היי

One Echoe

New member
ובכל זאת,

הקונספט של גילמור חלש מאוד לעומת אלבומי שנות ה70... הוא לא מחדש כלום כמעט. אבל זה בכל זאת אלבום מדהים עם לחנים ועיבודים מדהימים (כמובן שהכל בהשוואה לפלויד עצמם, אם תשווה את האלבום למוזיקה אחרת משל הפלויד, לדעתי הוא אחד הטובים שנוצרו, אבל זה דיון אחר) ומה לעשות שלווטארס תמיד היה מה להגיד על העולם וזה מה שחסר באלבום מלהפוך אותו לאולי אחד הטובים ביותר של הפלויד לדעתי.

flowerboy69

New member
לכן אני אוהב אותו כל כך

והאלבום-משועשעים עד מוות נחשב בעיני לאחד הטובים שאי פעם נעשו.

Shakty

New member
AMUSED קצת שבלוני אבל RADIO KAOS

אלבום מבריק לדעתי - הוא ממש המשך אינטגרלי לחומה. אבל אם משווים את מה שווטרס עשה לבד לעומת כל השאר באמת יש פער של שמים וארץ.

flowerboy69

New member
כמו שכתבתי...

את "משועשעים" קיבלתי כמתנת בר מצווה לעצמי בקלטת...וישר אהבתי אותו מאוד ואחרי כמה שנים קניתי אותו בדיסק.לפני כמה זמן גם בתקליט הכפול והנדיר.אני באמת חושב שזו יצירה נפלאה.בקשר ל radio waves-יש שם רעיון טוב ושירים יפים וכמו שכתבתי-ממש אתמול מצאתי באינטרנט את תקליט הפרומו מאנגליה שיצא רק לרדיו שבו יש רק את השירים בלי קטעי הקישור בינהם.חיפשתי את זה 7 שנים...

בא לך לכתוב סקירה עליו?

ככה, בין החלפת חיתולים אחת למשנהה?

flowerboy69

New member
ווטרס-דיסקוגרפיה!!!

