היכן נמצאת התודעה שלנו?...

היכן נמצאת התודעה שלנו?...

במקום לפתח תיאוריות שונות ומשונות על ... ועל ... ועל ... האם לא פשוט יותר לומר "אני לא יודע!" כי בגדול וגם בקטן, אין יודעים דבר על דבר. "הקיסר היה חסיד הבודהיזם. הוא קרא כל מה שמצא בנושא, הוא דיבר עם פילוסופים ועם נזירים על הנושא, והוא אפילו ניסה את כוחו בכתיבה על הנושא. יום אחד הוא שמע שמאסטר זן מפורסם מבקר בעיר. ולכן, באופן טבעי, מהיותו הקיסר, הוא ביקש מהמאסטר לבוא ולבקרו בארמון. הוא הגיש למאסטר סעודה מצוינת וביצע טקס תה אלגנטי ביותר. כל העת, היה המאסטר שקט ורגוע, כפי שמצופה ממאסטר זן - והקיסר נשך את לשונו. הוא רצה לפשפש במוחו של האיש בנוגע לזן. לכן, לבסוף, בעודם שותים את התה, הקיסר שבר את השתיקה: "מאסטר, על פי הזן, מהו העצמי?" המאסטר הרים לרגע את עיניו מכוס התה ואמר: "אינני יודע", והמשיך ללגום בדממה."

נ.ב. - בשלב זה אצלי נמצאים...

הידע, הידיעה, ההבנה, התובנה, התודעה, הנשמה, נשמת האם, המחשב והאלוהים במקרר.

rama69

New member
ואם אדם בטוח שהוא יודע האם עליו

לפתוח את המקרר שלך ולשבת ביחד אתך או שאולי אפריים, להשאר במקרר שלו, ולהוסיף לעיתים עוד מאכלים ממקררים של אחרים, ואולי לדבוק רק במקרר שלו, דרך אגב אצלי זה מחבט ולא מקרר, ואני אוהבת להגדיל אותו... ככל שהוא גדל כך גם התודעה והמודעות, ולעניין - הידע תמיד היה קיים ישנם דברים שקיימים ואנחנו עדיין לא יודעים עליהם כי לא גילינו אותם, לכן הידע קיים אבל לא אצלנו, המודעות - זה ברגע שאתה מקבל את הידע, אז איני מבינה מדוע אצלך הכל במקרר ואתה לא יודע? אסתר

אם אדם יודע אז הוא יודע...

עד שהוא מבין שהוא לא יודע את מה שחשב שהוא יודע! עד לרגע הארה כזה, אין מה להתפלסף איתו כי הוא פשוט יודע! יום נהדר

roaic

New member
מה זה "הוא פשוט יודע"??

אנשים (לצערי או לא לצערי....תלוי איך מסתכלים על זה)........כאשר הם שומעים אותך אומר בשיא הביטחון שאתה "יודע"!! הם רוצים "הוכחה מוצקת לידיעה שלך"...........אחרת מבחינתם אתה "לא יודע"....או במקרה הטוב "סתם מבלבל את השכל"....שלא לומר במקרה הגרוע "התחרפנת לגמריי". אז מה ז"א שאתה אומר "אין מה להתפלסף איתו כי הוא פשוט יודע! יום נהדר "--------------איך הוא יודע?? איפה ההוכחה שמה שבאמת הוא "יודע"...אכן כך?? ואולי מה שהוא מכנה "יודע"...זה בעצם "מה שהוא מאמין שהוא יודע" או "השערה"? כולם הרי אמרו לנו (עוד בהיותינו ילדים)....שלראות פירושו להאמין.....חחחחחח ואני טוען שלהאמין פירושו לראות. (וזה לא משחק מילים).-אני באמת חושב שכשאתה מאמין במאת האחוזים....אתה גם מסוגל אח"כ לראות.

eliya-l

New member
כשאתה מאמין אין חשיבה

שני הדברים הללו לא עובדים ביחד

rama69

New member
אליה

כאשר יש אמונה היא באה מתוך המחשבה על מה שראיתי, זה לא ראה וקדש, לאדם יש את הבחירה מתוך הראיה לבחור, גם כאשר אני מאמינה שמשהו קיים לא תמיד אני מתחברת אליו, לא תמיד אני עושה בו שמוש, הוא קיים וזהו.
אסתר

eliya-l

New member
אם כך היא לא אמונה אלא "ידיעה"

אנשים מאמינים ב"דת" - היא בלתי מוחשית ובלתי נתפסת אני מאמינה במלווים שלי ובמדריכים שלי! מחשבה איננה אמונה. מחשבה אולי יכולה להוליך לאמונה - אך יחד עם זאת במרבית הזמן אמונה עומדת בזכות עצמה וללא קשר שהוא למחשבה. מחשבה היא רציונאלית - אמונה היא לא רציונאלית באמונה אין "הגיון" במחשבה יש הגיון וכך הלאה והלאה.

eliya-l

New member
חוץ מזה יקירתי מה שלום לך? ../images/Emo24.gif

האם יש סיכוי חמוד וחמדמד שאיך שהוא תתגלגלי לעברי ביום שישי??????????? נפל לי האסימון רק לפני דקה קלה, אבל זו לא אני האשמה אלא ההתקררות והחום שמתקיפים אותי כעת.

rama69

New member
../images/Emo140.gifroaic שלום

כל אדם ואדם יודע מה הוא יודע, אין אדם צריך להוכיח זאת, הוא יכול לנסות ולהעביר מה הוא יודע והאחר יכול לבחור אם הוא מתחבר לידע או לא. תפקידם של אנשים לדעתי, הוא ליצור בין היתר דוח שיח מפרה האחד עם השני מתוך מתן כבוד הדדי, אני הבאתי לכאן מתוך שאלתך את המידע הקיים אצלי, לא אמרתי שהוא היגיע אליי בתקשור, או מספר, התגובה הייתה מתוך הנחות אני מניחה [נו גם אני מניחה], אז מי שבוחר לעשות עם מה שכתבתי כאן שמוש להתפתחותו האישית, יפה לו, ומי שלא , גם כן. ומצטרפת לדעתך, להאמין פירושו לראות. צהריים טובים אסתר

אתם צודקים בהחלט

והשאלה הנשאלת היא האם לכך התכוון המשורר מהמקרר, כי נראה לי שברחה לכם קצת ההתייחסות. ברוכה הבאה אשת קריסטלים

roaic

New member
איזה יופי..אני מרגיש פעיל בפורום

סוף סוף שואל שאלות...וגם קצת עונה לאחרים.....ממה שהצלחתי לחוות

תראה איזה יופי ואיך זה מתקשר

למה שאמר אפרים בקשר לידיעה בראשונה כשנכנסת לפורום זה היה בשאלה. רק עכשיו אתה יוצא במחולות על כך שסוף סוף אתה שואל שאלות. אז בהתחלה לא ידעת שאתה שואל עכשיו אתה יודע ובעצם כלום לא השתנה חוץ מהמיקוד שלך והסכמתך לראות מציאות אחרת. בקשר לציפור אין לי שמץ של מושג ירוק לאן עפה לפי הסוג שלה היא כזו שחורפת בארצות החום וכעת קר פה אז או שהיא בדרך לשם או שהיא בדרך לכאן אולי היא כבר שם ומה שבטוח זה שפה היא לא לפרפרים ולציפרים לא דואגים הם באים והולכים כרצונם

מה אתה בדיוק רוצה ממני?...

יתכן שההבנת הנקרא כאן ממך והלאה אם לא תשאל את זה-זאת שאמר\ה שהוא-היא יודעים!

למעלה