היכונו
היכונו- פינה חדשה

sagiberg

New member
מפרטת מעט על הבכור../images/Emo13.gif

חייו של הילד דובר העברית הראשון,איתמר בן אב"י (אליעזר בן יהודה), היו חיים לא קלים. אביו היה מכור להחייאת השפה ודרש מילדיו ומאשתו לדבר בעברית בלבד. החיים בחברת אב נוקשה, סביבה לועגת ואפילו עויינת, העוני המרוד ומותה בגיל צעיר של האם- כל אלו רוקמים סאגה עצובה ויפה ביותר.

sagiberg

New member
היכונו
היכונו- פינה חדשה

Anne of green gables עומדת לפתוח בשרשורים מרתקים שנושאם יהיה -הסופר וספריו

והפעם - דבורה עומר

השרשור יהיה במתכונת שרשור א"ב - פשוט משום שיותר קל לסווג ככה דברים. אתם מוזמנים להוסיף - שמות של ספרים, של גיבורים, של אתרים שלה ו/או עליה וכן ביקורות ופרסים בהם זכתה. בקיצור - כל מה שרציתם לדעת על דבורה עומר. אני אשתדל לא להחסם הפעם...

אני אתגבר

ספר שמספר מנקודת מבטה של ילדה שסובלת משיתוק מוחין - מינקותה ועד בגרותה. המאבקים שלה במחלתה ובדעות הקדומות של הסביבה נוגעים ללב, וגורמים להזדהות גדולה.

אמא עשרה ואמא עשרה פלוס

חוויותיה של אם לבני עשרה. קראתי כשהייתי בעצמי בת עשרה, ומאוד צחקתי, מאיך אנחנו נראים בעיני המבוגרים.

אהבת איתמר

בן ציון בן יהודה (הידוע יותר כאיתמר בן אב"י) היה מורה אשכנזי מבוגר ועני. לאה אבושדיד היתה היפה בבנות ירושלים, צעירה ממשפחה ספרדית מכובדת. כו-לם התנגדו לנישואיהם, אבל אהבתם גברה על כל הקשיים. מהסיפור סוחט הדמעות הזה יצא (אחרי כמה דורות) גיל חובב (הנכד של בן ציון ולאה). יש שיר נפלא שנכתב על הפרשה, נקרא גם הוא "אהבת איתמר", ואת המילים במלואן אפשר למצוא בשירונט (אין אפשרות לקישור ישיר). בגלל זכויות יוצרים, אכתוב רק את הפזמון - את לאתי אהבתי למרות רצונה מי יתן יכולתי לסור למעונה אני אוהב אותך כל כך אני נושק אותך כל כך לו אהבתיני לאתי חיי לך ומותי

ביוגרפיות

דבורה עומר כתבה הרבה ביוגרפיות של גדולי היישוב - הבכור לבית אב"י - על בנו של אליעזר בן יהודה, איתמר בן אב"י לאהוב עד מוות - סיפורה של זהרה לביטוב שרה גיבורת ניל"י - על שרה אהרונסון ועוד.

בדהרה

אחת מהביוגרפיות שהוזכרו כאן, הפעם עוסקת בדמותה של מניה שוחט וארגון "השומר" ושוב- סיפור אנושי מותח, רגיש ומרתק שמספר גם פרק בהסטוריה.

ורדה ש

New member
בעקבות הלהבות

הספר שיצא יחד עם "דמעות של אש" שהוזכר כאן. אני לא זוכרת מי מהם הראשון ומי השני. ספורו של נער שיוצא אחרי השואה לחפש אחר שרידי משפחתו. מרגש!

sagiberg

New member
(ה)בריחה אל החופש

מבוסס על סיפורם האמיתי של הבורחים ממחנה המעצר באריתריאה (שמיר, מרידור..)- ספר מותח ומרתק

דפי תמר

ארבעה ספרים, שמהווים את יומנה של תמר, קיבוצניקית בכיתה ז', שמעביר את חוויותיה בבית הספר, בקיבוץ ובארה"ב, לשם היא נוסעת עם הוריה בשליחות. אני למדתי הרבה על החיים בקיבוץ מהספרים האלה. בימינו, כשהקיבוצים הפכו להיות שכונות וילות, זה כבר לא כל כך רלבנטי.

מפרטת על דמעות של אש

ספר על מרד גטו ורשה שקראתי בגיל צעיר מדי- כתה ג', והיה אמנם קשה מדי עבורי אבל לא יכולתי להפסיק לקרוא ולבכות.... אני לא זוכרת הרבה פרטים מהספר כי יש ספרים שאני מפחדת לחזור אליהם כמבוגרת ולקלקל את הקסם, אבל הקסם- ובעיקר הרגש, קיימים בשפע.

ori2102

New member
הנשיקה

הנשיקה שהלכה לאיבוד, ספר פעוטות קלסי. דורות של ילדים גדלו הסיפורים שבספר.

למעלה