היה לי יומולדת לפני 3 שבועות...בכל אופן אני לא ממש זוכר בעל פה את קורות החיים של ווטרס אבל למי שחדש ולא ככ מכיר אני יכתוב את דרכו המוזיקלית. בשנת 85(או 86 אני לא בטוח) ווטרס הודיעה בהודעה לעיתונות שהוא עוזב את פינק פלויד ואחת הסיבות שהוא אמר זה שהם כבר לא "כלי טוב מספיק" למוזיקה ולסגנון שהוא מאמין בו. קריירת הסולו של ווטרס התחילה באיזה שהוא אופן כבר בשנת 70 כשהוא ועוד מישהו בשם רון גיסין יצרו פסקול לסרט תעודי בשם-the body שכלל מוזיקה ואפקטים של קולות מהגוף האנושי... אחר כך- זה היה מתי שהוא בשנת 78 הוא בא ל 3 חברי הלהקה האחרים והביא 2 סיפורים ואמר להם שאחד הוא יעשה איתם ואת השני לבד והוא שאל מה הם בוחרים.אחד היה החומה והשני היה pros and counts.הלהקה בחרה בחומה ומיד לאחר ההופעה האחרונה של החומה הוא התחיל לעבוד את הפרוייקט שלו לבד ובשנת 84 התקליט הזה ששמו בעיברית-היתרונות והחסרונות שבטרמפים יצא לאור.התקליט הביא איתו 2 סינגלים-שיר הנושא ושיר אחר ידוע-every strangers eyes.את ווטרס ליווה באלבום חברו-אריק קלפטון שגם הצטרף לווטרס בסיבוב ההופעות עם התקליט.בהופעה ווטרס התחיל חלק ראשון עם שירים של הפלויד וחלק שני הוא ניגן את כל אלבום הסולו שלו וסיים עם 2 השירים האחרונים מdark side . בשנת 86 שוב ווטרס לקח חלק בפסקול של סרט-when the wind blows הסרט הוא סרט מצוייר למבוגרים ומספר על מלחמה גרעינית...ווטרס יצר את החלק המרכזי בפס הקול ומלבדו יש שם שירים של דיויד בואי גנסיס ואחרים. בשנת 87 ווטרס חזר עם אלבום סולו שני-radio waves שמתאר שידורי רדיו(את הסיפור המרכזי שם אף פעם לא הבנתי) שממנו יצאו גם 2 סינגלים ידועים-שיר הנושא והשיר the tide is terning (שיותר מאוחר סיים את ההופעה בברלין) ווטרס יצא לסיבוב הופעות עם התקליט החדש אך ללא הענות גבוהה של הקהל. בשנת 89 נפלה חומת ברלין וכדי לקיים הבטחה ישנה ווטרס ערך במקום הופעה מחודשת של החומה ושיתף אומנים ידועים בינהם ואן מוריסון שיינד אוקונור בריאן אדמס להקת סקורפיונס ועוד.ממה שקראתי ההופעה הזו נחשבת למופע הגדול ביותר שאי פעם היה(קראתי את זה איפה שהוא). המופע הוקלט ויצא בדיסק כפול וגם בוידאו ולפני כמה זמן גם בדיוידי. בשנת 92 ווטרס חזר באלבום האולפן האחרון שלו עד כה-amused to death-משועשעים עד מוות-שמדבר על הטלביזיה כגורם שמעודד מלחמות בגלל הרעב של הקהל והרצון של גורמים לספק את הרעב הזה.התקליט הביא איתו את הסינגל הידוע-what god wants-מה אלוהים רוצה-שלווה גם בקליפ שיצא למכירה בוידאו...האלבום יצא גם כתקליט ב 1000 העתקים רק בהולנד... לא היה סיבוב הופעות לאלבום. בין השנים 1999 ל 2002 ווטרס ערך סיבוב הופעות עולמי.ב 99 הוא הופיע בארצות הברית.ב2002 הוא הופיע באירופה וגם ביפן בארגנטינה ועוד...את ההופעות האלה ליווה אלבום כפול שנקרא כשם סיבוב ההופעות-in the flash והוא כולל שירים מכל התקופות גם של פינק פלויד וגם שירי סולו שלו.הדיסק הכפול מסתיים בשיר שלא מופיע באף אלבום each small candle כלומר כל נר קטן...שנה לאחר מכן יצא גם דיוידי שמתעד את אותה ההופעה כולל את השיר shine on...שבו ווטרס שר ברקע של תמונה של סיד בארט על המסך שמאחוריו... בהופעה האחרונה שלו בשנת 2002 באנגליה ווטרס הפתיע את הקהל והזמין לראשונה מזה שנים את ניק מיסון לנגן איתו את השיר set the controles...כאשר בסוף השיר השניים התחבקו בחום... בשנת 2002 ווטרס הוציא אוסף מאלבומי הסולו שלו שנקרא-flikerin flame כלומר להבה מהבהבת והוא כולל גירסה נדירה שלו לשירnoking on havens door של בוב דילן וגירסת דמו לשיר last boys colling שזהו שיר שהוא כתב לפסקול של הסרט legend of 1900. כיום ווטרס עובד על שני דברים-אלבום אופרה(ששמעתי שטוענים שהיא כמו המשך לחומה) ואלבום רוק חדש.וזהו... אולי הסקירה הזו יותר מעניינת אספנים אבל כל מי שלא מכיר את דרכו של ווטרס מחוץ ללהקה אז זה מה שקרה שם... דניאל

flowerboy69

New member
תיקון טעות...

אלבום הסולו השני של ווטרס נקרא כמובן-radio kaos radio waves הוא שם הסינגל..

תודה על המידע, דניאל

אבל אני התכוונתי לשאול את shakty אם הוא מעוניין לכתוב סקירה בקורתית על האלבום Radio KAOS, לאחר שהמליץ עליו ולאור העובדה שרוב חברי הפורום לא מכירים את האלבום (כולל אני).

flowerboy69

New member
אם הוא רוצה אז אני ישמח לקרוא כי

עד היום לא הבנתי בדיוק את הסיפור שם

למעלה