היכן הכי כדאי לרשום פטנט?

היכן הכי כדאי לרשום פטנט?

שלום. יש לי רעיון לפטנט אותו הגשתי כהתגלמות לשני חברות של עורכי דין באנגליה שרשומות ב - CIPA. אני מתכנן לחזור לארץ בעוד מספר שבועות ובכל מקרה לא אהיה פה בזמן הרישום של הפטנט. אני מתכנן להגיש את הפטנט בעוד מדינות, האם יותר משתלם לי לרשום את הפטנט בארץ או בחו"ל מבחינת מחיר (אחת החברות הציעו לי 2000 פאונד עבור עריכת הפטנט כאשר הרישום שלו במשרד הפטנטים יעלה עוד כ - 500 פאונד)? הבנתי שבארץ זה עולה יותר בגלל ההמרה שלו לאנגלית (למרות שההתגלמות שלי כתובה באנגלית). האם זה נכון? בנוסף לכך האם אני צריך לחשוש שאחד מעורכי הדין יגנוב לי את הפטנט (שלחתי אותו לעצמי בדואר רשום לפני שהראתי להם את הפטנט ויש לי אימייל שמאשר ששלחתי לאחד מעורכי הדין את הפטנט בתאריך מסויים, האם יש לזה איזה סוג של קבילות)? האם יש משרדים של עורכי דין בארץ שיוכל לתת לי הכוונה מקצועית לגבי יישומו של הפטנט?

לא ממש הבנתי

שלום מחשבות פשוטות, אני חש מהודעתך שלא קיבלת ייעוץ מסודר מאנשי מקצוע. על כן, אני מציע שתפנה לקבלת ייעוץ מסודר במשרד עורכי פטנטים בארץ לפני שאתה מבצע איזה שהיא פעולה. לא ברור לי למה כוונתך ב"הגשת" רעיון למשרד עורכי דין וגם לא למה כוונתך ב"התגלמות". פניה למשרדי עורכי פטנטים או עורכי דין באנגליה (או בכל מדינה אחרת) אינה הגשת בקשת פטנט ואין בפעולות הללו בכדי לתת לך הגנה משפטית כלשהי. בקשת פטנט היא טריטוריאלית ולכן בכל מדינה בה אתה מעוניין לקבל הגנה משפטית, עליך להגיש בקשת פטנט נפרדת בהתאם לחוק המקומי. לרוב יש צורך בעריכה חד פעמית ובחלק מהמדינות רק לבצע שינויים מינוריים כדי להתאים לחוק המקומי. כמובן שעניין זה תלוי בהרבה גורמים כמו תחום ההמצאה, תקציב וכו'. שליחת מעטפה לעצמך בדואר אינה מספקת לך שום הגנה משום סוג שהוא, זוהי אגדה אורבאנית ותו לא. באופן כללי, גם באנגליה למשרדי עורכי דין / עורכי פטנטים יש חובת סודיות - אולם בכל מקרה אלו עניינים שיש לברר _לפני_ ששולחים חומר ולא לאחר השליחה. עורכי דין וגם עורכי פטנטים אינם עוסקים ביישום פטנטים אלא בפעולות הנדרשות להגנה על המצאות וכדומה. איננו עוסקים בענייני עלויות בפורום, בצורה גורפת. אם תבהיר מעט יותר את הפרטים, אולי אוכל לסייע יותר. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה