ אותך או לתייג אותך ואת נוטלי הריטלין! את פשוט מסתכלת על המקרה, כמו כולנו, באופן אישי, ולא כמנהלת מערכת מאוד גדולה של צבא. את מסבירה את הסיבה שבגללה את לוקחת ריטלין, וזו בדיוק הסיבה שבגללה לא תוכלי להתגייס לקרבי ומצד שני את לא מבינה? עצרי רגע וחישבי. את אומרת : "הסיבה היחידה שאני לוקחת ריטלין ועוד הרבה לידי היא הקושי בריכוז בלימודים! מה שהריטלין עושה גורם לכך שאני פחות יחוש את הגירויים הסביבתים ומוריד את האנדרנלין ((דבר שגורם לדיכוי מסויים) וכך הגוף פחות שם לב לגירויים" וזו בדיוק הסיבה... כשהאדרנלין שלך גבוהה (למשל בשעת מסע או תיזוזים) את לא מסוגלת לשמור על רמת ריכוז ומיקוד גבוהה.... אם את צריכה גם לרוץ, גם להלחם וגם לשמוע ולהתרכז בשרשרת פקודות זה לא נראה לך בעייתי? את באמת ובתמים חושבת שיותר קל להתמודד עם ישיבה בכיתה ולהתרכז בלימודים מבחינת התגובות? את בתור מפקדת כשכל האחריות להחזיר חיילים הבייתה בשלום מונחת על כתפייך, את היית לוקחת חייל, שיש סיכוי (ויהיה נמוך ככל שיהיה) שהחייל הזה יכשל בקרב? שהוא יפגע בעצמו בזמן האימונים או גרוע יותר בחבריו? שיקרוס תחת העומס? שיפחד להודות שקשה לו ושזה לא בשבילו ובכך יסכן את עצמו עוד יותר? את היית מוכנה גם לשלם את המחיר הכבד (כספי, נפשי ופיקודי-מקצועי) במידה וזה יקרה? זה קל לכעוס על הצבא כמערכת אטומה ובירוקרטית, אבל יש למערכת הזו גם הגיון מסויים... אני לא שמעתי על מושג של "טייס הטוב ביותר בח"א"... פשוט אין כזה, כולם טובים או שהם לא שם... ח"א זה לא TOPGUN ולא "אהבה בשחקים"... אם הם התקבלו זה בגלל שהפרופיל שלהם לא הכיל את הסעיף הזה וקרוב לוודאי שהם הצליחו בדרך זו או אחרת להסתיר את זה משלטונות הצבא... זה בטח גם היה מזמן כי היום אין כמעט סיכוי שאת תסתירי משהו מעיני הצבא שבוחן בשבע עיניים ובוחן גם את התיקים ההסטוריים שלך בקופ"ח. אגב, אם את מכירה 2 טייסים בעלי הפרעות קשב וריכוז, כל ההתרגזות שלך מיותרת.... זה רק אומר לך שיש הזדמנות שווה גם לאנשים כאלו, ושאם פסלו אותך זה כנראה מתוך שיקול אמיתי נוסף.... וכאן יכול להיות שמדובר באותו משחק כאילו אכזרי, משחק התקנים והאיוש בצה"ל... קל לנו לשכוח שלפני הכל, הצבא הוא חובה, וצרכיו, קודמים לרצונות/שאיפות שלנו.... אני מקווה שאת לא כועסת עלי יותר מדיי עכשיו, ואני מתנצל אם דברי נשמעים מעליבים, או סטריוטיפיים, זו לא הכוונה בכלל! הבעייה הרפואית שלי קשה בהרבה ולכן אין שום סיכוי שבעולם שהייתי מנסה לתייג אותך באיזו סטיגמה... חומר למחשבה,

Dizen

New member
לצפות מצה"ל לנהוג בהגיון

זה כמו לצפות שיבוא המשיח. אני יכולה להגיד לך על עצמי, שגם הסיבה שהורידו לי פרופיל היא די מטומטמת. פעם התעצבנתי, היום אני מבינה שזה כסת"ח ולא יותר
באיזשהו שלב, כבר אין כח להתעצבן עליהם יותר. זה לא יהפוך אותם לפחות מטומטמים...

מזדהה איתך...

אך גם אני, כמו יעל, בעבר התעצבנתי והיום אני יודעת שהם פשוט לא לוקחים סיכונים מיותרים ולכן, אצעתי היא שתשרי על עצמך אדישות שתאפשר לך להמשיך להאבק ולהשקיע את האנרגיות במקומות הנכונים ולא בביזבוז זמן יקר
מאחלת לך רפואה שלמה ובהצלחה בהמשך התהליך
על כל שאלה אשר תהיה, אני פה

ailag

New member
לא יגייסו - גם לא להתנדב?

היתה איתי בטירונות אחת שהיה לה פעם סרטן, מתנדבת. אבל אני לא בטוחה באיזה גיל היה לה.

Boreg

New member
חמש שנים...

עד קבלת פרופיל "כשיר מבחינה רפואית" זה עדיין לא מונע ממך להגיש בקשת התנדבות ולנסות להתגייס כמתנדבת לצה"ל.

lion bar

New member
מזלט

רציתי לכתוב מזל טוב והרבה הצלחה עם הפורום החדש. כל הכבוד לך ולמי שרוצה בכל זאת להתנדב, את לא יודעת כמה אני מעריך אותך בגלל זה. תצטרכי עזרה פשוט תפני אלי דור

jason newsted

New member
בדיוק אותו סיפור אני

לא גייסו אותי וגם לא ניסתי להתנדב בגלל שלא היה לי סיכוי..

המרחפת

New member
הוא לא טועה...

הצבא מאד נרתע מבעלי פרופיל 21 נפשי. אבל שימי לב: סיכוי קלוש, ולא סיכוי בלתי קיים. גם במידה ותגישי בקשת התנדבות והיא לא תתקבל, יש דרכים נוספות לתרום לחברה, בתחום החברתי ולא בתחום הביטחוני (שירות לאומי, יש גם אגודות לא דתיות). חברה שלי קיבלה פרופיל 21 נפשי, בקשת ההתנדבות נדחתה והיא עשתה שנת שירות לאומי, שבה היו מאד נגישים אליה מבחינת הצרכים שלה, וכאשר נכנסה לדיכאון התחשבו בה מבחינת השעות, ההגעה למקום וכו.

למעלה