היכן נמצאת התודעה שלנו?...

roaic

New member
../images/Emo4.gif ../images/Emo4.gif ../images/Emo4.gif מה טוב בזה?

מה טוב מאוד ,בזה שלא הבנתי? לא הבנתי גם את פשר התשובה שלך..
.

הטוב הוא שלא הבנת כלום...../images/Emo13.gif

במצב זה אתה בהחלט שיכול להיות "מסטר-זן" כי זה יקל עליך לומר אני לא יודע

roaic

New member
../images/Emo4.gif ../images/Emo4.gif ../images/Emo4.gif

קשה לי להבין את "ח.אפרייים". מה זה "מסטר זן"???? ו...למה לא לרצות להגיד "אני לא יודע".....כאשר כל מה שאני רוצה...זה כן "לדעת"?!! מה טוב בזה???
אני לא מצליח להבין אותך כבר המון זמן!

eliya-l

New member
משום שאין גבול ל"לדעת"

ברגע שאתה "יודע" כביכול שאתה "יודע" משהו - אתה רק יכול להבין שבעצם אינך מבין כלום - איזה כיף
מי שיודע הכי טוב הוא בדרך כלל האגו שלנו. - הענווה שלנו (או זו שאמורה להיות לנו בשלב מסויים) היא זו שבדרך כלל מבינה שאיננו מבינים ולא כלום. החתירה שלנו היא למעשה להגיע למצב שבו נוכל לומר בפה מלא שבעצם איננו מבינים דבר והכל הוא בעצם כלום

roaic

New member
לא נכון..אני לא רוצה להגיע למצב כזה!

אני נותן לעצמי הרבה יותר קרדיט בעולם הזה...מאשר (אולי חלקכם) נותנים לעצמם. זה לא שאני חושב,שיש סיכוי שאני אדע "הכל"......אבל,אני בהחלט רוצה לדעת. ולהבין. גם אם אני יודע שכל העולם הזה הוא סוג של אשליה אחת גדולה..........אני כן רוצה לדעת את חוקי המשחק. בעצם,למה לא?? אז להגיד שאני אהיה מאושר מהעובדה שאני אגיד "אני לא יודע"....סליחה...אבל ,נראה לי שזו לא הדרך שלי לחיות.(וסליחה אם פגעתי.) אגב,אני חושב ,שכל בני האדם נולדים כשחוכמת היקום כולו טבועה בנשמותיהם. היא נמצאת בדנ"א של הכל.(כפי שכבר אמרתי ממקודם ). אכן,ניתן להשתמש בדנ"א כראשי תיבות של "דעת נגלית אלוהית".(הידעתם?) בכל יצור חי מוטבעת המודעות הטבעית האלוהית הזאת. היא מהווה חלק מהמערכת. היא מהווה חלק מהתהליך הזה שאנחנו מכנים חיים. לכן,כאשר אנשים ניצבים מול חוכמה אדירה,לעיתים קרובות היא נשמעת להם מוכרת. אין כל ויכוח...יש רק היזכרות. היא מהווה חלק מהדעת הנגלית האלוהית שלהם. (הדנ"א).....נאמר שהיא בדנ"א שלהם. הכל כבר בעצם כבר קיים אצלינו....בעוד אנחנו באים לעולם הזה. אנחנו רק צריכים להגיע למצב של "היזכרות".אנחנו כבר יודעים הכל. אנחנו פה בשביל "להיזכר". הנשמה שלנו יודעת הכל! (לכן,אני לא כ"כ התחברתי לתשובה שלך...מצטער). תחשבי על העץ שמחוץ לחלונך. עכשיו כשהוא בגובה של חמישה מטרים ומסוכך עליך במטריה הענקית שלו,הוא אינו יודע דבר יותר מכפי שהוא ידע כשהיה שתיל קטנטן.....את מסכימה לזה?? הזרע שלו הכיל את כל המידע שהיה נחוץ לו ,כדי להפוך למה שהוא היום. לא היה עליו ללמוד דבר. הוא פשוט היה צריך לצמוח. כדי לצמוח,הוא השתמש במידע שהיה טמון בזיכרון התאי שלו. (ה DNA). אנחנו,בתור בני אדם...לא שונים מהעץ.(זו רק המחשה ...כן?? הבנת? לכן,אני כן רוצה "לדעת" (להיזכר)..כל עוד אני נמצא בגוף הפיזי שלי....למה באתי?מה הייעוד? "איך מתנהל העולם"? "מה מוביל אותי"...."מה עוצר אותי"...ועוד המון המון שאלות....שאת חלקם,אני בטוח לא אצליח "להיזכר"....ביחידת חיים אחת.(בשביל זה יש כמה גלגולים. למרות שידוע לי שאין דבר כזה שנקרא "זמן".....אבל לא ניכנס לזה) לכן,אני כל הזמן רוצה לדעת שאני יודע. לא הכל..אבל בטח שלא אשמח ש "אני לא מצליח לדעת".....או שאני "יודע"..אבל בסה"כ אני "לא יודע כלום". את רוצה לדעת איך "להיזכר"??--זה כבר נושא דיון אחר...אבל,היה חשוב לי לרשום את כל הקטע הזה של ה DNA....בהמשך למה שכתבת. :) אני אוהב את הפורום הזה מאוד.:) (הוא נותן לי מקום לבטא את עצמי. מה שלא היה לי בשנים האחרונות) תודה לכם

