היי,

IנסתרותI

New member
היי,

חדשה פה בפורום. בהחלט אשמח לדעת שיש לי פה מקום מפלט מהמון רגשות מיותרים..
אני נשואה כבר שנה לאב לשתי בנות מתוקות..
לצערי האמא שלהן הפסיקה את חביבותה ביום שהתחתנתנו..עד אז היינו מיודדות ולא הייתה שום בעיה מצידה.
זה התחיל בכך שהיא טענה לבעלי שהבנות לא מעניינות אותי, שהן אוויר בשבילי ושהוא לא אוהב אותן...ואת כל זה היא "יודעת.."
המשיך בכך שמאד כאבה לה העובדה שקניתי לבת הבכורה ספר ועליו כתבתי הקדשה..וכו'.....
בעקבות הדוגמאות הנ"ל והבעיות, ויכוחים וחיכוכים שזה יצר בעלי החליט להפסיק לתקשר איתה בכל נושא ולערב צד שלישי שיתווך אך כמובן שמהר מאד הוא הרים ידיים לנוכח כל התלונות שלה וחוסר הנוחות שלה מהמצב הקיים זה הגיע עד איומים ובקשה להגדלת מזונות ופתיחת הסכם...
וכיום הוא שוב נאלץ לדבר איתה בנושאי הבנות אך גם המצב הזה מאד קשה לשנינו כי היא מרשה לעצמה להשתמש בבנות לבקשותיה וגחמותיה..להתערב לנו במה שקורה בבית ואף לשלוט בבעלי..הדבר מאד מכעיס ויוצר המון בעיות...
זה הגיע למצב שבכל פעם שהיא מתקשרת שנינו נעמדים לדקת דומיה וחושבים מה היא תעולל לנו הפעם..
מיותר לציין שהיא פוגעת בבנות בלי למצמץ בכך שהיא מדברת על אביהן לידן ומשתשמשת בהן כל פעם שהיא רוצה להשיג משהו ובעלי לא תמיד יודע להבחין בזה כי הוא מאד אוהב את הבנות...ולא רוצה להחסיר מהן דבר וכשאני אומרת לו לפתוח את העניים והיי, משהו משתמש בבנות שלך...אז מתחיל שוב בעיות ואוירה עכורה וההיא חוגגת את נצחונה...
בכל פעם שהיא שומעת מהבנות שהן נהנות אצלנו וכיף להן וטוב לנו היא צצה עם משהו אחר..
יש לציין שהן מאד אוהבות להיות אצלנו מאד אוהבות אותי ואת אבא שלהן ואפילו קראו לי בתקופה מסויימת אמא עד שההיא קלטה את זה ושם זה הפסיק ויצר אצל הבנות משהו עכור..
משום מה היא מתקשרת בדיוק ביום הביקור שלהן אצלנו שזה כמובן מאד משפיע על ההתנהלות....
ברור לי שזה מקנאה כלפינו, ברור לי שהיא ממורמרת היא עוד לא נישאה שנית..ברור לי שכשטוב לנו היא נחמצת ונתקפת רצון להרע לנו
אבל ברור לי גם שאם אמשיך ליחס לזה חשיבות במידה שזה כיום המשפחה הזו תתפרק כי ממש קשה לחיות עם זה...
אבל איך אפשר לא ליחס לזה חשיבות...אני חושבת שאני משתגעת..או כבר אחרי...

mother cat

New member
מצטערת לשמוע על מה שאתם עוברים...

