היכן ניתן להשיג שפופרות רדיו?

yehavi11

New member
היכן ניתן להשיג שפופרות רדיו?

שלום, לא ממש קשור לפורום, אבל נראה שיש כאן אנשים שידעו את התשובה... יש לי רדיו אמקור מבוסס שפופרות אשר עבד תקין לפני מספר שנים. היום הוא לא עובד תקין (המון רעש רקע) וחלר מהשפופרות נראות בסוף חייהן. היכן ניתן למצוא שפופרות כאלו היום? אגב, יש מי שמתקן דברים כאלו? נראה לי שאולי הבעיה יכולה להיות גם קבל שהתיבש וכד'. תודה! __יהבי:

לפי העיין לא ניתן לדעת שמנורות ניגמרו

רעש רקע . אולי צריך לחבר אנטנה חיצונית . מקלטי רדיו של פעם היו אנטנות . אגב באייזה גל זה ניקלט . AM או FM/ לגל AM יש הרבה הפרעות מרשת החשמל

yehavi11

New member
נראה לי שהנורות בסוף דרכן לםי משקעי המתכת

על הזכוכית. הרדיו מחובר לאנטנה ועבד לפני מספר שנים בצורה תקינה. כמו כן הרחקתי אותו מספקי מתח כדי לבודד הפרעות מהם. תודה! __יהבי:

4Z7BGG

New member
משקעי מתכת

ובמאמר מוסגר - משקעי המתכת האלו נוצרים בתהליך הייצור. זו ראקציה כימית הנוצרת ע'י מתכת שיושבת במגשית בשפופרת והיא מופעלת לאחר אטימת הזכוכית. זה מה שבעצם יוצר את הוואקום, שהוא תנאי הכרחי לפעולת השפופרות האלה. למגשית קוראים אם אני זוכר נכון גטר.

zukik

New member
משקעי המתכת

החומר הזה הוא חומר שתפקידו להתחמצן עם שאריות החמצן שנשאר במנורה או שיוצא בזמן החימום מהמתכות של המנורה ונדמה לי שהוא משנה את צבעו מכסף ללבן כשהוא סופח איליו אויר

4Z7BGG

New member
שפופרות רדיו

אני זקן מספיק כדי לדבר על שפופרות מהיכרות אישית 1. מראה הזכוכית לא היתה אף פעם סיבה לקביעת תקינות השפופרת. 2. כמו שציינת, רעשי הרקע יכולים לנבוע מסיבות רבות שונות ומשונות. 3. בר'ח נחלת בנימין היה אחד שהתעסק עד לא מזמן בציוד בגיל הזה. אבל - לא אתפלא אם יש שם עכשיו מסעדה/פאב/סושייה שצריך משכנתא בשביל לשתות אצלם כוס גזוז. ולעניין - בניגוד לציוד של היום, בו החלפת מכלול אחד מחליף חצי רדיו - במכשירים האלה צריך לעבוד בשיטות הישנות - אוסצילוסקופ, סיגנל גנרטור ומד תדר דיגיטלי. או בדרכי הנלוזה והבוטה - צריך לדעת איך העניין עובד. בתור התחלה - תלחש לנו באיזה רדיו מדובר. בלי להשיג את הדיאגרמות שלו - אבוד לך ננסה לראות אם אפשר בכלל להשיג את דיאגרמת המעגלים..

איזה סוגי רעשים יש לך

אים זה "הם" זה הלך הסינון של ה50H . מעבר לזה דפוק על מנורה חלש עים מברג . שים לב אים נישמע רעש . אולי היא דפוקה . הייתר צריך לימדוד מתחים על המנורות . בדרך כלל יש 2 מתחים על המנורות של 250VDC . אים זה לא מנורות כפולות . אים אין גל FM ברדיו . אז רק להשאיר אותו למזכרת בתור ארגז . אים יש לו גל FM אז הצליל בטח נעים לאוזן עים באס טוב . היו ימים כאשר תיקנתי דברים כאלה בשנות ה60-80

yehavi11

New member
זה רדיון מתוצרת "אמקור"

ואכן כשאני שם לב יותר עכשיו יש ברעש רכיב ניכר (אבל לא רק) של 50Hz. אבל, כאשר אני מנתק את האנטנה הכל שקט - כנראה רעש מספקים של מכשירים אחרים בבית... לרדיו יש רק גלים קצרים ובינוניים ב-AM בלבד. אז מה, רשת ב' וגלי צה"ל לא טוב??? (רשת ג' מחוץ לסקלה
. ואני ממש לא אוהב גרוטאות שלא עובדות... קרמר - לא בא לך לתקן אותו? תודה! __יהבי:

אחי תעשה מהארגז אגרטל .

גל הAM מת מיזמן . לא יודע עים משהוא משודר שם . גלים קצרים גם נעלמים בעידן האינטרנט . גל הAM רגיש להפרעות. מנורות פלורצ'נט רשת החשמל . אים אתה מנתק את האנטנה ואין רעש . אז הכול מבחוץ וזה לא תקלה

מה רציתה שאכתוב מילת קסם . נס שיהיי

דברים כאלה יש רק בתנ"ך . בימיינו יש FM שזה ענתיקה . שידור דגיטלי . לווינים אלפי ערוצי טלויזיה מיכול העולם . שליפני 40 שנה כתב על זה זו'ל ורן בתור חלום . ולא מציאות .

4Z1PF

New member
אני מוכן לתת למקלט שלך בית חם ואוהב....

וברצינות - לא לזרוק את המקלט. הגל הבינוני חי ונושם וניתן לקלוט שם אינסוף תחנות מהארץ ומהמדינות השכנות. כל טכנאי שכונתי יפתור לך את הבעייה שאינה נעוצה בשפופרת לקויה אלא במשהו אחר. יש להאזין לרעש ולפי סוג הרעש לקבוע מה התקלה. כך שאת הפתרון לא תוכל למצוא בפורום אלא בבעל מקצוע שיאזין למקלט.

4Z7BGG

New member
רעשי רקע

מה לשות - אסימונים נופלים לאט בגילי....... אני נזכר שהמקלטים האלו מאד רגישים להארקה. בדוק אם יש לך הארקה טובה. אם חיבור החשמל הוא של שני גידים - תחבר פיזית את אושיית (CHASSY) המקלט להארקה טובה.

yehavi11

New member
תודה לשניכם

דיברתי היום עם נפתלי הייזלר (חובב ירושלמי למי שלא מכיר) אשר יש לו חנות תיקונים. אביא לו את המכשיר לבדיקה. כפי שכבר הבנתם, דעתי היא שעציצים יש בגינה ובבית יש דברים עובדים, ואם הם עתיקים - עוד יותר טוב... תודה, __יהבי:

zukik

New member
תגיד יהבי

אתה במקרה יהבי בורבין שעבד (ואולי עדיין עובד) באוניברסיטה בירושליים ?

עוז מ

New member
אז תגיד 4x6DD

עדיין זוכרים אותך מתקופת מימסר ת"א (שומר המימסר).

yehavi11

New member
כן, זו היתה תקופה יפה...

אבל מה לעשות, אין היום זמן לתחביבים... __יהבי:

zukik

New member
חשבתי כך

אז דש ממני .. אם אתה חובב אמיתי ה ניק שלי אמור להגיד לך משהוא .... למה לא תעלה על ממסר ירושליים ? אני בטוח שכמה דקות מהעבודה לביית ומהביית לעבודה תוכל למצוא .... בתקווה שיש עדיין ממסר ירושליים .....

למעלה