היכן נמצאת התודעה שלנו?

roaic

New member
היכן נמצאת התודעה שלנו?

האם המוח שלנו הוא "התודעה" האמיתית שלנו?? איך אפשר להגיד "שהמוח" (שכידוע שם זה באמת המקום שכל המחשבות מתנקזות) הוא בעצם "התודעה" שלנו? או שבעצם ,הנשמה שלנו היא התודעה שלנו האמיתית בעצם. ז"א,רק אם ניכנס ממש לתוך תוכינו...לתוך נשמתינו..... ....נבין בדיוק מי ומה אנחנו. (ללא קליפות,ללא פחדים ,רק אוהבים ונטולי שינאה). התודעה שלנו כבני אדם....כבני אנוש...נמצאת "במוח"?

roaic

New member
אולי אחדד את השאלה

אם בעצם התודעה שלנו נמצאת במוח....או בעזרת המוח אנחנו בעצם קובעים את התודעה שלנו... אז מה קורה כאשר אנחנו "מתים"??? אני יודע שיש עולם הבא.....ומגיע השלב שבו הנשמה עוזבת את הגוף הפיזי...וממשיכה הלאה בהתפתחות שלה. אז אם כך הדבר: אז לנשמה הרי אין "מוח"....לא? מוח זה משהו פיזי....חומר.. לנשמה יש "אנרגיה"....נכון?? אז איך הנשמה (שמתפקדת רק כנשמה..ללא עזרת הגוף הפיזי בעולם הבא)---- מגיעה לכל מיני החלטות.....הרי אומרים שהנשמה היא זו שבוחרת מתי היא רוצה לשוב....לאיזה הורים......לאיזו מדינה......לאיזה מצב וכו'...... אז איך היא מגיעה לכל ההחלטות האלה,בהיעדר "מוח"?? תודה

מגי 336

New member
נסה להפעיל את המחשב

בלי להכניס את התקע לשקע. עכשיו נסה לשאול שוב.

roaic

New member
לא יפה להיות צינית

אשמח אם אנשים מפוכחים וחכמים יותר....יענו לשאלתי.(גם אם היא נראית מעט הזויה).

לא השאלה ממש לא הזויה...

אלא שעל המיקום תשובה אין! המוח הוא רק אמצעי. לא רק שהתודעה לא שוכנת בו, אפילו מחשבותיך אינן שוכנות בו, הן רק באות לידי ביטוי דרכו.

netad169

New member
אני לא בטוחה שיש לי תשובה שלמה

לשאלה המורכבת הזאת אבל אנסה. בתחושה שלי לא ניתן להפריד בין המילים תודעה, מוח ונשמה. זהו המכלול האחד שאנחנו מורכבים ממנו. ויקיפדיה אומרת שתודעה היא "אחת מתכונות הנפש ובדרך-כלל מייחסים אליה תכונות כמו: סוביקטיביות, הכרה עצמית, כושר חישה והבנה והאפשרות לקלוט את היחס בין הזהות האישית לסביבה..." ברור לי שקליטה נעשית באמצעות המוח ולמוח יש תפקיד משמעותי בהעלאת המודעות שלנו ובהרחבת התודעה. זהו הכלי הפיזי באמצעותו אנחנו פועלים. כאשר נשמה חוזרת למקור הנשמות ולא קיימת יותר בגוף פיזי, אני חושבת שגם אז קיימת תודעה. תודעה כאנרגיה. ועל הקטע הזה אני עוד צריכה לחשוב. מקווה שקידמתי במשהו.

roaic

New member
יייששששש...סוף סוף העלתי נושא מעניין ומורכב..

איזה כיףףףףף...:) :) תמיד רציתי לשאול שאלה שתאתגר אותנו..... אומרים שאצל כל אחד יש את התשובה לכל שאלה

איתגרת אותה והיא עוד לא חזרה משם...הציפור

קבל מחמאות והודעה בדבר זה שאתה מועמד לתואר יקיר הפורום כזה צעיר וכבר יקיר כשאמרת "תמיד" לכמה זמן התכוונת אני תוהה

roaic

New member
אמממממ......