אין לי נסיון אישי בהתנהלות עם אקס, אבל ממה שאני קוראת ושומעת פה בפורום, וממה שאומר לי ה common sense אני חושבת שמה שחשוב זה שתמשיכו להראות לבנות יציבות ואהבה, ושאתם לא מושפעים מעשיה של האקס, וכמובן לא להתדרדר לרמה ולשתף את הבנות במה דעתכן עליה.
&nbsp
קשה קצת להבין ממה שאת מספרת מה בעצם היא עושה ואיך היא מצליחה להשפיע עליכם. גם לא ברור בנות כמה הבנות. את רוצה אולי לפרט יותר? לתת דוגמאות?
&nbsp
מה שכן - לי אישית צורם שהבנות היו קוראות לך אמא ואני לגמרי מבינה למה זה הפריע לאמן. את לא אמ שלהן. את יכולה לאהוב אותן, שהן תואהבנה אותך, לנהל מערכת יחסים חמה קרובה ותומכת. אבל עדיין אינך אמא שלהן. ואני אומרת את זה כאמא חורגת לשני בני נוער שאבדו את אמן וכבר שנים שאני בעצם ממלאת את המקום. ובכל זאת אמא שלהם היא אמא שלהם למרות שאינה בחיים ולמרות שלפחות לקטנה, היא כבר יותר שנים איתי ממה שהיתה עם אמא שלה

IנסתרותI

New member
קודם כל

תודה על התגובה:)
הבנות בנות 10 ו-8
היא לצערי מצליחה להשפיע בכל מיני דברים שהיא עושה...זה משפיע קודם עלינו וכפועל יוצא גם על הבנות...
לדוגמא היא התמרמרה מאד מכך שקניתי לילדה ספר שהיא ממש רצתה וכתבתי לה על זה הקדשה...
מכניסה להן כל מיני דברים לראש..למשל שאם היא תמות אבא שלהן ינטוש אותן..(והן באות ושואלות אם מה שאמא אמרה זה נכון....) ושעשיתי איתן כל מיני דברים שלא היו ולא נבראו...
או בכל פעם שכשהיא שומעת שטוב לנו ונחמד ונעים היא מתפרצת בפרץ נוסף שמרעיד את כל האמות בבית ויוצר המון מתחים ובעיות אצלנו ואצל הבנות עצמן...יש לציין שהיא מטופלת פסיכולוגית...
אני מסכימה איתך לגבי זה ש"אמא" יש רק אחת... אבל אפשר להבין מכך שמאד חסרה להן דמות אימהית..מאד חסרה להן אהבת אם...היא איפשהו לא ממלאת את התפקיד הזה..היא יכולה לקנות להן ולעשות להן אבל היא לא תדע לתת ולהראות אהבה...כך זה היה תמיד...היא גם באה ממקום כזה...
אז אצלנו הן מוצאות את המשפחתיות, את הקן הבטוח ואת האהבה אבל היא בכל פעם מחדש באה ומערערת את הכל...
מקווה שהצלחתי להבהיר את הבעייתיות....

ornme

New member
יש להן דמות אימהית, וילדים לפעמים מנסים לשאת חן

באמצעות כינויים המעידים על קרבה. ייתכן שהחליטו שכך יתקרבו אליך.
בזמנו כאשר האיש שלי ובתו נכנסו לחיי הקטנה ביקשה לקרוא לי אמא ולא הסכמתי, הסברתי לה שיש לה אמא ולאמא אין תחליפים / ממלאי מקום.
היתה כאן הבעת רצון להתקרב, שנעשתה בהגיון ילדותי שמתפקידי היה לתקן ולהנחות.
לא חושבת שחסרה לה "דמות אימהית", אמא שלה היא דמות אימהית.
חייבת להדגיש שגם אם יש ביקורת כזו או אחרת על תפקוד של אשה כהורה, עדיין זה לא אומר שהיא אינה דמות אמהית.

IנסתרותI

New member
אני

גם חושבת שזה לא תקין. אבל אז לא רציתי לערער להן את הביטחון כשהן קראו לי כך וראו בי "אמא"..
&nbsp

mother cat

New member
רגע, אז היא כעסה שקנית ספר. אז מה?

