היי

westlife rules

New member
היי

אני צימחונית כבר שנה וחצי (אני בת 13)- אני לא אוכלת בשר לא בגלל שזה לא טעים, או לא בריא או כל דבר אחר- אני לא אוכלת בשר בגלל שזה רצח של חיות. הדעה שלי היא:למה שיהרגו חיות כדי שאני יאכל אותן?... אמא שלי כל הזמן מציקה לי שאני צריכה לאכול בשר בשביל הוויטמינים ולא תוכלי להיכנס להיריון וכוליי וכולי........ יש לכם הצעות לדברים שאני יכולה לומר לה שלא תדאג?

היי..

דבר ראשון, ברוכה הבאה לפורומינו הקט..
(אני מקווה שזה הפרח הנכון) כל הכבוד על הצימחונות מגיל כ"כ צעיר, ועל ההחלטה הנכונה! בקשר לאכול- פשוט תקפידי לאכול נכון, הרבה מוצרים עם חלבון (קיטניות שונות, מוצרי סויה, טופו)-את יכולה להיכנס לחלק של המאמרים בפורום ולעבור שם על המתכונים. מנסיון אישי-יש שם דברים מצויינים.. כמו כן תמצאי כל מיני מאמרים שאנשים כתבו בשבח הצימחונות, תראי אותם לאימא שלך ותסבירי לה שכל עוד אוכלים נכון אין סיבה לדאגה. חוצ מזה את יכולה ללכת לתזונאי שירכיב לך תפריט נכון ומזין לצימחונות . במקרה שיש לך חסר בוויטמינים מסויימים את יכולה לקחת תוספי תזונה.. בכל מקרה, שיהיה לך המון המון
עם הצימחונות ומי ייתן ויום אחד תהפכי לטיבעונית מהשורה.! תהני בפורום, מהבחורה שאפילו לא כדאי לך לנסות לבטא את השם שלה..

Neta558

New member
לא, לא, טעות בפרח!! ../images/Emo13.gif

ברכת ברוכה הבאה שלוחה לך מכל חברי הפורום, אך כמובן שהפרח שנעניק הוא
, פרח נטול עלים (יאמממי). כל שאלה שאמא שלך מציבה לך באשר לצמחונות, את מוזמנת להציב כאן ולקבל את תשובות החברים השונים... בנוסף, אם את מוכנה ללכת לתזונאי להרכיב תפריט שיתאים לצמחונות ולגילך, אני בטוחה שזה עשוי להרגיע את אמא שלך קצת, לא? בכל מקרה בהצלחה, וברוכה הבאה לפורום!
נטע

חחח... לא תוכלי להכנס להריון...

זה היה חוסך לג´ון כמה עשרות שקלים ממוצרים טבעוניים...

Veggie John

New member
../images/Emo4.gif תמיד טענתי

שצריך להחליף את השטות הזו שיוצאת לכם משם בעשן נרגילה. זה היה פותר את כל צרות העולם.

עשן של נרגילה.... שטויות...

אין לזה בכלל ערך תזונתי
... מאיפה את חושבת שערכי החלבונים תקינים אצלך בבדיקת הדם

Veggie John

New member
מר אורי ארד הנכבד ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

אותה שטות שיוצאת לכם משמה לא תעשה את דרכה אל פי בעד שופ הון שבעולם!!!! המזרח התיכון יכול לעלות בלהבות, ואני בסירובי עומדת!! האם זה ברור?~!

אני מוחה.

לא כל דבר שמקורו מהחי פסול למאכל...
דווקא את שלכן לא הייתי מחליף בשום עשן נרגילה שבעולם...
(אוריארד, שתוהה אם לטבעונים גם יש יותר טעים... אבל משאיר את המחקר לבנות הפורום...) (ולגל ומאור כמובן...)

ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

קודם כל את צריכה להסביר לה את כל הסיבות שמניעות אותך להיות צמחונית, ולמה זה כל כך חשוב לך. את יכולה להגיד לה שבתזונה צמחונית מאוזנת את תשיגי את כל הויטמינים שאת צריכה, תאכלי אוכל הרבה יותר בריא ומזין, וכמובן שגם מוסרי יותר. את יכולה להראות לה מחקרים שתזונה טבעונית היא התזונה הבריאה והמומלצת ביותר, בין השאר גם מחקרים שנעשו על ידי רופאי ילדים. למישהו כאן יש לינקים? את יכולה לעבור איתה על הערכים התזונתיים של כל מיני תחליפי בשר שאת קונה ולהראות לה כמה הם יותר בריאים. את יכולה ללכת איתה לדיאטנית שתרכיב לך תפריט מאוזן, כך שגם תשמרי על עצמך, וגם אמא שלך תהיה רגועה. את יכולה להכנס למאמרי הפורום ולהדפיס משם חומר, יש שם הרבה מאמרים על כל הויטמינים, וקבוצות המזון השונות, בדגש על בי12, ואיך משיגים אותם בתזונה צמחית, ולתת לה לקרוא אותם. את יכולה לבקש מאנונימוס שישלכו לך חומר עם הסברים בנושא, ולבקש במיוחד את העלון צמחונות בקלות, שבין השאר מכיל הסברים להורים לילדים צמחונים (עוד מעט גם יקימו להם קבוצת תמיכה...) והרבה מתכונים צמחוניים. וברוח זו, מדוע שלא נכתוב איזהש/הוא מדריך עצות קצר לילדים צמחוניים שיש להם קשיים עם ההורים? ואולי גם מדריך הסבר להורים שילדם נהיה צמחוני\טבעוני.

ווינגז

New member
ברוכה הבאה../images/Emo142.gif

בקשר לשאלה... לעזרתך,יש באחד השרשורים הקרובים למטה מסמך של שאלות+תשובות בקשר לצמחונות... את תוכלי להראות לאמא שלך את זה... חוץ מזה אין לך סיבה לדאוג... בקורנפלקס,טופו ועוד יש V12 (הויטמין שיש גם בבשר) אז כל עוד את אוכלת את המצרכים הבאים אין לך בכלל סיבה לדאוג... במקרה הכי גרוע לוקחים ויטמינים.....

westlife rules

New member
תודה רבה רבה לכולם../images/Emo142.gif

(למדתי , לא?? מה זה הפרח שמייצג כאן משהו?) אני יעבור על המאמרים של הפורום ואנסה להרגיע את אמא שלי.. אני אוהבת את הפורום!! תודההההה

../images/Emo142.gif קצת על הפרח

אז ככה - נטע (558) אימצה את הפרח לפרח הפורום ואז התחילו ההאשמות - האם נטע 558 אכלה לו את העלים? נתתי להאשמות להמשיך כחודשיים, ואז הודתי באמת המרה - אני היא הנטע שאכלה לו את העלים! מייד התחילו התוודתויות מכל מקום - "בעצם, גם אני לקחתי חלק מהעלה" וכו´. וזהו סיפור הפרח.

westlife rules

New member
בעקבות שהותי (הקצרצר) בפורום

הגעתי למסקנה מהירה- רציתי להיות טבעונית. רציתי לעשות הסכם עם אמא שלי: שהיא תרשה לי להיות טבעונית ואני יילך לתזונאית בגלל זה.. אמא שלי התפלצה ואל הבינה מאיפה זה נפל עליה, היא אמרה שלא מספיק אני גורמת לה לדאגה בגלל שאני צימחונית עכשיו עוד יותר? והיא אמרה לי לא בפירוש.... אח"כ אבא שלי שאל אותי אם התחרפנתי ושזה מספיק שאני צמחונית (גם את זה הם לא אוהבים אבל אין מה לעשות).. הגעתי למסקנה שאני לא יוכל לעשות את זה מאחורי גביהם אבל אני יאכל את זה בכמויות מאוד מאוד פחותות. מה יש לכם לומר על זה?

enbalush

New member
כל הכבוד לך

אני כל חיי רציתי לעשות את אבל אני כנראה פחדנית, כי צריך אומץ בגיל צעיר לעמוד מול משפחה שלא מקבלת את זה, אני עשיתי את זה בגיל 18 וזה עניין שבד"כ קשה לאחרים לקבל וגם להורים, אל תריבי עם הוריך זה הדבר האחרון שצריך לקרות...בסופו של דבר הם אלו שישלמו על האוכל הצמחוני/טבעוני שלך...תקני ב"דמי הכיס" שלך חלב סויה, קציצות טופו וכד´, ונראה לי שהוריך לאט לאט יטמיעו את הרעיון, אל תקני את המוצרים היקרים שלא תהיה להם עוד סיבה להיות נגד...

למעלה