eliya-l

New member
רואיק - הדברים אינם סותרים

האחד את השני. כולנו רוצים ללמוד! כולנו לומדים!!! כולנו רוצים להזכר וחלקנו אף זוכרים חלק מהזכרונות, ומקצת מהזכרונות מתחילים כעת לחלחל אצל מרביתנו. מציאת היעוד שלנו - זה כבר יותר "טריקי" לא תמיד היעוד שלנו הוא להיות "האורים והתומים" של דורנו, לעיתים תכופות היעוד שלנו יהיה להשלים כל מיני דברים שלא הספקנו לעשות, שלא התנסנו בהם, מעין "חובות" של גלגולים קודמים - כך שגם אם נהייה מובטלים, איכרים, בנאים, מנקי רחובות, זונות וסרסורים וכיוצ"ב הרי שנגשים את "יעודנו" ככל שאנחנו לומדים יותר אנחנו מבינים שאנחנו ו"אפסנו". ככל שאנחנו לומדים יותר אנחנו אומרים לו היינו יודעים..... בדיעבד.... וכך הלאה והלאה עד אין קץ. לא אמרתי שאנחנו מאושרים מעצם האמירה שאיננו יודעים ה"איזה כיף" נאמר בציניות קלילה, זה יכול מאוד מאוד לתסכל אך ..... ראה, הגיל הכרונולוגי באיזו שהיא צורה מוזרה עושה את שלו בקטע הזה של ה"אינני יודע כלום". האם נחוץ המשך? ונראה לי שכולם או כמעט כולם שמחים שאתה בחברתנו

roaic

New member
../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif "כמעט כולם"??? ../images/Emo9.gif

מעניין מי לא....
חח...

rama69

New member
אליה יקירה, כן זו אני../images/Emo24.gif

ולעניין ה"יודע", זו לא בושה להגיד אני יודע, זו בעיה לא לדעת ולהכיר בכישורים שלך, זו בעיה לא להתייחס להתפתחות האישית שלך, אנחנו בני האדם למעשה כל הזמן מתפתחים, כל הזמן לומדים, אנחנו תלמידם ומורים, ולכן זו לא בושה להגיד אני יודע. לדעתי הדו שיח בנושא החל על שום האגו של מי הוא מתקשר, מניין המתקשר מביא את הידע, והאם הידע שלו הוא נכון, אני לא אוהבת ליפול למשחקי אגו אלה, מי שמרגיש שמה שאני כותבת מדבר אליו מוזמן לקרא ולקבל את הידע שיהפוך אצלו להתפתחות המודעות והתודעה, כפי שעושים וניתן לעשות עם חומרים אחרים שמגיעים מחברה אחרים כאן בקהילה. עלינו ללמוד לקשיב ולא לקטול, לתת ולאפשר לשאול ולקבל תשובות ממקום של כבוד הדדי. בדרך זו נוכל להפרות את המקרר האחד של השני או כפי שאני נוהגת להגיד, להגדיל את המחבט האחד של השני.

