היכונו
היכונו- פינה חדשה

ורדה ש

New member
הערה למען הסדר הטוב:

תמיד מורידים את ה' הידיעה! את "הנשיקה" כותבים תחת האות נ' ואת "הכלב" תחת האות כ. ככה זה באנציקלופדיות, בלקסיקונים, בספריות, בקטלוגים וכדאי שיהיה גם אצלנו. למה? כי אחרת חצי מהספרים יופיעו תחת האות ה'!

חוטהשני

New member
אבל היום אנחנו כבר לא עובדים עם קטל קטלוגים ../images/Emo2.gif זה היה באמת נכון לעידן הקטלוגים שעבדו עם כרטיסיות.. מה זה באמת משנה אם במחשב יהיה יותר ספרים בה' ופחות בנ' ?? הילדים באים ומבקשים את הספר הבכור לבית אבי ולא בכור לבית אבי.. אולי כדאי לשנות את זה בעידן של מחשוב הקטלוג ??

ורדה ש

New member
הכלב נו-נו-נו

וגם ההמשך שלו "הכלב נו-נו-נו יוצא למלחמה". בעיני אלו הספרים הפחות מוצלחים של דבורה עומר, אבל כל שנה אני מופתעת מחדש איך ילדים (בכיתות ב-ג) עדיין אוהבים את הספרים האלה. כנראה שבכל זאת יש בהם משהו שאני לא מצליחה לראות.

לאן נעלם קפיטן קוק

ילד חדש מגיע לכיתה, וכל הזמן מדבר על קפיטן קוק. למי הכוונה, למגלה הארצות המפורסם או למשהו אחר לגמרי?

ורדה ש

New member
לולי ה...

הספור המקסים על לולי. ילד שחי בדרום הארץ מוצא תחת שיח גור חתולים עזוב ומילל, הוא מאמץ אותו ונתן לו את השם לולי אבל ככל שלולי גדל מעצם החשד שהוא בכל לא חתול, הוא.... שם הספר "מעשה בלולי ה..." ואני לא אעז להכניס ספוילר. גם למי שעיצב את הכירכה מגיע קרדיט: ציור של זנב מציץ, בלי לגות למי הוא שייך. יופי של ספר. אהבנו כילדים וגם ילדינו אוהבים את לולי ה...

ורדה ש

New member
מעוז חיים - הקיבוץ

קיבוץ מעוז חיים שבעמק בית שאן, זה הקיבוץ שבו גדלה דבורה עומר, היא חיה בו כילדה וכבוגרת והרבה מחיי הילדים בקבוץ משתקפים בספריה, ב"דפי תמר" וכמובן שבספרה האוטוביוגרפי "פגיעה ישירה".

למעלה