בערך שנתיים???? מאז שהתחלתי להיות מודע לחיים שלי. תמיד קראתי וקראתי ספרים...הייתי מאוד סקרן...וכל הנושא הזה פשוט ריתק אותי....אז תמיד התעניינתי,החכמתי ולמדתי המון. ותוך כדי הלימוד,מרוב שהוא היה חדש לי ואינטנסיבי....אז היתה לי תחושה שכל השאלות שאני שואל את עצמי.....מתגלות לי בסופו של דבר. אבל פתאום קמתי היום עם השאלה הזו....וזה מאוד סיקרן אותי אז אמרתי שאני אשאל אתכם. יש לי איזשהי תשובה שניסיתי לתת לעצמי לגביי מה ששאלתי.....אבל,זה מפדח קצת לרשום את זה כאן---כי אני בסה"כ חדש בכל הקטע הזה של הרוחניות,נשמות,עולם הבא וכו'.... כאילו,התשובה נראית לי סבירה...אבל.... העדפתי לשאול אתכם.....המנוסים יותר. תודה

אתה בטח מכיר

את הסיפור על בגדי המלך החדשים אז איזה פדיחות כבר יכולות להיות לצעירים כאילו מה נראה לך שהגיל נותן חסינות? דע לך שהנסיון שלנו הוא חיה שאינה קיימת אולי תמצא פה ושם הסכמות וגם אלה בערבון מוגבל שתלוי בהחלט במצב רוח, ורוח כידוע משנה את כיוונה ברגע יש לעיתים שמצטרפת לנו דעת קהל והסכמה ובעוד רגע היא מתפרקת לגורמים שוב

אתה בטח מכיר

את הסיפור על בגדי המלך החדשים אז איזה פדיחות כבר יכולות להיות לצעירים כאילו מה נראה לך שהגיל נותן חסינות? דע לך שהנסיון שלנו הוא חיה שאינה קיימת אולי תמצא פה ושם הסכמות וגם אלה בערבון מוגבל שתלוי בהחלט במצב רוח, ורוח כידוע משנה את כיוונה ברגע יש לעיתים שמצטרפת לנו דעת קהל והסכמה ובעוד רגע היא מתפרקת לגורמים שוב

אתה בטח מכיר

חחחח המחשב הזה עושה כרצונו וכנראה שהוא חשב שהודעה זו חשובה ביותר ולכן הדגיש אותה פעמיים. אבדוק היטב שהכפיל אותה כלשונה ולא שינה כהוא זה אני אפטר אותו אם הוא ימשיך לקחת החלטות יזומות

roaic

New member
אממ..טוב..אני אקח סיכון..חחח

האמת היא שיש לי השערה...אבל אני העדפתי לא לרשום אותה כי חשבתי שהיא טיפשית...כי חשבתי שזו שאלה שיש עליה תשובה די ברורה. (לכאלה שמתעסקים בכל הנושא הזה). אז אני ארשום ,לפחות שיהיה כיוון........ואני מקווה שיהיו פה כאלה שיתקנו אותי או יוסיפו. אז ככה: אני חושב שהמוח שלנו, הוא בעצם מקום שבו מעובדים כל המחשבות שלנו בחיי היום יום. ז"א,כל המחשבות שלנו בסופו של דבר "מעובדות"...במקום הזה שנקרא "מוח"......ומה שאנחנו אומרים או מתנהגים...זה כתוצאה מתהליך "העיבוד" שהמוח שלנו עשה. כמובן,שזה תהליך אינדיבדואלי לכל בן אדם ואדם. הרי אתם בטוח מכירים בעובדה שאם אני אקח שני אנשים, ואשים אותם באותה סיטואציה....אחד יתנהג בצורה אחת...והשני יתנהג בצורה שניה. וזה מדוע??? משום שתהליך "עיבוד הנתונים" במוח אצל כל אחד ואחד מהם.....יהיה תהליך שונה. "תהליך העיבוד הזה"....השפיע כמובן על המחשבות. והמחשבות הן אלה שגורמות לנו אח"כ לעשות..... המוח זה כאילו "שנאי" שקיים בגוף שלנו.......ושם הכל מעובד. עכשיו..מהי בדיוק מחשבה?? מחשבה היא אנרגיה. היא חומר....נכון?? (זו דעתי...תקנו אותי אם אני טועה). ולכן,כאשר הנשמה נפרדת מהגוף (במוות) .....היא בעצם "כאילו" נפרדת "מהמוח הפיזי"..........אבל,האנרגיה.....האנרגיה (זוכרים שאמרתי שכל מחשבה בעצם עשויה מחומר!! מאנרגיה.....) האנרגיה עדיין מתפקדת וממשיכה להתקיים. אז נכון כשבן אדם "מת" ועובר לעולם שמעבר.....אין אצלו דבר כזה שנקרא "מוח פיזי"....אבל מה זה משנה בעצם?? האנרגיה.....האנרגיה שבאמצעותה הנשמה מתקיימת......חיה ונושמת. ולכן,הנשמה ממשיכה להתפתח. בעזרת האנרגיה הנשמתית.....הנשמה יכולה להמשיך ולקבל את אותן החלטות שעליהן אני דיברתי. וגם כמובן,נתקלתם בהמון מתקשרים שיוצרים קשר עם "מתים".....ואותם "מתים"...מדברים על יקירהם ויכולים לזכור כל מיני סיטואציות שקרו להם כאשר היו בגוף פיזי וכו'....(ואי אפשר להגיד שיש להם "מוח"..חחחחח. ) ובכל זאת,הם כן זוכרים וכו'. בקיצור--הכל מבוסס על אנרגיות. וגם המחשבות שלנו הן בעצם חומר. חומר שנוצר בעזרת אנרגיות..... אני צודק? או שאני בכלל לא בכיוון?? ואל תצחקו אם מה שאמרתי פה הוא ממש לא בכיוון. (סתם זה משהו שעלה לי)

