היכן נמצאת התודעה שלנו?

eliya-l

New member
תודעה

תודעה אינה נמצאת ב.............. האפשרות תהיה שאתה נמצא ומצוי "בתוך תודעה". שכל, מוח, נשמה / גוף = כל אלה שואפים להיות ולהגיע למצב "תודעה" החתירה של כולנו בין אם במודע ובין אם לאו היא להגיע למצב שבו אנו נהיה מצויים במה שקרוי תודעת אהבה זוהי למעשה הסיבה שבשלה אנחנו כאן. מסלול החיים והלמידה של כל אחד ואחת מאיתנו מהווים אם אפשר להגדיר הרי שהם מהווים נדבכים, "מדרגות" לקראת חיים בתודעה - "תודעת אהבה". ניתן להראות את למשל בודאה ה"מקורי" שהיה שרוי וחי במצב של תודעת אהבה גם את מי שאנחנו נוהגים לקרוא בשם הרבי מלובביץ - הלובביצ'ר היה שרוי בשנותיו האחרונות בתודעת אהבה. עוד אפשרויות להציג ולפרש את המילה "תודעה" היא - כשאנחנו ערים - אנחנו בתודעת "ערות" וכשישנים בתודעת "שינה" - בתוך שני המצבים הללו אנחנו מתפקדים בהתאמה.

rama69

New member
../images/Emo140.gifדיון מעניין, שלום לכם

כך אני רואה את הדברים: ישנה הבחנה בין ידע, תודעה ומודעות ידע – זה הפוטנציאל שאנחנו מגשימים אותו לאורך כל הדרך, משהו שעדיין לא נחווה. תודעה – חווית הידע מה שאני חוויתי ומה שאני יודעת, מסקנות שהיגעתי אליהם שלאו דווקא הופנמו והפכו להיות חלק ממכם, יש תודעה הכרתית ולא הכרתית. התודעה מחוברת למודעות אך לא בהכרח בתודעה מודעת. מודעות – זו חווית הידע שהופנם, לא תמיד אנחנו מודעים בהכרה המודעת שלנו, המודעות מתעוררת עקב גירויים. האנרגיה אשר ממנה נצקנו, אנרגיה זו היא צרוף של 7 תדרים, יש לה אופציה של התפתחות מאוד מגוונת, מורכבת, כל חכמת הייקום קיימת בתוכה, הדרך שלה להזין את עצמה – הולדה, בני אנוש. כדי שאנו כל אחד בדרכו נגשים , נביא לידי מימוש הפוטנציאל. אנרגייה זו נקראת אנרגיית האם - האלוהים אנרגיית האם מכילה 7 תדרים ונוצר בה בתהליך של התהוות ארוך, האחדות של שילוב כל התדרים לידי אור לבן, אנרגיית האם היא האור הלבן.האור הלבן מכיל את כל 7 הצבעים, התדרים –[ אלה אף מקבילים לתדרי האנרגיה בגוף האדם] אנרגיית האם -מורכבת מכל התדרים האלה. האנרגיה התהוותה לאורך תקופה מאוד ארוכה, אין מושג כמה זמן עד שנוצרה האחדות הזו. אחרי שאנרגיה זו נוצרה נחלקה ל – 2 חלקים: המוח – נשמת העל – הוא אחראי על כך שאנרגיית האם תגשים את עצמה עד תום. המוח [כמו קליידוסקופ], מכוון את עצמו בכל פעם לביטוי אחר של אותו דבר. החלק המוליד – המאפשר לניצוצות להוולד. חלק זה מתחלק לחלקים בגוף פיזי – כל הגוף הפיזי הוא יחידה אחת שלמה אך כל איבר מתפקד בנפרד אלא מה – כל אחד תלוי בשני, אינו יכל לתפקד ללא כולם לכן יש את האחדות לכל איבר יש את האופי שלו, הלב – שואב את הכל אליו. אנחנו נוצקנו מערוצי הביטוי, לכל אחד מאיתנו יש נשמת אם לכל אחד מן האיברים שלנו בגוף הפיזי או בהילה קוראים נשמת אם ערוץ הביטוי של נשמת האם – "נגזרות בחירה" – הבחירה של הנשמה בתפקיד בכן אנוש. זהו האינדווידואל, העצמאי, - האדם. האני. אז מה יש לנו? אנרגיית האם – נשמת האם – נגזרות בחירה – האינדווידואליזים העצמאי – אנחנו. חשוב לציין שאנרגיית האם נמצאת בכל מקום, אין עניין של מושגים שאנו מחפשים בכל מקום, כל מה שקיים , נמצא בייקום כולו. נשמת העל = מודעות עליונה, שם מרוכז כל הידע. [אני עליון], הניצוצות, החלקיקים מתחלקים לחלקים ואחר כך כאשר החלקים חווים את עצמם מתחברים בחזרה ומתחברים אל האחד. כאשר אנרגיית האם מגיעה לסיפוק מירבי של כל החוויות יתאחדו נשמה וגוף אנרגיה ויהפכו לאחד. אנרגיית האם היא אחדות הניגודים יום טוב אסתר

אצל נורית בין הרגליים

שהייתה לנו שכנה ושמה נורית, ותשובתה כמעט לכל שאלה שהיית שואל אותה על "היכן ואיפה" וכו', היתה עונה לך בקיצור רב "אצלי בין הרגליים. אז יש מקום להניח בצורה הגיונית שזו תשובתה לשאלתך נראה לי שתיקשרתי אותה

אפילו ניטשה היה מסכים איתה...../images/Emo13.gif

"שקוע בעצמי, נידח ובודד, מוחי שוב אינו מקיף את חיי, כי אם דוהר חסר-מעצורים לעבר חוף המבטחים של זרועותיה בינות לרוחות השואגות 'שבין רגליה', לזרמים הגועשים של ההוויה."

לא ידעתי שהוא מכיר את נורית

יכול להיות שהוא היה המוזר הזה שאמרה שמציץ לה מהחלון...לו ידעה מה חושב עליה הלז כשמתערטלת

למעלה