היי

יש לי הרבה תגובות...

דיסקליימר: המודם שלי נשרף ע"י מכת ברק רשעית (כנראה, או שהוא סתם נדפק) ולכן לא יכולתי להיכנס לפורום בימים האחרונים (היידים הרועדות שלי הוכיחו את זה...) בכל מקרה, אני עכשיו מהמחשב הנייד של אבא שלי. ועכשיו להודעה: יש לי הרבה הערות הצעות ותגובות חשובות לתת לך, וכמובן קודם כל ברוכה הבאה לפורום
. אבל מכיוון שכל כך לא נוח לי לרשום מהמחשב הזה אני אתן לך אותן מחר, (אני אנסה להיכנס מהמחשבים של בית ספר, ואם לא אני אתאמץ מחר וארשום מהמחשב הזה) בכל מקרה, מזל טוב על הצמחונות... ובגדול אני ממליץ לחכות קצת עם הטבעונות... מקווה שתחכי, אלון (שהספיק להשלים את כל החסרים - לא התזונתיים כי אין לו כאלו, אלא את אלו שכרוכים בקריאת הודעות הפורום - אותו פורום שהוא קרא כל הודעה שלו מאז הקמתו...)

אבא´מא מהיום אני לא אוכלת בשר!

רבים וטובים ממני כבר ניסו לנסח מרשם כיצד להתמודד עם הורים טרדניים בענייני צמחונות וטבעונות. אני חייב להודות שרוב הצמחונים והטבעונים שאני מכיר (וביניהם גם אני) - עשו את המעבר, מבחינת התמודדות אל מול ההורים, וגם מבחינות אחרות - בצורה לא נכונה (לטעמי), לפחות בתחילה. ההורים שלך, במיוחד בגיל שלך (אני לא מזלזל בגיל שלך אין צורך להילחץ
) הם חלק מאוד מהותי מהחיים שלך בתחומים רבים. התזונה ואורח החיים שלך תלויה בצורה בלתי מבוטלת בהם. להיכנס לויכוחים איתם סביב עניין הצמחונות טבעונות יגרום להם (ולך) להתבצר בעמדות שלהם, ולהפוך את כל הנושא לעניין של מו"מ בינכם. זה יגרום להם להתייחס אליך, ולצמחונות שלך, בחוסר רצינות משווע - כאל עוד מרד נעורים, כאל פגיעה בבריאות שלך - והכי חשוב, זה יהפוך אותם למודאגים. אני ממליץ לך להתחיל בקריאת המאמר אמא´בא מהיום אני לא אוכלת בשר! הנמצא באתר אנונימוס, וגם במאמרי הפורום (אני מציע לך באופן כללי לחרוש על מאמרי הפורום...). עכשיו לכמה דברים ספציפים יותר לגבייך: בתור טבעוני, אני אמליץ לך לא להעלות את עניין הטבעונות בפני ההורים שלך כרגע, ולעת עתה להישאר צמחונית. הדבר יהיה יותר בריא לגוף שלך ולהורים שלך (וכתגובה לכך שוב פעם אלייך...). מניסיון אני אגיד לך שאחרי 13 שנה של אכילת בשר וקיום מאורח חיים מסוים לעבור בבת אחת לתזונה צמחית לחלוטין (=טבעונית) יהיה לך קשה ויש שיגידו אף בלתי אפשרי - דבר שיכול לגרום לך בקלות לחזור לאכילת בשר מתוך ייאוש. כרגע אני ממליץ לך, להשקיע את המאמץ בלעבור לאורח חיים צמחוני מבוסס ומאוזן שההורים שלך יחיו איתו בשלום, וחשוב מכך, את תחיי איתו בשלום - אחרי שתגיעי לשלב הזה, אט אט תעשי את הצעדים לקראת טבעונות (ולעת עתה אני מציע לך לחסוך עגמת נפש מההורים שלך ולא לספר להם, בינתיים, על תוכניות הטבעונות). אז דבר אחד שהכי חשוב לי להגיד לך: צמחונות (ובמיוחד טבעונות) זה לא מה שלא אוכלים (בשר, דגים, ביצים וכו´) זה מה שכן אוכלים . אנחנו לא נזירים, וזה בלתי אפשרי ולא בריא בעליל פשוט לוותר על בשר ולהמשיך לאכול כמו מקודם. כל בעיות הבריאות, ששומעים שיש ל"צמחונים", זה בדיוק לאנשים אשר ראו את הצמחונות כמה שלא אוכלים ולא כמה שכן אוכלים. מעתה הכדור הוא ביידים שלך, אבל יש לך קבוצה תומכת, מקצועית (אם יורשה לי להשוויץ...
) ומנוסה שתעזור לך. אני מציע לך לקחת את הסופ"ש הזה כפרוייקט ולחקור קצת בנושאי צמחונות, בישול צמחוני, בריאות ותזונה צמחונית, זכויות בעלי חיים, צער גידול הורים
ועוד... לכן כל פעם שאת נתקלת בשאלה שמטרידה אותך, וכל התפתחות שיש אצלך - ספרי לנו והתייעצי איתנו. אם מישהו מתקיל אותך בשאלה שאת מתקשה לענות עליה, אל תתביישי להגיד לו: עדיין לא חשבתי על זה מספיק או אין לי על זה מספיק מידע כרגע אבל אני מבטיחה לתת לך תשובה רצינית ברגע שאני אחשוב \ אקבל מספיק מידע בנושא (ולקיים את ההבטחה!!!) גם במקרים האלו, ניתן להיעזר בנו. אני יכול להמליץ לך על מספר מאמרים שיעזרו מאוד למצב שאת נמצאת בו: א. ציינתי אותו כבר מקודם אמא´בא מהיום אני לא אוכלת בשר! ב. שלום בית סביב שולחן האוכל ג. אתר אנונימוס וכמובן, שתמיד את יכולה להיכנס לחלק המאמרים כאן בפורום, ישנם שם מספר רב של מאמרים בנושאים חשובים (וגם שטויות נחמדות
) בכל מקרה, מזל טוב על הצמחונות החדשה, והרבה הרבה - בהצלחה! אלון. (שהסוגריים מזכירים לו את הפורום הישן ב"דיבורים", ומשועשע שמצאנו פיתרון לחסרון היחידי שהצלחנו לחשוב עליו שקיים ב"תפוז")

