דווקא החומה הוא היחיד
מתוך האלבומים האלה שאינו מושלם...לחומה יש אחלה קונספט וסיפור, אבל מבחינה מוזיקלית הוא פשוט משעמם. אם נוציא את comfortably numb, the trial, is there anybody out there וone of my turns, כל שאר השירים בחומה בינוניים או טובים אבל לא יותר. והנה רק דוגמאות: goodbye cruel world, the thin ice, another brick in the wall (all parts), don't leave me now, vera, bring the boys back home, the show must go on, run like hell, outside the wall, young lust, empty spaces, the happiest days of our lives, nobody home אני מעולם לא הייתי שומע את אף אחד מהשירים האלה בפני עצמם, ז"א, אם הם לא היו חלק מהחומה. אמנם הקונספט והמילים קצת מחפות על זה, אבל מוזיקלית השירים האלה פשוט משעממים!! (חוץ מקטע הסיום של don't leave me now, שמגיע אחרי 3 דקות חסרות לחן ו\או עניין). החומה גם ארוך מדי ונמרח מדי. זה לא סתם שהוא הגיע רק למקום 6 בתחרות הפורום... הדארק סייד, לעומת זאת... הדיסק הכי טוב בהיסטוריה. כל קטע בו, זהב. אין בו שום שיר חלש. כל קטע בו "קטע מחץ...": הפתיחה של הבאס דראם, הכניסה של ההאמונד בbreathe, כמובן on the run המ-ע-ו-ל-ה, time... מה יש להוסיף?? המילים הטובות ביותר שאי פעם נשמעו בשיר רוק, סולו גיטרה מהטובים בהיסטוריה... האם זה לא קטע מחץ?? השירה בgreat gig in the sky... בליווי הפסנתר של רייט... פשוט גן עדן. money, שיר כיפי, עם סולואים לא מהעולם הזה... למרות שאני מודה שמוזיקלית הוא מעט חלש מהאחרים, אבל עדיין אם הוא היה בחומה הוא היה רגע שיא!! אי אפשר להשוות אותו לחלשים בחומה... מי לוקח - money או empty spaces? מאני או וירה? us and them... איזה שיר מדהים. מילים מרגשות, שירה יפהפיה, סקסופון יפה אפילו יותר... מה צריך יותר? any colour you like... איזה קטע גאוני... איזה סולואים מדהימים... הרבה יותר טוב מ95% משירי החומה (ז"א, כולם חוץ מcomfortably numb והשלוש האחרים שהזכרתי למעלה). brain damage עם המילים הנפלאות ושורת המחץ (see you on the dark side of the moon), וכמובן eclipse, הסיום המושלם... איך אפשר להשוות ביניהם בכלל?? גם wish you were here לוקח אותו (ניסית פעם לשמוע את welcome to the machine? התאהבתי מחדש בשיר הזה), וגם הפייפר... ועוד דבר, אם את רוצה את חווית הפלויד האולטימטיבית (חוץ מהדארק סייד), לכי לחנות הדיסקים הקרובה וקני את live in pompeii. תכניסי אותו אל מכשיר הDVD, ואל תיכנסי לdirector's cut החדש (כי הוא סתם הורס, אלא לסרט המקורי משנות השבעים, שנמצא בתוספות המיוחדות. אני רוצה לראות אותך חושבת על החומה בפינג הראשון של echoes, בצרחה של careful with that axe, eugune, ובשאר ההופעה המושלמת הזאת...