מה היא כבר יכולה לעשות?
אז היא מתקשת כשהבנות אצלכן ומנסה לעשות דרמה. אז מה?
הכי טוב כפי שמירי יעצה לך זה ללמוד להתעלם. לא קל. לא פשוט. אבל ככל שלא תתנו לה להשפיע עליכן ככה ייטב.
לא להתרגש. לא לתת לבנות לראות שזה משפיע עליכם. לתת לדברים לעבור מעליכם.
&nbsp
אגב כל כמה זהזמן הבנות אצלכם? יש מצב להשאיר דברים בבית שלכם? אז היא פשוט לא תראה מה קניתם... מן הסתם זה קל יותר לגבי דברים כמו ספרים וקשה יותר לגבי בגדים שהן לובושת. אבל אפשר לנסות... (יש לי חברה גרושה שהאקס שלה לא מוכן שישארו בגדים שהוא קנה לבן שלהם אצל חברתי בבית. אז יש מן משחק הזוי כזה שדקה לפני שהיא אוספת אותו ממנו הוא צריך להחליף ל"בגדים של אמא", וההיפך... הזוי. מטופש. אבל היא החליטה לא להלחם בזה. היא פשוט דואגת שתמיד יהיו איתו מספיק בגדים נקיים "שלה" כדי שלא יתקע בלי.

IנסתרותI

New member
איכשהו

היא תמיד מצליחה לייצר דרמות..לא קל להתעלם כשיותר מדי דברים עוברים מעלינו...אנחנו עובדים קשה מאד כדי לעבוד על זה אבל אי אפשר לספוג כ"כ הרבה...ולה אין גבולות...
הבנות אצלנו מדי יום רביעי וכל שבת שניה. גם אצלנו יש בגדים של אבא ובגדים של אמא היא שולחת איתם שקית בכל פעם שהן צריכות בגדים לשבת או תלבושת לבית ספר ואנחנו מחזירים לה את המיותר בשקית..
בדרך כלל הדברים נשארים אצלנו אבל הילדה רצתה לסיים לקרוא את הספר אז לקחה אותו...

mother cat

New member
אני מבינה וזה נשמע מאד קשה.

אבל מה שחשוב לזכור לגבי דרמה זה שכאשר אין קהל אין הצגה. ככל שתתעלמו יותר, למרות שזה מאד קשה, ככה יצא העוקץ ממה שהיא עושה. אם לא תגיבו, אם תמשיכו להיות עקביים עם האהבה והבית שאתם נותנים לבנות, ככה לא יהיה לה טעם לעשות דרמות. ואולי היא תמדיך, אבל בכל זאת אתם לא תתנו לזה להרוס לכם...

אמא חתולה וצודקת!!!!!

כאשר אין קהל הדרמה נפסקת.
כאשר האיש הבהיר לשעבר שהתקשורת בהם תתנהג אך ורק במייל ופשוט מנע ממנה פיזית ( המנעולים הוחלפו )להכנסת לבית הדרמה ירדה פלאים.כן אנחנו מקבלים מילים הזויים חדשות לבקרים אבל אין יותר הצגות
לגבי הילדים אנחנו ממשיכים בעקביות להראות אהבה חום ורואים שינוי.
קשה אבל ניתן הצליח .....

זה לא פשוט

אבל ממה שאת מתארת, נשמע שגם מהצד שלכם אתם לא עושים את המקסימום.
אני מבינה שהיא מתערבת בדברים שקורים אצלכם, ואני מסכימה שזה לא תקין. הדרך להתמודד עם זה היא להתעלם... אני יודעת שזה לא קל, אבל אין ברירה.
ומהצד שלכם -
בעלך לא יכול להחליט שהוא מפסיק לתקשר איתה בעניין הבנות, יש להם ילדות משותפות ואין לו ברירה
זה לא אומר שהיא תשלוט במה שקורה אצלכם בבית, היא יכולה להגיד מה שהיא רוצה שיקרה אצלכם, ואתם יכולים לעשות מה שבא לכם ולהתעלם מזה
זה שהן קראו לך אמא זה לא תקין, את לא אמא שלהן. ילדים יודעים טוב מאוד מי ההורים שלהם, ויכול להיות שהן הרגישו שזה ישמח אותך ואת בעלך מאוד, אבל זה לא מתאים
זה שהיא מתקשר ביום הביקור נראה לי לגיטימי לחלוטין, נראה לי הגיוני שאמא תרצה לדבר עם הבנות שלה בכל יום, גם כשהן אצל האבא. ואגב, באותו אופן בעלך יכול להתקשר אליהן כשהן אצל האמא.
תעשו טוב אצלכם בתוך הבית, אל תלכלכו על האמא בפני הבנות, ותתעלמו מהתלונות של האמא. זה עניין של זמן עד שהכעס ירגע ואתם תכנסו לשגרה רגועה.