עוד כמה דברים חשובים....

א. אל תנופפי הליכה לתזונאי כ"ויתור" שאת עושה "למענם" - את צריכה להצטייר בפניהם (ולהיות באמת) כמישהי שדואגת מאוד מאוד לבריאות שלה ועקב כך מקיימת אורח חיים בריא יותר. הליכה לתזונאי היא קודם כל בשבילך ולמען הבריאות שלך. מה שמוביל אותי לסעיף הבא... ב. רופאים הם אינם סמכות בעצות תזונה, אל תסתמכי על רופאים כנותני עצות תזונה. באותה מידה שאם תרצי ייעוץ בעניינים הקשורים לעיניים תלכי לרופא עיניים, ואם תרצי ייעוץ בעניינים הקשורים לעור תלכי לרופא עור. הסמכות היחידה בנושא תזונה, הם תזונאים. ואף יתרה מזו, רוב התזונאים אינם מעודכנים בנושאי תזונה צמחית, ועדיין נוטים להתייחס אליה כאל תזונה מוזרה, עם הרבה דברים לא מובנים. גישה זו הייתה מקובלת בשנות ה-70 כלפי צמחונים וטבעונים, אבל מאז נעשו הרבה מחקרים שהצביעו על היתרונות הבריאותיים בכך. תזונאי שממשיך לטעון אחרת, הוא פשוט תזונאי שלא מעודכן בספרות המדעית... הגורם הרצוי ביותר שניתן להסתמך עליו בשביל עצות תזונה לצמחונים וטבעונים הם תזונאים המתמחים בתזונה צמחית. הבנתי שבקופ"ח מכבי אכן מפנים צמחונים וטבעונים לכאלו, בתור חבר כללית אני יכול להגיד לך שאין יותר מדי כאלו בכללית ולא טורחים להפנות אנשים לתזונאים שכאלו... אני בטוח שחברי הפורום יוכלו להמליץ לך על מספר תזונאים (שלצערי, רובם נמצאים באזור גוש דן, וגוש דן הצפוני) שכאלו. אבל אם את מתקשה ללכת לכאלו, ההמלצה הטובה ביותר תהיה לקנות ספרי תזונה ובריאות אשר מצודדים בתזונה צמחית גם (ואולי אפילו בעיקר) אצל ילדים. אלון (שיש לו עוד הרבה מה לכתוב, ותוהה אולי כדאי שנכין ערכה שכזאת לצמחוני המתחיל...)