מגי 336

New member
roaic

ממש לא צינית ולא צוחקת על השאלות שלך אני חושבת שכל אחד פה היה במקום ההוא של שאילת השאלות ועדיין... הן לא נגמרות לעולם. אתה מעלה שאלות שהתשובות להן נמצאות במדף של כיתה קצת יותר גבוהה ממה שכרגע יכול להתחבר לך למידע נכון, אמין ומלומד... גם אם יסבירו לך תבין זאת בצורה שטחית ולא מעמיקה. שאלת על הנשמה שנפרדת מהגוף ויש כל כך הרבה לדעת, כמו לאן היא הולכת ומה היא עושה ומה היא זוכרת כשהיא מחוץ לגוף.... מה זה בכלל הגוף ומה זה dna נשמתי, מה הקשר בין מחשבה לתדר ומה זה בכלל תדר... אם אתה באמת רציני ומעוניין לדעת ממליצה לך להתחיל עם ספרים, ועם קריאת מאמרים בנושא (ויש רבים ברשת). נסה להתחיל עם "מסע הנשמות" של ד"ר ניוטון, עם "הנבואה השמימית" ו"התקדשות" של אליזבת הייך. בהצלחה...

מגי 336

New member
ממש לא בציניות

מחשב = מוח אנרגית החשמל - דימוי מינימלי ביותר לנשמה

רואיק ערב טוב

הרי העולם היה קיים לפניך, ויהיה קיים אחריך. בעצם לא יצרת בו דבר. אתה רק מכיר אותו דרך החושים. מגלה אותו מתוודע אליו. איפה הוא היה שאתה לא היית? באותו המקום. תחשוב באותה צורה על הנשמה. היא ישנה תמיד. באותו המקום בדיוק. שאתה נולד, אתה מגלה אותה. מכיר אותה, מתוודע אליה. שאתה הולך לעולמך, אתה הוא ההולך. היא נשארת. הכשל שלך הוא שאתה מסתכל עליה כאורחת בעוד שלמען האמת אתה הוא האורח. יעקב

זו דרך אחת לראות את העולם

ויש הטוענים שהיה קיים זו שמועה מיד שניה והיקש מדעני. אותו כנ'ל אפשר להשליך לכיוון הנשמה, אלה כולן ספקולציות שלנו, כל אחד והבנתו אותה וכולנו יחד בהסכמה זו ו/או אחרת. כפי שיכולנו להסכים פעם שהעולם שטוח ואכן כך היה עד שהוחלט אחרת ועכשיו יש לנו עולם עגול...לכמה זמן?

סיריוס1

New member
לדעתי התודעה נמצאת היכן שטוב לה..

..כלומר כאשר הגוף לא טוב לה אז היא עוזבת.. בלילה כאשר יושנים, הגוף לא מספיק טוב לה ולכן חלקה עוזב למימדים אחרים (חלומות) או שיטוט בעולם.. הגוף תלוי בקיומו בתודעה, כך שהוא חייב לקבל חיים מהתודעה כאשר היא בתוכו. ככל שיותר יש תודעה, כך יש יותר חיים לגוף... לכן הגוף סוגר את עצמו כל יום כדי שהתודעה תצא תתמלא ותחזור אליו מלאה יותר וכך הגוף מקבל את אור החיים מהתודעה. המוח הוא השער לתודעה, התודעה עצמה שוכנת בכל הגוף כמו תמונת הולוגרמה, בכל חלק/איבר יש את התודעה השלמה.. באוזן, בכך היד, בכף הרגל ובכל איבר שמביטים בו היטב ניתן לראות את כל התודעה וממנה את מקורה ששם גורלנו כתוב... המודעות היא הערה של האדם היא התודעה שלנו בעולם הזה.. לדעתי.

למעלה