IנסתרותI

New member
אני רוצה להדגיש...

בשום אופן ובשום מצב אנחנו לא מדברים רע על האמא בפני הבנות, ההפך...אני לפעמים שומעת את הבנות מדברות בזלזול וחוצפה כלפיה ומעירים להן על כך שיש לנהוג כלפיה בכבוד. אני גם יודעת שלא משנה כמה הן אוהבות אותה או לא...ברגע שהן ישמעו מאיתנו דבר רע שנאמר על אמא שלהן הן אוטומטית יגנו עליה ויהיו לצדה..כי..מה לעשות, היא אמא שלהן...אני לגמרי מסכימה עם זה..
נכון, לגיטימי שהיא מתקשרת ביום הביקור, אך לא לגיטימי זה כשהיא מתקשרת בשביל להפריע או כדי לגרום שלא יהיה לנו באותו יום כיף עם הבנות...כי במקום זה יש מתח ועצבים בגלל מה שהיא מנסה לעשות ולגרום...אחרי שהיא שומעת שטוב להן פה...בזמן שאצלה היא לא משתלטת עליהן אין לה שום סמכות...
אני מבינה שזה מפריע לה וזה גורם לה לקנאה אבל היא הורסת את החיים של הילדות שלה...ובדרך גם את שלנו...

כל כך מבינה אותך......

גם אנחנו מתמודדים עם גרושה שמקנה וממרר את חיינו וחיי הילדים. ..בשבוע שעבר נגרם לה התקף חרדה כאשר ראתה את השתקפות שלי דרך החלון בסלון .השבוע היא התפוצצה כי כאשר אספה את הילדים הבת בת ה 13 סיפרה לה שקניתי לה שמפו ומרכז שהיא אהבה ובקשה שיהיה עזה גם בבית של אמא. איך העזתי לקנות לה שמפו ומרכז אני לא אמא שלה.. . מה לעשות שאני זו שקונה את הדברים האלה. ....בקיצור איין לזה סוף וצריך ללמוד לנפות ולהתעלם. ...אצלנו כרגע יש גם ליווי משפטי צמוד. ......וכמובן יעוץ זוגי.אשמח לנסות לחלוק מניסיוני לצערי אני רק יכולה להגיד לך שצריך עור של פיל ונשימה עמוקה. ....

יולאלית

New member
מנסה גישה קצת אחרת..

אני מרשה לעצמי להניח שהכותבת נסתרות היא בחורה צעירה מאוד אפילו, ורווקה, ולכן קצת קשה לה להבין את הרגישות ההורית שמתלווה לגידול ילדים ומתעצמת עוד יותר בעת תהליך גירושים או שאחד מבני הזוג מתחתן , זה לא קל, זה לא יכול להיות קל , זה שינוי שמרעיד את אמות הסיפין גם אם היא יזמה את הגירושים, גם אם היא לא סובלת אותו וכו' ( בכוונה מקצינה ויש לי הרגשה שזה בכלל לא המקרה) זה קשה לה מאוד מאוד מאוד.. אם נסתרות הייתה בחורה עם קצת יותר ניסיון חיים או לחילופין בסיבוב שני גם היא אולי הייתה שופטת קצת פחות לחומרה את גרושתו של בעלה..
ולמה כתבתי את זה בהקשר לתגובה שלך טלאים ? כי הסיפור שלך הוא באמת חריג וקשה ונסתרות בתיאוריה את המצב לא נמצאת אפילו קרוב לקטגוריה שלך.
נסתרות : אני ממליצה לך מאוד להיות קצת יותר אמפתית ופחות שופטת, את בנית משפחה חדשה ואת מאוהבת ואוהבת אך זכרי כי נכנסת לזירה שקשה מאוד להתנהל בה גם למנוסות יותר, תנשמי עמוק וקצת יותר ענווה וכבוד בבקשה למי שילדה וגידלה את הילדות המקסימות האלה עד שאת הגעת לתמונה.
העובדה שהיא בטיפול פסיכולוגי ( אלא אם כן היא מוגדרת כחולת נפש) לא פוגעת בתדמיתה בשום צורה להיפך, זה אומר שקשה לה והיא מטפלת בזה, זה רק מוכיח שהיא אמא ואישה אחראית..