רעיון טוב ../images/Emo13.gif

עכשיו, כשאני חושבת על זה אני מגלה שלאכול מוצרי חלב... המממ... זה בדיוק כמו לאכול בשר. אין בעיה להפסיק עם זה. כלומר, מה שיכולתי להמליץ לך אם לא היית מעלה זאת בעצמך זה לצמצם את הצריכה לנגד עיניהם של הורייך. בסופו של דבר הם יבינו שלהיות טבעונית זה לא דבר רע. וזהו.

סולדאד

New member
בשביל להגיד לה את זה כדאי שתעברי גי

בשביל להגיד לה את זה כדאי שתעברי גיל 18, כדי שתדע שאת "רצינית". את יכולה להגיד לה שאינך מתכננת להשריץ ילדים בכדי למנוע את התעצמותו של פיצוץ האוכלוסין. בעולם העתיד הקרוב, אין צורך ולא סיבה לכך שיוולדו יותר ילדים מאשר כמות שוה ערך למחצית המבוגרים (בקיצור-ילד אחד לזוג). ואם איזשהו ילד יזכה באח/ות בתמורה ל "ויתור" שלך - מה טוב! מה שכן אין זה ויתור כלל, אלא שמירה על החופש האישי הבלתי מוגבל.... דבר נוסף, אמא שלי נורא אובססיבית לדיבור על פרנויות,כמו למשל, על אונס. ואחד הדברים שהכי הרבה יצא לי לספר לה הוא על הצורה שבה מביאים את הפרות שהיא אוכלת לעולם. בצורה מלאכותית, עם מכשירים גדולים, ואנשים גדולים שדוחפים ידיים לאן שלא רצוי לחשוב שהם עושים. רחוק מאוד מהדימוי החלומי והירוק של אמא פרה שרועה באחו עם הילד שלה... דבר שלישי שאמא שלי תמיד מתלוננת לגביו היא הצורה ה"פולשנית" שבה אני מנסה "לשלול ממנה את זכויותיה להחליט מה היא אוכלת". ובכן, האין לתרנגולת את אותן זכויות לגבי מזונה שלה? על שום מה מחליטים עבורה? ועבור סביבת מחייתה?

westlife rules

New member
תודה רבה לכולם

ואתמול נאלצתי לומר להורים לי שירדתי מהרעיון של הטבעונות..... *ואני צמחונית שנה וחצי לא מהיום!!*

rastotman

New member
נאלצת?

אני לא בעד להיות קורבן ההורים שלך בטח כבר לא מאכילים אותך ואת מכירה את הדרך לסופר לבד, כל מה שאת צריכה לעשות זה ללכת להביא לעצמך קרטון של צוריאל (או אלפרו כמו שאני מעדיפה)- ולשתות שתי כוסות מזה ביום במקום כל הפרות שאת שותה עכשיו. לא מסובך. את מוזמנת גם לחפש לעצמך גבינת טופו- צוריאל או יותר טוב משמנת (אם יש לך איזשהו חוש טעם) כדי למרוח לעצמך לבי"ס, ולהביא באותה היזדמנות גם גוש טופו או שניים ולהדפיס מתכון מהפורום. מה שעשית לא נכון היה להכריז שאת רוצה להיות טיבעונית- לרצות זה לא מספיק, את צריכה קודם כל להחליט בעצמך לעשות את המאמץ הזה ואז לבקש עזרה מההורים שלך- הם לא יודעים מה שאת יודעת והיה הגיוני לצפות שהם ילחצו. תני להם משהו לקרוא מאנונימוס, תראי להם שאת אוכלת ותיקחי אחד מהם לתזונאי, עם הזמן הם יתרגלו לרעיון שאת טיבעונית- או שאת תתרגלי לרעיון שאת לא. בחירה שלך
.

למעלה