אבא´מא מהיום אני לא אוכלת בשר!
רבים וטובים ממני כבר ניסו לנסח מרשם כיצד להתמודד עם הורים טרדניים בענייני צמחונות וטבעונות. אני חייב להודות שרוב הצמחונים והטבעונים שאני מכיר (וביניהם גם אני) - עשו את המעבר, מבחינת התמודדות אל מול ההורים, וגם מבחינות אחרות - בצורה לא נכונה (לטעמי), לפחות בתחילה. ההורים שלך, במיוחד בגיל שלך (אני לא מזלזל בגיל שלך אין צורך להילחץ
) הם חלק מאוד מהותי מהחיים שלך בתחומים רבים. התזונה ואורח החיים שלך תלויה בצורה בלתי מבוטלת בהם. להיכנס לויכוחים איתם סביב עניין הצמחונות טבעונות יגרום להם (ולך) להתבצר בעמדות שלהם, ולהפוך את כל הנושא לעניין של מו"מ בינכם. זה יגרום להם להתייחס אליך, ולצמחונות שלך, בחוסר רצינות משווע - כאל עוד מרד נעורים, כאל פגיעה בבריאות שלך - והכי חשוב, זה יהפוך אותם
למודאגים. אני ממליץ לך להתחיל בקריאת המאמר
אמא´בא מהיום אני לא אוכלת בשר! הנמצא ב
אתר אנונימוס, וגם במאמרי הפורום (אני מציע לך באופן כללי לחרוש על מאמרי הפורום...). עכשיו לכמה דברים ספציפים יותר לגבייך: בתור טבעוני, אני אמליץ לך לא להעלות את עניין הטבעונות בפני ההורים שלך כרגע, ולעת עתה להישאר צמחונית. הדבר יהיה יותר בריא לגוף שלך ולהורים שלך (וכתגובה לכך שוב פעם אלייך...). מניסיון אני אגיד לך שאחרי 13 שנה של אכילת בשר וקיום מאורח חיים מסוים לעבור בבת אחת לתזונה צמחית לחלוטין (=טבעונית) יהיה לך קשה ויש שיגידו אף בלתי אפשרי - דבר שיכול לגרום לך בקלות לחזור לאכילת בשר מתוך ייאוש. כרגע אני ממליץ לך, להשקיע את המאמץ בלעבור לאורח חיים צמחוני מבוסס ומאוזן שההורים שלך יחיו איתו בשלום, וחשוב מכך, את תחיי איתו בשלום - אחרי שתגיעי לשלב הזה, אט אט תעשי את הצעדים לקראת טבעונות (ולעת עתה אני מציע לך לחסוך עגמת נפש מההורים שלך ולא לספר להם, בינתיים, על תוכניות הטבעונות). אז דבר אחד שהכי חשוב לי להגיד לך:
צמחונות (ובמיוחד טבעונות) זה לא מה שלא אוכלים (בשר, דגים, ביצים וכו´) זה מה שכן אוכלים . אנחנו לא נזירים, וזה בלתי אפשרי ולא בריא בעליל פשוט לוותר על בשר ולהמשיך לאכול כמו מקודם. כל בעיות הבריאות, ששומעים שיש ל"צמחונים", זה בדיוק לאנשים אשר ראו את הצמחונות כמה שלא אוכלים ולא כמה שכן אוכלים. מעתה הכדור הוא ביידים שלך, אבל יש לך קבוצה תומכת, מקצועית (אם יורשה לי להשוויץ...
) ומנוסה שתעזור לך. אני מציע לך לקחת את הסופ"ש הזה כפרוייקט ולחקור קצת בנושאי צמחונות, בישול צמחוני, בריאות ותזונה צמחונית, זכויות בעלי חיים, צער גידול הורים
ועוד... לכן כל פעם שאת נתקלת בשאלה שמטרידה אותך, וכל התפתחות שיש אצלך - ספרי לנו והתייעצי איתנו. אם מישהו מתקיל אותך בשאלה שאת מתקשה לענות עליה, אל תתביישי להגיד לו: עדיין לא חשבתי על זה מספיק או אין לי על זה מספיק מידע כרגע אבל אני מבטיחה לתת לך תשובה רצינית ברגע שאני אחשוב \ אקבל מספיק מידע בנושא (ולקיים את ההבטחה!!!) גם במקרים האלו, ניתן להיעזר בנו. אני יכול להמליץ לך על מספר מאמרים שיעזרו מאוד למצב שאת נמצאת בו: א. ציינתי אותו כבר מקודם
אמא´בא מהיום אני לא אוכלת בשר! ב.
שלום בית סביב שולחן האוכל ג.
אתר אנונימוס וכמובן, שתמיד את יכולה להיכנס לחלק המאמרים כאן בפורום, ישנם שם מספר רב של מאמרים בנושאים חשובים (וגם שטויות נחמדות
) בכל מקרה, מזל טוב על הצמחונות החדשה, והרבה הרבה - בהצלחה! אלון. (שהסוגריים מזכירים לו את הפורום הישן ב"דיבורים", ומשועשע שמצאנו פיתרון לחסרון היחידי שהצלחנו לחשוב עליו שקיים ב"תפוז")