IנסתרותI

New member
אכן

אני צעירה ולי עדיין אין ילדים משלי אך יש לי נסיון רב מאד בחינוך.
מה שניסית לתאר באמת לא המקרה..ואני מנסה כמה שפחות לשפוט ולהתעלם כי בסופו של דבר הכל פוגע ישירות בבנות ואתזה אף אחד לא באמת רוצה אבל לה משום מה אין שום בעיה להשתמש בהן לצרכיה, לדבר איתם כנגד אבא שלהם שבאמת מאד אוהב אותם. להכניס להן כל מיני דברים לראש...ועוד כהנה וכהנה...שבכל פעם מחדש מרעים מאד לבנות..וזה עצוב לי לראות את זה כל פעם מחדש, אם משהו באמת מעצבן פה זה זה.
היא עצמה יודעת שהיא טועה כשהיא עושה כך וגם אמרה לנו את זה אינספור פעמים אך עדיין ממשיכה...
כרגע החלטנו (אני ובעלי) שאנחנו פחות מתייחסים ומתרגשים ממנה ודואגים רק למשפחה שלנו, הוא אני ושתי הבנות המקסימות האלה.
&nbsp

אני מודה שבתור הלשעברית

כי אני גם וגם

אני הייתי מתרגזת אם הייתי שומעת את זוגתו של האקס (שאני דוקא מחבבת אותה)
קוראת לילדים שלי, שהיא רואה לכמה שעות מדי שבוע, "המשפחה שלנו".
מהסיבה הזו אני מאד נזהרת לגבי הילדים של בן-זוגי, כולל ההוא שגר איתנו 24/7 (מבקר אצל אימו מדי פעם לארוחה), למרות שאני היחידה שמכבסת לו ומבשלת לו ומסיעה אותו. למרות כל זה, ולמרות שאני מאד מחבבת אותו, אני יודעת שיש לו אמא, ושהיא אוהבת אותו יותר ממני.
&nbsp

mother cat

New member
מסכימה לגבי המילה "אמא"

אבל גם לכנות אותו "משפחה" מרגיש לך לא בסדר?
הרי אמא חורגת היא חלק ממשפחה, לא?
ואם שני ההורים הגרושים יתחתנו שוב - אז הילד לא שייך לאף "משפחה"? בעיני הוא דווקא שייך לשתי משפחות...

ornme

New member
ההתייחסות כמשפחה גרעינית, במקרה הזה, איננה מדוייקת.

מכאן תחושת ה"לא בסדר".

mother cat

New member
או קיי. הגרעינית זה מה שחסר לי.

ועדיין מרגיש לי מוזר.
האבא ובנותיו - משפחה גרעינית.
האבא ואשתו - משפחה גרעינית
האבא ואשתו ובנותיו מנישואים ראשונים - לא משפחה גרעינית?
&nbsp
ואם נניח שיש גם ילדים משותפים - האבא, אשתו וילדיהם המשותפים - משפחה גרעינית. אבל ילדים מנשואים קודמים אינם חלק מהמשפחה הזו?
&nbsp
ונניח שאני מנסה להשליך מזה למשפחה שלי - ילדי החורגים אינם חלק ממשפחתי הגרעינית? ואם כן אז מה ההבדל? זה שהם איתי כל הזמן ואין אמא בנפרד?
&nbsp
לא מתכוונת להשמע מתווכחת - מנסה להבין מה אתן אומרות...

למעלה