eliya-l

New member
אינני סבורה שההנחה שלך

בהקשר הזה של "יודע" נכונה. ידע שמגיע מתקשור בוודאי שאין לו כל קשר לאגו ואין לערב בו אגו. אני יודעת שתודעה היא כזו וכזו מאחר וזהו ידע שקיבלתי בתקשור - מי שיש לו בעיה עם זה - מבחינתי שיקפוץ - טוב נו, עם נעלי ספורט אבל......... האני יודע שדובר בו למיטב הבנתי וכך אני התייחסתי אליו היה "אני יודע" של אגו........ למדתי, אני יודע... אני חכם! אני ואני וכל היתר ואפסותם - זהו אני של אגו - זהו תהליך של קבלת ה"יודע" מתוך מערכת לימודית רציונאלית, לוגית של בניית נדבך ומעליו נדבך שני וכך הלאה. מרגע שבניתי לעצמי את מסגרת ההבנות שלי כתוצאה מתהליך הלמידה הרציונאלי שלי אף אחד לא יוכל לשכנע אותי שמה שאני יודע איננו נכון. בכל מקרה, מקווה שהצלחתי להבהיר את כוונותי בשעת לילה מאוחרת זאת כשעיני נעצמות לי והחום שלי עולה ועולה - הולכת לקחת כדורים ולמיטה. חייבת להיות בריאה עד יום שישי

מה זה אנרגטי...

הוא לא רק אנרגטי אלא ששדה אלקטרומגנטי (פעם ידעתי מה זה) מפעיל אותו! חוץ מזה הוא, המקרר, יצר אחלה תקשורת והבנות בבית. אשתי דואגת שיהיה מלא, הוא, המקרר, שומר את מה שאשתי הכניסה בו, טרי. ואני אוכל את העבודה של שניהם. יום נהדר

eliya-l

New member
גרוע גרוע גרוע ביותר אפרים ../images/Emo7.gif

חשבתי שיקירתי שמה מנעול רציני על זה המקרר, אך אבוי ואבוי, פרוץ הוא המקרר לכל אשר יחפוץ למלא את כרסו בתחליפי סיגריה עלובת נפש (הסיגריה כמובן). אפריםםםםםם זהור היזהר נא שבעקבותי לא תלך. מקווה אני בכל ליבי שהמקרר מלא בחטיפי גזר למיניהם ועוד כל מני מטעמים ירוקים טריים. תגיד מה אתה אומר, להכין צ'ונד ליום שישי?

אליוש - להכין גם להכין...

ולמזלי אני עדיין גונב פה ושם סיגריה
- האמת היא שבמקום כמעט 40 סיגריות ליום אני מעלה עשן היום בעשרה בלבד בערך. וכי מה אני יודע?

בכל הכבוד הראוי הרי לך תעודת אכלן מדופלם

תוכל גם לגרש איתה זבובים לעת מצוא. אדם מואר הגורס אור המשקיע עבודה באכילת עבודתם של הקודמים לו כל כולי תקווה שאתה לא מתעייף יותר מדי ושאלה מהיכן היא מכניסה את האוכל למקרר הזה אשתך שתחייה, הרי אתה חוסם את הדלת כל הזמן בעת שיטוטיך בין המצרכים. אין זאת אלא שיש לו פתח אחורי מוסווה היטב בפניך. ושאלה נוספת במחילה ממך האם אתה חושב שאתם באיזון מבחינת אספקת וצריכת האוכל והאם זו איזושהי סוג של תחרות ויש מנצחים. ואיפה מאיזה זו יצאה לחופש בלי רשות והפורום שפוי ()

DEL7

New member
ערב טוב אפרים

לא לדעת, זה להיות ניטרלי זה לוותר על ה"כן" וה"לא" החד משמעיים, ולהתגמש ברמה נמוכה יותר של התודעה, זה גורם לחוסר ביטחון, כי לכאורה, מה שיציב וקבוע, הוא יותר בטוח אבל ברמה גבוהה יותר של התודעה,"משהו" מנארל את הניגודים, כדי להגיע לשם, צריך לעבוד, וקשה. כמו שאתה אומר
"התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לַכְּלוּם"

למעלה