היכן ניתן להשיג שפופרות רדיו?

4Z7BGG

New member
שפופרות

בכל מקרה אני מקווה שלא ניסית אפילו את עצות האחיתופל בעניין סיבובים וחומרי ניקוי למיניהם. אחד חושב על מנורות תאורה והשני - לא ממש מובן. יש מצב שבו הוצאה והכנסה של השפופרת - בזהירות ובמאונך לחלוטין ובאחיזה בתושבת - מנקה קמעה קורוזיה ואוקסידציה הנוצרת עם השנים על הרגליים של השפופרת ועל התושבת. אל תתעקש - אם זה קשה מדי - לא בכח, אחרת באמת תיהיה לך שפופרת שצריך להחליף.

yehavi11

New member
לא ניסיתי את חומרי "הניקוי" למינהם

וכבר ניסיתי להוציא ולהכניס את השפופרות, ללא הועיל. תודה! __יהבי:

4Z7BGG

New member
סכמות

הייתי מתחיל בהתכתבות עם האתרים האלה : http://classicradiogallery.com/ http://www.nostalgiaair.org/Resources/ מריפרוף קל במקורות שם, לא ממש ראיתי את היצרן המהולל אמקור. חוששתני שעניין הוואזה תיהיה בסוף האופציה המועדפת. תנסה לראות מאחור אם יש מספר דגם וכאלה, הם עלולים לשאול זה. בהצלחה

a n g e l o s

New member
תוציא את כל המנורות אחד אחד ותשים ספרי W40

תשים ספרי שמן בבתי המנורות זה אמור לפתור את הבעייה כאשר אתה מחזיר את המנורה תסובב אותה קצת בתוך הבית שלה לגבי מנורות יש מקום שנקרא שוק הפישפישים בת"א שם בטוח תמצא מנורות

איזה שטויות למכביר !

אל תשפריץ WD40 אלא רק חומר לניקוי מגעי חשמל ייעודי. בדוק האם קיים כיתוב על השפורפרות מכיוון שנשארו לי כמה שפורפרות תוצרת פיליפס/RCA ואוכל למכור לך סכום נורמלי.

4Z7BGG

New member
WD40

בהזדמנות הראשונה שאתה מחזק את הבורג שהתרופף לך ברווח שבין האזניים אל תשכח לשים כזה - וגם LOCTITE שלא תצטרך לחזק אותו שוב בקרוב

zukik

New member
WD40

מביני עניין אצלי בעבודה אמרו לי ש WD40 הוא חומר קורוזיבי ולא מומלץ למגעים .... אני אישית ראיתי ששהוא מתיבש הוא משאיר שכבה דקה לא שמנונית ויכול להיות שזה מבדד אבל אולי לסוקט של מנורות זה בסדר .....

4Z7BGG

New member
WD40

אם לדבר רגע ברצינות - במאה שעברה, כשעוד שיחקתי בקאובוי במדי זית, השימוש העיקרי של WD40 היה להמיס פיח לקראת ניקוי כלי הנשק, ולאחר מכן - שכבת שומן דקיקה למניעת חלודה ושאר קורוזיות עד למסדר הבא. חוששתני שלעניין השפופרות זה ממש לא מומלץ. זה חומר מצויין - אבל לא למטרה הזו.

4z5rz

New member
לכה

WD40 משאיר שכבת לכה דקה, שכמובן מבודדת. לכן גם אינו מתאים למכלולים נעים - כלומר, כלי נשק. אוהד

omonia

New member
תגובה ל 4z7bgg לגבי הספרי W40

הנה המילים הבט משמים וראה אוי, הבט משמים וראה - קוק אַראָפּ פֿון הימל און זע כי היינו ללעג וקלס, ללעג וקלס בגויים, מיר זײַנען דאָך אַ געלעכטער בײ זײ. נחשבנו כצאן לטבח: אוי, באַשעפֿער, װי קענסטו צוקוקן אַזאַ זאַך? מיר זײַנען דאָך קײנמאָל קײן באַרוטע, נאָר תּמיד צו דער שחיטה. צוזינג דעריבער בעטן מיר דיך אַלעמאָל: העלף שױן אונדז, שומר ישׂראל, און פֿאַרנעם שױן אונדזערע טרערן, װײַל קײנער װיל זײ ניט הערן. מיר שרײַען דאָך, "שמע ישׂראל!" אױ פֿאַרנעם שױן, שומר גוי אחד, באַװײַז אַלע פֿעלקער, אַז דו ביסט אונדזער גאָט מיר האָבן דאָך קײנעם, נאָר דיך אײנעם, װאָס דײַן נאָמען איז ד' אחד. זרים אומרים: אין תוחלת ותקוה, די פֿעלקער זאָגן, אַז פֿאַר אונדז איז קײן האָפֿענונג ניטאָ. מען מעג אונדז יאָגן, מען מעג אונדז פּלאָגן, מיר האָבן זיך פֿאַר קײנעם ניט צו פֿאַרקלאָגן; אָבער מיר װײסן דאָך, אַז אין הימל ביסטו דאָ! אױף דיר איז דער פּסוק פֿאַראַן: "הנה לא ינום ולא ישן", דו מוזט דאָך היטן דײַנע קינדער. דעריבער װײסן מיר אַז אין הימל, ביסטו דאָ! מיט מופֿתּים, מיט װוּנדער, דעריבער בעטן מיר דיך אַלעמאָל ... חוסה ד' עלינו ואל תתננו בידי - האָב רחמות, גיב אונדז ניט איבער אין די הענט פֿון זײ; למה יאמרו הגויים איה אלהיהם, דאָס איז דאָך שטענדיק זײער געשרײ. אױ ײִדעלע, ײִדעלע װאָס האָסטו דאָ צו טאָן, נעם דיר דײַן פּעקעלע און גײ דיר קײן ציון. מיר װאָלטן אַנטלאָפֿן נאָר דער װעג איז ניט אָפֿן, פֿאַרװאָס לאָזטו מיט אונדז אַזױ טאָן?! דעריבער בעטן מיר דיך אַלעמאָל ...

4Z7BGG

New member
WD40

לגביך אין בכלל ספק שהספריי החביב מיותר. הברגים שלך רופפים להפליא גם כך........

mot264

New member
שפופרות רדיו>

תחפש בגוגל Radio tubes תמצא לדוגמא: http://www.vacuumtubes.net/

yehavi11

New member
הרדיו תוקן!

בעזרתו של נפתלי הייזלר ומשמיע קולות רדיו אמיתיים. לא ניסיתי עדיין להשקות אותו (לאלו שהציעו להופכו לעציץ...). משה - יש לך ד"ש חזרה מנפתלי. בברכה, __יהבי:

למעלה